A+ A-

A túl jó barátnőm

Néhány éve valamikor október elején egy hétköznap délutánon, útban hazafelé a belvárosi forgatagban, egy kávézó mellett haladtam el. A munkahelyemen fél órával azelőtt ittam egyet, de az a löttynek is csak erős jó indulattal nevezhető valami nem sokat dobott a hangulatomon.
Fáradt voltam, sőt gyakorlatilag már hetek óta kimerült. A korán kelés, a munkahelyi pörgés... Hiába alig aludtam pár órát napokig, mégsem tudtam hamarabb elszundítani esténként, hanem egyszerűen ezt is csak megszoktam. Már amennyire lehet.
Mindig estére ébredtem föl, amikor már aludni kéne, de én még élni akartam egy kicsit. Lazítani a barátnőimmel, utána egy jót szeretkezni a barátommal... Otthon megölt az unalom. Bár szerettem a munkámat, és a barátomat is, mégis úgy éreztem, valami hiányzik az életemből. Ez a fajta spontaneitás, hogy amikor megláttam azt a kávézót, és nem sokkal utána egy parkolóhelyet, félrerántottam a kormányt, és bementem inni egy igazi KÁVÉT, amihez már régóta nem volt szerencsém. Egy kis változatosság a monoton hétköznapokban. Már a 30 fele közeledtem. Ideje volt megtörnöm a szokásaimat. Ahogy ezt így most leírom, nem is ismerek magamra, de ilyet utoljára 20 éves koromban csináltam. Az akkori pasimmal is így ismerkedtem meg. Akkor még belevetettem magam az ismeretlenbe, nem csak rutinból éltem az életemet. Nem tudom, hogy valami égi erők játszottak e velem azon a borongós őszi délutánon, de a kávézóban összefutottam az egyik volt gimnáziumi osztálytársnőmmel, Timivel. Örültem a váratlan találkozásnak, hogy annyi év után újra láthattam őt, de leginkább annak, hogy végre ismét történik valami az életemben.
Ezer éve nem tartottam a kapcsolatot a régi ismerősökkel, csak a gyerekkori barátnőimmel, és már új emberekkel sem ismerkedtem jó ideje.
Timivel vettünk egy - egy jóféle kávét, és leültünk beszélgetni. Ugyanúgy éreztem magam vele, mint régen. Semmit sem változott azt leszámítva, hogy kissé megkomolyodott, és hogy az eredetileg szőke haját, ami bár még mindig hosszú volt, és kicsit göndör, valamivel barnább árnyalatúra festette.
- Hihetetlen, mennyi idő eltelt azóta! – derült föl Timi. A tekintetén látszott, hogy ő is legalább annyira örül nekem, ahogy én neki. -
- Igen. Már lassan 10 éve volt, hogy érettségiztünk. – én is elmosolyodtam.
- Ha belegondolsz, rengeteg minden történt azóta, mégis hogy elröpültek az évek.
Timi az utolsó évben jött át hozzánk, miután a szüleivel kiköltözött Budapestről Pomázra, így nagyon messze lett volna neki az iskola, ahova járt. Jobban kedveltem őt, mint azt a néhány lányt, akikkel az azt megelőző 3 évben jóban voltam. Emlékszem, azokban az időkben mindenki drum and bass - re járt. Mi jobban szerettük a Goa partikat.
De sok más miatt is nagyon ”odavoltunk egymásért” úgymond. Még senkivel sem voltam ennyire egy hullámhosszon. Nem is annyira a több tekintetben azonos érdeklődési körünk végett, hanem magát a jellemét, gondolkozásmódját szerettem benne a legjobban.
Nem szeretek közhelyekkel élni, de nagyon jól kifejezi a kapcsolatunkat, ha úgy fogalmazok, hogy félszavakból is megértettük egymást. Ezen felül hozzám hasonlóan Timi sem volt olyan felszínes, előítéletes ember, mint sokan az ismerőseim, barátnőim közül. Képes volt távolabbról szemlélni a dolgokat, mielőtt végleges következtetéseket vont volna le valakivel vagy valamivel kapcsolatban. Olyan nézőpontokból is látta a világot, amik nekem azelőtt eszembe sem jutottak, mégis ahogyan tálalta őket, maguktól értetődőek voltak.
Nem mintha ő valami zseni lenne, mindenesetre neki volt a legmagasabb az értelmi és az érzelmi intelligenciája is az osztályból. Mindig izgalmas beszélgetések alakultak ki közöttünk. Miután elbúcsúztunk egymástól még sokáig a hatása alatt voltam. Gyakran amikor hazaértem még hallottam a hangját a fejemben, ahogy fejtegeti a gondolatmeneteit. Szinte minden találkozásunk után úgy éreztem, hogy gazdagodtam valamivel. Helyre tett bennem sok kérdést, és téves látásmódot. Mielőtt esetleg félreértés esnék, nem okoskodni szokott. Humoros, laza jó fej csaj. Hogy teljes képet adjak róla, ő nem egyfajta elvont, különc lány volt. Amennyire szeretett filozofálgatni, legalább annyira bulizni is, vagy csak úgy eljárni erre arra. Sok könyvet elolvasott komoly íróktól, de ezt az életviteléből ítélve senki meg nem mondta volna róla. A szórakozás mellett néha én is szerettem olvasgatni, elgondolkozni az élet nagy dolgain, de Timi nálam jóval mélyebben látta a témát. Irigyeltem őt emiatt, és ezt nem is titkoltam előtte. Felnéztem rá, mert ő hamarabb átlátott a pasikon, mint én.
Nekem jóval több idő kellett, mire kiismertem valakit.
Az érettségi után pár hónappal Timi árufeltöltőként kezdett dolgozni, amíg megkereste a szükséges pénzt a pszichológusképző tanfolyamhoz. Miután fölvették őt, a tudomására jutott, hogy még egy embert keresnek. Rám gondolt, mivel tudta, hogy én is nagy erőkkel keresek valami hasonló kaliberű munkahelyet.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.82 pont (50 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#19 Annaahh 2016. 09. 5. hétfő 12:17
Köszi smile
#18 listike 2016. 08. 10. szerda 13:44
Szép történet. Gyönyörű lelked van.Csak így tovább.
#17 Ulysses 2016. 01. 12. kedd 22:46
Jól felépített, igényes munka. Bár mindenki ilyen színvonalú írást küldene be ide!
A pontszámokkal ne törődj! RAVETRAIN-nek már próbáltam elmagyarázni, milyen tényezők szólnak bele az egyes sztorik értékelésébe. Nézd meg például a toplistát! Olvass el pár történetet különböző kategóriákból, amiket a tisztelt nagyérdemű azonosra pontozott! Ilyen íráskészséggel, intelligenciával, amit rólad sejtek, azonnal látni fogod a különbségeket.
Sajnos azok a csillagok csak ritkán tükrözik a valódi (irodalmi) értékét az itteni írásoknak. Ezt valamennyire el kell fogadni az oldal profilja miatt. Bár ez nem mentség sokak igénytelenségére.
Minek próbálkozzál tovább? Hm, nem akarsz szépen megírt, jól fogalmazott, eleven, érzelmes történetekkel szórakoztatni minket vagy magadat?
(Hibák után külön nem kutattam, de sietős olvasás közben nem akadt meg a szemem semmin, legfeljebb egy gondolatjel helyett bennmaradt kötőjelre emlékszem.)
#16 Annaahh 2015. 12. 13. vasárnap 16:31
Köszönöm Deajk!!!
Imádlak smile
Egyébként furcsállom, hogy... persze nem akarok nagyképűnek tűnni, de azért nézzünk már magunkba, hogy nem egy olyan történet van itt, ami bár aranyos, számoma is szívmelengető, és megéri a 8 pontot, de ennyire érzelmesen egyik sincsen megírva,
mint ez a történetem, és fáj, hogy még azt a 8 pontot sem ütötte meg, amit például timikének a kis gyermeteg története. Ami még egyszer mondom, nekem is tetszik, de könyörgöm, én a legmélyeb érzelmeimet adtam bele ebbe a történetembe, ráadásul finoman szólva is érzékien fogalmazva, és még csak 8 pontot sem ért el?!
Könyörgöm írjon már valaki ennél jobbat!
Ha ez a történetem nem ért el legalább 9 pontot, akkor minek próbálkozzak tovább???
Fura.
Nem tudom, kinek mi az igénye, de szerintem kellően dominál benne az erotika is, a történet is, és a megfogalmazás is.
Nem tudom, érdekes! Ahogy olvasgattam itt ezt azt, feltűnt már, hogy sok jó történet alul van pontozva. Na mindegy smile de tényleg! nálam jobbat olvastál már?
#15 deajk2008 2015. 12. 3. csütörtök 09:40
nekem nagyon tetszett és még a bevezető is jó lett sztem... folytasd
#14 cvirag 2015. 11. 27. péntek 18:57
wink
#13 Annaahh 2015. 11. 26. csütörtök 10:13
Köszi szépen! Ahogy ígértem... smile Küldöm a puszit, ahová csak szeretnéd!
#12 cvirag 2015. 11. 26. csütörtök 00:50
Úgy van, ahogy a második történetedben, bár ez kevésbé festői, inkább realisztikus. Mondhatom úgy is, hogy nem az eleje hosszú, hanem a többi rövid. smile
Amúgy szupi, ne hagyd abba az írást.
#11 Annaahh 2015. 11. 17. kedd 11:40
Még az érdekelne, hogy ha a bevezető jóval rövidebb lett volna, akkor többre pontoztátok volna?
Örülnék az építő kritikáknak!
#10 Annaahh 2015. 11. 14. szombat 12:35
Köszönöm szépen!
Örülök, hogy tetszik nektek.

