XXIII.István hozzászólásai

X
Nem:
férfi
Beállítottság:
heteroszexuális
Születési dátum:
1955. január 1.
Ország:
Magyarország Magyarország
Város:
Budapest
Legtöbbet használt címkéi:
Hozzászólásai:
194 db
XXIII.István
2012. november 22. 07:54
Történetek: A következetes nevelés gyümölcsei
Kedves "simano76"
Erre azért ne vegyél mérget! Egy tengerentúli monstre kutatás eredményei azt mutatják, hogy sokkal többször fordul elő a családon belüli - a felek közötti megállapodáson (és nem valamiféle erőszakon - persze sajnos az is van) alapuló - szexuális tevékenység, mint azt gondolnánk. Ami külön érdekes, hogy gyakorlatilag teljesen mindegy melyik népréteget vizsgálták, szignifikáns különbségeket nem találtak.
1
XXIII.István
2012. november 9. 07:43
Történetek: Élvezetek konferenciája 3. rész
Na egy újabb gyöngyszem: "virtuóz szemöldökű" - valaki elmagyarázná, hogy az mi a frász...?????
Persze úgy is feltehetném a kérdést: miért használ valaki idegen szavakat, ha nem ismeri a jelentését? - igaz nem ez a legnagyobb hiba ezen az oldalon és nem is tudom mi a fenéért foglalkozom egyáltalán ezzel?
1
XXIII.István
2012. október 19. 14:29
Történetek: Szex Anyámmal
Sokadszor lerágott csont! Apával, anyával, tesókkal...stb. - ami csak a családi relációban elképzelhető. A korábbiakkal szemben ez annyival rosszabb, hogy azok nem egy kisegítő iskola ötödik osztályos nebulójának a fogalmazási és helyesírási tudásával íródtak. Bocs', de nem a "gumival rontottad el".....
1
XXIII.István
2012. október 17. 08:30
Történetek: A kíváncsiság néha nem árt
Yani91!
Te milyen anyanyelvű vagy - mert nekem "lenni kétségeim vanni sokat"....
Nem baj hogy nem tudsz helyesen magyarul, de akkor a magyar szöveget javíttasd ki olyannal, aki tud helyesen (uram bocsá' esetleg helyesen írni is...!)magyarul!!!
Amúgy borzalmas - bár van itt sokkal rosszabb is bőven!
1
XXIII.István
2012. október 11. 17:32
Történetek: Drágán adod
Nos! Valóban nem kötelező elolvasni - bár nem tudom, hogy anélkül miféle kritikát lehet anélkül mondani....???
Azután meg, tudod, az étel, amit lekozmáltál és mellesleg büdös húsból készült, attól nem lesz jobb, ha olyan valaki mondja róla, hogy szar, aki maga nem főz!!!! Különösen akkor, ha az illető(k) még fizet(nek) is érte! Ha meg "anyagozol", akkor tényleg egy beteg marha vagy....és talán sajnállak is egy kicsit!
1
XXIII.István
2012. október 8. 11:47
Történetek: A legőrültebb hétvége 2. rész
Ez a történet olyan, mint a nyári öltöny mellénye: rövid és értelmetlen. jellemző módon a "Literoticán" 2006 óta, sem egy kommentet, sem semmilyen szavazatot nem kapott!!!
(Na persze ez megint nem a fordító hibája - legfeljebb a választás!!!)

genius! Nincs harmadik rész - de ezt te is megnézhetted volna!

deajk2008! Te olyan vagy, mint a "pölös" volt - a "pölös" javára szólt, hogy ő nem küldött be iszonyatos írásokat és nem is tekintette partnerkeresőnek az oldalt! Persze ez a te dolgod.
1
XXIII.István
2012. október 7. 10:56
Történetek: Anita szülinapja 1. rész
T. Csabi!
Alighanem a kedvenc geniusom nélkül sohasem bukkantam volna a művedre, ám már az első mondataid között igazi "gyöngyszemre" bukkantam:
"Igaz sokaknál kilóg a lóláb, hogy kitalált történet és néha el is szaladt az a ló" - nos, ha valami halvány fogalmad lenne arról, hogy a "kilóg a lóláb" mit jelent, akkor azt is tudnád, hogy ama szólásbeli lólábbal semmiféle ló nem szaladhat el...?!? Veled viszont annál inkább "elszaladt a ló" - már ami a történeteid hitelességét illeti. Nem baj, ha valamely' story - mint, ahogy a legtöbb itt található is - a fantázia szüleménye, de attól egyáltalán nem lesz jobb egyik sem, hogy igaznak próbálja valaki beállítani!
1
XXIII.István
2012. szeptember 10. 10:23
Történetek: Bátyám... hősöm... 1. rész
Nem a fordító tehet róla, hogy az "alapanyag" annyira gyenge - legfeljebb a választást lehet hibájául felróni. Lám' a literotikára is küldenek írásokat, alig serdülő gyermekek, no meg tehetségtelen írócskák...
1
XXIII.István
2012. szeptember 8. 11:32
Történetek: Bosszúból jeles
Vannak itt bőséggel ezerszer rosszabb történetek magasabbra értékelve!
Amennyiben a dagályosságokat levetkőznéd, egészen jól írnál s ha ráadásul az összetett mondati szerkezetekben helyükön használnád a vesszőket, elkerülnéd a félreérthetőségeket!(Ld.pl. BalGa hozzászólását...)
1
XXIII.István
2012. szeptember 5. 09:43
Történetek: A véletlen találkozás
Az utóbbi időben egyre "magasabbra" szökik a színvonal - mondjuk úgy a bányász-béka seggének alsó horizontja alatt, olyan húsz méterrel lehet. Ám ez már tényleg mindent "felülmúl"!
1
XXIII.István
2012. augusztus 28. 09:15
Történetek: Kolléganőm
Mindkét mai frissítés hemzseg a gépi fordítás hibáitól!
Persze a még nagyobb hiba, hogy ha valaki más írását közli fordításban - akkor igazán illik megjelölni a valódi szerzőt!!!
1
XXIII.István
2012. augusztus 27. 08:58
Történetek: Tavaszi szünet Mark-kal
A féltestvérek esetében legalább az egyik szülő közös! Jelen esetben az egyik sem közös, tehát legfeljebb mostohatestvérek.
Amúgy - és erről a fordító legfeljebb a választása miatt tehet - elég gyengécske!
1
XXIII.István
2012. július 26. 10:06
Történetek: Egy körzetiorvos emlékei
A történet valamikor az 1800-as évek második felében játszódik (és nem is sokkal később írták - nem "körzeti orvos", hanem körorvos volt a szereplője!).
Az említett időben sem az nem volt szokatlan, hogy 16 éves kortól már férjhez mentek a lányok, sem az, hogy egy 18 év körüli hajadon még szűz volt és semmit sem tudott a nemiségről! Az is természetes, hogy a kor íróinak a szóhasználatából hiányzott a "megbaszta a picsáját" szófordulat.(Jelzem nekem ma sem hiányzik!)
Szomorú - tisztelet a ritka kivételnek - a hozzászólók nagyfokú ismerethiánya.
Sajnálatos az is - és nem csak itt(!!!) - hogy a beküldő nem jelöli meg a forrást, valamint az eredeti író nevét!!!
1
XXIII.István
2012. július 13. 11:22
Történetek: Szélvész 1. rész
Messere Rinaldo! Elgondolkoztat, hogy hányan lehetünk, olyan "funkcionális analfabéta" olvasók, akiknek szükségünk van, a te meglehetősen sajátos nézőpontból és stílusban (no meg he(ü)lyesírással!!!)előadott "összefoglalóidra"? - félelmetes....
1
XXIII.István
2012. július 8. 12:33
Történetek: Élvezet zsarolással - az unokatesómmal
Kedves "Aelm"
Apám még egy teát sem tudott megfőzni, mégis meg tudta ítélni, hogy jó vagy rossz a pörkölt....!? Ezt csak a kialakult polémiára írtam, ti.nem olvastam és persze így nem is minősítem a történetet - nem szeretem a homo-t.
Egyébként meg írni sem tudok......! Írni Wass Albert/Jókay Mór/Steinbeck/Dosztojevszkij/Fukazava Hicsiro.....és nincs idő meg hely felsorolni mindenkit(még azt a néhány százat sem, akit csak én ismerek), akik írni tudnak - sem én sem te nem vagyunk közöttük!!!
Szeretettel a huszonharmadik
1
XXIII.István
2012. május 3. 10:15
Történetek: Nyári vakáció 7. rész - Tizenöt év múlva 4. fejezet
Kedves "bigcathy", "gitanes777" és persze a többi kedves olvasó!

Az elmúlt bő másfél év meggyőzött arról, hogy az olvasók döntő többsége nem fújt egy követ, azokkal, akik sanda szándékoktól vezérelve, aljas támadást indítottak ellenem. Ebből következően mégis folytatni fogom a sorozatot rövid időn belül.

Addig is olvassátok a "Veszprém" című írásomat - szerintem megéri - s szeretettel várnám az azzal kapcsolatos véleményeteket!

Üdvözlettel a "XXIII.István"
1
XXIII.István
2012. március 6. 11:28
Történetek: Húgom szeretete
Hacsak "2K" barátunk nem talál ki valamiféle folytatást, akkor nem lesz...
A'propos fordítások: Ez a novellácska "Cphuker" igen csak korai(akkor használta a " _ " nicket) időszakából származó - hogy is mondjam - nem a legsikerültebb műve. Szerintem érdemesebb lenne az érett korszakából választani valamit. Pl. "Incestuous", "Pool Party", "Sleepover" - hogy csak néhányat említsek a jobbak közül.
Üdv. ...
1
XXIII.István
2012. március 5. 11:38
Történetek: Húgom szeretete
"A Sister's Love" Szó szerint fordítva, akár lehetne az is a cím, amit adtál az írásnak. természetesen a fordítást mindig értelmezni is illik. Tehát szerintem helyesen: "Egy nővér/húg szerelme" - emiatt kell a fordításhoz az ember is...!
1
XXIII.István
2012. március 5. 11:28
Történetek: A húgom szűzessége
Több helyen is olvasom ezt a vitát - húg/nővér. No, tehát akkor:
A nővér - a magyar nyelvben - nőtestvér/lánytestvér értelemmel bír! Ebből következik, hogy valakinek a húga egyben a nővére is! Természetesen fordítva nem ilyen egyértelmű: valakinek a nővére nem feltétlenül a húga, hisz' lehet az idősebb nőtestvére is.
Konklúzió: a húgot nővérnek is nevezni nem hiba!
1
XXIII.István
2011. február 1. 23:55
Történetek: A katedrális
Ezek szerint kezdjünk hozzá Hemingway/Steinbeck/J.Fitzgerard.... - nem folytatnám a sort, pedig tudnám - regényrészleteket és/vagy novellákat beszkennelni/bemásolni - vannak ugyanis gyönyörű erotikus részletek - és így népszerűsítsük őket????
Nem tudom? Én eddig vagy fordítottam, vagy saját kútfőből írtam jó vagy rossz írásokat, az mindegy, de én dolgoztam vele, érte s nem idegen tollakkal "ékeskedtem". No mindegy, talán ennyit sem kellett volna írnom.
1
XXIII.István
2011. január 18. 10:17
Történetek: Tánya és a testvérek
Ezzel a hülye formulával agyonvágtad, az egyébként kedves írást: "Kipróbáltak jó néhány pozitúrát...". Az amúgy is rossz írásokban rendszeresen megjelenik ez a szöveg (vagy valami nagyon hasonló), de azokban teljesen mindegy. Ebben kár volt érte.
1
XXIII.István
2011. január 11. 19:43
Történetek: Boldog karácsonyt! 2. rész
Nohát/nocsak! "Az írásod hitelesebb lett volna...." Ó "demip" - mármint Remete D.- vagy mi is van? Ja igaz, ha a "nagy R.D.L" csinál valamit, az igazság-bajnok és rendben van - mint ez az idegen nick! De spongyát rá!
Amúgy kutatott a fene utánad vagy a novellád után! Még csak nem is én találtam véletlenül rá. Akarja a rossz seb (ld. még rosseb)megnézni a szerződéseidet, meg olvasni a sekélyes csúsztatásaidat. (Ti. azt írtam, hogy már pontozhatom a versenyműveket és adtam egy tízest az "Örökség napja" című novellára - amit voltatok szívesek törölni! Ennyit az igazmondásodról újfent kedves "demip" vagy kicsoda? Nem pontozlak most sem, persze egyre inkább látom - s ez vonatkozik a verseny alatti tevékenységedre is - "KI MINT ÉL, ÚGY ÍTÉL"! úgy-e kedves "demip" vagy kicsoda. (Kérdezzem meg? A Veszprémre hány egyest-kettest adtál/adattál, hány néven??? Mert még az sem volt elég, hogy a kedvedért törölték, valószínűleg az összes 10-est a szavazatok közül. "Véletlenül" az utolsó négy szavazat összege hat egész volt - ez persze nem volt rosszindulatú szavazás...OK.)
Viszont most én is megígérem, hogy soha többet nem szólítalak meg, én is kihúztalak a naptáramból és sajnállak...számomra halott vagy!
Üdv. Nem a sokadik, hanem épp' a XXIII.István - kár, hogy még ezt sem voltál képes felfogni!
1
XXIII.István
2011. január 8. 19:39
Történetek: Boldog karácsonyt! 2. rész
Kedves...Remete!
Sokat gondolkoztam, hogy egyáltalán megszólítsalak-e. Ám miután olvastam, hogy te milyen becsületes és igazmondó férfiú vagy, ráadásul még soha egyetlen fillért sem kerestél az írásaiddal - sőt nem is akartál keresni velük (Történet-verseny topic) - úgy gondoltam, hogy ennek hiteléül, mégiscsak leírom: Ezt a kis írást - persze megváltoztatott címmel, olvasásra kínálod, alkalmanként 400 forintért egy másik honlapon. Aki nem hiszi a Google segítségével gyorsan rátalálhat.
A félreértések elkerülésére: Ez engem nem zavar, csak az az óriásian szép lelked...meg az igazmondásaid!
Azért továbbra sem pontozlak le, se' most, se' havonta (ami egyébként nem is lehetséges!)
1
XXIII.István
2010. december 1. 21:16
Történetek: Anna
Kedves Tiborg!

Mindig kulturált módon kinyilvánított véleményedet sokra becsültem és becsülöm. Most viszont te is a megtévesztettek közé látszol kerülni. Nem "savanyú a szőlő" egyikünknek sem. Ki lettünk nevezve mindenféle maffiózónak/csalónak - igen kimondom, azután lehet kimoderálni/kitiltani - egyszerűen azért, mert szemmel láthatóan a "Veszprémet" másképp' nem lehetett kilökni az első helyről. Ez jól látszott, mert amikor a mi szavazatainkat érvénytelenítették, még mindig torony magasan az élen maradt. Érvénytelenítettek még kilenc - tőlünk teljesen független szavazatot (gondolom nem egyes szavazatokat!) és még mindig a legjobb volt az átlaga. Közben kitiltották majd gyors egymás után következett három szavazat amiknek az összege összesen öt volt (ebben az esetben ez nem számított "rosszindulatú" szavazatnak!!!) és még most is jobb az átlaga, mint a legtöbbnek...hagyjuk! Talán el tudod képzelni, hogy ha csalunk akkor meg van hozzá a saját eszünk, hogy úgy csináljuk, amire senki sem jött volna rá. No ennyit a "savanyú szőlőről". De őszintén szólva unom már ezt a magyarázást - kizárólag téged tiszteltelek meg vele s a továbbiakban befejezem. Én személyesen annak örülök, hogy nem indultam ezen "versenyen" - bár a barátom se' tette volna. Talán a "győztesek" szája íze is jobb lenne, bár én gratulálok nekik és örülök, hogy nem vagyok a helyükben. Tudod én még az a fajta sportember voltam, aji gép nélkül is bemondta a kapott találatot. Ez ma már nem divat. Kár.

Üdvözlettel: Pontifex
1
XXIII.István
2010. november 30. 08:22
Történetek: Az Örökség Napja
Kedves Bosanese!Én is elnézést kérek amiért itt válaszolok!

T. "v-ir-a"!

Amennyiben volnál szíves elolvasni és értelmezni, amit már több helyen leírtam/leírtunk, akkor te is fölfognád,hogy ilyen módon - amit itt valószínűsítettek - kizárólag 60-as IQ alatti idióták csalnak.Éppen az ami történt mutatja, hogy amit tettünk az nem csalás volt, hanem az értékítéletünket jelenítette meg. Ha csalni akarunk, lett volna annyi eszünk, hogy soha senki nem jön rá!
Nem lehetsz olyan naiv, hogy azt hiszed, senki egyetlen havertől/baráttól nem kapott szavazatot. Nem gondolhatjátok, hogy minden egyes, kettes vagy hármas ill. tízes szavazat kizárólag "rossz vagy jóindulat" szülötte! De a franc magyarázzon! Nem akkora nagy szám itt megjelenni, hogy érdemes lenne csalni érte! Tudod az életemben elértem/elértünk már egy kevés, az itteninél sokkal komolyabb és értékesebb sikert. Azzal, hogy ide írogattunk, kizárólag az volt a célunk: megmutatni, lehet MAGYARUL, trágárság és durvaság nélkül, mégis érdekesen írni a szexualitásról. (Megjegyzem R.D.L. ugyanezt tette egykor, ezért is szomorított el, hogy ugyanúgy viselkedett, mint tegnap a Real Madrid focistái az "El classico-n"😉
Valószínűleg a minket ért igaztalan vádak és súlyos méltánytalanságok után, egyáltalán nem fogunk a továbbiakban itt publikálni - nem mi leszünk vele szegényebbek, ez meggyőződésem.

Az irántam kinyilvánított jóindulatod ellenére!
Szeretettel. A huszonharmadik
1
XXIII.István
2010. november 28. 22:57
Történetek: A Tűztorony
Kedves Izirájder!

Én megoldom az alacsony pontszám rejtélyét! Amikor az előttem szóló - természetesen tévesen, de tendenciózusan - el kezdte sulykolni, hogy valaki "aljas csaló" egyszerre három írást küldött be, hogy csalárd módon mind három díjat elvigye, szinte természetesen adódott a gondolat - mivel eleve hülyének állították be azt a bizonyos "csalót" (megjegyzem, ha valaki ilyen módon csalt volna az tényleg agyalágyult hülye kellett volna legyen!) - automatikus volt sokakban a feltételezés: három veszprémi témájú történet, tehát azokat kell ütni-vágni.
Nem ezt éreztem a legjobbnak, de valahol a dobogóra vagy annak környékére tartottam érdemesnek - sajnálom, hogy - bár valójában, ahogy a "Veszprém" kizáratásához sem, ehhez sem volt semmi közöm - mégis a "sportszerű jóindulat" áldozatává vált az írásod!
1