XXIII.István hozzászólásai

Mielőtt írni kezdesz, meg kellene tanulni magyarul - meg az sem lenne hátrány, ha olyanról írnál, amit már tapasztaltál (ld.szex)
Történetek: Édes nyaralás 2017. 11. 29. szerda 09:59
Iszonyúan életszerűtlen a story és a fogalmazás is!
Olyan, mint amikor egy tízéves gyerek látott egy rossz pornót és megpróbálja elmesélni.
Fogalmazás, helyesírás - iszonyú! Ne folytatsd!
Történetek: Nézhetem? 2017. 04. 3. hétfő 09:33
Harmat-gyenge alapmű nem túl jó fordítása!
Történetek: A háború gyümölcse 1. rész 2017. 03. 30. csütörtök 10:50
Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy a magyar nyelvben, a páros testrészeket mindig egyes számban használjuk! Úgy, mint pl. "akezeimet a melleire tettem", ez helyesen "a kezemet a mellére tettem".De! A "lábát széttárta" ..."a kezét összekulcsolta"...stb. Bocsi az észrevételemért, de nem keelene tovább gyötörni a szép magyar nyevünket - sajnos már általános gyakorlattá vált! Tegyünk ellene!!!
Történetek: Anyám húga 2016. 08. 16. kedd 15:54
Nagyon egyetértek veled Saskia! A kommentelők hada csak úgy "duzzad a 150-es IQ-tól" - tisztelet persze a néhány kitételnek!!!
Történetek: SzExpressztábor 2016. 08. 16. kedd 15:20
Még mindig a legjobbak között van!
Kár, hogy ennyi volt!
És......?
Történetek: A kullancs 2016. 08. 16. kedd 14:14
Igazán aranyos story
Történetek: Ikertesómmal 2016. 08. 15. hétfő 13:07
Hmm, ez pornónak is gyenge.
Történetek: A nővérem hálójában 2. rész 2016. 08. 14. vasárnap 12:58
A pedofíliát fetisizmussal fűszerezed - jól fogalmazol és színes a fantáziád. Viszont lehetnél egy kicsit igényesebb a helyesírással - bár valóban, nem a tiéd a legrosszabb, ezért gondolom, hogy kicsi odafigyeléssel nagyot javíthatnál!
Történetek: A nővérem hálójában 1. rész 2016. 08. 14. vasárnap 12:51
Klasszikus pedofília - viszont a helyesírás némileg ront, az amúgy jól megírt történeten.
Némi pornó-sematizmust elhagyva valóban jó lenne - bár a zseniálistól messze van.
A57L !
Nem leptél meg. Nem a te szinted!!!
Ez volt a "csúcsmondat" - bár az egyéb nyelvújítói leleményeid sem kutyák - "jobbomat a bikini alsója alá a ball mellére vezette"
Történetek: Veszprém 2015. 03. 31. kedd 15:54
Köszönöm! Megtisztelsz, hogy foglalkozol szerény írásművemmel. Várom az eredményt. megígérem, hogy nem foglak"dicsérgetni".
Történetek: Veszprém 2015. 03. 30. hétfő 02:46
Látod, így értem, miért jelezted a "kommentek" hiányát. Viszont azt olyan "sántának" éreztem, hogy a párbeszédekhez odabiggyesszem: "...mondta X vagy ...kérdezte Y" és így tovább.
No persze, az egész történet az én "személyes szűrőmön" keresztül folyik s a párbeszédeket nem "élőben hallgatva" jegyzeteltem. Lévén, hogy férfi vagyok, valószínűleg nem mindig sikerült a hibátlanul visszaadnom a női lélek finomságait a szövegben. Ellenben, ha ismerted volna ill. ismernéd "Évát"(nem egészen tizenöt éves kora óta ismerem), elhinnéd nekem, hogy ha nem is tökéletes, de teljesen hiteles maga a karakter. Tudom, hogy nem szokványos - és nem is igen ismerek hozzá hasonló nőt, de maga a történetük sem szokványos, mondhatnám elképesztő. Valószínűleg, amennyiben nem a környezetemben - mondhatnám, a szemem láttára és a fülem hallatára - történtek volna ezek a dolgok, komoly kétségeim lettek volna.
Egyébként a story "lírai" volta időnként "magával ragadott". Újraolvasva, bizony helyenként kissé dagályos lett. No ez az amikor a szakács túlfűszerez?
Ami a folytatást illeti, én is elgondolkoztam rajta, hogy közzé tegyem. Az igazi szereplők kértek rá, hogy ne tegyem. Meggyőztek.
Ami meg az "amatőrségedet" illeti - a megnyilatkozásaidból az derült ki a számomra, hogy nem ezek a "művek" teszik ki, olvasmányaid jelentősebb hányadát...Aki pedig rendszeresen igényesen készített és tálalt étkeken élt, az akkor is meg tud ítélni egy ételt, ha esetleg nem tud annál sokkal jobbat készíteni...te meg úgy tűnik, hogy "főzni" is tudsz.
Történetek: Veszprém 2015. 03. 29. vasárnap 10:28
Köszönöm a kritikát Ulysses. Ennek a novellának a pontozása már régen nem érdekel, sokkal inkább az olyanok véleménye, mint "author-é"vagy éppen a tiéd. Az írást némileg determinálta, hogy egy tematikus pályázatra készült. Valamint az is, hogy eléggé az utolsó pillanatra született meg. Meg aztán igazából én csak amatőr vagyok.
Azt viszont tudni kell, hogy magát a story-t, szinte 100%-ban az "élet írta". A szereplők, események valósak. Természetesen a nevek, helyszínek úgy változtatva, hogy legfeljebb az a néhány ember ismerhetné fel, akik részesei voltak. Az "ich roman" forma csak technikai - nem én vagyok a valós főszereplő viszont személyesen ismertem, nagyon is jól ismertem/ismerem őket. Tudom, Éva alakja, karaktere nehezen hihető - különösen a mai átlagos "tizennyolévesek" ismeretében. Ne felejtsük el, hogy ő egy több, mint húsz évvel ezelőtti és akkor sem átlagosnak számító tini volt - szóval a figura hiteles.
Ellenben - olvasva néhány írásodat - kíváncsi lennék, hogyan "lektorálnád" az írást. Tényleg, nincs kedved megmutatni? Örülnék.
Történetek: Veszprém 2015. 03. 28. szombat 10:10
Miért nem lepődöm meg "A57L" véleményén...? Egyáltalán képes voltál végigolvasni vagy úgy jártál, mint vadász és/vagy vidraa műveivel - nem mintha magamat hozzájuk merném hasonlítani csak ez is olyan "hosszú", hogy a közepénél már elfáradsz és nem igazán tudod, hogy mi volt az elején...? Amúgy semmi baj ha neked nem tetszett, de tényleg...!
Történetek: Forró kalandjaim anyámmal 2015. 02. 12. csütörtök 09:06
Szánalmasan gyenge fordítás - természetesen(!)a forrás megjelölése nélkül!
Történetek: Az alku 1. rész 2015. 02. 12. csütörtök 09:05
Hogy' a bánatba tudtad elvégezni a nyolc általánost - elvégezted? Amúgy "veteránnak" annyiban igaza van, hogy ezt a helyesírást(és a fogalmazást is!)felesleges kritizálni, mert reménytelen!
Történetek: Először megbaszva 2015. 02. 7. szombat 10:03
Nocsak! Egy "coming out" a kommentek között - persze semmi meglepetés...!
Hm.Fitos orról már hallottam de fitos arc...? No ilyen az egész...nem sok szót érdemel!
Történetek: Vezérszurkoló 2. rész 2015. 02. 3. kedd 18:24
A fordítás jobb, mint az eredeti!
Történetek: Vezérszurkoló 2. rész 2015. 02. 2. hétfő 14:59
Most már minden OK! Újra olvashatom deajk mélyreható, szakértői elemzéseit(ugyan némileg hiányolom a karakterek számának kiértékelését de talán az is visszatér...) - így teljes az oldal.
Történetek: Vezérszurkoló 1. rész 2015. 01. 26. hétfő 09:14
A tőled megszokott igényes fordítás - más kérdés, hogy az eredeti író, egyik művében sem képes fenntartani a történet színvonalát az írás végéig. Persze ez még ebből a részből nem derül ki és nem is a te hibád lesz. Ami téged illet, most is kiváló munkát végeztél! Üdítő kivétel az utóbbi idők, rendkívül silány felhozatalához képest!
Történetek: Bújócska Ritával 2015. 01. 21. szerda 09:18
Te hány éves vagy "Zsuzsika" - a hozzászólásaid alapján te nem is vagy nő.(Igaz férfi sem, legfeljebb hímnemű)
Kizárólag azoknak tetszik, akik képesek leírni ezt - pontosan idézem: "kezdetnek nem rósz"
Ha már nem tudsz megújulni, szerintem hagyd abba a lerágott csontok ropogtatását és kezdj valami másba, érdekesebbe! Jelzem az idők során sokat romlott a stílusod is....tényleg nem bántani akarlak....de ez van!
Történetek: True Love 2015. 01. 8. csütörtök 00:07
Na igen, a címet meg végképp' nem értem....talán nem magyaroknak írtad....vagy te nem vagy magyar-ajkú...persze muszáj nekem mindent értenem.....?!?
Történetek: True Love 2015. 01. 8. csütörtök 00:01
Nem azt mondom, hogy jó vagy tetszett......DE! Az utóbbi hetekben, hónapokban számtalan, ennél sokkal gyengébb írás kapott sokkal jobb kritikát és pontszámot. Valahol egyet kell értenem Ulyssessel...
