Ulysses hozzászólásai

U
Nem:
férfi
Beállítottság:
heteroszexuális
Legtöbbet használt címkéi:
Hozzászólásai:
854 db
Ulysses
2016. január 3. 20:57
Történetek: A barátnőm biszexuális
A benne maradt hibák ellenére több pontot érdemelne. Jó az ötlet, cseppet sem unalmas, emberi. A kábítószerezés távol áll tőlem, de egy jó krimit sem húzok le, mert gyilkolnak benne, és nem a romantikus lányregény kategóriába került ez a sztori.
A pontok miatt sose bánkódj, ha tanultál valamit az észrevételekből. Tudod: Késő bánat, eb gondolat!
1
Ulysses
2016. január 1. 22:12
Történetek: Cathy kalandjai 2. rész
Valahol igaza van A57L-nek. Még nem olvastam az eredeti folytatását, talán csak egyfajta alapozásnak szánta a szerző az első két epizódot.
Bevallom, nekem sem ez a kedvenc sztorim a forrásul szolgáló német oldalon. Ám ennek a nyelvezete könnyebbnek tűnt számomra. Ha valakinek van tippje, melyiket lenne érdemes fordítani, várom a javaslatát. Viszont egy 50-60 ezer karakteres írást nem fogok lefordítani 30 napos VIP tagságért. Bocs, hogy ilyen önző vagyok!
1
Ulysses
2015. december 31. 23:48
Történetek: Így szedtem föl egy 53 éves nőt
Boldog új évet!
Most jutottam ide, el is olvastam rögtön.
Én azért nagyon remélem, nem ez marad a legnagyobb sikered! Lesz még ennél jobb. Ami igazából tényleg nagyon jó benne, az az akciórész. Hiteles, nincs túlírva, érdekes, izgalmas, izgató. A bevezetés kicsit döcögős, de a karaktereket elég jól megrajzoltad.
Biztatásképpen (nem a whiskyért) adok egy 10-est. Komolyan csak azért, hogy írjál még, viszont a jelenlegi pontértékelés nagyjából reális.
1
Ulysses
2015. augusztus 27. 19:16
Történetek: A színfalak mögött
RAVETRAIN
Isten bizony megharaplak! Egy mondaton belül háromszor írod le a voltot!
A szokásos kis döccenésekkel együtt egészen jó. Olyan apróságokba tudnék belekötni, hogy talán szerencsésebb lett volna mesélőként a "srác faszán" helyett péniszt, vagy farakat írni. Ha valamelyik szereplő nevezi "fasznak" azzal semmi gond, ilyen a szójárása.
A célszemély figyeléséről is viszonylag reálisan írsz. Megsúgom, hogy ezelőtt húsz évvel nálunk egy célszemély egynapi megfigyelése 200 ezer forintba került.
🙂 Na jó, kimondom, helyenként izgalmas. 🙂
Szerintem az alternatív befejezés nem dobott volna sokat rajta. A pontozáson nem látszana.
Még egyszer, utoljára! A történeted nem attól lesz jó, színvonalas, ha 9 feletti a pontátlaga, hanem attól, ha a többi író sárgul az irigységtől, ha jók a karaktereid, pörgős a cselekmény, ha saját, felismerhető stílust alakítasz ki, ha valami eredetit alkotsz, ha nem írod kisbetűvel a Velencei tó nevét.
Keresd meg Storytellert, valahol van valami mail elérhetősége! Én tőle kaptam korábban egy jó kis mankót, segédletet a novellák írásához. Igaz, angol nyelvű, de címszavakból áll, így egy szótár segítségével is könnyen boldogulsz, ha ellógtad a suliban az angolt. Valami ilyesmit fordítgatok németből, de az inkább az alapokról szól, és még messze nincs készen.
(Ha sokáig hallgatok, az csak annyit jelent, lejárt a VIP-em.) Addig is gyakorolj, meg olvass!
1
Ulysses
2015. augusztus 26. 19:04
Történetek: Leszbikus thriller
Megmutassam, hol éreztem döcögősnek, vagy erőltetettnek ezt az írásodat? Mert érzem, nagyon igyekszel, nagyon akarsz, hogy jobbat, népszerűbbet írjál.
1
Ulysses
2015. augusztus 26. 17:50
Történetek: Az Igazi Gyönyör
Dehogy, dehogy! Én is csak mezei olvasó vagyok. 🙂 Illetve annyiban különbözök némelyik olvasótársamtól, hogy a VIP tagságiért sajnálok pénzt kidobni. Inkább nyelvgyakorlásképpen németből fordítok sztorikat.
A részletesebb értékelés pedig annak szól, hogy írásaid számos gyermekbetegsége mögött egy jó fantáziával megáldott kezdőt látok, akit érdemes biztatni, mert reményeim szerint fejlődni fog.
1
Ulysses
2015. augusztus 25. 18:29
Történetek: A taxisofőr
Nem gyenge ez az írás. Igaz, nem csöpög minden bekezdés végén a sperma és a puncinedv, nem 11 pontos bombázók mutatnak be szexakrobatikát, de a sztori nagyon korrekt. A szerzőnek van érzéke az íráshoz, hangulatteremtéshez, a karakterek megrajzolásához.
T. A57L, ha a neved alatt ugyanilyen színvonalú írás jelenik meg itt, ígérem, 10 pontot adok rá!
1
Ulysses
2015. augusztus 25. 17:54
Történetek: Az állásinterjú 5. rész
Amennyire nem tetszett a sorozat első része, annyira jónak tartom a folytatásokat beleértve a befejezést is. Pörgős, jól eltalált arányokkal, egyedi ízzel. Olyan filmszerű, mégis - vagy pont ezért - szórakoztató.
1
Ulysses
2015. augusztus 24. 21:17
Történetek: A bérgyilkos
Nem volt unalmas. Miért lenne kár, hogy fordítás? Nagyon is korrekt munkát végzett Sinara.
Az eredeti szerzője követett el pár durva hibát. Kurvára nem profi bérgyilkos ez a kacifántos nevű csaj. A profi nem nyomozgat, nem ismerkedik, nem mutatkozik a célpont közelében. Kilövi, mint a selejt szarvasbikát a vadász, és kész. Meg bezsebeli a "munkadíját". Persze, filmeken láttunk már ilyent, ha jól emlékszem a vizenyős szemű Christopher Lambert is játszott valami hasonló érzelgős bérgyilkost.
1
Ulysses
2015. augusztus 24. 20:53
Történetek: Az Igazi Gyönyör
Először Sierra megjegyzésére: Figyelmetlenül olvastál, mert a hősnő a korábbi élményei alapján csak férfiakhoz tudta hasonlítani az újfajta szexet. Saját magát is biszexuálisnak (nevezi, sorolja, kategorizálja) írja le.
A szerzőnek máshol felvetett kérdésére: persze, hogy bejön sokaknak ez a sztori! Életszagú, őszinte, semmi megjátszás nincs benne. Jól átjön a bizonytalanság, a félelem, vajon a másik fél miként fogadja a közeledést.
Természetesnek tűnik a cselekmény folyása, nincsenek mesterkélt csavarok benne. Szóval ilyen formában tényleg jobb, mint a saját kedvenced.
Emlékszel, mit írtam oda? Ha abból kivasalnánk a döccenőket, nagyjából 8 pont körül lenne az átlaga. Ne görcsölj már annyira ezeken a csillagokon! Semmi nem múlik rajta. Ha neked valamelyik "alulpontozott" sztori bejön, tedd a kedvenceid közé! Ne törődj a többiek ízlésével!
1
Ulysses
2015. augusztus 22. 17:50
Történetek: Megérte?
Valóban nem nagy eresztés. A szereplők arctalanok. Az egész történet mintha vákuumban játszódna. A férfi vívódását, érzelmeit sem mutatja be túl mélyen. Pedig viszonylag jó az íráskészsége a szerzőnek. Pár elütést láttam, durva hibával nem találkoztam. Bár maga a sztori hétköznapi, jobb kidolgozást érdemelt volna.
1
Ulysses
2015. augusztus 20. 19:16
Történetek: Leszbikus thriller
Nah, ma reggel elolvastam ezt a "thrillert". Nem olyan rossz, de helyenként kicsit bicegős a sztori. Szerintem nagyjából reális ez a pontszám. A helyedben egyébként nem törődnék sokat azokkal a csillagokkal. Legalább felerészben a témának szól, illetve annak, mennyire zaftosra sikerült benne a szexjelent.
Ha neked örömet szerez az írás, akkor ne a szavazatokat lesd! Ha az olvasók kedvében akarsz járni, akkor nem árt pihentetni még a fiókban lapuló írásaidat. Közben többször elővenni, átdolgozni.
Azt gondolom, ha kiszednénk ebből az írásból az összes apró hibát, megpróbálnánk minden mozzanatában életszerűvé gyúrni, akkor sem lenne nyolcnál magasabb átlaga.
Az viszont jó, hogy tele vagy ötletekkel. Írd is le mindet, de hagyj időt a kidolgozásra!
1
Ulysses
2015. augusztus 20. 18:54
Történetek: Kaland egy vonzó érett nővel
Hello, RAVETRAIN!
Az átlagos szókincset fejleszteni egyszerű dolog. Olvass sokat, de ne válogatás nélkül! Nézd meg itt a toplistás írásokat! Illetve a magas pontszámot kapott írók más műveit is.
Az elbeszélő részekből, a felvezetésből nem kell kiirtani minden összetett vagy többszörösen összetett mondatot. Az akció részben a rövid mondatokkal fokozni tudod a feszültséget, drámaiságot. Ha írás közben nem jut eszedbe igazán ütős szóösszetétel, akkor térj vissza rá később. Eleve jó dolog, ha pár napra, hétre félretesszük a "kész" írást. Utána számos hibánkat magunk is felfedezzük.
Remélem, nem kicsit fogsz fejlődni! 🙂
1
Ulysses
2015. augusztus 16. 19:19
Történetek: Kaland egy vonzó érett nővel
Kedves Lilaangyal!
A többi olvasó nevében nem nyilatkozhatok, de én Karácsony előtt sem adok több (vagy kevesebb) pontot, mint az év más részében. Hogy miért is ennyi?
Nem egyszerű a válasz, mert látszólag minden megvan az írásodban. A helyesírás is elég jó, nekem nem akadt meg a szemem hibán. Amin javítani lehetne, az a néhány szóismétlés, meg pár túlburjánzott körmondat. Még egy dolgot hiányolok, csak nehezen tudom megfogalmazni... Nem is hiányérzet... Mintha a mondatokat, szófordulatokat már láttam, olvastam volna százszor. Talán még nem találtad meg a saját stílusodat, vagy az nem forrt ki. Próbálok egy példát mondani, hátha az segít:
"Óriási orgazmusom volt." Ez így számomra unalmas. Valami megdöbbentőt kellene helyette írni. "Akkorát élveztem, mint egy póniló!" Vagy mit tudom én... valami színeset. Persze ez a te történeted, nem akarom én átírni.
Azt már csak halkan merem megjegyezni, hogy nekem abszolút nem jött át a karácsonyi hangulat.
(Én még nem pontoztam ezt a sztorit.)
1
Ulysses
2015. augusztus 13. 17:59
Történetek: A toll és a napló 1. rész
Nem rossz kezdet. Annyira nem zavaros, mert figyelmes olvasással rá lehet jönni, mi tartozik még a napló szövegéhez. Bár az ejtett hibák arról árulkodnak, kicsit elkapkodta a szerző. Amit már többeknek javasoltam, most is ajánlom. A megírt művet félre tenni pár napra, egy hétre, aztán átolvasni. Ha nincs külső segítség, akkor ezt még egyszer megismételni.
