Ulysses hozzászólásai

U
Nem:
férfi
Beállítottság:
heteroszexuális
Legtöbbet használt címkéi:
Hozzászólásai:
854 db
Ulysses
2015. január 8. 20:16
Történetek: Vaksötét szerelem
Hogyne olvastam volna! Egy lélegzetre mindkét írást. A másik oldal véleményezéséhez még fogalmazgatok.
Az ihlet meg már csak ilyen, nem jön parancsszóra vagy akarásra. Néhány ötletem, tippem volna, de nem szeretném kihúzni a gyufát azzal, hogy itt reklámozzak bármit is. (Igazából olvasnivalót tudnék ajánlani, amiből lehet ötletet, ihletet meríteni.)
1
Ulysses
2015. január 7. 21:35
Történetek: Vaksötét szerelem
Sokáig törtem a fejem, hogy merjek-e hozzászólni. Igazából a sztori megjelenésekor a bevezető és az akkori vélemények alapján elhatároztam, amint időm engedi, elolvasom. Már három hete rágom a szavakat, mégis félve írok. Nem egyszerűen egy szép történet, hanem valakinek, valakiknek az élete, szerelme. Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy én is részese lehettem olvasóként ennek a csodának. Ha nem írod le a felvezetésben, akkor is biztos lennék benne, élők, valóságosak a szereplők. Közhelyes, de az élet a legötletesebb szerző.
A fentieken túl a visszafogott, ízléses stílus engem teljesen lenyűgözött.
1
Ulysses
2015. január 7. 19:58
Történetek: True Love
Gyuri elég hamar feladta. Megfogadtam, na majd én... A közepétől már csak átfutottam.
Elég sok hibát láttam, nem is aprókat. Viszont ezek nagyobb része a nagyon akarásnak tudható be. Többször kellett volna átolvasni. Amúgy olyan "aranyos, tinis, szerelmetes".
Én azt sejtem, hogy sok olvasással és gyakorlással még igen jókat fogsz írni, kedves cccwritter.
(Ne akard, hogy pontozzam! 🙂 )
1
Ulysses
2015. január 6. 19:39
Általános -> Hibák az oldalon
Miért ne lehetne valamit kitalálni, Bob? Te már meg is tetted, a megvalósítás más kérdés.
Pár nap fórum-olvasgatás után úgyis megismered a neveket. Utána már tudni fogod, melyikük szól hozzá érdemben, és nem fogsz feleslegesen rákattintani. Egy javaslatom is lenne, járj elől jó példával! Írj te is pár mondatos értékelést az olvasott sztorikhoz! Ezek néha rendes választ generálnak a szerző részéről, vagy felbátorítják a többi hozzászólót.
1
Ulysses
2015. január 2. 20:53
Történetek: Az esküvő
Nahát, nem gondoltam volna, hogy a cselekmény, a szereplő viselkedése vagy jelleme ennyire beleszólhat a pontozásba. Mert maga az írás egészen jó.
1
Ulysses
2014. december 29. 20:53
Történetek: Helyszíni szemle
Elég jó, szellemes, ügyesen felépített. Az első felében itt-ott kissé elkapkodott, de egészében több pontot érdemelne. A karakterek megrajzolása is kiemelkedik az itteni átlagból. Persze akad benne némi kalandregényes sablon, de ennyi bőven elfér ebben a sztoriban.
1
Ulysses
2014. december 27. 23:22
Történetek: Negyven felett
Mintha valamiféle vázlat lenne csak. Súlytalanok, arctalanok a szereplők. Tanmese lenne? Mivel a szerző szándékát direktben nem közölte, nem tudhatjuk. A hangulata eléggé olyan.
1
Ulysses
2014. december 26. 21:04
Történetek: Születésnapomra
Túlságosan lírai hangvétele van. A túlcicomázott kifejezések, mondatok több helyen képzavart hordoznak. Keveseknek jön be.
Engem sem nyűgözött le.
1
Ulysses
2014. december 26. 20:55
Történetek: A várrom
Nem pornó, de nem rossz. Megint az a fránya pontozás. Akinek az ilyen stílusú történetek jönnek be, biztosan többre értékelné. Aki pedig a kemény, tömény szexért rajong, az még ennyit sem adna rá. Valahogy így kerekedett ki ez a pontszám. Ha igazságos szeretnék lenni, nem nagyon adnék 8-nál többet.
1
Ulysses
2014. december 25. 20:28
Történetek: Első találkozás (avagy egy 40-es nő lélektana)
Remélem, a szerző tisztában van azzal, hogy a pontszám nem az írás minőségének szól, hanem a... Nah, minek is? A korábbi hozzászólók már pedzegették, hogy ez amolyan női napló, meg kicsi a szex aránya.
Nekem tetszett a helyenként ironikus, szellemes fogalmazás.
1
Ulysses
2014. december 25. 19:03
Történetek: Boldog karácsonyt! 1. rész
Karácsony van, hagyjuk a hibákat! Azaz egyet nem tudok szó nélkül hagyni. A történet túlírt. (Nem a terjedelemre célzok.) Viszont azt kívánom, bárcsak az összes többi itt megjelent írásnak csak ennyi hibája legyen.
Szép, szépen megírt történet. Tetszik a nyelvezete, a szereplők megformálása, a cselekmény menete. Megérdemli a magas pontszámot.
1
Ulysses
2014. december 23. 22:42
Történetek: Egy házibuliban
Igen, olyan közepes. Talán a szerzőnek valami szép emlék, vagy jó fantázia, de az olvasó számára így elég unalmas. Persze az akció részét igyekezett kidomborítani.
Egy átolvasás után a szerző helyében nem hagytam volna benne ilyen mondatot: "A drága barátnőm nyelve mély nyelvcsapásokkal kóstolta izgalmam nedvét..."
A kevesebb gyakran több. Helyenként sikerül eltalálni a megfelelő szavakat. Talán lesz még jobb is!
1
Ulysses
2014. december 23. 22:15
Történetek: Éjszakai járat
A legsötétebb wudu átkot küldöm rád "marton", ha nem folytatod ezt a sztorit.
Jó lett! Eleven szereplők, kívánatos nő. Csattanós csavar a végére.
Jók az arányok. Nem maradt el a környezet leírása, a mellékszereplők is épp a megfelelő súlyt kapták. Annyira jó a mese része, hogy újra kéne olvasnom a hibák megtalálásához.(Azok is legfeljebb vesszőhiányok.)
1
Ulysses
2014. december 23. 20:03
Történetek: Szomszéd lánnyal a természetben
Első próbálkozásnak tényleg jó. Van számos szembeötlő hiba, de a szexről egészen ügyesen ír. Nem tudom, érdekli-e a szerzőt, mik ezek a hibák. Akar-e még írni, akarja-e elkerülni ezeket a buktatókat? Szeretne jobbat írni? Összességében a pontjait reálisnak tartom.
1
Ulysses
2014. december 22. 19:55
Történetek: Mi lesz velem?
Listike, vajon azt is meg tudod mondani, miért rossz?
Hosszú, csapongó mondatok. Zaklatottság sugárzik az egészből. Nem is itt lenne a helye ennek az írásnak, hiszen egyfajta segélykérés ez.
Mint történet, szerintem is csapnivaló. Mint emberi sors, egy élet, figyelmet érdemlő. Sajnos nincs olyan tudás a birtokomban, amivel segíteni tudnék.
1
Ulysses
2014. december 22. 18:03
Történetek: Elmesélem
Nem értettem, hogy két pozitív hozzászólás mellett miért ilyen alacsony a pontszáma ennek a történetnek. Elolvastam. Többnyire a hozzászólóknak adok igazat, ha nagy különbség van a kétféle értékelés között. Most nem.
Persze a cselekmény nagyon is romantikus hangulatot próbál behozni, de a kivitelezés nem sikerült olyan jól.
1
Ulysses
2014. december 20. 21:26
Történetek: Böbe és én 1-2. fejezet
A nagyon jótól ez igen messze van, még a jótól is. Olyannak tűnik, mintha az író valójában 16 éves maradt volna.
