A Tűztorony

Szavazás átlaga: 8.36 pont (64 szavazat)
Megjelenés: 2010. november 10.
Hossz: 13 256 karakter
Elolvasva: 920 alkalommal
Ez a történet a "1. Törté-Net verseny - Segítsük a magyar turizmust!" verseny résztvevője!
– Menjünk fel a Tűztoronyba – mondta Tündi, és a majd ötven méter magas, a teraszig henger alakú, onnantól szögletes toronyra mutatott. A veszprémi vár főutcáján, a Vár utcán ballagtunk kéz a kézben egy kellemesen hűvös, őszi délutánon. Vasárnap révén alig voltak a várban – sőt, az egész városban –, így többször is kettesben lehettünk olyan helyeken, mint a Várfok, ahol Gizella királyné és István király szobrai alatt csókolóztunk, vagy a Szentháromság tér, ahol mindketten feláldoztunk egy-egy százast egy-egy kívánságért cserébe.
Szerettük az ilyen pillanatokat, amikor kint lehettünk a szabadban és sehol sem volt egy teremtett lélek sem. Nem zavartak minket és mi sem másokat. És ilyenkor néha bizony elszabadultak az érzelmek.
Ebéd után vágtunk neki a városnak. Először az állatkertet jártuk be, aztán a Betekints-völgyben sétáltunk. Már ott, a gyönyörű ligetes sétányon meg-megálltunk, és falni kezdtük egymást. A völgy végében lévő szállodához visszaérve azonban egyikünknek sem akarózott még felmenni a meleg szobába. Még túl korai volt, húzni akartuk a dolgot, fokozni a vágyat.
Öt óra felé értünk a várhoz, ahol először a Szent Benedek-hegyre mentünk ki, hogy megnézzük Briant – így hívtuk a kőkeresztre feszített szoborjézust egy bizonyos film után –, majd fellépcsőztünk a várba, ahol bejártunk minden nevezetesebb pontot. És természetesen, mindegyik helyen megpróbáltuk kicsit többet élvezni egymás társaságát. Ez odáig fajult, hogy a kútnál már szerettem volna átlépni azt a bizonyos határt, de Tündi nem engedte. Közeledésemet rendre elutasította egy "türelem" felszólítással és egy kaján mosollyal.
Elindultunk kifelé a várból. Magamban elhatároztam, hogy most már akkor is visszamegyünk a szállodába, ha a hátamon kell odavinnem Tündit. Barátnőm persze keresztbe húzta terveimet a "menjünk fel a Tűztoronyba" felkiáltással.
– Miért ne? – vontam vállat csüggedten. Végül is azért jöttünk le Veszprémbe, hogy csavarogjunk, múltat idézzünk. Mindketten itt éltünk – Tündi itt is született –, de az élet távolra sodort minket. Őt az iskola, engem a munka. Mikor találkoztunk, nagy meglepetés volt, hogy mindketten veszprémiek vagyunk. Talán ez volt az a kapocs, ami elsőként összekötött bennünket.
Fellépdeltünk a toronyhoz vezető szűk lépcsőn. Az előkert az ősz színeiben pompázott, még hangulatosabbá téve az amúgy is káprázatos teret. Az összképet talán csak az a két modernkori szobor rontotta el, amik a sétány végén álltak.
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 7 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 8.36 pont (64 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
v
vasas62
2023. október 30. 06:22
#15
Sok a kritikus, írjanak jobbat.
1
a
A57L
2014. május 25. 11:06
#14
Egynek elmegy.
1
t
tiborg
2011. szeptember 8. 09:15
#13
EZ nagyon szomoru, hogy a (szerintem)legjobb irok marakodnak, mint a ruhes kutyak a koncon. az ertekeles,elismeres, kritika az olvaso joga!!
1
Izirider
2010. december 4. 17:08
#12
Vagy írd be a google-be, hogy "tűztorony veszprém", és még wikipédiás cikket is találhatsz róla. Amúgy igaz, van Sopronban is tűztorony, de a mienk jobb 😀 Sőt, van Szécsényben, Lovasberényben, Budatétényben, Nyírbátoriban és Szatmárnémetiben is 🙂
1
Pontifex
2010. december 4. 00:11
#11
Kedves "fekete21"!
Olvasd el kérlek XXIII.István "Veszprém" c. írását s ott, az első részben hiteles leírását találod a veszprémi tűztorony történetének.
Egyébként az, hogy Veszprémben van Tűztorony, nem zárja ki, hogy máshol is legyen.
1
f
fekete21
2010. december 3. 21:05
#10
A tűztorony nem Veszprémben, hanem Sopronban van!?
1
f
fekete21
2010. december 3. 21:04
#9
a
1
Pontifex
2010. december 2. 00:18
#8
R.D.L.!
Nem vitatom "a csalók lélekrajzával" kapcsolatos alapos ismereteidet. Ellenben szerintem a topicon, ahol annyi ragyogó ötlettel álltál elő, más is olvashatta a "három írásos" felvetésedet. Nem a "sokadik István" fejében született! Mostanában nem először fordul elő, hogy igyekszel "visszabogosítani" az igazság némely szeletkéjét. Sajnálom, többre tartottalak.
Amúgy elgondolkoztam a napokban azon, hogy a bő két évezred alatt mekkora volt az infláció...