Genius33
Igen, sajnos valóban, ahogy így utólag visszaolvastam, szerintem is eltúloztam kissé a bevezetőt. Néhány dolgot kihagyhattam volna belőle, vagy lényegretörőbben fogalmazhattam volna, és akkor gördülékenyebb lett volna, de hát utólag mindig okosabb az ember. Van még egy-két történetem, amiken még csiszolgatok ezt azt, nehogy megint utólag lássak meg benne hibákat.
#9 vakon53 2015. 11. 14. szombat 09:44
Nekem nagyonteccett ez az írás.
#8 cscsu50 2015. 11. 13. péntek 18:37
egész jó
#7 veteran 2015. 11. 12. csütörtök 17:31
Egész jó!
#6 papi 2015. 11. 12. csütörtök 09:30
Nagyon tetszik.
#5 zsuzsika 2015. 11. 12. csütörtök 07:45
Jó volt.Tetszett.
#4 genius33 2015. 11. 12. csütörtök 07:26
Nagyon jó, kicsit hosszú a bevezető de igy is remek. Remélem lesz 2. rész.
#3 feherfabia 2015. 11. 12. csütörtök 06:01
Nagyon szép!
#2 A57L 2015. 11. 12. csütörtök 05:26
Szép írás nekem tetszett.
#1 Törté-Net 2015. 11. 12. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?