Fájdalmas hibák:"...hogy nem-e csavarogni megyek..." Ááá!
No, meg a srác rögtön szerelmet vall a nagynéninek. Annyira gyermeteg.
Lehet-e szűz 42 éves korában? Nem zárható ki, bármennyire szokatlan. Egymillióból egy talán, de nem nulla a valószínűsége. Ez lenne a történet legkisebb hibája.
1
Ulysses
2014. december 20. 21:09
Történetek: Vonat Kaland
Nehéz korrekt értékelést adni. Elég sok hibán akadt meg a szemem. Szúismétlések, nagyrészt hibás központozás, vesszők ötletszerű alkalmazása. A fogalmazás is elég gyatra. Viszont a történet alapötlete, a cselekmény fűzése tetszik. A szereplők formálása művi. Érződik rajta a 17 éves srác fantáziavilága, vagy a pornófilmekből ellesett sablonok.
Kár, mert remek sztorit lehetett volna kihozni ebből a konfliktushelyzetből.
1
Ulysses
2014. december 20. 20:53
Történetek: Egy felejthetetlen éjszaka
Fannyka, máshol már értékeltem ezt az írásodat. Ha gondolod, bemásolom ide is. Csak tartok tőle, az itteni kommenteket nem figyeled.
(Én is elég magas pontszámot adnék rá, mert első próbálkozásnak nagyon jó.)
1
Ulysses
2014. december 19. 21:20
Történetek: Júlia és a szomszédfiú
Zsuzsika, ne mérgelődj! Azaz inkább add ki a mérgedet, de nagy csodára ne számíts! Ha jól emlékszem, tomjoe már korábban is élt hasonló eszközzel. Egy ismerősöm sztoriját nyúlta le egy másik oldalról.
Egyébként szerkesztője nincs az oldalnak, ha jól tudom. Az admin feladatokat hetente párszor valaki megcsinálgatja. Egy szerkesztő átolvassa, esetenként ki is javítja a beküldött írásokat. Napi két-három, az itteniekhez hasonló terjedelmű írás szerkesztéséhez hat-hét "írástudóra" lenne szükség. Arról nem is beszélve, ha a fordításokat még az eredetivel is össze kellene vetni. Az még plussz két ember minden forrásnyelvre számítva.
Attól nem tartok, hogy az előfizetők nagyon elmaradoznának, mert konkurenciája alig van. Az igazán ingyenes oldalak vagy zártkörűek, azaz meghívásosak, és/vagy amellett még ennél is ritkábbak a friss történetek.
Meg igazából nem egy nagy összeg ám az 400 vagy 500 forint.(Mennyi is doboz cigaretta?) Egy valamennyire igényes sztori megírása bizony több órás munka. No, ez a bosszantó, mikor valaki ezt a sok órás munkát nyúlja le, és bagóért elvesztegeti, mert neki nincs egy ötszázasa SMS-re!
A fordításokról nem is beszélve. Egy kb 15 ezer karakteres fordítás, a többszörös átolvasást beleszámítva, 8-10 estém nagy részét elviszi.
Mindezért cserében 30 napig én is keresgélhetek a kacatok között, ahol azért időnként találni igazgyöngyöt is.
1
Ulysses
2014. december 18. 20:55
Történetek: Magányos Nő megosztaná...
Nem olyan rossz ez. Gondoljatok bele, milyen nehéz egy ilyen hétköznapi dolgot érdekesen megírni! Igen, átlagos. Bár szerintem valamivel afölött van a jelenlegi színvonalat tekintve.
1
Ulysses
2014. december 18. 20:26
Történetek: Születésnapi ajándék
Számomra kicsit tömény, de jó írás. Eléggé fantáziaszerű, de ügyesen vezeti a cselekményt. A másik csaj nevét nem kötőjellel kellet volna írni? Su-ling, úgy egzotikusabbnak tűnne.
1
Ulysses
2014. december 18. 20:14
Történetek: Én és a főnököm - Negyedik lélegzetvétel
Nincs ezzel különös baj, csak picit célt tévesztett. Az itteni törzsközönség nem a "Romana" és társai füzetecskék lányregényét szeretné olvasni. Én a pontszámokat úgy értékelném, hogy az itteni olvasók ennyi százaléka vevő a soft sztorikra.
Ha lesz időm, elolvasom az előzményeket.
1
Ulysses
2014. december 18. 19:36
Történetek: Oroszlánkirály
Hm, jó ez a sok körítés. Ha mindig csak pecsenyét zabálunk, megutáljuk a húst.
Tetszett, mert valami egyediséget érzek benne.
Igen, lehetett volna színezgetni, csavargatni a cselekményt. Szerintem ez a naplóstílus ebben az esetben jól sikerült.
1
Ulysses
2014. december 18. 18:50
Történetek: Nelli szappanoperája
Claudia Cardinale játszott az említett filmben, és ténylegi isteni nő.
A sztori pedig egészen kiváló. Jók az arányok, stílus, fogalmazás, nyelvhelyesség. Minden a helyén van. Hm, részletezzem tovább az erényeit?
A kezdő írók számára ajánlom tanulmányozásra. Figyeljétek meg, hol választja el a tagmondatokat vesszővel! Hogyan írja a dialógosokat. Milyen szavakat használ ugyanarra a fogalomra, hogy elkerülje a szóismétlést. Milyen módon mutatja be a szereplőit. Egyáltalán, hogyan formázza meg őket. Esendőek, nem tökéletesek, vívódnak magukban. Olyanok, mint mi. Elevenek.
(Komolyan, csak pár vesszőhibába tudnék belekötni)
Megy a 10 pont.
1
Ulysses
2014. december 17. 21:55
Történetek: Konyhabicikli
Nem, Zsuzsika, nincs igazad. Legalábbis az ilyen általános érvényű minősítéssel. Nagyon jó kis történet ez. Remek a stílusa. Olvasd el suguru más írásait is, rá fogsz ismerni! Igen, a szexjelenetek nem túl részletesek, vagy zaftosak. Mert ilyen a stílusa, tömör. Rövid mondatok, ettől pörgős. Nem alszik el rajta az olvasó.
Hogyne, találok benne hibát, számosat. Az az egyedi íz, hangulat mégis feledteti ezeket. Mondjuk 10 pontot nem adnék rá, de szívesen olvasom a szerző többi művét.
1
Ulysses
2014. december 17. 21:36
Történetek: Szar gondolatok
Nyersfordítás íze van. Kár, mert nem egy átlagfirkálmány lenne. Gondolatok! vannak benne. Érzések, hús-vér emberek.
A jelen és múlt idő váltogatása viszont csúnya hiba.
1
Ulysses
2014. december 17. 20:38
Történetek: A Baker-család 5. rész - Morgan Baker
Olyan... Nem is tudom, milyen. Nem rossz, de nem is egy lehengerlő, letehetetlen olvasmány. Helyenként sablonosnak tűnt.
Tetszik a főszereplő "bemutatása", problémájának megvilágítása.
De a titkárnő adatait egyetlen mondatban darálod el. A folytatás meg kicsit ügyefogyott: "Fontos megjegyezni róla, hogy fülig szerelmes főnökébe, aki viszont észre sem veszi szegényt."
Szerintem nem ez a legjobb írásod.
1
Ulysses
2014. december 17. 18:29
Történetek: Sorsdöntő találkozás
Egyet értek Andreas6 véleményével. A sztori indítása egészen jó, aztán ellaposodik a történet. Az utolsó dialógus közhelyes, unalmas.
Nekem az is furcsa volt, hogy a fiút férfinek nevezte több helyen, míg a lányt nem nagyon említette nőként. Pedig közel egykorúak.
1
Ulysses
2014. december 16. 19:42
Történetek: Gyök kettő
Lökötttyúk történeteit juttatja eszembe. Pörgős, vicces. Ja, és az első résznél elfelejtettem megjegyezni, hogy a nevek is nagyon találóak.