1
Ulysses
2015. augusztus 12. 20:22
Történetek: Életem legnagyobb szemétsége - Balatoni hangulat
Tömény gandalfos erotika, vágyak, szex. Eleven szereplők, jó dialógus, csipetnyi humorral. Biztos recept arra, hogy Ulysses 10-est adjon. Érdekes vállalkozás női szemszögből írni egy történetet. Nem tudom, hogyan vélekednek a hölgy olvasók. Szerintük is hiteles?
1
Ulysses
2015. augusztus 11. 18:24
Történetek: Piri nena
Tetszik ez a humoros, szókimondó stílus. Akkor sem unalmas, ha már ezerszer megírták mások valamelyik jelenetet.
1
Ulysses
2015. augusztus 11. 17:16
Történetek: Semmiség
Mekkora király egy történet! A csattanó a végén! Egyfolytában töröm a fejemet, vajon ki írhatta, mert a stílus nagyon ismerős.
1
Ulysses
2015. augusztus 7. 21:38
Történetek: Kovács család - Uncsitesó
A maga nemében egészen jó kis történet. Tetszik a kissé alpári stílusa, a humora. Friss, lendületes, jók a karakterek.
Egy átolvasást elspóroltál viszont, menet közben az elbeszélő múltról átváltasz jelenidőre, majd később vissza múltra, meg pár elütés is benne maradt. A pontozáson még agyalok, de nyolc vagy kilenc lesz.
1
Ulysses
2015. július 29. 22:11
Történetek: Cathy kalandjai 1. rész
Nos, igen, csak akkor már a fordító stílusa elfedi a szerzőét. Hm, talán majd a következőnél. A folytatását még én sem olvastam egyébként, annyira nem fogott meg a történet.
1
Ulysses
2015. július 29. 18:21
Történetek: Cathy kalandjai 1. rész
Andreas, sajnos én sem tudok angolul. Ezt a sztorit németről fordítottam.
Azt viszont elfogadom, hogy sokat kell még gyakorolnom. Ha jobban "magyarítom", akkor biztosan tetszetősebb lenne, csak nehéz eldönteni, mennyire szabad belenyúlnom az eredeti fogalmazásba.
1
Ulysses
2015. június 3. 10:47
Általános -> Hibák az oldalon
Üdv, heves!
Változó, hogy milyen gyorsan reagál az oldal gazdája. Idővel biztosan kapsz választ, bár ez az egy hónapos hallgatás tényleg extrém.
Az okára csak tippelek. Talán írtak választ e-mailben, de azt a cím elírása, vagy a spamszűrő miatt nem kaptad meg. Tapasztalatom - illetve a GyIK-ban olvasottak - szerint a beküldött írást csak akkor nem jelentetik meg, ha az túl rövid, vagy a téma nem idevaló (pl politika esszé). A hozzászólásod stílusából erre nem gondolnék. A feltöltés után amúgy kaptál visszaigazoló e-mailt? Mert abban megadják, hogy hány sztori vár éppen akkor elbírálásra. A megjelenés gyorsasága valamennyire függ a témától is, mert bizonyos kategóriákban hiánycikk a friss beküldés, másoknál meg túlkínálat lehet, ezért ott hosszabb a várakozás.
1
Ulysses
2015. április 6. 21:58
Történetek: Régi nyarak-régi szerelmek 1. rész
Mondom én, hogy profi ez a "vadász", én sajnos nem ismerem egy lentebbi hozzászóló által említett Nyírőt, nekem Rideg Sándor stílusát juttatta eszembe. Engem megvett kilóra. Naphosszat olvasnám. Egy baj van vele: végleg elveszi a kedvemet attól, hogy valaha írással próbálkozzak. Ilyen jól soha az életben nem fogok írni.
1