Történetek: Együtt 2015. 01. 6. kedd 23:23
Remélem a régi formádat hozod.....igazán üdítő kivétel lehetsz ebben a meglehetősen bálnasz....környezetben!
Történetek: Alkalmi szállás 2015. 01. 6. kedd 23:19
Nos! Te akkor voltál főiskolás, amikor én Római Pápa....igaz ez nem baj....csak olyan hiteltelenítő....egyébként sem ér ez ennyit...
Történetek: Csak anyu meg ne tudja 2014. 12. 22. hétfő 23:48
Ja igen! Magyarul úgy írják: meg ne tudja - olyan szó nincs, hogy "megne" a magyar nyelvben!!!
Történetek: Csak anyu meg ne tudja 2014. 12. 22. hétfő 07:59
Egy magyartalanra gyömöszölt gépi fordítás - "természetesen" a forrás megjelölése nélkül! Az igényesebb fordítók(ld.még: a jó fordítást készítők), meg szokták jelölni a forrást, ahogy az tisztességes...
Ne szépítsük! Ez egy közönséges gépi fordítás egy primitív fordító-programmal elkövetve s még arra sem vette a fáradságot, hogy kijavítsa. Jelzem az illető magyar tudása is némileg kérdőjeles! Ld.például: " azt meg , hogy hová jártam iskolába , az nem a kötözködő volt !!!!" - ez a mondat se' kutya...
Történetek: Részletek 2014. 11. 13. csütörtök 18:39
ez...hát...óóóóóóóóóóó...inkább nem szólok...
A beküldőnek legalább van annyi önkritikája, hogy igyekszik "névtelen maradni" - megértem!
Történetek: Péterke 2014. 11. 6. csütörtök 15:31
Az egyik fiatalkori barátnőm hívta "péterkének" ama testrészemet - amiről ugyan nem "sütött a tesztoszteron" - viszont a működésében. azért némi szerepet játszott...hm.
Amúgy, ez sem jobb, mint a többi mostanában!
Egyre szánalmasabb és alantasabb
Történetek: A Lány és a Fiú 3-4. rész 2014. 10. 2. csütörtök 12:12
Haat ez szaanalmas - és nem csak a magyar billentyűzet hiánya!!!
Történetek: Boldog nap 2. rész 2014. 09. 18. csütörtök 19:31
Édes Istenem! Aki veszi a bátorságot, hogy a nyilvánosság lé árja az írását, vajon miért nem tanul meg magyarul...bocsánat, ez nem csak neked szól! Miért kell, miért lehet ezt a gyönyörű nyelvet kerékbe törni?!
Történetek: Két legyet egy csapásra 2014. 07. 10. csütörtök 14:15
"Barna herceg...(?)"! Gondolom magyartanárnak készülsz....? deajk, mind a helyesírás, mind a fogalmazás terén kezet foghattok...miért csak öt pontot adtál erre a valódi gyöngyszemre...no persze, azok a fránya karakterek....
Urissssssssssten...!
Történetek: Korai kalandjaim 2014. 07. 7. hétfő 08:16
Nem elég, hogy csak ez az egy...de az is milyen sz...!!!
Történetek: Kelsey és Derek 2014. 06. 28. szombat 17:34
Deajk! Te milyen szerzőről beszélsz? Talán a másoló a helyes kifejezés...! Amúgy meg mi ez a 20000 karakteres marhaság? Mikor olvastál el egyfolytában annyi karakternyi írást - persze úgy, hogy még tudtad mi volt az eleje...?
Történetek: Kelsey és Derek 2014. 06. 27. péntek 08:17
Tényleg ekkora a nyomor?! A "másolók klubjává" válik ez az oldal? Nevetséges! A színvonal persze, amúgy is egyre szánalmasabb!
Történetek: Anyósom meglepése 1. rész 2014. 06. 6. péntek 09:57
Ezt paródiának szántad...?
Történetek: Kölcsönösség 2014. 05. 15. csütörtök 10:18
Véletlenül idetévedtem és nem tudom megállni: "Örömmel látom", hogy a "helyesírás-ítészeink" véleményét nem befolyásolják mélyreható ismeretek! Nem tisztem ugyan az írót megvédenem, ám elkötelezett nyelvvédőként, kénytelen vagyok megismételni, hogy igen is helyes az a mód, ahogy helyenként a kettős mássalhangzókat használja - nem az "automata ellenőrző program" szerint!!! A mond' ill. a had' - így aposztróffal - egyenértékű a mondd és hadd írásmóddal. Tudatlanságotokat némileg menti, hogy manapság valóban kevesen használják - épp' ezért üdítő látni, hogy vannak még ilyenek!
Bocs' ha valaki úgy érzi, hogy megbántottam - nem az volt a szándékom! Mellékesen egy kis példával is szolgáltam a helyes használatról.
Történetek: Mint egy szerető 2014. 05. 8. csütörtök 09:25
"Hát nem egy fincsi dumcsi ellenben nagyon is uncsi"