kaliban hozzászólásai

k
Nem:
férfi
Születési dátum:
1968. december 22.
Ország:
Magyarország Magyarország
Legtöbbet használt címkéi:
Hozzászólásai:
255 db
kaliban
2023. november 28. 17:48
Történetek: Szülinapi kártya
Kedves zilahit!
Elsőre nem is rossz. A sztori elég egyszerű, de a fogalmazásod és a helyesírás egészen jó! A pontokkal ne törődj, a homo kategóriát sokan nem szeretik. Kitartást, írj még!
3
kaliban
2023. november 27. 23:50
Általános -> Társalkodó - bármiről
Szerintem belefáradt mindenki, hogy a napi 30-40 semmitmondó, érdektelen hozzászólás közé megpróbáljon valami normálisat írni. Ez olyan mint ha az ember az ordibáló tömeget akarná túlkiabálni.
Reménytelen. ☹️
3
kaliban
2023. november 20. 12:24
Történetek: Szerencsés bűnbeesés 5. rész
56 megítélése, még ma is elég megosztó téma. Bátran nyúltál a témához, megfelelő mennyiségű erotikába csomagoltad a történelmi vonalat. Nekem nagyon tetszik. Kíváncsian várom, hogy alakul a továbbiakban Ákoska sorsa, illetve mi derül még ki a nagyfaterról.
1
kaliban
2023. november 13. 12:53
Történetek: Látogatás anyósomnál 1. rész
Kedves  Sentinel1! Ez tényleg nagyon magyartalanra sikerült. Nem is igazán értem, hiszen tudsz te nagyon jól fogalmazni. A Semmi sincsen ingyen torony magasan jobb lett mint ez. Szerintem az a probléma, hogy nagyon ragaszkodsz a szó szerinti fordításhoz, ahelyett, hogy a saját szavaiddal fogalmaznád meg a mondatot.  Pld: Meg akartam lándzsázni a tomboló farkammal, meghódítani, teljesen az enyémmé tenni abban a pillanatban, a farkammal az enyémnek követelni, de visszatartottam.
Meg akartam dugni, meghódítani, magamévá tenni abban a pillanatban, a farkammal beléhatolni, de visszatartottam. Ugye mennyire más így? Próbáld meg, menni fog! Vagy inkább írj szabadon, az már megy. 😀
5
kaliban
2023. november 12. 10:37
Történetek: Ezüst és gyémánt
Nagyon tetszett, a tejet vedelő macsó zsaru és az ártatlannak látszó félénk lány. Jó adag krimi és humor fűszerezve egy kis erotikával. Nem tudtam letenni. 10p.
2
kaliban
2023. november 9. 19:06
Történetek: Szerencsés bűnbeesés 4. rész
Lolamackó igazad van! Teljesen olyan a hangulata, mint amilyen A tanú című Bacsó remekmű jeleneteinek.
2
Ez egy válasz Lolamacko 2023. november 9. 18:51-kor írt üzenetére.
kaliban
2023. november 7. 11:53
Általános -> Hibák az oldalon
Sziasztok!
Lolamackó: Bennem szól a zene című ma megjelent írásában nem jók a linkek.
Valószínűleg valamilyen automatikus javítás miatt kerültek bele a szóközök és a nagybetűk.   pld: https: //www. Youtube. Com/watch? V=NdYWuo9OFAw    helyesen
https: //www.youtube.com/watch?v=NdYWuo9OFAw  nem csak a szöveget, hanem a linket is javítani kell, különös tekintettel a kérdőjel utáni v-betűre, annak kis v-nek kell lenni!
Üdv: Kaliban
2
kaliban
2023. november 2. 12:59
Történetek: Bordó vagy fekete?
Nem rajongok a leszbi témáért, de ez baromi jó lett. Egyet értek Frankivel, életszerű, hihető és szerintem ez miatt olyan izgató. Szép munka! Gratulálok Lolamackó!
3
kaliban
2023. október 26. 21:25
Történetek: 1976. március 15.-én kezdődött 4. rész

Kedves Nazar!
Ez nagyon szép és emberi válasz volt! Hatalmas Respect! 🕊️👍

2
Ez egy válasz Nazar 2023. október 26. 21:16-kor írt üzenetére.
kaliban
2023. október 26. 21:07
Történetek: 1976. március 15.-én kezdődött 4. rész

Hát igen, jól látod, vannak témák amiknek a feszegetése, mostanában nem túl egészséges. Még annyit a témához, hogy ilyen elhárításra szakosodott szolgálatok most is vannak és most is dolgoznak. A mindenkori hatalom külső és belső ellenségeinek felderítése és elhárítása a feladatuk.
Most nem ÁVH és nem III/III a nevük, de vannak és mindig is lesznek. 

2
Ez egy válasz Nazar 2023. október 26. 20:52-kor írt üzenetére.
kaliban
2023. október 26. 20:29
Történetek: 1976. március 15.-én kezdődött 4. rész

Nazar! Szerintem a történetben semmi 56-ra utaló dolog nem volt, és a "belső ellenség" felderítésére szakosodott titkosszolgálatok akkor és még közvetlenül a rendszerváltás előtt is dolgoztak. Szerintem ez nem politika, hanem (szerencsére) már csak Történelem. Lolamackó nem politikai véleményét írta le, hanem egy korszak eseményeit mutatta meg. A múltkori összezörrenésünk során az volt a problémám, hogy te aktuálpolitikai véleményt írtál, ami jelenleg is megosztja az országot, aminek a megvitatása tényleg nem ide való.
Az hogy egy történetnek meg történelmi háttere van, az szerintem nem probléma.

1
Ez egy válasz Nazar 2023. október 26. 20:05-kor írt üzenetére.
kaliban
2023. október 26. 18:01
Történetek: 1976. március 15.-én kezdődött 4. rész

A pontozást ismét jól kitárgyaltuk, de a történetről nem nagyon esett szó. Szerintem egy ilyen történetnél nem a történelmi hitelességet kell számon kérni, inkább a kor, az akkori "felforgatók" és a titkosszolgálatok ténykedésének a bemutatása, a korszak hangulatának megidézése a lényeges. Ez pedig maradéktalanul sikerült Lolamackónak. 

-1
kaliban
2023. október 26. 13:34
Történetek: 1976. március 15.-én kezdődött 4. rész

Vállalom! Én vagyok Lolamackó felpontozó maffiája. 🤩 0:18-kor olvasás nélkül nyomtam rá 10 pontot. Igaz, hogy még beküldés előtt, vagy egy hónapja már olvashattam. Az a baj, hogy én kevesen vagyok, a lepontozók meg sokan. Azt megértem, ha valakinek nem tetszik és nem ad rá magas pontot, de az hogy egy pontok garmadával húzzák lefelé a pontjait, azt nem. Én nem statisztikázok, de figyelem a pontok alakulását. A hirtelen zuhanást csak a sok-sok egyes magyarázza. Szégyelljék magukat! 

2
kaliban
2023. október 23. 15:03
Általános -> Társalkodó - bármiről

Bocs cvirag, de nem értek veled egyet. Ha a vallási maszlagot félre tesszük, akkor azért belátható, hogy a tűz nélkül, még ma is bogyókat szedegetnénk és a kőbunkóval agyoncsapott vadállatok nyers húsát csócsálnánk. A tűz eszköz volt az ember felemelkedéséhez. Abban igazad van, hogy minden eszköz használható jól és rosszul is. A késsel lehet vajaskenyeret kenni, de lehet vele embert is ölni. Hogy melyikre használják, az nem a késen múlik, hanem a kézen, ami fogja. Nem a tűz a bűnös ha rosszra használják, hanem az ember. 

3
Ez egy válasz cvirag 2023. október 22. 22:43-kor írt üzenetére.
kaliban
2023. október 21. 21:22
Általános -> Társalkodó - bármiről

Nem tudom, mennyire fér bele az itteni társalgásba, de kiváncsi vagyok a véleményetekre.

Mi is a tűz?
Rövid elmélkedés a tűzről.
Ha a rideg tényeket vesszük, akkor a tűz kémiai jelenség: éghető anyag fény- és hőhatással járó oxidációja.

Ha fizikai oldalról vizsgáljuk, akkor az éghető anyag, az oxigén és a gyulladási hőmérséklet szentháromságának frigyéből megszülető önfenntartó reakció.

Biológiai értelemen a tűz maga az élet – a szervezetben lezajló lassú égés, a sejtek energiaigényét biztosító oxidáció. A felvett tápanyagok elégetése biztosítja minden élő szervezet számára a működéshez szükséges energiát. A tűz az élet alfája és ómegája.

De a tűz lehet halál is. Elég, ha csak a tűzvészekben elveszett sok-sok emberi életre gondolunk. Sőt, a tűz még a halál után is elkísér bennünket, hiszen a hamvasztás során a végső tűz emészti el porhüvelyünk, hogy tényleg csak a por maradjon belőle.

Ha hasznosságát vesszük figyelembe, a tűz az egyik legrégebbi jó barátja az embernek.
Mikor fázunk, melegít, megfőzi az ételünket, megolvasztja az ércet, a sötétben világít. Már a homo erectus is használta a tüzet. A szerszámhasználat és a beszéd kialakulása mellett a tűz hasznosságának felismerése, a tűz felhasználása, megszelídítése emelte ki az embert az állatvilágból.

De, ha nem vigyázunk, a jóbarát szembe fordul az emberrel és tomboló vadállatként pusztít.
A barátságos meleg helyett gyilkos, izzó pokollá változtatja az otthonunkat, a környezetünket.
Ha fellázad, mohón felfal, bekebelez mindent, ami drága volt nekünk, míg önnön mohóságába belepusztulva, el nem hamvad.

Másrészről, találóan, az emberi érzelmekben is visszaköszön a tűz. Talán mert a vágy, a szeretet, a szerelem is pont ugyanolyan, mint a fizikai reakcióhoz szükséges háromság megléte. Nélkülük nincs meg a kapcsolathoz szükséges tűz.
Minden emberben megvan a tűzhöz szükséges gyújtóanyag, a vágy, a tüzet tápláló oxigén, a szeretet, de a reakció beindításához szükség van még a szikrára, a szerelemre. Ha minden feltétel együtt áll, lángra lobban szívünkben a tűz.
Igen. A lelkünket átjáró tűz. A vágyott, szeretett személy testének melegsége, érintésének, csókjának izzása, az egybefonódó testek, a szeretkezések tüze és a féltékenység mindent elpusztító lángja, mely után csak a kihűlő érzelmek üszkösödő romjai maradnak.

Bárhonnan is nézzük, tűz nélkül nincs élet. A tűz jó barát, ha vigyázunk rá, de pusztító ellenség, ha nem.
Vigyázzunk a szívünkben fellobbanó lángra, mely éltet, de ha nem őrizzük, akkor elhamvad, vagy szembefordul velünk és felemészt. Bár a tűz után visszamaradt kihűlt, üszkös romokkal még mindig jobban járunk, mintha ki sem gyúlt volna a lelkünket melegítő lángocska és szívünkben csak tűz nélküli, hideg, sötét nihil várna.
Éltessük szívünk tüzét, tápláljuk szeretettel, szerelemmel hogy ki ne hunyjon, de óvjuk, védjük, hogy ránk ne támadjon.

2
kaliban
2023. október 17. 08:44
Történetek: A hátsó bejárat
Ha valakit érdekel a teljes történet, akkor az alábbi linkről letöltheti.

https://docs.google.com/document/d/14tqL2mFcCeBDWd11MKgImzOKBObZwQhs

Jó szórakozást!
1
kaliban
2023. október 10. 12:48
Történetek: Szerencsés bűnbeesés 1. rész
Nem értem, miért jelent problémát neked, ha egy szextörténetnek, kidolgozott, történelmi környezetbe helyezett bevezetése, története van. Lehet, hogy neked nem tetszik, de nekem és jó néhány másik olvasónak éppen ez az igazság szagú, szocreál körítés adja a szotri pikantériáját. Az unoka megdugja a nagyit történetből rengeteg olvasható itt az oldalon, Miriam írása pont emiatt a háttér miatt tetszik nekem jobban, mint a többi egy kaptafára készült.  Amit pedig a rendőrség/titkosszolgálatról írtál, az nettó hülyeség. Lehet, hogy megélted a kort, de ezek szerint a titkosszolgálatokról halvány ibolyád sincs.  A belső elhárítás, akik bizony ilyen dolgokkal is kiemelten foglalkoztak (hisz az elvtársak megvédése volt a fő feladatuk), a BM III/III főcsoportfőnökség kötelékében dolgoztak és igaz, hogy nagy részük fedetten, de rendőri állományba tartoztak, rendőri rendfokozattal rendelkeztek. Kár ezen rugóznod és leugatnod Miriamot. 
Magam részéről örülök az új hangnak és új stílusnak. Miraiam várjuk a folytatást.
2
Ez egy válasz gyuri0926 2023. október 10. 12:15-kor írt üzenetére.
kaliban
2023. szeptember 30. 19:55
Történetek: A háború 1. rész
Persze, lehetne vitatkozni arról, ki hogy látja a dolgokat, ismerete és lelkiismerete szerint. De ez, nem erre a fórumra, nem erre az oldalra való. Ezért írtam, hogy kár volt ebbe belekezdeni. Ennél még a pontozásos szócsata is üdítőbb és szórakoztatóbb volt. Lehet, hogy az este kicsit túllőttem a célon, de nagyon zavart, hogy pont Lolamackón csattant az ostor. Elnézést, ha túl durván, nyersen fogalmaztam. Peace! 
4
Ez egy válasz Andreas6 2023. szeptember 30. 19:14-kor írt üzenetére.
kaliban
2023. szeptember 29. 22:56
Történetek: A háború 1. rész
Nazar!
Látod ezért nem kellett volna ide behozni a politikát.
A politikából mindíg csak vita, veszekedés és háború van.
Azt nem értem miért pont Lolamackóba álltál bele, pedig többünk is kifejtette
a véleményét a dologtól, és akár tetszik, akár nem, a klimatizált, fűtött szobából is lehet véleményünk. Eddig csak azt vetettük a szemedre, hogy miért politizálsz egy szextörténet oldalon. De ha már ilyen szépen nekiugrottál kedvenc mackómnak, akkor én a a saját politikai véleményem is elmondom.
Az ukrán belpolitikáról fogalmam sincs, nem tudom, hogy mennyi sérelem érhetett
benneteket magyarságotok miatt, de az hogy a sziréna hagjától megriadva azonnal
a menekülés, szökés, dezertálás jutott az eszedbe, az teged minősít.
Érdekes, hogy nagyon sok olyan kárpátaljai magyarról lehett hallani, olvasni akik
képesek voltak fegyvert fogni és kiállni, megvédeni ukrán HAZÁJUKAT!
Talán ismerős Sándor Fegyir? Ő is magyar és mégis büszkén védi az ukrán hont.
Látod, őt becsülöm és tisztelem. Valamiért rólad pedig a süllyedő hajó és a menekülő
patkány jut eszembe. Őrülj, hogy itt lehetsz, itt nincsenek szirénák, nincsenek rakéták 
(még). De, ha az általad utált és kárhoztatott Zelenszkij nem állítja meg azt az elmebeteg Putyint, akkor lehet, hogy kis hazánk felett is vörös lobogó leng hamarosan.
Jobb lett volna, ha ez a téma nem kerül itt elő, végül is ez csak egy pornó oldal, de
ha már így nekirongyoltál a nemtetszésüket kifejező olvasóidnak, akkor ne csodálkozz, ha nem borulunk sirdogálva a nyakadba.
6
Ez egy válasz Nazar 2023. szeptember 29. 19:55-kor írt üzenetére.