Kicsit tartottam attól, hogy a második rész gyengébb lesz. Örömmel tapasztaltam, maradt még puskapora az írónak.
1
Ulysses
2014. december 16. 19:16
Történetek: Gyök egy
Csaknem végig vigyorogva olvastam. Van spiritusz ebben a "pigman"-ben!
Lendületes a sztori, elevenek a szereplők. Tetszik a stílus, a szöveg, a szleng, a humor. Magával ragadja az embert, eltereli a figyelmet az esetleges hibákról. Jó ez a kicsit gengszteres díszlet.
Egyetlen dolog nem tetszett: lelőtted a meglepetést - ha stílszerű akarok lenni spojlereztél - Isten sajátos humorát említve.
Kár, hogy nincs az oldalon humor kategória, abban biztosan az elsők között szerepelne ez az írás!
Így is ajánlani fogom olvasásra.
1
Ulysses
2014. december 16. 10:04
Történetek: A strandon
Nem olvastál még soha egyetlen párbeszédet sem? Nagyon zavaros így.
Ööö... azt majd valaki - "hozzáértő" - megmondja, mennyire feltűnő egy hermafrodita farka egy női bikinibugyiba rejtve.
1
Ulysses
2014. december 16. 09:41
Történetek: Egy barát látogatása
Mint történet, nem lett jó. Szerencsétlen ez a jelen idejű E1 elbeszélés. Ez igazából a szerzőnek egy nagyon kellemes fantáziálás. Vagy egy netes beszélgetés. Nekem, mint olvasónak, sok helyen zavaros.
A tagmondatokat vesszővel kell elválasztani, azokat nem helyettesítik a kötőszavak. Számos helyen elspóroltad a pontot vagy a felkiáltójelet.
Durva egyeztetési hibák - biztosan nem olvastad át. "Előre nyúlok és markolászom a mellet meg néha rácsapok a feneket egy finomat..."
Egyetlen pozitívuma van az írásnak, hogy a szexről ízlésesen írsz.
Sajnos ezt agyoncsapja a gyenge kerettörténet.
Ha mégis megjön az az ihlet, azért írj! Aztán olvasd át többször pár nap szünettel!
1
Ulysses
2014. december 15. 20:19
Történetek: Síelésen
Többet is ki lehetett volna hozni belőle. Igaza van a legtöbb hozzászólónak, olyan közepes. Azt nem értem, mi olyan nehéz abban, hogy az írást pár napra félretegye valaki, majd átolvassa. Az elütéseket, az értelmetlen mondatokat biztosan kiszűrné.
1
Ulysses
2014. december 15. 19:38
Történetek: Az utolsó fuvar
Nem egy romantikus lányregény. Durva, életszagú. Furcsa kontrasztok. Megdöbbent, és felkavar. Cseppet sem csodálkozom, hogy nem tetszik az itteni törzsközönségnek, pedig eredeti írás.
1
Ulysses
2014. december 15. 17:48
Történetek: Részletek
Jó a stílusod lilywhite! Szerintem alul pontozták ezt a történetedet. Minimum 8-ast érdemel. A második bekezdésben eltévesztetted az igeidőket. Átváltasz egy-két mondat erejéig jelenre.
Jók a karakterek,elevenek, tetszik a lány furcsa szemérmessége.
Persze, a történet hangulata nem felhőtlen, ez lehet a negatív hozzászólások oka.
1
Ulysses
2014. december 15. 17:31
Történetek: Szabad a gazda
Jól írsz. Szépen, választékosan, durva helyesírási hibát sem találtam gyorsan végigfutva rajta. Mégis kicsit száraznak tűnt a történet. Van valami oka, hogy nem írtál bele dialógust? Így csak olyan 8-9 pontot adnék.
1
Ulysses
2014. december 15. 17:23
Történetek: Couch Surfing 1. rész
Az eredeti írás szerzőnőjének nem ez a legjobb írása. Megkeresésemre viszont ezt a sorozatot ajánlotta fordításra, mert talán a harmadik epizódban Budapest a helyszín.
A prágai rész már nagyjából készen van, csak javítgatás előtt pihentetem.
1