Ulysses hozzászólásai

U
Nem:
férfi
Beállítottság:
heteroszexuális
Legtöbbet használt címkéi:
Hozzászólásai:
854 db
Ulysses
2015. április 4. 21:23
Történetek: Jó a buli - le a bugyit! 1. rész.
Nem rossz, nem jó, hanem kiváló! Eleven szereplők, jól felépített cselekmény, ügyes hasonlatok, humoros megjegyzések, ábrázolások és fordulatok. Minden van itt, ami egy igazán szórakoztató íráshoz kellenek. Jah, még egy csipetnyi szex is! Marokfegyvertől ez el is várható.
1
Ulysses
2015. április 1. 20:33
Történetek: A fal másik oldalán 1. rész
Teljesen sárga lettem. Az irigységtől, hogy valaki más írt ilyen pörgős, humoros, mégis izgató sztorit. Hús-vér embereknek ábrázolja a szereplőket, ettől hihetővé válik még a kissé extrém sztori is. Az ábrázolás alatt nem csupán a külső jegyek leírását értem, hanem a reakcióikat, szavaikat.
1
Ulysses
2015. március 30. 22:11
Történetek: Farkalat - A Szupernaturál Kuró Szága - A Szürke herceg 1. fejezet - Bellára várva
Végül csak sor került erre is...
Félve írok véleményt, mert az eredetit nem ismerem. Az egyik Alkonyat filmből láttam részletet. Nem tudom, mennyi származik az eredeti könyvből, és mennyi az, amit te tettél, írtál hozzá. Mert a "semleges" (feltételezem, ez a könyvből van) részben is láttam olyan hibákat, amiért amatőr írói honlapon ledorongolás jár: redundancia, időváltogatás, számnevek számjegyes írása. A központozás viszonylag jó, de az amúgy nekem sem erősségem.
Az akció részekkel kapcsolatban egyetlen megjegyzésem van. Nekem furcsa, mikor a testrészeket csak magukban említed. Mintha különálló tárgyak lennének. Nézzünk egy példát! "Charlie nyelve a csiklóra tévedt. " Én úgy írtam volna, hogy a nő csiklójára. Persze nem mindenhol szükséges ez.
Az alábbi esetben nagyon is jó így: "Charlie a formásan mozgó fenékre pillantott, majd „egy életem, egy halálom” elhatározással... "
A történet egészére vonatkozóan nehezen tudok bármit mondani. Mivel nem vagyok az alapmű rajongója, így ez az átdolgozás is csak egy átlagos írás az én szememben. Az én kedvenceim az életből ellesett, vagy megtévesztésig valószerű történetek. De ez nem a szerző "hibája"! Ugye, az a bizonyos ízlés dolga...
1
Ulysses
2015. március 30. 21:33
Történetek: Veszprém
Kellett nekem hozzászólni? Most magyarázkodhatok. 🙂
Kezdjük a kommenteléssel! Ha a párbeszéd első mondatához fűzül egyet, akkor kényelmesen követhető az olvasó számára, éppen ki beszél. Nem hiszem, hogy olyan fantáziátlan, ügyetlen író lennél, aki nem képes kitalálni egy szófordulatot, amivel helyettesíthető a "mondta" vagy "kérdezte".
"- Kérjünk szobaszervizt, vagy menjünk el vacsorázni? - Néztem rá tanácstalanul." Nos?
"Éva" karaktere. A 22-es hozzászólásban már próbáltam magyarázni, hogy nem vonom kétségbe a valódiságát. Szerintem mégis a hitelesség rovására ment, hogy valami szerelem szárnyán lebegő tüneménynek ábrázoltad.
Kicsit sajnálom, hogy nem ismerhetjük meg a folytatást. Ennek persze az az előnye, ki-ki a maga szája íze szerint gondolhatja tovább.
Nem szerénységből, pláne nem álszerénységből tartom magam amatőrnek. Igazából talán az erősebb önkritikám különböztet meg az itteni átlagírótól. Ha megígéred, hogy nem dicsérgetsz, akkor szabadnapomon igyekszem az írás legalább néhány részletét "lektorálni".
1
Ulysses
2015. március 30. 21:08
Történetek: Nem vagyok frigid!
