A+ A-

A Tűztorony

- Menjünk fel a Tűztoronyba - mondta Tündi, és a majd ötven méter magas, a teraszig henger alakú, onnantól szögletes toronyra mutatott. A veszprémi vár főutcáján, a Vár utcán ballagtunk kéz a kézben egy kellemesen hűvös, őszi délutánon. Vasárnap révén alig voltak a várban - sőt, az egész városban -, így többször is kettesben lehettünk olyan helyeken, mint a Várfok, ahol Gizella királyné és István király szobrai alatt csókolóztunk, vagy a Szentháromság tér, ahol mindketten feláldoztunk egy-egy százast egy-egy kívánságért cserébe.
Szerettük az ilyen pillanatokat, amikor kint lehettünk a szabadban és sehol sem volt egy teremtett lélek sem. Nem zavartak minket és mi sem másokat. És ilyenkor néha bizony elszabadultak az érzelmek.
Ebéd után vágtunk neki a városnak. Először az állatkertet jártuk be, aztán a Betekints-völgyben sétáltunk. Már ott, a gyönyörű ligetes sétányon meg-megálltunk, és falni kezdtük egymást. A völgy végében lévő szállodához visszaérve azonban egyikünknek sem akarózott még felmenni a meleg szobába. Még túl korai volt, húzni akartuk a dolgot, fokozni a vágyat.
Öt óra felé értünk a várhoz, ahol először a Szent Benedek-hegyre mentünk ki, hogy megnézzük Briant - így hívtuk a kőkeresztre feszített szoborjézust egy bizonyos film után -, majd fellépcsőztünk a várba, ahol bejártunk minden nevezetesebb pontot. És természetesen, mindegyik helyen megpróbáltuk kicsit többet élvezni egymás társaságát. Ez odáig fajult, hogy a kútnál már szerettem volna átlépni azt a bizonyos határt, de Tündi nem engedte. Közeledésemet rendre elutasította egy "türelem" felszólítással és egy kaján mosollyal.
Elindultunk kifelé a várból. Magamban elhatároztam, hogy most már akkor is visszamegyünk a szállodába, ha a hátamon kell odavinnem Tündit. Barátnőm persze keresztbe húzta terveimet a "menjünk fel a Tűztoronyba" felkiáltással.
- Miért ne? - vontam vállat csüggedten. Végül is azért jöttünk le Veszprémbe, hogy csavarogjunk, múltat idézzünk. Mindketten itt éltünk - Tündi itt is született -, de az élet távolra sodort minket. Őt az iskola, engem a munka. Mikor találkoztunk, nagy meglepetés volt, hogy mindketten veszprémiek vagyunk. Talán ez volt az a kapocs, ami elsőként összekötött bennünket.
Fellépdeltünk a toronyhoz vezető szűk lépcsőn. Az előkert az ősz színeiben pompázott, még hangulatosabbá téve az amúgy is káprázatos teret. Az összképet talán csak az a két modernkori szobor rontotta el, amik a sétány végén álltak.
A jegyárusító bódéhoz mentem, míg Tündi szemrevételezte a tornyot. A bódéban ülő öregedő hölgy kedvesen mosolyogva nézegetett hol engem, hol barátnőm, miközben én megvettem a jegyeket. Ami roppantul zavart. Nem szeretem, ha méricskéltek. Hogy másra tereljem a hölgy figyelmét, így szóltam:
- Nincs túl nagy forgalom. - Csak mi hárman voltunk a kertben.
- Ősszel nincs sok látogató. Tudja, kedvesem, jönnek a hidegek és ilyenkor senki sem szeret a szeles toronyba felmenni.
- Miért, Veszprémben van olyan hely, ami nem szeles? - kuncogok, hiszen minden veszprémi jól tudja: ebben a városban vagy fúj a szél, vagy harangoznak.
A néni egyetértően rám mosolygott, majd a kezembe adta a jegyeket. Fizettem, aztán további jó napot kívánva Tündihez léptem.
- Irány a csúcs - Freudi elszólásom valósabb volt, mint képzeltem volna, mert Tündi nem csak nézelődni akart a toronyban. Ez akkor realizálódott bennem, mikor felértünk, kigyönyörködtünk magunkat Veszprém dimbes-dombos, a Bakony hátterével tarkított és a felkapcsolt utcalámpákkal díszített panorámájában, aztán hirtelen felém fordult.
- Mi szólnál, ha csinálnánk valami őrültséget? Szeretkezzünk!
Kapcsolatunkról sok mindent el lehetett mondani, de azt, hogy unalmas, nem. Szerencsére egyikünk sem volt prűd, így a szexet sosem korlátoztuk a hálószobára. Tulajdonképpen ott szeretkeztünk a legritkábban. A konyhapult, a nappali padlója, az étkezőasztal, a kanapé, a fürdőszoba, a kert gyepe, ezek voltak a legtöbbször terítéken, és ezek voltak a legkevésbé extrém helyek, ahol elkapott minket a vágy.
Ám szemérmetlenség ide, bevállalóság oda, azért a Tűztoronyban hancúrozni, na az elsőre hihetetlenül nagy őrültségnek tűnt. Mert az egy dolog, hogy bármikor feljöhet valaki. Az még izgalmat is adott. Az viszont kicsit aggasztott, hogy a Tűztorony akármelyik oldalán is esünk neki egymásnak, mindenfelől láthatnak minket, elég csak felnézni az épületre. Márpedig erre a toronyra nehéz nem felnézni, mivel minden irányból szemet szúr. A dolgon a lemenőben lévő nap, s az így beköszöntő egyre sűrűbb félhomály sem javított, mert a Tűztornyot minden este kivilágítják. Úgyhogy szó szerint reflektorfényben szeretkezhettünk volna.
Tündit viszont nem zavarták ezek a piszlicsáré dolgok, és gyorsan tett arról, hogy én is kiverjem a fejemből minden aggályom. Sok jó tulajdonsága mellett azt is szerettem benne, hogy lényegre törő volt. Csókolózni kezdtünk, közben ő benyúlt nadrágom alá és dolgozni kezdett éledező farkamon.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.44 pont (59 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#14 A57L 2014. 05. 25. vasárnap 11:06
Egynek elmegy.
#13 tiborg 2011. 09. 8. csütörtök 09:15
EZ nagyon szomoru, hogy a (szerintem)legjobb irok marakodnak, mint a ruhes kutyak a koncon. az ertekeles,elismeres, kritika az olvaso joga!!
#12 Izirider 2010. 12. 4. szombat 17:08
Vagy írd be a google-be, hogy "tűztorony veszprém", és még wikipédiás cikket is találhatsz róla. Amúgy igaz, van Sopronban is tűztorony, de a mienk jobb nyes Sőt, van Szécsényben, Lovasberényben, Budatétényben, Nyírbátoriban és Szatmárnémetiben is smile
#11 Pontifex 2010. 12. 4. szombat 00:11
Kedves "fekete21"!
Olvasd el kérlek XXIII.István "Veszprém" c. írását s ott, az első részben hiteles leírását találod a veszprémi tűztorony történetének.
Egyébként az, hogy Veszprémben van Tűztorony, nem zárja ki, hogy máshol is legyen.
#10 fekete21 2010. 12. 3. péntek 21:05
A tűztorony nem Veszprémben, hanem Sopronban van!?
#9 fekete21 2010. 12. 3. péntek 21:04
a
#8 Pontifex 2010. 12. 2. csütörtök 00:18
R.D.L.!
Nem vitatom "a csalók lélekrajzával" kapcsolatos alapos ismereteidet. Ellenben szerintem a topicon, ahol annyi ragyogó ötlettel álltál elő, más is olvashatta a "három írásos" felvetésedet. Nem a "sokadik István" fejében született! Mostanában nem először fordul elő, hogy igyekszel "visszabogosítani" az igazság némely szeletkéjét. Sajnálom, többre tartottalak.
Amúgy elgondolkoztam a napokban azon, hogy a bő két évezred alatt mekkora volt az infláció...

