A+ A-

Márkatársak

A vasárnap kora esti forgalom már csendesedett, kellemes hûs este volt egy forró augusztus nap végén. A régi BMW szépen duruzsolt az 55-ös úton, Laci vezette a nemrég felújított 318-ast és jó tempóban tartottak haza anyjával közeli falujukba. Baján töltötték az egész vasárnapot a halászlé fesztiválon, jókat ettek, ismerősökkel találkoztak és beszélgettek. A fiú másodéves volt a szegedi orvostudományi egyetemen, anyja, Nelli szintén Szegeden dolgozott egy patikában. Nelli még mindig csinos, jóalakú asszony volt bár az elmúlt évek megviselték férje betegsége és másfél évvel ezelőtti halála miatt.
Ezév elején töltötte be a 44 évét és már kezdte elfogadni az egyedüllétet, fiával kialakítottak egy kiegyensúlyozott, szorgalmas de nyugodt vidéki életvitelt. Laci tulajdonképpen átvette a családfő szerepét, nagyon szerette az anyját, óvta és igyekezett mindig a kedvébe járni, hogy betöltse az apja utáni ûrt. Nagyon kellemesen telt az egész nap, a kocsiban most nem beszélgettek, halkan hallgatták a rádiót miközben közeledtek a lakhelyükhöz. Úgy számították, hogy még nyolc előtt világosban hazaérnek és még kicsit kiülnek beszélgetni a hátsó teraszra. A faluvégi kis izléses parasztház, amelyet pár éve alakítottak át közvetlenül egy erdőirtásra nézett, csend és nyugalom vette körül mindig.
Az éppen lebukó későnyári nap még egyszer elvakította a vezetőt a visszapillantó tükrökön keresztül. Amint eltûntek a háta mögötti horizonton a nap sugarai Laci egy széles sötét autót vett észre messze előtte az út szélén, lassított és már látta, hogy a vészvillogók mûködnek. Tovább csökkentette a sebességet és felismerte a nagy BMW jellegzetes hátsó profilját. Az autóból éppen kiszállt a vezetője és Laci felé intett amint közeledtek hozzá. Az anyja kissé feszélyezetten halkan kérte a fiát, hogy ne álljon meg, ki tudja ki ez, mit akar, annyi rossz történik mostanában. Laci gyorsan felmérte a helyzetet, egyértelmû volt, hogy az autó lerobbant. Rálépett a fékre. A férfi, aki intett nekik nyugodtan, udvariasan megköszönte, hogy megálltak. Jól öltözött, sportos, negyven év körüli, talán még kicsit fiatalabbnak is tûnő középmagas jókötésû férfi volt. Laci kiszállt az autóból és kezet fogtak, az azonos autómárka rögtön közös nevezővé lett a két ismeretlen között. A férfi nem volt valami boldog, Aradra tartott egy hétfői üzleti tárgyalásra és még messze Szeged előtt a kocsin valami elektromos hiba keletkezett és a motor leállt.
Mindazonáltal barátságosan érdeklődött, hogy van-e a közelben valami rendes szálláslehetőség és hogy Laci esetleg el tudná-e vontatni addig. Már próbált autómentést kérni de csak 2-3 óra múlva igért a szegedi diszpécser szállítójármûvet. Gondolta megszáll a közelben és majd holnap reggel a márkaszerviztől kér segítséget. Laci felajánlotta, hogy behúzza a legközelebbi kisvárosba, az csak 4-5 km és ott van egy kellemes kis vadászpanzió ahol az idegen megszállhat. Nelli a kocsiban maradt és már nyugodtabb volt figyelve a fia és a férfi közti barátságos párbeszédet. Megállapította, hogy a férfi kellemes jelenség és tetszett neki a lezser viselkedése. Pár perc múlva az öreg BMW kicsit erőlködve de lendületesen vontatta a nagytestvérét. Rövidesen a faluba beérve mindjárt a vadászlakhoz mentek és beálltak a parkolóba. Pont besötétedett. A panzió teljesen foglalt volt, némi egyezkedés után sem sikerült szobát kapniuk. A férfi kicsit ideges lett, nem akarta a fiút és az anyját további kényelmetlenségeknek kitenni, hogy Szegedig bevontassák. Fáradt is volt már és magánház után érdeklődött ahol lepihenhet. Közben Nellivel is bemutatkoztak egymásnak és az asszony próbálta nyugtatni, hogy csak találnak valami megoldást, a férfi hálás volt a kedves szavakért. A kellemetlen szituáció ellenére közben kialakult empátia Lacit kézenfekvő megoldásra sarkallta. Miért ne szállna meg náluk egy éjszakára, csak pár perc gyalog a házuk és a nagy BMW a panzió zárt parkolójában biztonságban maradhat reggelig. A férfi kissé gondterhelten nem is válaszolt azonnal, Nellinek ugyan nem tetszett a fia ötlete, de átérezte a helyzetet és már nem tartott a szimpatikus idegentől. Néhány másodperc csönd után Nelli megerősítette fia javaslatát. A férfi először szabódott, de megköszönte a meghívást, legalább hamarosan lepihenhet és majd reggel felgyorsulnak a dolgok - gondolta.
Laci betessékelte a férfit az otthonukba, Nelli előrement és előkészítette a ház végében lévő kis vendégszobát, már nagyon régen nem használták de mindig tisztán és rendben tartották, a nagymamától megörökölt régi polgári bútorokkal volt kényelmesen berendezve, jó hangulatú kis szoba volt. Nelli most elégedett volt, hogy a váratlan vendég nem hozta kényelmetlen helyzetbe. Friss törülközőt, lepedőt és ágynemût készített ki majd sietett vissza, hogy valami könnyû vacsorát készítsen maguknak. Mosolygott magában amint látta, hogy a férfi és Laci milyen lelkesedéssel beszélgetnek az autóikról.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.15 pont (40 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#7 Ulysses 2017. 03. 11. szombat 19:00
Hát még ha néhány párbeszéddel is megtűzdelted volna!
#6 veteran 2017. 02. 24. péntek 17:42
Jó írás,tetszett.
#5 sunyilo 2017. 02. 22. szerda 21:40
Nagyon jól megírtad.
#4 vakon54 2017. 02. 22. szerda 09:37
Zoli nagyon denagyon jooóírás.
#3 cscsu50 2017. 02. 22. szerda 07:05
remek munka
#2 A57L 2017. 02. 22. szerda 04:14
Nagyon jó történet.
#1 Törté-Net 2017. 02. 22. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről?