A+ A-

Szélvész 1. rész

Korán önállósodtam. Épphogy felnőttem, szerencsés véletlenek folytán egy lakáshoz jutottam. Sok korombéli még az iskolapadot koptatta, én már dolgoztam és éltem a "felnőttek" életét. Ez akkor volt, amikor még jóféle NDK-s söröket lehetett kapni és mellé krumplis pogácsát a jobb helyeken. Tudom sokaknak hihetetlen, de akkor még az internetről hallani se igen lehetett és épphogy megjelentek a cd-lejátszók. Így hát házimozi nélkül tengette az egyszeri jó munkásember az életét, ha pedig valami komoly filmélményre vágyott, akkor elballagott a moziba.
Nos e kies világban azért akadt a munkán kívül is szórakozás... De megvallom, a vasárnap esték unalmasan teltek... Egy ilyen álmos októberi vasárnapon, az eső verte az ablakot én pedig jobb híján a tévét bámulva heverésztem, amikor megszólalt a csengő. Majd leestem az ágyról ijedtemben, hisz nemigen nyitotta rám az ajtót akkoriban senki. Kicsit bosszankodtam is, ki lehet az ilyenkor - kint már sötét volt - de mentem ajtót nyitni. A küszöböbön egy korombéli csinos lány állt. Annyira meglepődtem - később elmondta, hogy igen bamba képpel álldogáltam ott - hogy köszönni is elfelejtettem. A második sziára reagáltam csak.
- Jaj szia, bocs. Miben segíthetek?
- Pár napra szállás kellene - vacogta
- Hmmmm
- X Zsolti (egykori osztálytársam) adta meg a címedet.
- Oké gyere be - nyögtem ki végre, mert irtó zavarban voltam - megbeszéljük egy tea mellett.
Egy csővázas hátizsák volt csak nála, meg egy kis uti tarisznya. Miután lepakoltuk a csomagokat, meg a kabátot nekiláttam a teának. Amíg melegedett a víz szemügyre vehettem. Kissé csapzott de nagyon csinos lány ücsörgött a konyhámban. Ami elsőre megfogott benne a hosszú derékig érő szőkésbarna haja volt, és azok a meleg barna szemek. Akkori "divat" szerint Trapper farmert (igazi csőgatya:) viselt, felül egy vékony ing és egy könnyű bebújós pulcsi volt rajta. Nem csodálkoztam rajta, hogy még mindig vacog.
- Te már ismered a nevem, de azért a rend kedvéért bemutatkozom. Frigyes.
- Nóra
- Nos akkor beszéljük meg, hogy mit is szeretnél.
- Pár napig szeretnék nálad lakni, ha lehet. Utána elutazom.
- Mégis mennyi idő és hogyan gondolod.
- Maximum 2 hét. Várok valakit, aki értem jön, vele utazom tovább. Zsoltit ismerem, de őhozzá nem mehettem, mert a szülei kicsit furcsák. Ő javasolta, hogy keresselek meg, te biztosan segítesz. Írt is egy levelet neked, mindjárt előkeresem.
Közben felforrt a víz.
- Az ráér, előbb melegedj fel. Válassz. Milyen teát szeretnél? - Akkoriban nem volt túl nagy választék, de azért 3-4 féle akadt otthon.
- Ez jó lesz.
Aztán amíg iszogattunk, jobbára az útról mesélt. Hogy stoppal jött, mert spórolni akart, de nagyon rossz az idő és senki se szeret megállni ilyenkor, mert összesározódik az autója. Meg arról ha nem talált volna itt, akkor tovább kellett volna mennie, de akkor holnapig a vasútállomáson aludt volna.
Ahogy elfogyott a tea kicsit felmelegedett.
- Gondolom éhes vagy, és talán azt az átázott nacit is lecserélhetnéd. Fürödj le, addig összeütök valamit.
- Hú az nagyon jó lenne. - mondta és megajándékozott egy mosollyal.
Adtam egy törcsit neki és birtokba vette a fürdőt. Amíg fürdött összedobtam egy rántottát, kis házi füstöltszalonnával, meg jóféle kolbászkarikák is voltak benne... elég lassan tettem vettem, gondoltam hagyok időt egy kis heverészésre a forróvízben, de 20 perc múlva az illat kicsalogatta:) Nem voltam egy mesterszakács még abban az időben, de a rántottát a korai sikeres alkotásaim közé sorolom.
Miután megvacsoráztunk, teli hassal és némi Skander Bei-jel (jóféle azt hiszem albán konyak volt akkoriban) a meghűlés ellen felszerelkezve beültünk tévézni. Bár a tévére nemigen figyeltünk. Megbeszéltük, hogy hogy is lesz ez a két hét, hogy egy szobám, egy ágyam van, de úriember vagyok... Előkerült a barátom levele is, ami eloszlatott bizonyos kételyeket. Kiderült, hogy 2 évvel idősebb nálam, és 150 kilóméterre lakott eddig, de hogy miért jött el és hova megy, azt nem árulta el.
Aztán mivel nekem munkába kellett állni másnap, úgy 11 körül lámpaoltás volt, és mindketten elaludtunk. Jómagam olyan mélyen alszom, hogy semmire se ébredek fel, csak a jó öreg orosz tik-takkolós vekkerre. Az becsülettel csörömpölt is reggel. Fordultam volna, hogy leüssem, de nem tudtam... Nóri ott szuszogott a bal karomon. Nagy nehezen jobb kézzel kikapcsoltam a csörgést. Óvatosan kihúztam a karom a feje alól, és mégsem tudtam megállni, egy puszit adtam az arcára, olyan aranyos volt.
Pár sort írtam, lerajzoltam merre találja a legközelebbi boltot, tettem némi pénzt, meg egy bevásárlólistát és elrobogtam dolgozni.
Egész nap izgultam, hogy mi lehet otthon. Végre fél öt lett. Vágtattam haza (helyi járaton). Öt körül meg is érkeztem. Már az ajtó előtt nagyon finom illatok terjengtek.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.62 pont (98 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#22 feherfabia 2016. 02. 5. péntek 07:05
Tetszett!
#21 A57L 2014. 01. 14. kedd 05:03
Nem rossz.
#20 papi 2013. 05. 8. szerda 06:22
Én is szeretnék egy ilyen látogatót. Biztos, hogy megtartanám.
#19 genius33 2012. 11. 27. kedd 07:06
Fincsiii smile
#18 XXIII.István 2012. 07. 13. péntek 11:22
Messere Rinaldo! Elgondolkoztat, hogy hányan lehetünk, olyan "funkcionális analfabéta" olvasók, akiknek szükségünk van, a te meglehetősen sajátos nézőpontból és stílusban (no meg he(ü)lyesírással!!!)előadott "összefoglalóidra"? - félelmetes....
#17 Rinaldo 2012. 07. 12. csütörtök 08:27
Unalmas vasárnap ismeretlen lány szálástt kér,másnap meg jól kinyalja.
#16 Craig 2010. 03. 31. szerda 01:11
köszönöm a Törté-Net szerkesztőinek.

Köszönöm az együttérzésed Caligula. Olvasgatni járok ide. De ez be tett nekem. Nem olyan jó - mint ahogy azt sokan gondolják - ha holmiféle őrült nőszemélyek zaklatnak.

Én személy szerint a szerényebb, de ettől függetlenül erős és talpraesett, nőket kedvelem. De azért ez túlzás volt.

Kár pazarolni a szót tovább erre.
#15 Törté-Net 2010. 03. 28. vasárnap 19:39
A társkereső rovatot mindenhonnan töröltük. :)
#14 Caligula 2010. 03. 28. vasárnap 12:57
Craig! Nem irigyellek!Alaposan kifogtad.Kíváncsi vagyok,hogy a csaj lesz a kitartóbb vagy te változtatsz nicket? Azért ez egy vicc,a párkereső rovat máshol van!Ezt azért kihangsúlyozhatnák a szerkesztők is.Az még rendben volna,ha egyszer bepróbálkozik valaki,de ez már zaklatás!!!
#13 Caligula 2010. 03. 24. szerda 13:01
Timcsike! Úgy-e elütötted! 16-ot akartál írni csak 26-ra sikeredett!
#12 sihupapa 2008. 12. 5. péntek 03:27
még most is jól esett el olvasni
#11 D. 2008. 07. 23. szerda 07:17
Hát, hogy is mondjam, meglepően kellemes.
10Pont
#10 sihupapa 2008. 07. 21. hétfő 22:39
oké jöhet a többi.
#9 Freditor 2008. 07. 21. hétfő 13:59
Kedves Olvasóim!

Köszönöm az érdeklődést. A folytatást elküldtem - elméletileg hamarosan felkerülhet -, remélem megfelel majd a megelőlegezett bizalomnak és kedvességnek, amellyel fogadtátok ezt a részt.
Elkezdtem a 3. rész átdolgozását is - elég gyorsan írtam anno, úgyhogy feltétlenül át kell olvasnom/írnom az egészet -, de szabadságon leszek augusztusban, így most egy kicsit több a feladatom. Ha időm engedi befejezem addigra. Ha nem, akkor az majd szeptemberre marad.

Ezúton kívánok nektek is további élménydús szép nyarat!

Freditor
#8 Lemon Orange 2008. 06. 30. hétfő 09:05
Kedves Freditor!

Egy lelkes olvasót máris találtál. Remélem találsz még egyet. :) Várom a folytatást. Mihamarabb.
#7 Craig 2008. 06. 28. szombat 05:13
Végre egy sztori, amiben nem azzal kezdik,
hogy "igen formás csaj volt nagy mellekkel,
hosszú barna/szőke/vörös/fekete hajjal,
formás fenékkel. Mint egy modell/istennő/
aktmodell/ álmaim nője és még sorolhatnám.
Tetszett, mert volt benne esztétikum,
ízlés, egy csipetnyi romantika, erotika,
szenvedély a megfelelően tálalva.
Nem az jött le belőle, hogy egy tini
hagymázas álmodozása.
Igazán gratulálok. Ez stílus!
10 pont
#6 Freditor 2008. 06. 27. péntek 20:57
Köszke mindenkinek :)

Az a helyzet, hogy eddig csak a vinyómnak írtam... és nem ebben a témában (lehet sokan kérnek majd egy format c/s-t :)))))

Szóval publikálásilag eddig szűz voltam... de egyszer el kellett vesztenem... tök furcsa.
Miután elküldtem a mail-t, elbizonytalanodtam... aztán azt gondoltam, ha lesz 2 ember akinek tetszik, akkor elküldök mégegy részt.

Azért így "megjelent" állapotában is találtam benne hibát bőven, úgyhogy a következőt jobban átnézem majd. Remélem érdemes lesz elolvasni.
#5 zsuzsika 2008. 06. 27. péntek 17:09
Bocs,én csak azért 8 pont, mert kicsit rövid.
De ha több részletben akarod lenyomni, akkor minél előbb folytasd.sok sikert!
#4 banurr 2008. 06. 27. péntek 13:02
Mivel ezmég csak a kezdet folyt köv. kérem.
Azután megláttyuk szumtunkkel, hogy hány pont, esetleg monnnyonle
#3 Remete 2008. 06. 27. péntek 09:41
A múlt idő jele, még mindig a két t, de ha gyorsan írok, a billentyűzet nem szereti. Ezzel se hagyd magad megtéveszteni!