T.Pavlov! Szívesen olvasnám az elemzéseidet, de a megadott helyre nem tudok belépni - ha esetleg tudnál segíteni megköszönném!
1
Pavlov
2010. november 29. 21:12
#7
Részletesebb elemzésem: http://pavlovurasag.blogspot.com/2010/11/torte-nethu-palyazati- -eredmenyenek.html
1
Remete D. László
2010. november 28. 23:03
#6
A csalók lélekrajzához nem az tartozik hozzá, hogy agyalágyult hülyék, hanem az, hogy beképzeltek, és másokat néznek hülyének. Szerencsére nincs mindig igazuk.
Sokadik István!
Leköteleznél, ha nem tulajdonítanál nekem olyan mondatokat, amelyek a te agyadban születtek. Sokadszor kérem ezt.
Ezúton tudatom mindenkivel, hogy XXIII. István elferdítve, pontatlanul és rosszindulatúan kicsavarva hivatkozik rám, és általában bárkire.
1
XXIII.István
2010. november 28. 22:57
#5
Kedves Izirájder!

Én megoldom az alacsony pontszám rejtélyét! Amikor az előttem szóló - természetesen tévesen, de tendenciózusan - el kezdte sulykolni, hogy valaki "aljas csaló" egyszerre három írást küldött be, hogy csalárd módon mind három díjat elvigye, szinte természetesen adódott a gondolat - mivel eleve hülyének állították be azt a bizonyos "csalót" (megjegyzem, ha valaki ilyen módon csalt volna az tényleg agyalágyult hülye kellett volna legyen!) - automatikus volt sokakban a feltételezés: három veszprémi témájú történet, tehát azokat kell ütni-vágni.
Nem ezt éreztem a legjobbnak, de valahol a dobogóra vagy annak környékére tartottam érdemesnek - sajnálom, hogy - bár valójában, ahogy a "Veszprém" kizáratásához sem, ehhez sem volt semmi közöm - mégis a "sportszerű jóindulat" áldozatává vált az írásod!
1
Remete D. László
2010. november 27. 09:04
#4
Üdítő írás volt a sok sablon között. Irodalmilag helyén volt az egész, és a szex is megfelelő mértékkel méretett. Elgondolkodtam nemcsak a kevés ponton, de azon is, miért olvasták és pontozták kevesen. Az olvasók szeszélye kiszámíthatatlan.
1
Pavlov
2010. november 26. 21:25
#3
Ez volt az egyik kedvenc történetem a pályázaton. Diszkrét bája és természetessége rendkívül megkapó volt. Az én képzeletbeli listámon ez vinné az első díjat.
1
t
tiborg
2010. november 12. 06:56
#2
Ez bizony gyors menet volt. eleg jo ,de csak kozepes! 8?
1
T
Törté-Net
2010. november 10. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1