Jól megírt történet. Valószerűek a szereplők, akad benne kis egyediség. A keret szerintem nem kevés, csak ha az akció részletességéhez arányítjuk. De miről is szól ez a honlap? 🙂 A cselekmény előre sejthető, mégsem unalmas. Sierra, a főhőst és a szerzőt is hozzád hasonlónak képzelem. (Dissolvedgirl, ez komoly dicséretnek számít.)
1
Ulysses
2015. március 29. 19:18
Történetek: Veszprém
Hízelgő, hogy fontosnak tartod a véleményemet. Magam is amatőr vagyok, nagyon kevés saját írásom van, és azokat jó mélyen elrejtettem. Bennem nincs meg az a bátorság, hogy kiálljak velük a közönség elé.
Az E1 előadásmóddal nincs bajom, én is így kezdtem. Megvan a maga előnye és hátránya is. Szerintem ezt a formát te jól használtad.
A kis Éva karakterében nem a hihetőséget hiányoltam. Inkább az az érzésem, hogy túlidealizált. A dialógusokban pedig az tűnt fel, hogy őt is úgy beszélteted, ugyanolyan szófordulatokkal, mint a férfi szereplőt. Ok, elfogadom, hogy ő az a lány, az egy az ötvenezerből. Viszont a történet szempontjából lett volna előnyösebb, ha a korosztálya nyelvezetét használja. A szép gondolatok maradhatnak, bár helyenként túlírtad, csöpögős lett. (Nem a lírai betűzésre célzok.) A kommentek hiányával kapcsolatban nézzünk egy példát!
"- Kérjünk szobaszervizt, vagy menjünk el vacsorázni?
- Nekem most nincs kedvem enni, inkább innék egy sört, ha nem ellenzed.
- Ez nekem is jó, én sem vagyok éhes, viszont annál szomjasabb.
- Nekem ráadásul melegem is van, könnyítek a ruházatomon - mondta és mindössze egy falatnyi tangát hagyott magán s dőlt az ölembe - simogass, szeretem a kezedet - folytatta."
A negyedik mondatból kellett visszafejtenem, hogy az elsőt ki mondta.
A "lektorálás" kicsit erős nekem. 🙂 Az amatőrségem okán. Meg az az említett terjedelem is elég ijesztő. Az időm is véges. Ideje lenne egy újabb fordításba kezdenem, mert hamarosan lejár a VIP-em.
A történet, a cselekmény egyébként tetszett. Az érzések, érzelmek, kétségek ábrázolása jól átjött. Ma - ahányszor csak eszembe jutott ez a sztori - azon agyaltam, vajon mi történhetett a továbbiakban.
Visszaolvastam ezt a hozzászólásomat, és szemet szúrt pár szó az idézetből. "...könnyítek a ruházatomon..." Ilyent nem mond egy 18 éves lány, még akkor sem, ha vegyésznek készül!!! Helyesbítek, akkor főleg nem mond ilyent. Nos, ilyenekre utaltam feljebb. (Azt hiszem, még nincs vége az írásról kezdett beszélgetésünknek.)
1
Ulysses
2015. március 28. 21:03
Történetek: Veszprém
Túl hosszú ahhoz, hogy részletesen elemezzem. (Mennyire utáltam a gimiben ezt a szót, meg magát a feladatot is!) Nagyon érdekes írás. Nekem legjobban az egyedisége tetszett. Ha kritikát szeretnél, számos apróbb-nagyobb hibát fedeztem fel benne. Ami nem tetszett: a női karakter nagyon valószerűtlen. Sok helyen álomszerűnek éreztem. A párbeszédekben spóroltál a kommentekkel. Lehet, hogy te pontosan tudtad, melyik sor, kinek a szövege, de az olvasók ritkán gondolatolvasók. Véleményem szerint egy 18 éves lány nem így beszél. Na jó, a többségük. Talán tízezerből egy ilyen lehet, vagy ötvenezerből.
Az írástechnikai hibák közül egyet emelnék ki: miért spóroltál a felkiáltó és kérdőjelekkel?
Összességében kicsit nyersnek érzem ezt az írást. Olyan értelemben, hogy nem hagytad pihenni, ülepedni, túl hamar beküldted. Helyenként, egyes fejezetek remekműhöz méltóak. Másutt meg zavaró fogalmazás, ügyetlen szórend kiált javításért, átdolgozásért.
A pontokkal ne foglalkozz! A belé fektetett munkát, vagy az értékét tekintve nálam így is kap helyet az első tízben.
1
Ulysses
2015. március 17. 09:17
Történetek: Passivity
Nagyon érdekes ötlet, finoman részletezted. Az akció leírásában ráismerni a stílusodra. Jók az arányok, színesen mesélsz. Összességében tetszett ez az elbeszélés.
Ami nem tetszett: legalább egy átolvasást elspóroltál, öt év után csak megismernéd a párod csókját. Ha egy vagy két érzékelésedtől megfosztanak, akkor a megmaradtakra koncentrálsz, tehát azok igyekeznek pótolni a hiányzókat.
Paja, írtál már jobbat is, de ezzel együtt sokkal jobb, mint számos itt megjelent sztori!
Én is szívesen olvasnám női oldalról!
1
Ulysses
2015. március 15. 21:30
Történetek: Párcsere
Egy-két párbeszéd feldobta volna, mert az alaphelyzet elég jó. Igen, nem ártott volna kicsit részletesebben leírni. A szereplőket, picit a környezetet és a történéseket.
1
Ulysses
2015. március 15. 21:12
Történetek: Szeretek túrázni
Szerintem sem rossz, de nem is kiemelkedően jó. Lineáris, pedig jól indult a kerettörténettel. Aztán egy csapásra átvált tucatpornóra. Valahogy nem illeszkedik a két rész egymáshoz. Pedig a maga nemében mindegyik megállja a helyét az itt megjelent írások között. Hm, inkább nem pontozok.
1
Ulysses
2015. március 12. 20:20
Történetek: Évforduló
A pontszáma rendben van, de hol maradnak a hozzászólások? Kiváló írás, jó stílus, profi munka! Ajánlani fogom ismerőseimnek.
1
Ulysses
2015. március 9. 20:49
Történetek: Csak egy tánc volt
Csak gyorsan pár szót, mert még munka lesz...
Az elején láttam egy alanytévesztést, pontosabban az E3-ból átváltasz E1-re. Azok a túl hosszú többszörösen összetett mondatok sem tetszenek, egyikben a szórend sem az igazi. Aztán a második felétől mintha javulna. Vagy csak magával ragadott az elbeszélés? Nagyon soft lett ez az írás, még Sierrához képest is. Ám én valami erősebb folytatást sejtek, bevezetésnek pedig egészen jó kis történet.
Remekül kiérezni, hogy a táncot nem csak nézőként ismered.
A végén a párbeszédnél hiányoltam egy kommentet, úgy könnyebben azonosíthatta volna az olvasó a szereplőket.
Kár, hogy nincs külön flört kategória! Abban lenne a helye, ott jó pontszámokat is kapna.
1
Ulysses
2015. március 9. 20:29
Történetek: Couch Surfing 3. rész
Reméltem, hogy Rinaldo tetszését megnyeri az a rész. 🙂
Fáradt vagyok, lusta voltam még két napot várni, és harmadszor is átfésülni. Ez már így marad. Több helyen kénytelen voltam jócskán módosítani a mondatok tagolásán. A szerzőnő abban a korszakában élt-halt az "és" kötőszóért, meg a gondolatjelekért. Ráadásul írótársai javaslata ellenére ragaszkodott a jelen idejű meséléshez. Viszont találtam egy ennél is jobb fordítani valót, szintén anál témában.
Bár az eredeti Couch Surfingnek van még talán két folytatása, de azokat nem olvastam. Steffi25-nek nem ez a legsikerültebb sorozata. Nem zárom ki, hogy valamikor előveszem, de nem mostanában lesz az.
1
Ulysses
2015. február 24. 19:38
Általános -> Hibák az oldalon
Tisztelt Törté-Net!
Látom, dolgozik az automatikus szűrő, a túl rövid hozzászólásokat szépen irtja. Viszont a fórum listán továbbra is ott marad az értékelő neve, és a hozzászólás időpontja. Nem katasztrófa, csak kicsit zavaró.
1
Ulysses
2015. február 24. 19:33
Általános -> Hibák az oldalon
Tisztelt XXIII. István!
Valahol, a lelkem mélyén egyetértek veled a pontszámok tekintetében. Korábban én is gyakran dühöngtem amiatt, hogy értéktelen, vagy akár gusztustalan történeteket pontoztak fel az olvasók. Aztán beláttam, hogy egyrészt nem itt kell keresni az irodalmi értékű alkotásokat. Az itt publikáló szerzők-fordítók 99%-a amatőr. Az olvasóknak meg ilyen az ízlése. Hm, ezzel nem sokat tudunk kezdeni. A magas pontszámok jó része nem az írás minőségének szól, inkább az adott téma népszerűségét jelzi. Ez az a bizonyos ízlés dolga.
Megjegyzem, az általam látogatott oldalakon sehol sem láttam lehetőséget nulla, vagy negatív pontszámmal való értékelésre. Példának hoznám fel a "literotica"-t, ott egytől ötig lehet csillagozni az írásokat. Tapasztalatom szerint a négy pont alattiakat nem érdemes megnyitni. Tele vannak hibával, egyszerűek, mint a faék, dög unalmasak. Az igazán jó írások 4,5 pont feletti értékeléssel bírnak. Ott is igen kevés művet láttam három alatti pontozással. Hasonló módon, mint itt, bizonyos témakörökbe tartozó írásokat előszeretettel felpontoztak azon a nyelvterületen is.
1
Ulysses
2015. február 22. 18:19
Általános -> Hibák az oldalon
Kedves Zsuzsika!
Kár ezen felhúznod magadat! Ha tetszett egy sztori, beírod "Jó lett!". Máris túlteljesítetted egy karakterrel a minimum hatot. Ha meg nem tetszik, azt kell bepötyögnöd csak: "Nem jó.", és megint csak megvan az előírt karakterszám. Nem gondolom, hogy ez annyira megerőltető lenne azért a drága 3 T-pontért.

Tisztelt XXIII. István!
Ha megengeded, akkor veled tartok a röhögésben. 🙂

Tisztelt Törté-Net!
Elismerésem a jobbító szándék és a tagokkal szembeni tanúsított türelmed miatt!
1
Ulysses
2015. február 17. 21:15
Történetek: Egy család
Az első két sorban öt "vagyok". Elment tőle a kedvem. Ha a szerző nem képes átolvasni a művét, akkor én miért is olvassam el?
1
Ulysses
2015. február 17. 18:31
Történetek: Első félrelépésem 3. rész
Listike, a hozzászólásodban ott a válasz a kérdésedre. Mert "egy állítólag jó házasságban" valójában sok probléma lehet. Számos oka lehet a félrelépésnek, és általában nem is egyetlen probléma, hanem sok-sok hibádzó részlet vezet el oda.
A történet pedig tényleg nem rossz!
1
Ulysses
2015. január 26. 21:07
Történetek: Egy életre szóló kaland...
A szerző nem egy őstehetség, de szívből ír, szép gondolatokat fogalmaz meg. Valóban nem egy tucatpornó, egészen életszerű. Tetszik az őszinte hangvétele. Nagyon remélem, hogy tényleg megtalálta élete párját!
1
Ulysses
2015. január 26. 20:37
Történetek: Ébredezés
Hm, miféle előzmény? Valamiről lemaradtam, szerencsére nem erről a sztoriról. Szívesen olvasnám akár ennek a folytatását is. Az előzményt majd megkeresem.
1
Ulysses
2015. január 24. 19:21
Történetek: Szerető
Aki ilyen jól, szépen, stílusosan tud írni, az miért spórol a kerettörténeten? Amúgy hibátlan írás!
1
Ulysses
2015. január 20. 15:46
Történetek: A Szerelem vaksötét
Újraolvastam, már harmadszor. Kellene írnom valamit róla, valami szépet, de az egyszerű dicsérő szavakat kevésnek érzem. Köszönet a szép történetért, helyenként a meghatottságtól lett párás a szemem, más részeknél borzongás futott végig rajtam. Egyes jeleneteknél alig mertem lélegzetet venni. Nem emlékszem, hogy az itteni írások közül bármelyiknek lett volna ekkora hatása rám.
Nagyszerű élmény volt első kézből megismerni a "nem látó" emberek világának egy részletét. Szégyenlem magamat minden olyan korábbi gondolatomért, amely sajnálkozást tartalmazott valamilyen érzékelésben korlátozott ember felé. (Szerencsére nem sokszor fordult elő, és az érintettel ezt sohasem éreztettem.)
Antoine de Saint-Exupery sokszor idézett szavai jutnak eszembe most:
"Tessék, itt a titkom. Nagyon egyszerű: jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan."
Ennek a csodaszép történetnek minden sora bizonyítja, hogy ez így van.
1