S
alf
ör
alf
öz
alf
ős
történetek - Zoltán

Szavazás átlaga: 8.33 pont (86 szavazat)
Megjelenés: 2024. január 17.
Hossz: 21 746 karakter
Elolvasva: 1 485 alkalommal
Kedves Olvasóm! Zoltán történetén sokáig töprengtem, hogyan is tudnám jól megírni. Bár egy egyszerű anyósos eset, de ahogyan elmesélte érdekes és vicces volt. Ám a kevés párbeszéd írott formába öntése nem ment egyszerűen. Remélem, sikerült átadnom előadásának remek hangulatát.
Halljuk/olvassuk Zoltánt!
(Minden résztvevő a képzelet szülötte (így nincs vérségi kapcsolat közöttük), a valósággal való bármilyen egyezés a véletlen műve.)
A történetem tavaly esett meg. Néhány éve a nagyszülői örökségből vettünk egy nyaralót a Balatonon, amit átalakítottunk, kipofoztunk. A történet szereplői a családom és feleségem szülei. Mindannyian városi lakásban élünk egymástól egyébként nem is messzire. Szóval az örökségemből nem házba költöztünk, hanem inkább nyaralónk lett. Anyósom és én pedagógusok vagyunk, annak minden előnyével (június-július-augusztus). A tavalyi volt a harmadik év, hogy a nyári szünetünket kint töltöttük, mint oly sokan mások. Ildivel (anyósom; 57 éves) a nyár nagy részében mi ketten voltunk a 9 éves iker fiainkkal igazi nyaralásos körülmények között. Feleségem, Nóri (34) és apósom, Laci (60) “rendes” helyen dolgoztak, így ők a nyári időszakban folyamatosan csak 3-4 hetet tudtak velünk lenni. Az volt a bevált menet, hogy ők péntek délután kijöttek hozzánk és hétfőn hajnalban mentek haza dolgozni.
A történetem július elején játszódik, amikor is a srácok nem voltak velünk, mert a sógornőmék (Nóri ikertestvére – náluk nem ritka a családban) elvitték őket nyaralni hozzájuk, az ő két, hasonló korú fiaikhoz. Előre élveztem a nyugalmat, hogy a megkezdett történelmi regényemen dolgozhatok kicsit. Vagy akár sokat is.
Ildivel (így szólítottam – nem akarta öregíteni magát a “mama” megszólítással) nagyon jól elvoltunk. Nem egy helyen tanítottunk, de a szakmai kérdések közel hoztak minket egymáshoz és különben is, ő és apósom is jó fejek.
Hétfő kora reggel tehát visszament dolgozni feleségem és az apja is. Nekünk a nyugodság maradt, mert még ebédet sem kellett főzni, maradt vasárnapról bőven. Én írogattam, a neten keresgéltem adatokat az íráshoz, Ildi tett-vett az udvaron, kitakarított, szóval elvoltunk. Délután négy után lesétáltunk a vízhez, fürödtünk egy jót és egy fagyizás után hazamentünk. Vacsora után lezuhanyoztunk és míg Ildi a lábán rendbe tette és lakkozta a körmeit, én a kanapén elterülve olvasgattam a telefonon.  
Bent voltunk a nappaliban, mert a délutáni nap még nagyon erősen tűzött ahhoz, hogy kint lehessen lenni.
Hogyan is zajlik egy ilyen körömápolás? A delikvens ül egy széken és egy másik székre rakja fel a lábát, amivel éppen foglalkozik. Olvasok, keresgélek, olvasok, néha Ildire nézek, olvasok.
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 10 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 8.33 pont (86 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
t
tibee72
2024. január 18. 10:54
#7
Ez is nagyon jó lett úgy mint a korábbiak.
2
jedi64
2024. január 17. 19:11
#6
Szuper volt!
2
kaliban
2024. január 17. 18:18
#5
Ez ismét roppant jó lett, nagyon tetszett! Még sok-sok ilyen sörözős sztorival ajándékozz meg minket.
Köszönöm és Gratulálok!
2
kivancsifancsi
2024. január 17. 17:34
#4
Nagyon tetszett, Kitűnő történet. élvezet olvasni.
1
veteran
2024. január 17. 03:47
#2
Ismét Remek.
2
T
Törté-Net
2024. január 17. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1