T.Pavlov! Szívesen olvasnám az elemzéseidet, de a megadott helyre nem tudok belépni - ha esetleg tudnál segíteni megköszönném!
#7 Pavlov 2010. 11. 29. hétfő 21:12
Részletesebb elemzésem: http://pavlovurasag.blogspot.com/2010/11/torte-nethu-palyazati- -eredmenyenek.html
#6 Remete D. László 2010. 11. 28. vasárnap 23:03
A csalók lélekrajzához nem az tartozik hozzá, hogy agyalágyult hülyék, hanem az, hogy beképzeltek, és másokat néznek hülyének. Szerencsére nincs mindig igazuk.
Sokadik István!
Leköteleznél, ha nem tulajdonítanál nekem olyan mondatokat, amelyek a te agyadban születtek. Sokadszor kérem ezt.
Ezúton tudatom mindenkivel, hogy XXIII. István elferdítve, pontatlanul és rosszindulatúan kicsavarva hivatkozik rám, és általában bárkire.
#5 XXIII.István 2010. 11. 28. vasárnap 22:57
Kedves Izirájder!

Én megoldom az alacsony pontszám rejtélyét! Amikor az előttem szóló - természetesen tévesen, de tendenciózusan - el kezdte sulykolni, hogy valaki "aljas csaló" egyszerre három írást küldött be, hogy csalárd módon mind három díjat elvigye, szinte természetesen adódott a gondolat - mivel eleve hülyének állították be azt a bizonyos "csalót" (megjegyzem, ha valaki ilyen módon csalt volna az tényleg agyalágyult hülye kellett volna legyen!) - automatikus volt sokakban a feltételezés: három veszprémi témájú történet, tehát azokat kell ütni-vágni.
Nem ezt éreztem a legjobbnak, de valahol a dobogóra vagy annak környékére tartottam érdemesnek - sajnálom, hogy - bár valójában, ahogy a "Veszprém" kizáratásához sem, ehhez sem volt semmi közöm - mégis a "sportszerű jóindulat" áldozatává vált az írásod!
#4 Remete D. László 2010. 11. 27. szombat 09:04
Üdítő írás volt a sok sablon között. Irodalmilag helyén volt az egész, és a szex is megfelelő mértékkel méretett. Elgondolkodtam nemcsak a kevés ponton, de azon is, miért olvasták és pontozták kevesen. Az olvasók szeszélye kiszámíthatatlan.
#3 Pavlov 2010. 11. 26. péntek 21:25
Ez volt az egyik kedvenc történetem a pályázaton. Diszkrét bája és természetessége rendkívül megkapó volt. Az én képzeletbeli listámon ez vinné az első díjat.
#2 tiborg 2010. 11. 12. péntek 06:56
Ez bizony gyors menet volt. eleg jo ,de csak kozepes! 8?
#1 Törté-Net 2010. 11. 10. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről?