Kérjük, az oldalra történő belépés előtt figyelmesen olvasd el az alábbiakat!
Az oldal erotikus tartalma miatt csak 18 éven felülieknek ajánlott! Az oldal tartalmai az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha korlátoznád a korhatáros tartalmak elérését a gépen, használj szűrőprogramot.
A weboldalon cookie-kat ("sütiket") használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. (További információk)
A medence mellett ültem és néztem a vizet, miközben az erős szél hullámzást okozott a felszínen. Belemerítettem a lábujjaimat, és lehunytam a szemem, miközben a hűvös folyadék cirógatta a lábamat. Térdig akartam, ezért feltűrtem a nadrágomat és mélyebbre süllyesztettem a lábam. Nelle bement limonádét venni, mert a hőség megviselt minket. Az esernyő nyújtott némi árnyékot, és a hűvös szél segített csökkenteni a hőmérsékletet, de még így is túl meleg volt. Nelle és én nem törődtünk vele, mert ez volt az egyik kedvenc helyünk. Sok ilyenünk volt. Elmosolyodtam, mert olyan boldog és kalandvágyó volt, és szerettem a személyiségét, amivel rendelkezett. Olyan csendes voltam, és ő egy éve próbált kitörni a héjamból, de nem járt sikerrel. Jobban szerettem mögé bújni, és hagyni, hogy ő vezesse az utat. – Ha! – A francba! Feladtam és beleestem a medencébe. Víz alatt voltam, de jó úszó voltam. Nelle tudta ezt. Felemelkedtem a felszínre, és láttam, hogy rajtam nevet. – Ez nem vicces! – mondtam neki. – Annyira vicces – nevetett fel, miközben csuromvizesen kiszálltam a vízből. – Azt mondtam, hogy szállj ki abból a ruhából, és tartsd magadon a fürdőruhát. – Hallgatnom kellett volna. Odamentem hozzá, miközben továbbra is kuncogott, és gyönyörű, hosszú, szőke fürtjeit körbecsapta a szél. Lesöpörtem őket az arcáról, de soha nem engedelmeskedtek nekem… vagy neki. Ragadhatatlanok voltak, és olyan kivételesen széppé tették. Kék szemei csillogtak, és tökéletesen ívelt szemöldöke tovább erősítette finom vonásait. Hogy volt ez a gyönyörű, szerény lány ilyen vakmerő? Ajkaimat az övéihez emeltem, ő pedig édesen megcsókolt. Valahányszor ajkaink összeértek, éreztem, ahogy az ajkaimról a testem többi része felé áramlik. – Al – mondta az ajkaimra, majd elhúzódott. A szemébe néztem, és vér kezdett folyni belőlük. – Nelle! sikoltottam. – Nelle! Nelle! Nelle! – Erin! Erin... drágám, ébredj – szólt hozzám egy hang, és kinyitottam a szemem. – Ó, édesem. Megint rosszat álmodtál? – Igen – mondtam, és felültem az ágyban. – Sajnálom, hogy felébresztettelek, anya. – Rendben van, édesem. Szeretnéd, ha itt feküdnék veled? – Nem. Nem, jól vagyok. Menj vissza az ágyba. – Biztos vagy benne? – Igen, biztos vagyok benne – mondtam, és elmosolyodtam. – Rendben. Hívjon fel, ha szüksége van rám, oké? – Rendben – mondtam, ő pedig megcsókolta a homlokomat, és elment. Fogalmam sem volt, miért történtek folyton ezek az álmok, de nem akartam megijeszteni a családomat. Annyi mindenen mentek keresztül miattam, és én csak szerettem volna pihenni őket az aggodalomtól. Nem akartam ezt hozzátenni az aggodalmukhoz, amikor semmit sem tudtak tenni az ellen, ami a tudatalattimban zajlik. megszoktam. Az elmúlt hat hónapban ezeket az álmokat álmodtam, ébren és alvás közben is. Eleinte csak éjszaka, majd nappal is előfordultak. Néha azt hittem, hogy elaludtam a reggelizőasztalnál, de kipattantam belőle, és találok egy bagelt vagy villát a kezemben. Nem tudtam megmagyarázni, mi történik, de ez az én terhem volt. A helyzet azonban egyre rosszabb volt, és volt szerencsém, hogy nem volt egy epizód a szüleim vagy más rokonaim előtt. Hat hónap elteltével arra a következtetésre jutottam, hogy szakmai segítségre van szükségem, de ezt el kell mondanom valakinek, mielőtt megkaphatnám ezt a segítséget. Mit mondanék nekik? Hogy az elmúlt hat hónapban furcsa álmaim voltak ugyanarról a személlyel kapcsolatban? Azt gondolnák, hogy állapotom következtében mentális zavar alakul ki bennem. Annak ellenére, hogy az álmok ébrenlétem alatt jelentkeztek, és fokozatosan intenzívebbé váltak, nem tudtam elmondani senkinek. Ezt egyedül kellene megoldanom. Az ágyban feküdtem, és megpróbáltam visszaaludni, de az arca kísértett – a szőke, rakoncátlan fürtök és kék szemű lány. Amikor először álmodtam róla, csak egy mosoly volt az arc, de szomorúságba fordult, majd könnyekké, aztán olyan ijesztő képekké, mint amilyen az imént volt, és a szeméből vér könnyek folytak. Ijesztő volt, mert rettegtem attól, ami vele történik, és úgy éreztem, nem kapok levegőt. Nelle-nek hívták, és Al-nak hívott. Nem voltam benne biztos, hogy Alice vagy Allison rövidítése… nem voltam benne biztos, mert Al volt a név, amit használt. Nem kevertem össze ezt az álmot a valósággal, mert tudtam, hogy soha életemben nem találkoztam ezzel az emberrel, és senkit sem ismertem ezen a néven. Csak aggódtam, hogy az álmok ugyanazokról az emberekről szólnak, és ez néha megtörtént, amikor ébren voltam. Ha ez nem lett volna, megmondtam volna anyának. Aggódott értem, és azt kívántam, bárcsak megszűnnének ezek az álmok, hogy megnyugodjon, és ne kelljen berohannia a hálószobámba, hogy felébresszen belőlük. Lehunytam a szemem, de féltem elaludni. Néha olyan szépek voltak az álmok, és nem akartam felébredni, de néha szomorúak és szívszorítóak voltak. Elkezdtem kutatni az interneten az ugyanazon dologról szóló visszatérő álmok után, de az online információ korlátozott volt, és nem az én helyzetemre vonatkozott, mivel az enyém egy kirakó darabjai voltak, nem pedig ugyanazon esemény megismétlődése. Nem volt értelme nem pihenni, mert az álmokat nem érdekelte, hogy alszom-e vagy ébren vagyok-e. Hagytam lecsukódni fáradt szemeimet. A fagylaltozó nem volt messze a háztól, így Nelle és én az enyémbe tett kézzel sétáltunk. Éreztem a bizsergést a tenyeremben, ahogy az övé az enyémhez csapott. Ránéztem, ő pedig elfordította a fejét, és mosolyogva nézett rám, amitől mindig elállt a lélegzetem. A fürtjei elszálltak az arcáról, és láttam a gödröcskét, amely még tovább növelte szépségét. – Mindig engem nézel – mondta Nelle, miközben gyönyörű fehér fogai megjelentek az ajkai között. – És honnan tudnád, ha nem nézel rám? – Nem mondtam, hogy nem. Szeretek rád nézni – mondta, és a karjaiba húzott. – Mert nagyon szeretlek. – Szeretlek, tollaslégy. – Miért hívsz tollaslégynek? Mit jelent ez egyáltalán? Egy egész éve kérdezlek. – Nem tudom, mit jelent – kuncogtam. – Olyan érzés, mintha így kellene hívnom. – Kérem, kaphat más ízt a pisztácián kívül? – könyörgött Nelle. – Biztos akarok lenni abban, hogy élvezem a fagylaltomat és a pisztáciát. – Honnan tudhatnád, hogy szereted-e a többi ízt, ha nem próbálod ki őket? – Biztos vagyok benne, hogy mindegyiket kipróbáltam valamikor – mondtam. – Rendben, akkor erről van szó. Bementünk a fagylaltozóba, és rendeltünk nekem pisztáciát, Nelle-nek pedig vaníliarudat. Nyaltam egyet az enyémből, és a mennyországban voltam. Nekem mindig pisztácia lenne. – Megkóstolhatom a tiédet? – kérdezte Nelle. – Persze. – Tartsd az enyémet – mondta, és felém nyújtotta a vaníliarudat. Hirtelen Nelle elszaladt. – Nelle! Állj! – Edd meg a vaníliarudat! – hívtam, de eltűnt. Utána szaladtam, de nem tudtam, hova ment. A fagylalt kiolvadt a kúpból, és végigfolyt a kezemen. Nem volt más választásom. Meg kellett ennem a vaníliarudat. Finom volt, de nekem nem pisztácia. Leültem az egyik kinti asztalhoz, és vártam, hogy Nelle megkeressen, mert fogalmam sem volt, hová ment. Megvártam, míg elkészül a fagylalt, de ő még mindig nem jött vissza. Aggódtam, és megkerestem őt. Egy kávézó szélén találtam, hátát a falnak támasztva, és remegett. – Nelle? Nelle, kicsim, mi a baj? – kérdeztem, de hirtelen sokkot kapott. – Nelle! Valaki segítsen! Kiabálni kezdtem, hogy segítsen nekem, de nem hallottak. Az emberek közvetlenül mellettünk sétáltak, és nem reagáltak a segélykiáltásaimra. Visszanéztem Nelle-re, aki izzadt és remegett. Meg fog halni. – Neeeeelle! – Erin! Ébredj, Erin! Hallottam anyám hívását. Kinyílt a szemem, és az erős napfény beáramlott a szobába. Reggel volt és boldog voltam. Utáltam az éjszakákat, mert nem voltam benne biztos, hogy Nelle történetének melyik része fog kísérteni. – Erin – mondta apám. – Drágám, mit álmodtál? – Ez… semmi. Csak egy furcsa álom. – Szeretnéd megosztani velünk? kérdezte anyám. – Nem. Nem tudom értelmezni, ezért inkább nem mondom el. – Ez a második alkalom, hogy ugyanazt a nevet kiáltod. Ki az a Nelle? – kérdezte apám. – Nem ismerek senkit ezen a néven. Hát ti? Kérdeztem, és reméltem, hogy igent fognak mondani. – Nem – mondták mindketten. – Akkor ez csak egy álom – mondtam. – Rendben. Lemegyek reggelit készíteni neked, szóval gyere le, ha készen állsz, oké? – Rendben – mondtam, anyám pedig megcsókolta a homlokomat, és elment. – Erin, tudod, hogy ha valami zavar, eljöhetsz hozzánk, igaz? – Tudom, apa – mondtam, és megnyugtatóan mosolyogtam rá. – Szeretlek. - Én is szeretlek, apa – mondtam, majd megcsókolta az arcom, és elment. Hanyatt feküdtem az ágyon, miközben az álom képei visszatértek hozzám. Egyre rosszabbak voltak. Az utolsó két álom előtt leginkább Nelle és Al szórakozásáról volt szó. Álmomban nem voltam biztos abban, hogy Al vagyok-e, vagy Al pozícióját veszem fel. Úgy hangoztam, mint én, és úgy éreztem Nelle iránti szerelmet, mintha én lettem volna, de nem ismertem, és a nevem nem Al. Kit látott Nelle, amikor rám nézett. Felültem és megráztam a fejem. Miért gondoltam úgy ezekre az álmokra, mintha valóságosak lennének? Csak álmok voltak. Beszélhetnék róluk a szüleimmel, de el akarnak vinni pszichológiai vizsgálatra? Megőrültem? Beszélnem kellett valakivel. Hat hónapig kitartottam, de az, ahogy ilyen intenzívek lettek, arra késztetett, hogy segítséget kérjek. Maradnék még egy darabig anélkül, hogy elmondanám nekik, de ha rosszabbodna, nincs más dolgom, mint értesíteni a szüleimet. Kikeltem az ágyból és bementem a fürdőbe, hogy megmossam az arcom és fogat mossak. Belenéztem a tükörbe a boldogabb napokat látott arcra. A szemem bedagadt, és sötét karikák kezdtek megjelenni. A teljes éjszakai pihenés hiánya miatt, mert az álmok felébresztettek, és néha nehéz volt visszaaludni. Hosszú, sötétbarna hajam még jó állapotban volt, a bőröm tiszta. Az egyetlen probléma az volt, hogy a szemem elkezdett mesélni arról, hogy valami nincs rendben velem. Sóhajtottam, majd megtettem, amiért jöttem. Visszatértem a hálószobámba, felöltöztem, majd lementem a földszintre, hogy meghalljam, ahogy anyám telefonon beszél a legjobb barátjával, Ethellel. – Én is így gondolom, de nem nyílik meg előttem, ezért nem vagyok benne biztos, hogy mit tehetek. Ez a probléma; huszonhét éves. Pontosan. Én vagyok az anyja, de ő már felnőtt. Csak remélem, hogy eljön hozzám és... – Megteszem, anya – mondtam, és felugrott. – Ó, Istenem! – nevetett a nő. – Nem hallottam, hogy lejöttél, édesem. – Hogy hallhatnál engem, amikor a hátam mögött rólam beszélsz? – kérdeztem és leültem az asztalhoz. – Csak egy barátommal beszélgetek. – Tudom. Hadd beszéljek Ethel nénivel – mondtam, és anyám átadta a telefont. – Jó reggelt, Ethel néni! – Jó reggelt, drágám. Hogy vagy? Hallottam, hogy rosszat álmodtál? – Igen, de semmi ok az aggodalomra. – Akkor miért nem tudod megmondani, miről szólnak? – kérdezte a nő. – Mert nem tudom szavakba önteni őket – hazudtam. – Nem akarom, hogy mindannyian aggódjatok értem. Túl sok mindenen mentem már keresztül. – Nem te tetted, Erin. Veled megtörtént. Mindannyiunkkal megtörtént. Szerencsénk volt, hogy győztesen jöttünk ki, de szeretetünk és törődésünk nem egyszeri ajánlat. Ott leszünk, ameddig szükséged van ránk. Te vagy a mi csodababánk, és mindannyian azt akarjuk, hogy te olyan fényes, energikus, lendületes legyél, mint a fényes jövővel. – Megteszem. – Teljes szívemből hiszek ebben, de ezt csak akkor érheti el, ha bármivel érkezel hozzánk, ami az utadba állhat – mondta. – Tudom, fogom – mondtam, és rosszul éreztem magam, amiért nem voltam őszinte velük, amikor olyan sokat jelentek nekik. – Rendben, hívj, ha szükséged van rám. – Megteszem, Ethel néni. Köszönöm. – Viszlát, kedvesem. – Viszlát – mondtam, és átadtam anyámnak a telefont. Anyám tovább beszélt, mintha ott sem lennék. Meg kellene fogadnom Ethel néni tanácsát, és elmondanom nekik az álmokat, bár nem tudtam értelmezni őket. Álmaimban nem ismertem a lányt, és lehet, hogy csak az agyamban fejlődött ki valami probléma, ami szívszorító lenne, mert most jöttem ki egy súlyos egészségügyi katasztrófából. Beleharaptam a pirítósaimba, miközben anyámat néztem nekem háttal. – Nelle! Kelj fel! – Nem! Hagyj békén – kiáltotta. – Hadd tartsalak. – Nem tehetsz! Elhagytál, és most vissza akarsz jönni? Nem tudsz megjavítani, Al! – kiáltott. – Takarodj el tőlem! – sikoltotta a lány. Köhögni kezdtem, mert a kenyér megakadt a torkomban. – Erin! Jól vagy? anyám hozzám rohant. Felkaptam a pohár vizet és ittam néhány kortyot, és ez bevált. – Jól vagyok – mondtam anyámnak. – Biztos vagy benne? – Igen, biztos vagyok benne – mondtam. – Mész ma az irodába? – Igen. Egy kis idő múlva elmegyek – mondta. – Rendben leszel? – Anya, hagyd abba! Jól vagyok. – Rendben – mondta, majd visszatért a telefonhívásához. Édesanyám és Ethel néni barátok voltak születésem előtt, és úgy kerültem a képbe, hogy mindenkiről beszélnek telefonon, beleértve engem is. Semmi sem volt korlátlan számukra. Kíváncsi voltam, hogy anyám elmenjen, hogy a barátom, Javi átjöhessen. Ideje volt beszélnem valakivel, akiben megbízhatok. Eltartott egy ideig, mire megbíztam, mert nem akartam aggódni, de ha végre meg akarok nyitni valakinek, annak a legjobb barátomnak kell lennie. Tárcsáztam a számát. – Szia, Erin – köszönt. – Szia, Jav. Hogy vagy? – Jól vagyok. És te? – El tudsz jönni az ebédszünetben? – kérdeztem. – Ma elmegyek. Már jöhetek – ajánlotta fel. – Nem, még nem. Szeretnék beszélni veled valamiről, de először anyámnak el kell mennie dolgozni. – Rendben. Hívj fel, amikor elmegy. – Rendben – mondtam, és megszakítottam a hívást. A látomásaim lehetővé tették, hogy befejezzem a reggelimet, és hiányzott, hogy kimenjek dolgozni. Már két éve dolgoztam egy nagyobb biztosítótársaságnál, de még mindig nem teljes munkaidőben, bár a családom úgy érezte, több időre van szükségem a felépüléshez. Jól éreztem magam, de félelmet keltettek bennem, hogy a munkám okozta stressz felvállalása hatással lesz az egészségemre, és nem fogja teljesen meggyógyítani a testemet. Tiszta egészségügyi számlát kaptam, de ez nem számított nekik. A tények helyett többnyire az érzetek szerint jártak el. Azt hitték, hogy a tények néha tévesek. Minden reggel bevettem a tablettákat, amelyeket anyám kirakott nekem, és valószínűleg nagyon sokáig fogom szedni. Vissza akartam térni a sürgősségi állapotom előtti életemhez, és visszamentem volna dolgozni és más tevékenységekhez, ha ezek az álmok nem hatnak rám annyira. Nem akartam egy társasági értekezlet kellős közepén lenni, amikor egy epizód beütött. Lesznek kérdések, és előkerül a mentális egészség kérdése. – Erin, drágám, az irodába rohanok, és megkérem a titkárnőmet, hogy legyen készen a hívásodra… – Nem foglak hívni. Rendben leszek – mondtam neki, miközben felbújt a kabátjára. – Remélem is. Viszlát – mondta, és megcsókolta az arcom, majd elment. Anyám válási ügyvéd volt, és nagyon elfoglalt volt, de arra szakított időt, amire szükségem volt. Nekem a világ legjobb szüleim voltak, és ők segítettek volna át a problémáimon, de szükségük volt egy kis szünetre, így ezt egyedül kezelném. Anyám elment, és felhívtam Javit, hogy elmondjam neki, hogy egyedül vagyok, és el kell jönnie. Visszatértem a reggelimhez, és imádkoztam, hogy látomásaim lehetővé tegyék, hogy anélkül fejezzem be, hogy halálra fulladnék. Javi eltartott egy ideig, mire megérkezett, de végül megszólalt a csengő, és óvatosan belépett, amikor kinyitottam az ajtót. Gyanakodva nézett rám, mintha félne a mondandómtól. Furcsa volt, hogy azt mondtam neki, hogy jöjjön el, miután a szüleim elmentek, ezért azt hitte, hogy valami komoly megbeszélés előtt áll. – Erin… jól vagy? – kérdezte, miközben leült a kanapéra. – Szükségem van, hogy jöjjön a szobámba. Nem akarom, hogy Dez meghallja, és visszamenjen a szüleimhez. – Mivel? – Gyere velem – mondtam, és felmentem a hálószobámba. Belépett, én pedig becsuktam az ajtót. – Kérem, üljön le. – Annyira félek. Miről van szó? – kérdezte ugyanazzal az aggodalommal, amit az elmúlt két évben mindenki arcán láttam. – Van valami, amit az elmúlt hat hónapban magamban tartottam, és pontosan ez az oka annak, hogy nem mondtam senkinek semmit – mondtam, és a könnyek, amelyekre megesküdtem, hogy kordában tartom, kicsordultak a szemembe. – Mindenki annyit szenvedett miattam, és ezt már nem kívánom nekik. – Erin… mi a baj? – kérdezte Javi, és az ajka remegni kezdett. – Sajnálom, Javi. Nem kellett volna bevinnem… rendben van. Nem nagy ügy. – Most azonnal beszélned kell velem, Erin. Egész életedben a barátod voltam, és olyan vagy nekem, mint egy húgom. Nem léphetek ki egyszerűen az ajtón, tudván, hogy hat hónapja hatással van rád valami, és… mi az? Ez az egészséged? – kérdezte Javi. – A lelki egészségem – mondtam, és ő lehunyta a szemét. – Fizikálisan jól vagyok, de lelkileg… lehet, hogy nem vagyok rendben. Javi kinyitotta a szemét és rám nézett. Felállt a székről, és leült a hálószobám plüssszőnyegére, hátát a falnak támasztva, mint mindig, amikor valami fontos megbeszélnivalónk volt, ami megoldást igényel. Összevetett lábakkal ültem vele szemben. – Beszélj, Erin – mondta, és vettem egy mély levegőt. – A szüleim egyszer bejöttek a szobámba tegnap este és ma reggel is, hogy felébresszenek egy álomból, ami miatt egy lány nevét kiáltoztam. – Mi a neve? – Nelle – válaszoltam. – Ismersz valakit ezen a néven? – Nem. De miért számít? Az emberek állandóan másokról álmodnak – néha olyanokról, akiket nem ismernek. – Kivéve, hogy az elmúlt hat hónapban ugyanarról a lányról álmodtam – mondtam, és a szája eltátott. Még pislogni sem tudott. – Úgy indult, hogy gyönyörű álmai voltak, amint hosszú ruhában táncol a tengerparton, vagy éppen fagyit eszik. Mindig is boldog volt, de most ez egyre komolyabb, és rossz dolgok történnek vele. Tegnap este az volt, hogy sírt, és vér könnyek szöktek a szeméből. – Úristen… ez borzasztó! Nehezen van az éjszaka… úgy értem, lefekszel pihenni, és valami ilyesmivel kell foglalkoznod – mondta, miközben a gondolataiba nézett. – Félsz aludni? – Mostanában igen. – Gondolja, hogy szüksége van valami altatóra? – Nem akarok függni tőle, és nem vagyok benne biztos, hogy megállítja-e az álmokat – mondtam. – Ezek a dolgok azonnal kiütnek, hogy nem lesz időd az álmokra. – Szed altatót? – Most nem, de régebben, és ez csodákat tett velem. Azt hiszem, csak fáradt vagy... – Mit csinálok? Egész nap otthon ülök – mondtam neki. – Nos, talán ideje visszamenni dolgozni – javasolta Javi. – A szüleim soha nem egyeznének bele. – Szerintem megteszik, ha tudnának az álmokról. – Nem! Nem akarom, hogy tudják. Soha nem tudhatják – figyelmeztettem. – Rendben. Egyeztess időpontot, és engedj el veled. Felnőtt vagy, szóval ezt egyedül is meg tudod csinálni. – Megtehetem, de most azonnal meg kell ígérned, hogy nem mondasz semmit a szüleimnek… senkinek – mondtam a figyelmeztetéssel az arcomon. – Nem fogom. Megígérem. Javi azt akarta, hogy többet mondjak el neki az álmaimról, de úgy döntöttem, nem mondok el neki mindent. Már annyira aggódott, és nem tudta, hogy az álmok akkor is megtörténtek, amikor ébren voltam. Úgy döntöttem, hogy kipróbálom az altatók szedésére vonatkozó javaslatait, mielőtt bármilyen további információt adok. Másnapra kaptam időpontot, és eljött, hogy elvigyen orvoshoz, mert a szüleim nem akarták, hogy vezesselek, pedig teljesen jól voltam. Azt hittem, így követik nyomon a hollétemet. Egy napon összeszedném a bátorságomat, és újra a kezembe venném az életem. Tudtam, hogy aggódnak értem, és megpróbálnak a lehető legjobban megvédeni, de valamikor életben kell hagyniuk. Az elmúlt két éjszaka altatót szedtem, és nem voltak álmaim vagy látomásaim. Egész éjjel aludtam, és annyira kipihent voltam, hogy a következő napon olyan jól éreztem magam. Kezdtem azt hinni, hogy Javinak igaza van, és mélyebben kell aludnom, amíg a testem ki nem pihen. Felmerült bennem a kérdés, hogy miért álmodtam ugyanarról a lányról? A tudatalattim teremtette őt? Hát persze, hogy sikerült! Mi más lehetne? Ismertem a nevét és ismertem az arcát – minden részletét. Ismertem a pillangótetoválást is a csípőjének mindkét oldalán. Gyönyörű volt. Elmosolyodtam az emlékére, és letelepedtem a párnámba egy újabb békés éjszakára. A szüleimnek fogalmuk sem volt arról, hogy nálam vannak a tabletták, de az orvosom azt mondta, hogy biztonságosan szedhetem a többi gyógyszerrel együtt, amelyeket egy ideig szednem kellett. Hálás voltam a második esélyért, ha nem is nekem, de a szüleimnek, akiket levert az egyetlen gyermekük elvesztésének lehetősége. Nemcsak én voltam nekik az egyetlen gyerek, hanem én voltam az egyetlen gyerek a családban, beleértve Ethel néniét is, aki a keresztanyám volt, és nem volt saját gyermeke. Boldog voltam, hogy élek, de még jobban örültem annak, hogy értük élek. Végighajtottam a kihalt ösvényen, és az arcomon végigfutó szőke fürtök a mellettem ülő lányra emlékeztettek. Gyors pillantást vetettem rá, és láttam, hogy mosolyogva néz vissza rám. A szívem a mellkasomnak kalapált az iránta érzett szeretettől, és azonnal a melléhez kapta a kezét. Össze voltunk kötve – szívtől szívig. Nelle volt a legnagyobb szerelem, amit valaha ismertem, és kizártuk a világot, miközben elvesztünk abban a csodálatos érzésben, hogy megtaláljuk a lelki társainkat. – Miért megy mindig ezen az úton a tengerpartra? – kérdezte a nő. – Mert ez privát. Ez a mi útvonalunk. – Az. Nem hiszem, hogy jól járnék a szokásos módon. – Látod? Emlékeket hozunk létre – mosolyogtam boldogan. – Gyönyörű emlékek együtt – mondtam. Leparkoltam a piros kabriómmal, majd kiszálltam, és elvettem hátulról a piknikkosarunkat, míg Nelle megkapta a takarót és a naptejet. Átmentünk a vad kefén, miközben Nelle az orra alatt káromkodott, én pedig nevettem. – Ez a kibaszott… segítség! – kiáltott fel, amikor a takaró beleakadt a kiszáradt ágba. – Rendben, kicsim, segítek neked. Sikerült kijutnunk a partra, és lesétáltunk a készleteinkkel. Leterítettük a takarónkat, és a közelben elhelyeztük a tárgyakat. Egymás mellett feküdtünk, néztünk a széles, kék tengerre, miközben a nevetés hangjai a béke és a szeretet csodálatos érzését fokozták. Úgy tűnt, állandó mosolyt viselek Nelle mellett, mert nagyon szerettem. Felállt a takaróról, és közel ment a parthoz. – Hová mész, bébi? – kérdeztem. – Gyere ide – kiáltott, így felálltam, a kosarat a takaróra tettem, hogy ne fújja ki, majd odamentem hozzá. – Mit csinálunk? – kérdeztem. – A homokra rajzolom a szívemet, és te is ezt fogod tenni. Olyan gyorsan kell mennünk, amilyen gyorsan csak tudunk, mielőtt beözönlene a víz. – Nelle – nevettem fel. – Hogyan fogjuk ezt megtenni? A víz mindig zúdul be! – Akkor sietnünk kell. Három után. Egy, kettő, három! Amint befejeztem a szívem egyik felét, jött a víz és elmosta, és ugyanez történt Nellével is. Nevetésben törtünk ki. – Ezt nem lehet megtenni, édesem. – Persze, lehet. Várjuk meg, amíg a víz levonul, és akkor kezdjük – mondta, és vártunk. – Megy! Ismét nekivágtunk, és minden alkalommal kudarcot vallottunk. Végül feladtuk és visszamentünk a takaróhoz ebédelni. Miközben ettünk, megpróbáltunk egy stratégiát kidolgozni arra vonatkozóan, hogyan tegyük teljessé a szíveket a homokban. Nelle felkelt, levette hosszú strandruháját, és felállt a fürdőruhájában, és felfedte a dupla pillangó tetoválást a csípőjén. Lélegzetelállító volt, és a szél azzal fenyegetett, hogy letépi a fürtjeit a fejéről. – Vedd le a tiédet. Menjünk úszni – mondta. – Nem megyünk úszni, mert most ettél. – Ez egy régi feleségek meséje – mondta. – Nem akarom kideríteni, hogy ez igaz-e, szóval gyere, próbáljuk meg homokba lökni a szívünket – mondtam és levettem a ruhámat. Nelle elmosolyodott, és rám nézett. Azt kívántam, bárcsak láthatnám magam, hogy lássam, mit néz. – Annyira gyönyörű vagy. Milyen szerencsés voltam, hogy találkoztunk? – kérdezte Nelle. – Elkerülhetetlen volt. Mindketten szeretjük a fagylaltot – mondtam az ajkaira. Szenvedélyesen csókolóztunk, és éreztem, hogy az idegeim ugyanúgy felvillanyozódnak, mint mindig, amikor csókolóztunk vagy szeretkeztünk. Egy labda eltalálta a lábunkat, és elváltunk egymástól. Felvettem a labdát, és visszadobtam a focizó gyerekeknek. – Lesznek gyerekeink? – kérdezte tőlem Nelle. Alig várom, hogy családot alapítsunk – mondtam. – De állást kell szereznünk, ha el akarjuk kezdeni. – Tudom. Annyira boldog vagyok, hogy a szüleim ennyire hűvösek ehhez, és továbbra is gondoskodnak rólam, amíg veled töltöm a napokat és éjszakákat. – Nem vagyok ilyen szerencsés. A szüleim megengedhetik maguknak, hogy enni adjanak, de kérdeznek – mondtam. – Például mit? – Például mit csinálok az életemmel. Azt mondták, még dolgozhatunk és együtt tölthetünk időt. Igazuk van. Munkát kell találnunk. – Talán közös munkát kellene keresnünk… ugyanazon a helyen – javasolta Nelle. – Te meteorológiát tanultál, én pedig biotechnológiát. Hogyan jönnének össze ezek, hogy egy helyen dolgozhassunk? – kérdeztem. – Emellett, ha együtt dolgozunk, soha nem érnénk el semmit. – Indítanunk kellene saját vállalkozást – javasolta Nelle. – Remek ötlet! És ennek nem kell semminek lennie, amit tanultunk. Csak tennünk kell valamit, ami lehetővé teszi, hogy együtt legyünk. – Szeretem! Soha nem akarok távol lenni az oldaladtól. - Soha nem hagylak el - mondtam és megcsókoltam a száját. Hirtelen egy erős szél szakított el minket. Láttam, ahogy a szél elviszi Nellét, és felém nyújtott kézzel sikoltozott, és könyörgött, hogy mentsem meg. Felé futottam, de a szél visszakényszerített. Segítségért kiáltottam, de senki nem látott engem, és nem látta, ahogy a szél elviszi Nellét. Teljes elmémmel erőltettem és betörtem. Egyre közelebb kerültem… Kinyílt a szemem és reggel volt. A szüleim nem rohantak be, és én sem kiabáltam. egész éjjel aludtam. Az első felét a szerelmünkben sütkérezve töltöttem, de a második felét azzal töltöttem, hogy Nelle-t kiszabadítsam a szélből, amely elvitte. Úgy ébredtem fel, hogy nem hoztam ki, de közel voltam. Vettem néhány mély levegőt és körülnéztem a szobámban. jól voltam. Csak egy álom volt. Nem mentem el az eszem. Azt hittem, hogy a kapott tabletták meggyógyították a problémámat, de szünetelt, majd ugyanolyan intenzitással tért vissza, mint korábban. A tabletták rontották a helyzetet, mert ahelyett, hogy felugrottam volna az álmomból, amikor túl erős lett, átaludtam a rémálmot, és egész éjszaka el kellett viselnem a fájdalmat. Felsóhajtottam és kikeltem az ágyból, majd kinyitottam az ablakot, hogy friss levegőt kapjak a tüdőmbe. Eszembe jutott a szél, ami Nelle haját csapkodta, és olyan gyönyörűen nézett ki. Elkaptam magam mosolyogva, és azonnal megfordultam, hogy megbizonyosodjak róla, hogy senki más nem látja. Kimentem a fürdőszobába, majd pizsamában lementem reggelizni. Anyám Ethel nénivel telefonált. – Anya? Felhívtam, hogy tudja, hogy ott vagyok, hogy ne beszéljen rólam. Nem történt semmi más az életükben, amiről beszélhettek volna? – Itt, édesem. Beléptem és leültem az asztalhoz, ahol a frissen sült péksütemények terültek. – Mész ma az irodába? – kérdeztem. – Nem. Otthonról fogok dolgozni – mondta mosolyogva, mert úgy gondolta, örülök, hogy itt lehet. Én voltam, amíg nem akarta, hogy beszéljünk. – Ethel, hadd hívjam vissza. Ó nem! – Édesem, észrevettem, hogy az elmúlt három éjszakában nem sírtál. Ez jó dolog, igaz? – kérdezte, miközben leült, és töltött magának egy csésze kávét. – Igen, ez jó dolog. – Tudja, mi okozta… vagy készen áll arra, hogy beszéljen arról, miről szól? – kérdezte, én pedig imádkoztam, hogy ne legyen látomásom, amikor itt ül. – Csak álmok voltak, és nincs mit mesélni. Boldog vagyok, hogy elmentek. – Én is, édes – mondta, és rajtam tartotta a tekintetét, mintha egy szót sem hinne el. – Jól érzed magad? Van valami, ami nem normális? – Remekül érzem magam. Tulajdonképpen azon gondolkodtam, hogy visszamegyek dolgozni – vetettem oda, és visszatartottam a lélegzetem. – Munka? Hm… úgy érzed, hogy ez olyasmi, amit kibírsz. A munkád nagyon megterhelő. – Újra működésbe kell hoznom az agyamat, és remekül érzem magam. Az orvosok tiszta egészségügyi számlát adtak, emlékszel? – Emlékszem. Nos, ha úgy érzed, hogy ez olyan dolog, amit meg tudsz birkózni, akkor menj, de az elején lassan... – Természetesen! Samuel ismeri a helyzetemet, és biztosan nem fog rám nyomást gyakorolni – mondtam neki. – Ó, szóval visszamész a régi munkahelyedre? – Beszélnék vele, hátha megkapom azt, vagy valami mást. – Miért nem dolgozol egy ideig az irodámban, és meglátod… – Anya, én aktuárius vagyok. Tudod, mennyire szeretem a számokat. – Válási ügyvéd vagyok; én is a számokkal foglalkozom – mondta mosolyogva, én pedig felnevettem. Megszólalt a csengő, és anyám elment érte. – Laney néni… itt vagy – mondta Javi, én pedig felálltam az asztaltól. Ő ismerte a titkaim, és nem akartam, hogy túl sokáig legyen anyám jelenlétében. – Ez az én házam – válaszolta anyám. – Hozhatok egy kis reggelit? – Még nem, anya. Beszélnem kell Javival – ugrottam be. – Gyere. Anyám nem válaszolt. Csak állt és minket nézett, miközben felmentünk a lépcsőn. A hálószobámba siettünk, majd nevetésben törtünk ki. – Mit keresel itt? – kérdeztem. – Azért vagyok itt, hogy megnézzem, hogy vagytok, és hogyan hatnak a tabletták, de azt hittem, anyád elment dolgozni. – Ma nem megy az irodába – mondtam, és továbbra is rám nézett, hogy folytassa. – Szedtem a tablettákat, és két éjszakát álmok nélkül töltöttem, ahogy korábban mondtam. – Milyen volt a tegnap este? – Visszajött. – A francba – mondta, és leült a földre. csatlakoztam hozzá. – Ez ugyanaz az álom, ami az elmúlt hat hónapban történt. A történetek néha mások, de ugyanarról a lányról szól. Javi rám nézett. – Soha nem hallottam még ilyesmit. Mi a jelentősége annak, hogy… mit álmodtál tegnap éjjel? – kérdezte a nő. – Elmentünk a tengerpartra, és nagyon jól éreztük magunkat. Úgy éreztem, hogy nagyon szeretem őt, mert olyan boldog voltam és mosolyogtam mindig... – Nos, ez nem olyan rossz – mondta Javi. – Kivéve, hogy a szél elvitte… csak kirántotta a karomból, és kiáltott, hogy elkapjam, de nem tudtam bejutni a közepébe, ahol ő volt. Végül betörtem, és kinyújtottam érte, de a kezem nem érte el... Teljes erőmből addig nyomtam, amíg az ujjaim hozzá nem értek Nelleéhez. Megpróbáltam megragadni a kezét, de túl erős volt a szél. Lefeküdtem… és lemaradtam. A szél elvitte. – Neeeelle! sikoltottam. – Néniéé! Javi sikolya visszahozott, és ugyanabban a helyzetben ültem a földön, de Javi hátát a falnak támasztva állt. Egy látomásom volt közvetlenül előtte! – Néni! – Nem… nem, Javi. Kérlek, ne mondd el neki – könyörögtem. – Segítségre van szüksége... – Kérem! sírtam. – Néni! – Mi?! Mi az?! – válaszolta anyám hangja aggódva, ahogy felénk tartott. – Megígérted – kiáltottam. – Javi, kérlek. Anyám rohant be. – Mi történt? – kérdezte Javiról rám nézve. – Megígérted – kiáltottam kétségbeesetten. – Mi történt, Javi? – kérdezte anyám. – Javi… kérlek – könyörögtem. – Erinnek segítségre van szüksége – mondta, és lehunytam a szemem. – Nem tarthatom meg az ilyesmit, Erin. Te vagy a legjobb barátom, és nem mondanám jónak, ha nem mondanám el anyádnak, hogy mi történik? – Javi, kérlek, mondd el – mondta anyám. – Erin egy Nelle nevű lánnyal álmodik… – Tudom. Párszor felébresztettem. – Az elmúlt hat hónapban álmodik, és akkor is álmodik, amikor ébren van. – Mi?! anyám kiadta. – Igaz ez, Erin? Nem válaszoltam, így Javi folytatta. – Csak látomása volt, miközben beszéltem vele, és kiáltotta a nevet – mondta. – Amikor mesélt az álmokról, elvittem az orvosához, hogy altatót kapjon. Az álom két napra abbamaradt, és újra kezdődik. – Elmondta, miről szólnak az álmok? Mit álmodik Nelle-ről? – Az, hogy szerelmes belé, és boldogok, de folyton rossz dolgok történnek vele, és ilyenkor Erin kiabál – mondta Javi, miközben lehajtottam a fejem és sírtam az árulásán. – Erin – mondta anyám, és letérdelt mellém. – Bébi, ez igaz? – Igen – mondtam. – Hat hónapja ez történik? – Igen. – Rendben van. Segítünk. – Miféle segítség? – kérdeztem könnyeimen keresztül. – Egy zsiradékhoz viszel? – Elviszem az orvosához, mert a szedett gyógyszer hallucinációt okozhat. Szóval ne aggódj, oké? – Rendben. – Miért nem mondtad el, édesem? Apád és én kérdeztünk tőled... – Nem akarlak aggódni, anya – kiáltottam. – Annyi mindenen mentetek keresztül miattam. – Te vagy a gyermekem. Még ha az utolsó csepp erőt is elveszi tőlem, mindig ott leszek neked – mondta. – Kérlek, csak légy őszinte hozzám. Ne aggódj amiatt, hogy érzem magam... – Nem tehetek róla. – Mert olyan gyönyörű lelked van, és mindenkiért és mindenért aggódsz. Csak szánj egy kis időt magadra... – Két éve csinálom ezt. Elegendő időt szántam magamra. Vissza akarok menni dolgozni – mondtam. – Először ezt a problémát kell megoldanunk, mert nem akarjuk, hogy hallucináljon a főnöke és a munkatársai előtt. Először kezeljük ezt a problémát. – Rendben – mondtam. – Ne haragudj Javira. Ő csak azt próbálja megtenni, ami neked a legjobb – mondta anyám. Felálltam és Javira néztem. – Soha nem bocsátok meg neked – mondtam neki. – Menj ki a szobámból! – Erin! Hagyd abba. Csak meg akart védeni téged – mondta anyám. – Kifelé! Bíztam benned! Te... Nevetést hallottam a hátam mögött, és körbenéztem. Nelle nevetett, és megfordult hosszú sifonruhájában. Virág volt a hajában, és elállt tőle a lélegzetem. Kinyitottam a karomat, ő pedig beléjük csavart és megcsókolt. Úgy éreztem, mintha felszálltam volna a földről. Boldogan néztem kék szemeibe és szorosan magamhoz öleltem és a fülébe suttogtam. Szeretlek. – Erin, jól vagy? kérdezte anyám. – Igen, jól vagyok – mondtam nyugodtan, mert a látásom lecsillapította az indulatomat. – Csak volt egy látomása? – kérdezte Javi. – Mit láttál? Figyelmen kívül hagytam a kérdését, és bemásztam az ágyba. – Azt hiszi, volt az egyik hallucinációja? – kérdezte anyám Javit. – Annyira mérges volt, és elhallgatott… – Ki tudnátok menni a szobámból? - mondtam majd a párnába hajtottam a fejem és lehunytam a szemem. – Miért nem jössz le és fejezed be a reggelit? kérdezte anyám. – Nem vagyok éhes. – Rendben. Megyek, időpontot kérek Dr. Rosshoz, rendben? – Rendben – mondtam. Most szabaddá vált, így minden segítséget megragadok. – Erin… – Hagyj békén, Javi. Nem akarok veled beszélni – mondtam, és hallottam, hogy kinyitják az ajtót és elmennek. A hátamra fordultam és felnéztem a plafonra. Lehunytam a szemem, és próbáltam emlékezni az imént látott látomásra. Annyira gyönyörű volt, és a szerelmes érzés annyira elsöprő volt, hogy sírni akartam. Eszembe jutott, milyen érzés volt átölelni és szeretni, de vigyáznom kellett, nehogy túl szívatjam magam, mert anyám már azt hitte, elvesztem az eszem. Lehet, hogy az voltam, de Javinak nem volt joga így elárulni a bizalmam. Mindig számíthattam rá, és soha nem árult el semmit, amit a múltban mondtam neki, így tudtam, hogy csak fél tőlem, és azt akarja, hogy anyám segítsen nekem. Ennek ellenére tudni akartam, hogy bármivel fordulhatok hozzá, ami a fejemben jár, és elvárom, hogy titok maradjon, ha ez az, amit akarok. Az egész délelőttöt ugyanabban a pozícióban töltöttem, és nem mentem le ebédelni. Anyám többször is bejárt a szobámba, és majdnem bezártam az ajtót, hogy ne engedjem ki. Javi egyszer visszatért, mielőtt elment, és azóta figyelmen kívül hagytam a hívását. A következő nap minden látomás nélkül telt el, az elmúlt két éjszaka pedig nyugodtan telt, álmok nélkül, ami megzavarta volna a pihenésemet. Ma volt a találkozóm napja, és az ablaknál ültem és vártam, hogy anyám megmondja, mikor kell indulnunk. Nem vártam, és úgy éreztem, hiányozni fog, hogy ne álmodjak Nelléről. Az elmúlt hat hónapban annyira megszoktam, hogy lássam őt, hogy úgy éreztem, az életem része lenne. Utáltam, hogy az álmok ilyen ijesztővé válnak, mert az elején olyan szép volt, és mindig olyan boldog volt. Kezdtem úgy érezni, hogy elvesztem az eszem, és ez az egész az agyam romlását okozta. Hálásnak kell lennem, hogy Javi elmondta anyámnak, mert már nem vagyok egyedül, és megkaptam a szükséges segítséget, hogy helyrehozzam azt, ami a fejemben tört. Vissza akartam menni dolgozni, de soha nem gondoltam arra, hogy ott legyen egy epizód, amíg anyám rá nem mutatott. Igaza volt. Pszichológiailag alkalmasnak kellett lennem a visszatérés előtt, különben két nappal a kezdés után nem tudok dolgozni. – Erin? Édesem, készen állsz? - hívott anyám, én pedig az ajtóhoz léptem és kinyitottam. – Hú, nagyon szép vagy, édesem. – Különleges erőfeszítést tettem annak érdekében, hogy az orvos ne küldjön elmegyógyintézetbe. – Nem fog ilyesmit tenni. Lehet, hogy megváltoztatja a gyógyszerét – mondta. – Gyerünk, menjünk. Lementem a földszintre, hogy lássam apámat, aki arra vár, hogy velünk menjen. Nem akartam mindkét szülőmmel orvoshoz menni, mintha gyerek lennék, de tudtam, hogy csak aggódó apaként akarja eljátszani a szerepét, ezért megengedtem neki. Ezúttal félretehetem a büszkeségemet, hogy segítsem neki, hogy jól érezze magát, amikor gondoskodik rólam. Apám nem kérdezett az álmaimról. Megvárta, amíg a rendelőben vagyunk, mielőtt elkezdett kérdezősködni, amire az orvos türelmesen válaszolt. A szüleim beszéltek, én pedig hagytam, de Dr. Ross folyamatosan engem nézett. Megkérdezte, mikor kezdődtek az álmok, és megkért, hogy meséljek róluk. Összefoglaltam neki az eseményeket, de nem voltak szavak, hogy eléggé kifejezzem, amit éreztem, vagy amit láttam, de megértettem, hogy az álmok mértéke nem lesz ugyanolyan számukra, mint nekem. – Tehát az Ön által szedett gyógyszer, a hallucináció nem mellékhatás. Ezeknek a gyógyszereknek nincs alternatívája, és feltétlenül szükségesek, ezért addig nem cserélem le, amíg már nincs rájuk szüksége. – Szóval mi fog történni… mit tehetsz a rémálmokkal? – kérdezte anyám. – Ajánlom őt egy pszichoterapeutának, és tudni fogják, hogyan kell kezelni, és javaslatokat tenni – mondta Dr. Ross. – Ismerek valakit, aki kiváló abban, amit csinál, ezért ajánlani foglak neki, és személyes szívességként meg fogom kérni, hogy mielőbb szorítsam önhöz. – Nagyon köszönöm, Dr. Ross – mondta apám. – Mindig is mellettünk voltál, és nagyon nagyra értékelem. Dr. Ross inkább a család barátja volt, mintsem orvos, mert egyike volt azoknak, akik a családommal együtt szenvedtek a betegségem alatt, és most egy új bukkant fel, és ismét megpróbált megoldást találni. Szerettem őt, és értékeltem minden erőfeszítést, amit azért tett, hogy jobbá váljak. Abban a világban teljes mértékben bíztam, hogy ez a terapeuta azonnal rendbe tud hozni. Hiányozna, hogy ne lássam Nellét az álmaimban, mert az életem részévé vált, de mennie kellett, ha az álmai és látomásai hatással lesznek arra, hogy továbbmenjek az életemben. Itt volt az ideje, hogy újra szabaddá váljon. Dr. Margaret Shields irodájában ültem. Tartottam vele a szemkontaktust, miközben végigmentünk a bemutatkozáson és az előzetes kérdéseken. Vártam, hogy megérintse az igazi okot, amiért itt vagyok, de lassan jött. Feltételeztem, hogy tudja, mit csinál, mert ő a szakember, és megtalálja a módját, hogy elérje álmaim és elképzeléseim kiváltó okát. – Erin, azt mondtad, hogy azért vagy itt, mert éjjel ismétlődő álmaid vannak, nappal pedig, miközben ébren vagy, ugyanazt az álmot látod? – Igen… nos, az ismétlés ugyanarról a lányról szól, de legtöbbször különböző jelenetekben – magyaráztam. – A lány az álmokban, hogyan jelenik meg? Boldog? Szomorú? – Többnyire boldog. Csak öt hónapig volt boldog abból a hat hónapból, amiről álmodtam róla, de az elmúlt hónapban… olyan dolgok történtek vele, amelyek megijesztenek, és néha felkiáltok, amitől a szüleim berohantak a szobámba, hogy felébresszenek. – Mondd el, mit láttál az egyik álmodban, amitől felsikoltott – mondta Dr. Shields. – Sírt, és véres könnyek folytak végig az arcán. – Mitől ijesztett meg ennyire? Érzelmileg kötődtél hozzá az álomban? – Igen. Szerelmes vagyok belé – mondtam, és majdnem elmosolyodtam, hogy milyen szép érzés, mert emlékeztem azokra az időkre álmomban, amikor vele voltam, és milyen érzéseket váltott ki belőlem. – Első személyben beszéltél. – Mert így éreztem magam az álmaimban. – Szóval az a személy az álomban, aki ezzel a lánnyal érintkezik, te vagy? – kérdezte az orvos. – Nem vagyok benne biztos. Nem tudom, hogy én vállalom-e valaki más szerepét, vagy én vagyok az, de ő Al-nak hív. – Mi a neve? – Nelle – válaszoltam. – És ezt a nevet kiáltod álmodban? – Igen. – Hány évesnek tűnik Nelle? Egyidős veled? Fiatalabb? – Talán pár évvel fiatalabb – mondtam. – Rendben. Mesélj az álmokról – mondta, és vettem egy mély levegőt. Amennyit csak tudtam, elmondtam neki, és igyekeztem a lehető legpontosabb lenni, mert azt akartam, hogy a helytelen információkon alapuló helyett reális megoldást adjon nekem. Csalódott voltam, amikor azt mondta, hogy vége a foglalkozásomnak, és két nap múlva visszajövök, mert a szokásos menetrendjén kívül fog helyet foglalni nekem. Hálás voltam, amiért mindent felülmúl, hogy segítsen nekem, és tudtam, hogy Dr. Ross áll a háttérben. – És milyen volt, édesem? – kérdezte anyám, amikor már a kocsiban ültünk hazafelé. – Rendben volt. Két nap múlva megyek vissza. – Egy kicsit reménykedik, hogy tud segíteni? – folytatta a nő. – Igen, azt hiszem. – Remek. Csak ezt akarom, drágám. Minden rendben lesz. – Tudom – mondtam, miközben folytattuk utunkat hazafelé. Örültem, hogy anyám nem vetette fel újra a témát. Elkezdett beszélni a család többi tagjáról, akik szégyent hoznak a családnévre. Ami a sógornőit illeti, a panaszoknak nem volt vége, de szívesen hallgattam őt, minthogy beszéljek arról, hogy mi van velem. Nem tartott sokáig, míg a reflektorfény újra rám került, mert amikor vacsorázni ültünk, apám tudni akart mindent, ami történt. Igyekeztem minél többet elmondani nekik, mielőtt tudattam velük, hogy nincs több mondanivalóm. Két napja nem láttam látomást, és az álmok egyáltalán nem voltak ijesztőek. Mostanában kicsit izgultam, hogy mivel fogok szembenézni alvás közben, és arra számítottam, hogy ma este történik valami. A gyönyörű szőkére gondolva feküdtem le, akinek mosolya felragyogta az álmaimat, és ha valami rossz történt vele, az ébredés után is fájdalmas volt. Lehunytam a szemem, és jó éjszakát reméltem. +++ Ismét Dr. Shield rendelőjében ültem, és annyira izgatott voltam, hogy elmondhattam neki, hogy nem álmodtam többet, és azt is, hogy valószínűleg azért, mert segítséget kaptam, így lelkileg jobban megnyugodtam, ami miatt éjszaka nyugodtabb voltam. – Ma boldogabbnak tűnik, Erin? Álmodtál már boldogabbat? – kérdezte mosolyogva. – Még jobb. Nem voltak álmaim – mondtam. – Azt tűnődöm, hogy a terápia megkezdése megnyugtatja-e az elmémet, és segít-e abban, hogy nyugodtabb legyek. – Van valami olyan jelentős dolog, ami általában nappal történik, ami éjszaka rossz álmokat okoz? – Nem… semmi, amit én… nem. A szüleim gondoskodtak arról, hogy mindenem meglegyen, amire szükségem van, szóval nincs semmi, ami elindítaná az álmokat – mondtam. – Elmondtad, hogy az álmok hat hónapja kezdődtek, de légy konkrét. Ha tudsz, mondd el, melyik hónapban kezdődött. – Novemberben kezdődött. – Pontosan egy évvel a szívátültetése után? mondta vagy kérdezte. Nem voltam benne biztos, hogy kijelentés volt-e, vagy válaszra vár. – Igen, de mi köze van a műtétemnek az álmaimhoz? – Nem mondtam, hogy van kapcsolat. Szerinted lehet? – kérdezte a nő. – Nem, természetesen nem. – Rendben. Menjünk tovább – mondta, és én ennek örültem. – Hadd kérdezzem meg az egészségügyi vészhelyzetről, amelyen keresztülment. Ennek semmi köze az álmához. Csak azt szeretném tudni a szavaiból, hogy mi történt, és hogyan érzi magát a nehéz megpróbáltatással kapcsolatban, amelyen keresztülment. Akut szívelégtelenséget tapasztalt, igaz? – Igen. – És szívátültetésre volt szüksége? – Igen. Három hónapig vártam, de csak azért kaptam ezt a szívet, mert kórházban voltam, és a címzett, akinek meg kellett volna kapnia, hirtelen megbetegedett, és a műtétet nem lehetett elvégezni, ezért adták nekem – mondtam. – Egy ideig bűntudatom volt, de körülöttem mindenki megpróbálta megmutatni a csodát, ami történt, és végül elfogadtam, hogy ez a szív nekem szól. Dr. Shield hallgatott, és rám meredt. A csendtől majdnem elsírtam magam, mert mintha azt akarta volna, hogy lássam a kapcsolatot a transzplantációm és a látomásaim között, de nem tudtam, mert nem így volt. Talán a szakmájában nem volt szabad semmi konkrétat mondani, de adott nekem egy esélyt, hogy összerakjam. – Felfedték önnek vagy a szüleinek a donoradatokat? – Nem. Az adományozó névtelen volt – mondtam, és rám nézett. – Nem tetszik, hova mész ezzel. – Megpróbálok a lehető legtöbb információhoz jutni, hogy segíthessek. Mit gondol, hova megyek ezzel? – Az álmaimat próbálod a szívemhez kötni, amit kaptam. – Kérdéseket teszek fel, különböző típusú kérdéseket, minden darabot, amit tudnom kell ahhoz, hogy megtaláljam a választ. Te vagy az, aki a kapott szívre vonatkozó kérdéseimet kötöd az álmaidhoz. Hadd kérdezzem meg újra. Szerinted a szívnek, amit kaptál, van valami köze ennek a lánynak a vízióihoz és álmaihoz, akibe úgy érzed, szerelmes vagy? Megint csinálta! – Nem. És nem vagyok szerelmes belé, mert nem ismerem. – Tudom, hogy nem vagy szerelmes belé, de álmodban úgy érzed, mintha az lennél, igaz? – kérdezte a nő. – Úgy érzem, Al szerelmes belé. – Szerinted ki az Al? – Nem tudom. – Szerinted Al te vagy? – Nem – mondtam, ő pedig leült, és engem nézett. Továbbra is bámultam, és elkezdtem dühös lenni, mert tudtam, mit csinál. Ha nem én voltam az, akivel Nelle beszélt álmomban – ha nem én voltam Al, akkor Al volt a címzett. Lihegni kezdtem, mert olyan mérges voltam, és el akartam menni. – Miért idegeskedsz? – kérdezte a nő. – Nem vagyok ideges! – kiáltottam. – Kipróbál ma egy másik ízt? – kérdezte Nelle. – Feladod valaha? – kérdeztem. – A pisztácia az egyetlen, amit élvezni fogok. – Tudom, de szeretném, ha más ízeket is megtapasztalnál. Lehet, hogy nem élvezed annyira, mint a pisztáciát, de elmondhatod, hogy más ízeket is kipróbáltál... – Miért kell ezt mondanom? – kérdeztem, miközben nevettem. – Csináld meg, bébi. Mindjárt visszajövök – mondta, és a kedvenc helyünk felé szaladt. Beültem a piros kabriómba, és néztem életem szerelmét, amint elsietett egy rövidnadrágban, amely felfedte hosszú lábait. Egyszerűen tökéletes volt minden tekintetben. Eltűnt a boltban, és volt időm körülnézni. Odyssey Mall. Odyssey fagylaltozó. Odyssey cipőbolt. Szinte az összes üzletet Odüsszeáról nevezték el. A bevásárlóközpont tulajdonosa az összes üzlet tulajdonosa? Egész életemben ide jártam, és soha nem figyeltem a bevásárlóközpont nevére vagy kialakítására. Nem kutathattam tovább, mert Nelle olyan fagylaltízzel rohant felém, amit nem szerettem volna, de mivel nagyon szerettem, hajlandó voltam megkóstolni. – Tessék, eper! – mondta izgatottan a lány. – Ó, istenem… ez a legrosszabb. – Hadd finomítsam egy kicsit – mondta, és úgy nyalogatta a fagylaltot, hogy az a nyelvén feküdjön. Hozzám hozta a nyelvét, én pedig beszívtam, és szenvedélyes, eperízű csókot adtam neki. - Határozottan jobb az íze, tollaslégy - mosolyogtam az ajkára. Dr. Shields az asztalánál ült és engem nézett. – Isten hozott újra – mosolygott a lány. – Hova mentél? – Én… egy fagylaltozóban voltam Nelle-lel. – Boldog látomás volt? Dühösen mentél be, és nyugodtan és boldogan jöttél ki – mutatott rá. – Igen… boldog látomás volt. – Mesélj róla – mondta. – A piros kabriómban ültem egy bevásárlóközpontban, és Nelle azt akarta, hogy próbáljak ki egy másik ízű fagylaltot. Próbált rávenni, hogy valami mást kedveljek meg, de megszállottságom volt az íze miatt – mondtam és kuncogtam. – Ragaszkodott hozzá, hogy vegyen nekem valami mást, ezért a kocsiban hagyott, és elment a fagylaltozóba. Eperrel jött vissza – a lehető legrosszabb ízzel, ezért megnyalta, és a nyelvére adta. – Nagyon romantikus – mondta Dr. Shields mosollyal az arcán, és ekkor jöttem rá, hogy az én nyelvem is ki van nyújtva. Gyorsan megszabadultam tőle. – Nagyon boldognak tűntél, amikor Nelle-ről beszéltél. – Nem vagyok boldog; akivel beszél, az boldog. – És nem tudjuk, ki ez a személy, igaz? – kérdezte a nő. – Ez Al. – És ki az az Al? – A barátnője – mondtam, és ismét rám nézett, mintha rá kellene jönnöm, hogy Al szíve dobog a mellkasomban. Elhatároztam, hogy uralkodom az indulataimon, és ezúttal nem haragszom. – Láttad valaha önmagad tükörképét a látomásaidban? – Nem. – Szóval nem tudod, hogy néz ki Al? – Nem. – Megpróbálnád látni a tükörképedet, amikor legközelebb álmod vagy látomásod lesz? – Nem, mert ha van ilyen, nem tudom megmondani, amíg ki nem fogyok. – Értem – mondta, és írni kezdett. Sokáig írt, és vártam, hogy mit fog kérdezni legközelebb. Állítólag ő a legjobb, ezért vártam, hogy meglássam, mi a stratégiája a problémám megoldására. – Amikor a fagylaltozóban volt, és kint várt az autójában, felismerte a helyet, mint valahol, ahol járt? – Nem. Álmaimban sokszor jártam ott az elmúlt hat hónapban, de fizikailag nem ismerem a helyet – magyaráztam. – Láttad a bevásárlóközpont vagy a fagylaltozó nevét? – Igen. A bevásárlóközpont neve Odyssey volt, a fagylaltozó pedig Odyssey Ice Cream Shop. – Próbáltál már kideríteni, hogy létezik-e ilyen hely? – kérdezte a nő. – Nem. Most először figyeltem a névre – mondtam. – Rendben – mondta, és leült, és rám nézett. Mit akart tőlem? Azt akarta, hogy nézzem meg, de nem mondta. Kezdtem rájönni, hogy szakmai minőségében nem tud tanácsot adni valami ilyen nevetséges dologban, ezért kérdéseket tett fel nekem, hogy kitaláljam, mit tegyek. Nem mondhatta el nekem, hogy a lány, akinek a szíve életben tartott, ahhoz a lányhoz küldött, akit szeretett. Dr. Shields hallott valahol egy ilyen esetről a szakmai életében, és tudta, hogy ez lehetséges, de nem volt etikus tanácsot adni ebben az irányban. De ha egyedül csinálnám, akkor a problémáim megoldódnának, és nem lehet őt megvádolni azzal, hogy valami etikátlant csinál. – Dr. Shields, feltehetek egy kérdést? – Természetesen – mondta. – Tudott-e vagy hallott-e valaha olyan esetről, amikor valaki szívátültetésen esett át, és elkezdett álmodni, vagy bármilyen tapasztalata volt a donorral kapcsolatban? – kérdeztem és visszatartottam a lélegzetem. – Hallottam róla, de ez nem volt tudományos tény. Csak mások osztották meg tapasztalataikat, ezért nem tudom megerősíteni, hogy előfordul – mondta, mire elmosolyodtam, mert tudtam, mit csinál. – Megnézhetek valamit a telefonomon? – Sajnálom, de az ülésed tíz perccel ezelőtt volt, így megteheted otthon vagy az autóban… talán nem az autóban. Anyád biztosan vár. Pár napon belül találkozunk. Ha nem tud jönni, kérem, hívja fel a titkárnőmet, és kérjen új időpontot. – Lehetséges közvetlen kapcsolatfelvétel önnel? – Ez nem jó ötlet – mondta. – Pár nap múlva találkozunk, Erin. Felálltam és az ajtóhoz sétáltam. – Viszlát, Dr. Shields. – Erin – mondta, én pedig felé fordultam. – Sok szerencsét. Bízom benne, hogy a látomásaidnak hamarosan vége lesz – mondta, én pedig elmosolyodtam. Mosollyal az arcomon léptem be az ajtón. Azt mondta nekem, hogy Nelle volt a válasz azokra az álmokra és látomásokra, amelyeket átéltem. Meg kellett találnom őt, és a bajaimnak vége lesz! Vagy csak elkezdenék? Anyámhoz sétáltam, és küzdöttem, hogy eltávolítsam a mosolyt az arcomról. Nem akartam, hogy azt higgye, Dr. Shields volt az, aki azt mondta, hogy menjek Nelle után, mert egyértelmű volt, hogy nem akar részt venni a részemről semmilyen ilyen akcióban, de tudta, hogy ez az egyetlen módja annak, hogy meggyógyítsam azt, ami a pokolban van. Miközben hazafelé tartottam, azon töprengtem, hogy elmondjam-e anyámnak a terápia során történteket. Őszintének kellene lennem vele, de lebeszélne róla, vagy azt akarná, hogy együtt csináljuk. Az egyetlen ember, akivel jól érezném magam, ha ilyesmit csinálnék, az Javi lenne, de ő megtörte a bizalmam, ezért ezt egyedül tenném. Már alig vártam, hogy hazaérjek, mert meg akartam nézni, létezik-e ez a hely. Ha igen, reggel indulnék el először. Ha nem, akkor visszatérnék Dr. Shieldshez, hogy megnézzem, milyen egyéb csendes javaslatai vannak számomra. Amikor hazaértem, mondtam anyámnak, hogy fáradt vagyok, és aludni szeretnék. – Nem mész vacsorázni? – kérdezte a nő. – Amikor felébredek – mondtam, és felszaladtam a lépcsőn. Bezártam a hálószobám ajtaját, majd ellene döntöttem, mert nem akartam, hogy anyám dörömböljön rajta egy látomás közben, aminek nyoma volt Nelle megtalálásáról. Ha jobban érdekelne az, amit Al meg akar mutatni nekem, akkor világosabb támpontokat adna nekem, hogy megtaláljam az utat a szerelméhez. Azon tűnődtem, hogy Nelle veszélyben van-e, vagy szenved-e valamilyen módon. Akkor miért kellett Alnak egy egész év, hogy nyomokat adjon nekem, és öt hónapig boldog álmok voltak. Talán ez volt az egyetlen út. Ha az ijesztő álmokkal kezdte volna, egy elmegyógyintézetben kapok olyan gyógyszert, amitől kikerült volna a fejemből, de érzelmileg belefektetett a szőke fürtök lányába, hogy amikor az erősebb üzenetek átjöttek, nem rohantam sikoltozva és féltem becsukni a szemem. Kinyitottam a laptopom képernyőjét, és beírtam a nevet – Odyssey Ice Cream Shop. – A francba! Létezett. Ott volt! Pontosan ez volt az álmaim fagylaltozója. Istenem! Láttam az adományozó életét Nellével, és éreztem a szeretetüket. – Ó, istenem! Megint feladtam és sírni kezdtem. Felkeltem az ágyról és járkálni kezdtem a padlón. Mi a fasz! Most mit kellett volna tennem? Hogyan találhatnám meg? Nem tudtam csak úgy elmenni a fagylaltozóba. Elképzelhető, hogy élete szerelmének halála után még mindig odamegy. Hogyan halt meg Al? Annyi kérdésem volt. – Al, meg kell mutatnod, hogyan juthatok el Nelle-be – mondtam halkan a szobába. – Nem tudok így élni, ha csak ilyen látomásaim vannak. El kell mondanod, mit akarsz, hogy megtaláljam őt, és csak hogy lássam, jól van-e. Megyek aludni, és mutass valamit. Annyira hülyén éreztem magam, amikor kiszóltam a szobába, de bármihez folyamodnék, hogy kiutat találjak ebből a káoszból. Nem tehettem semmit, mert nem tudtam elvenni a szívet a mellkasomtól. Olyan bűntudatot éreztem, mintha Alnak meg kellett volna halnia, hogy éljek. Az élete elszakadt, hátrahagyva azt a csodálatos szerelmet, amelyet Nelle-lel talált. Hagyta, hogy megtapasztaljak belőle egy kis darabot, és olyan gyönyörű volt. A párnámon feküdtem és lehunytam a szemem, hogy Al átadhassa a kirakós többi darabját. Hosszas hánykolódásba telt, mire végre éreztem, hogy elalszik. Hosszú idő óta ez volt az első alkalom, hogy boldogan mentem el aludni.
Az álmok és a látomások abbamaradtak. Mióta két napja elhagytam Dr. Shields rendelőjét, nem volt epizódom. Al nem adott nekem semmit. Megállás nélkül kutattam. Vissza kellett mennem az emlékezetembe mindazért a nyomért, amit a hat hónapos álmaim során kaptam. Sikerült megtalálnom a fagylaltozóhoz legközelebb eső strandot, és meg tudtam találni a szalont, ahová manikűrözni mentek. Tudtam, hogy mindez a Kentucky állambeli Lexingtonban történt, és az Indiana állambeli Fort Wayne-ben laktam, több mint kétszáz mérfölddel arrébb. Már lefoglaltam a jegyemet, és nem mondtam semmit anyámnak. Nem volt bölcs dolog úgy elindulni egy ilyen útra, hogy nem szóltam neki, mert fogalmam sem volt, mibe sétálok bele. Egy halottba helyeztem a bizalmamat a nő helyett, aki életét adja, hogy megvédjen. El kellett mondanom a szüleimnek. Nem tudtak megállítani, ezért nem volt okom a félelemre. Senki sem akadályozhatott meg ettől a küldetéstől. Fel voltam öltözve, a kézipoggyászom be volt csomagolva, indulásra készen. Lefoglaltam egy szállodai szobát is, és taxival fogok utazni arra a két napra, amelyet ott akartam tölteni, mert nem gondoltam, hogy ennél többre lesz szükségem, hogy megtaláljam Nelle-t. Ez lehet vadlúdüldözés is, de én kalandnak tekinteném. Több mint két éve nem volt ilyenem. Ez azért szilárd volt, mert az álmokból minden helyszín valódi volt, ezért nem valószínű, hogy Nelle nem létezett, és amíg létezik, meg fogom találni. Felkaptam a táskámat és kihúztam a táskámat a szobából. Lefelé indultam a lépcsőn, apám pedig a nappaliban olvasott egy újságot. Hallottam, ahogy anyám a konyhában telefonál Ethel nénivel. – Erin! Hová mész? – kérdezte apám, és az arcán aggodalommal felállt. – Mi? Anyám felvette a hangját, annak ellenére, hogy az egyik a fülébe cseveg. – Jövök beszélni veled és anyuval. Ne aggódj – mondtam, és anyám kirohant a konyhából. Amikor meglátott, kinyílt a szája. – Ethel… visszahívlak – mondta, és megszakította a hívást. – Hová mész, Erin? – kérdezte anyám ugyanolyan aggódó arckifejezéssel, mint apám. – Leülhetünk a nappaliban egy percre? Szeretnék beszélni veled. Óvatosan ültek, miközben egymásra néztek, majd rám. – Anya, apa, emlékszel azokra az álmokra, amiket álmodtam? – Azok, akikért Dr. Shieldshez járt – mondta, hogy tudassam velem, hogy semmi drasztikust ne tegyek, mert szakmai segítséget kapok. – Az üléseim során, amikor beszéltem az orvossal, össze tudtam szedni a darabjait mindabból, ami velem történt, és láthattam, mit fogok mondani neked – mondtam. – Az álmok hat hónappal ezelőtt kezdődtek, pontosan egy évvel a szívátültetés után... – Mi köze ennek a rémálmaidhoz? – Nem rémálmok – mondtam, és megnyaltam az ajkaimat, majd megköszörültem a torkom, hogy kiderüljön. – Nem mondtam el az álmok minden részletét, mert bonyolultak voltak, de most megértettem őket. A lány, akinek a szívét kaptam… Alnak hívják. Anyám apámra nézett, és lehajtotta a fejét, mert biztos volt benne, hogy elment az eszem. – Az adományozó névtelen volt. Nincs nevünk, Erin, szóval honnan szedted ezt? – Kérem, hadd fejezzem be – mondtam, és még egyszer folytattam. – Az adományozó neve Al, és szerelmes volt egy Nelle nevű lányba. Emlékszel, ezt a nevet kiáltottam álmomban? – Igen. – Szerintem az álmok és a látomások üzenetek... – Hallod ezt, Dan? kérdezte anyám apámat. – Láttam dolgokat az életéből – folytattam, és figyelmen kívül hagytam a mentális egészségem miatti aggodalmukat. – Az első öt hónapban gyönyörű, kellemes, szeretettel teli álmok voltak, de az elmúlt hónapban komolyabb, kétségbeesett álmok és víziók felé fordultak. Azt hiszem, kénytelen vagyok megtalálni őt. – Szóval a donor kísért? – kérdezte anyám. – Ez nem kísérteties. – A terapeuta mondta neked ezt a szart? apám kiadta. – Nem! Ő nem csinált ilyesmit. Még nem is tartunk abban a szakaszban. Csak információt adok neki, és abból összeraktam a darabokat. – Szóval hogyan találja meg ezt a lányt… Nelle? – Álmaimban láthattam azokat a helyeket, ahová mentek, és azokat, amiket tettek. Rákerestem az interneten... – Milyen helyen? – Mint a fagylaltozó. Láttam a nevet a látomásomban, és utánanéztem. Lexingtonban, Kentucky államban található. Vannak más oldalak is, amelyek ugyanabban a környéken jelentkeztek – mondtam, és ekkor kezdtek hi
Tisztelt szerkesztőség! A 'Könyvklub 4.' történetnél a szereplők listája helyesen: anya, fia, fordítás. Üdvözlettel: salsa
1
a
abomination
2025. március 26. 18:30
Az egyik kedvenc fantáziám Gabrielláról szól, egy nagyon kedves hölgyismerősöm. Művelt, igényes, igazi Hölgy. Szép arcú, jó testű és elbűvölően gyönyörű.
Szívesen képzelem el, amint fiatal cigányfiúkkal szexel. 16-17 éves, sportos romákkal. Akár kettővel, vagy hárommal is. Azon agyalok, hogy egész jó téma lenne egy történethez.
nem tudok történetet feltölteni, ezt írja ki. The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.
Hm, azt hiszem igazad van. Nem okos dolog azon agyalni, amire nem találhatok választ. És az sem okos dolog, ha komolyan veszem Ashley kérdését... A sorsomat? Azt inkább megélem, nem követem.
Szívesen segítenék, de ahhoz neked is akarnod kellene azt. Nem biztos, hogy tudok, ha már Lolának nem sikerült, de... Ha igazán akarod, és szerinted egy próbált megérne, legyen! Nem vagyok csodaszer, se hasonló, de ha azt hiszed, hogy a te gondolataid sötétebbek lehetnek, mint az enyéim, versenyezhetsz velem. Nem fogsz nyerni, de próbálkozni lehet. Akarod? Azt tudom, hogy valaha csodálatos voltál, de számodra és mindenki másnak is, csak a jelen számít. A tegnap már nem létezik és a jövő bizonytalan. Ha ilyesmiről akarsz írni, magadnak tedd fel a kérdést elsőként és csak utána másnak. Mi is a megcsalás? Talán nem is létezik. Csak birtoklási vágy. Persze fáj, ha bárkit elveszítünk, de... Biztos, jobb lenne, ha nem lenne ő, mintha csak megcsalna? Oké, első felindulásában mindenkinek ez jönne le. A nagy többségnek igen. De ha jobban belegondolsz, talán mégse ez lenne a megoldás. Hm? Nos, ez pár gondolat arról, hogy miként élheti át valaki a „megcsalást” Gondolkodtál már azon, hogy ez is két irányú dolog, akárcsak a szerelem? Talán nem csupán a párunkban van a hiba, hanem bennünk is! Nem gondolod ezt? Egy ókori bölcsesség; nem én találtam ki :P . Ha valami elromlik, annak több oka is lehet. Mindegy. Engem annyira már nem érdekelhet, mi lesz veled. Na és téged?
Ezen a kérdésen már én is töprengtem párszor. Úgy fél tucat nőtől kérdeztem a miértjét (mindegyik beismerten félrelépett). Eltérő válaszokat kaptam nyilván, hiszen eltérő élethelyzetben voltak. Persze átfedéseket fedeztem fel a magyarázatukban. Volt aki, próbálta nem megcsalásnak nevezni, azaz még saját maga előtt is tagadta. (Arra hivatkozott, hogy a fiatalkori szerelmével tette meg, és az nem számít.) Volt aki, kompenzált a félrelépéssel, mert a férje és annak családja lenézte őt. (Számomra nevetségesnek tűnő okból képzelték magukat felsőbbrendűnek.) Volt olyan, aki szerelembe esett, pontosabban "fellángolt". (Miért nem vált el akkor? Mert a férje nagyon jó ember. Aki meg is bocsátott neki, és a mai napig együtt vannak, gyerekeik lettek.) Volt olyan, aki egyszerűen a "férfi gondolkodást" követte: ha megtetszett neki egy pasi, akkor igyekezett lefektetni. (És nem dzsúdózás közben.) Ketten azzal magyarázták, hogy otthon a párjuktól nem kapták meg a szexuális kielégülést. (Kívülállóként, de sok részletet ismerve mindkét pasit aszexuálisnak diagnosztizáltam.) Az egyik nő úgy 5 év után szándékosan "bukott le", hogy végre szakítsanak. A másik titokban tartotta, mert a férjét meg emberileg végtelenül szerette, tisztelte?, állítása szerint. Az ő további sorsát nem követtem. Remélem, tudtam némi adalékkal szolgálni a "fogalmazásodhoz".
Jólvanna! Ölelés van! Majd elolvasom az írásod. Egyébként segíthetnél, írni szeretnék egy fogalmazást. Miért csalják meg a nők a párjuk? címmel. Ha gondolod írj pár gondolatot amit majd beleírok.
A medence mellett ültem és néztem a vizet, miközben az erős szél hullámzást okozott a felszínen. Belemerítettem a lábujjaimat, és lehunytam a szemem, miközben a hűvös folyadék cirógatta a lábamat. Térdig akartam, ezért feltűrtem a nadrágomat és mélyebbre süllyesztettem a lábam. Nelle bement limonádét venni, mert a hőség megviselt minket. Az esernyő nyújtott némi árnyékot, és a hűvös szél segített csökkenteni a hőmérsékletet, de még így is túl meleg volt. Nelle és én nem törődtünk vele, mert ez volt az egyik kedvenc helyünk. Sok ilyenünk volt. Elmosolyodtam, mert olyan boldog és kalandvágyó volt, és szerettem a személyiségét, amivel rendelkezett. Olyan csendes voltam, és ő egy éve próbált kitörni a héjamból, de nem járt sikerrel. Jobban szerettem mögé bújni, és hagyni, hogy ő vezesse az utat.
– Ha!
– A francba! Feladtam és beleestem a medencébe.
Víz alatt voltam, de jó úszó voltam. Nelle tudta ezt. Felemelkedtem a felszínre, és láttam, hogy rajtam nevet.
– Ez nem vicces! – mondtam neki.
– Annyira vicces – nevetett fel, miközben csuromvizesen kiszálltam a vízből. – Azt mondtam, hogy szállj ki abból a ruhából, és tartsd magadon a fürdőruhát.
– Hallgatnom kellett volna.
Odamentem hozzá, miközben továbbra is kuncogott, és gyönyörű, hosszú, szőke fürtjeit körbecsapta a szél. Lesöpörtem őket az arcáról, de soha nem engedelmeskedtek nekem… vagy neki. Ragadhatatlanok voltak, és olyan kivételesen széppé tették. Kék szemei csillogtak, és tökéletesen ívelt szemöldöke tovább erősítette finom vonásait. Hogy volt ez a gyönyörű, szerény lány ilyen vakmerő? Ajkaimat az övéihez emeltem, ő pedig édesen megcsókolt. Valahányszor ajkaink összeértek, éreztem, ahogy az ajkaimról a testem többi része felé áramlik.
– Al – mondta az ajkaimra, majd elhúzódott.
A szemébe néztem, és vér kezdett folyni belőlük.
– Nelle! sikoltottam. – Nelle! Nelle! Nelle!
– Erin! Erin... drágám, ébredj – szólt hozzám egy hang, és kinyitottam a szemem. – Ó, édesem. Megint rosszat álmodtál?
– Igen – mondtam, és felültem az ágyban. – Sajnálom, hogy felébresztettelek, anya.
– Rendben van, édesem. Szeretnéd, ha itt feküdnék veled?
– Nem. Nem, jól vagyok. Menj vissza az ágyba.
– Biztos vagy benne?
– Igen, biztos vagyok benne – mondtam, és elmosolyodtam.
– Rendben. Hívjon fel, ha szüksége van rám, oké?
– Rendben – mondtam, ő pedig megcsókolta a homlokomat, és elment.
Fogalmam sem volt, miért történtek folyton ezek az álmok, de nem akartam megijeszteni a családomat. Annyi mindenen mentek keresztül miattam, és én csak szerettem volna pihenni őket az aggodalomtól. Nem akartam ezt hozzátenni az aggodalmukhoz, amikor semmit sem tudtak tenni az ellen, ami a tudatalattimban zajlik. megszoktam. Az elmúlt hat hónapban ezeket az álmokat álmodtam, ébren és alvás közben is. Eleinte csak éjszaka, majd nappal is előfordultak. Néha azt hittem, hogy elaludtam a reggelizőasztalnál, de kipattantam belőle, és találok egy bagelt vagy villát a kezemben.
Nem tudtam megmagyarázni, mi történik, de ez az én terhem volt. A helyzet azonban egyre rosszabb volt, és volt szerencsém, hogy nem volt egy epizód a szüleim vagy más rokonaim előtt. Hat hónap elteltével arra a következtetésre jutottam, hogy szakmai segítségre van szükségem, de ezt el kell mondanom valakinek, mielőtt megkaphatnám ezt a segítséget. Mit mondanék nekik? Hogy az elmúlt hat hónapban furcsa álmaim voltak ugyanarról a személlyel kapcsolatban? Azt gondolnák, hogy állapotom következtében mentális zavar alakul ki bennem. Annak ellenére, hogy az álmok ébrenlétem alatt jelentkeztek, és fokozatosan intenzívebbé váltak, nem tudtam elmondani senkinek. Ezt egyedül kellene megoldanom.
Az ágyban feküdtem, és megpróbáltam visszaaludni, de az arca kísértett – a szőke, rakoncátlan fürtök és kék szemű lány. Amikor először álmodtam róla, csak egy mosoly volt az arc, de szomorúságba fordult, majd könnyekké, aztán olyan ijesztő képekké, mint amilyen az imént volt, és a szeméből vér könnyek folytak. Ijesztő volt, mert rettegtem attól, ami vele történik, és úgy éreztem, nem kapok levegőt. Nelle-nek hívták, és Al-nak hívott. Nem voltam benne biztos, hogy Alice vagy Allison rövidítése… nem voltam benne biztos, mert Al volt a név, amit használt.
Nem kevertem össze ezt az álmot a valósággal, mert tudtam, hogy soha életemben nem találkoztam ezzel az emberrel, és senkit sem ismertem ezen a néven. Csak aggódtam, hogy az álmok ugyanazokról az emberekről szólnak, és ez néha megtörtént, amikor ébren voltam. Ha ez nem lett volna, megmondtam volna anyának. Aggódott értem, és azt kívántam, bárcsak megszűnnének ezek az álmok, hogy megnyugodjon, és ne kelljen berohannia a hálószobámba, hogy felébresszen belőlük.
Lehunytam a szemem, de féltem elaludni. Néha olyan szépek voltak az álmok, és nem akartam felébredni, de néha szomorúak és szívszorítóak voltak. Elkezdtem kutatni az interneten az ugyanazon dologról szóló visszatérő álmok után, de az online információ korlátozott volt, és nem az én helyzetemre vonatkozott, mivel az enyém egy kirakó darabjai voltak, nem pedig ugyanazon esemény megismétlődése. Nem volt értelme nem pihenni, mert az álmokat nem érdekelte, hogy alszom-e vagy ébren vagyok-e. Hagytam lecsukódni fáradt szemeimet.
A fagylaltozó nem volt messze a háztól, így Nelle és én az enyémbe tett kézzel sétáltunk. Éreztem a bizsergést a tenyeremben, ahogy az övé az enyémhez csapott. Ránéztem, ő pedig elfordította a fejét, és mosolyogva nézett rám, amitől mindig elállt a lélegzetem. A fürtjei elszálltak az arcáról, és láttam a gödröcskét, amely még tovább növelte szépségét.
– Mindig engem nézel – mondta Nelle, miközben gyönyörű fehér fogai megjelentek az ajkai között.
– És honnan tudnád, ha nem nézel rám?
– Nem mondtam, hogy nem. Szeretek rád nézni – mondta, és a karjaiba húzott. – Mert nagyon szeretlek.
– Szeretlek, tollaslégy.
– Miért hívsz tollaslégynek? Mit jelent ez egyáltalán? Egy egész éve kérdezlek.
– Nem tudom, mit jelent – kuncogtam. – Olyan érzés, mintha így kellene hívnom.
– Kérem, kaphat más ízt a pisztácián kívül? – könyörgött Nelle.
– Biztos akarok lenni abban, hogy élvezem a fagylaltomat és a pisztáciát.
– Honnan tudhatnád, hogy szereted-e a többi ízt, ha nem próbálod ki őket?
– Biztos vagyok benne, hogy mindegyiket kipróbáltam valamikor – mondtam.
– Rendben, akkor erről van szó.
Bementünk a fagylaltozóba, és rendeltünk nekem pisztáciát, Nelle-nek pedig vaníliarudat. Nyaltam egyet az enyémből, és a mennyországban voltam. Nekem mindig pisztácia lenne.
– Megkóstolhatom a tiédet? – kérdezte Nelle.
– Persze.
– Tartsd az enyémet – mondta, és felém nyújtotta a vaníliarudat.
Hirtelen Nelle elszaladt.
– Nelle! Állj!
– Edd meg a vaníliarudat! – hívtam, de eltűnt.
Utána szaladtam, de nem tudtam, hova ment. A fagylalt kiolvadt a kúpból, és végigfolyt a kezemen. Nem volt más választásom. Meg kellett ennem a vaníliarudat. Finom volt, de nekem nem pisztácia. Leültem az egyik kinti asztalhoz, és vártam, hogy Nelle megkeressen, mert fogalmam sem volt, hová ment. Megvártam, míg elkészül a fagylalt, de ő még mindig nem jött vissza. Aggódtam, és megkerestem őt. Egy kávézó szélén találtam, hátát a falnak támasztva, és remegett.
– Nelle? Nelle, kicsim, mi a baj? – kérdeztem, de hirtelen sokkot kapott. – Nelle! Valaki segítsen!
Kiabálni kezdtem, hogy segítsen nekem, de nem hallottak. Az emberek közvetlenül mellettünk sétáltak, és nem reagáltak a segélykiáltásaimra. Visszanéztem Nelle-re, aki izzadt és remegett. Meg fog halni.
– Neeeeelle!
– Erin! Ébredj, Erin! Hallottam anyám hívását.
Kinyílt a szemem, és az erős napfény beáramlott a szobába. Reggel volt és boldog voltam. Utáltam az éjszakákat, mert nem voltam benne biztos, hogy Nelle történetének melyik része fog kísérteni.
– Erin – mondta apám. – Drágám, mit álmodtál?
– Ez… semmi. Csak egy furcsa álom.
– Szeretnéd megosztani velünk? kérdezte anyám.
– Nem. Nem tudom értelmezni, ezért inkább nem mondom el.
– Ez a második alkalom, hogy ugyanazt a nevet kiáltod. Ki az a Nelle? – kérdezte apám.
– Nem ismerek senkit ezen a néven. Hát ti?
Kérdeztem, és reméltem, hogy igent fognak mondani.
– Nem – mondták mindketten.
– Akkor ez csak egy álom – mondtam.
– Rendben. Lemegyek reggelit készíteni neked, szóval gyere le, ha készen állsz, oké?
– Rendben – mondtam, anyám pedig megcsókolta a homlokomat, és elment.
– Erin, tudod, hogy ha valami zavar, eljöhetsz hozzánk, igaz?
– Tudom, apa – mondtam, és megnyugtatóan mosolyogtam rá.
– Szeretlek.
- Én is szeretlek, apa – mondtam, majd megcsókolta az arcom, és elment.
Hanyatt feküdtem az ágyon, miközben az álom képei visszatértek hozzám. Egyre rosszabbak voltak. Az utolsó két álom előtt leginkább Nelle és Al szórakozásáról volt szó. Álmomban nem voltam biztos abban, hogy Al vagyok-e, vagy Al pozícióját veszem fel. Úgy hangoztam, mint én, és úgy éreztem Nelle iránti szerelmet, mintha én lettem volna, de nem ismertem, és a nevem nem Al. Kit látott Nelle, amikor rám nézett.
Felültem és megráztam a fejem. Miért gondoltam úgy ezekre az álmokra, mintha valóságosak lennének? Csak álmok voltak. Beszélhetnék róluk a szüleimmel, de el akarnak vinni pszichológiai vizsgálatra? Megőrültem? Beszélnem kellett valakivel. Hat hónapig kitartottam, de az, ahogy ilyen intenzívek lettek, arra késztetett, hogy segítséget kérjek. Maradnék még egy darabig anélkül, hogy elmondanám nekik, de ha rosszabbodna, nincs más dolgom, mint értesíteni a szüleimet.
Kikeltem az ágyból és bementem a fürdőbe, hogy megmossam az arcom és fogat mossak. Belenéztem a tükörbe a boldogabb napokat látott arcra. A szemem bedagadt, és sötét karikák kezdtek megjelenni. A teljes éjszakai pihenés hiánya miatt, mert az álmok felébresztettek, és néha nehéz volt visszaaludni. Hosszú, sötétbarna hajam még jó állapotban volt, a bőröm tiszta. Az egyetlen probléma az volt, hogy a szemem elkezdett mesélni arról, hogy valami nincs rendben velem. Sóhajtottam, majd megtettem, amiért jöttem.
Visszatértem a hálószobámba, felöltöztem, majd lementem a földszintre, hogy meghalljam, ahogy anyám telefonon beszél a legjobb barátjával, Ethellel.
– Én is így gondolom, de nem nyílik meg előttem, ezért nem vagyok benne biztos, hogy mit tehetek. Ez a probléma; huszonhét éves. Pontosan. Én vagyok az anyja, de ő már felnőtt. Csak remélem, hogy eljön hozzám és...
– Megteszem, anya – mondtam, és felugrott.
– Ó, Istenem! – nevetett a nő. – Nem hallottam, hogy lejöttél, édesem.
– Hogy hallhatnál engem, amikor a hátam mögött rólam beszélsz? – kérdeztem és leültem az asztalhoz.
– Csak egy barátommal beszélgetek.
– Tudom. Hadd beszéljek Ethel nénivel – mondtam, és anyám átadta a telefont. – Jó reggelt, Ethel néni!
– Jó reggelt, drágám. Hogy vagy? Hallottam, hogy rosszat álmodtál?
– Igen, de semmi ok az aggodalomra.
– Akkor miért nem tudod megmondani, miről szólnak? – kérdezte a nő.
– Mert nem tudom szavakba önteni őket – hazudtam. – Nem akarom, hogy mindannyian aggódjatok értem. Túl sok mindenen mentem már keresztül.
– Nem te tetted, Erin. Veled megtörtént. Mindannyiunkkal megtörtént. Szerencsénk volt, hogy győztesen jöttünk ki, de szeretetünk és törődésünk nem egyszeri ajánlat. Ott leszünk, ameddig szükséged van ránk. Te vagy a mi csodababánk, és mindannyian azt akarjuk, hogy te olyan fényes, energikus, lendületes legyél, mint a fényes jövővel.
– Megteszem.
– Teljes szívemből hiszek ebben, de ezt csak akkor érheti el, ha bármivel érkezel hozzánk, ami az utadba állhat – mondta.
– Tudom, fogom – mondtam, és rosszul éreztem magam, amiért nem voltam őszinte velük, amikor olyan sokat jelentek nekik.
– Rendben, hívj, ha szükséged van rám.
– Megteszem, Ethel néni. Köszönöm.
– Viszlát, kedvesem.
– Viszlát – mondtam, és átadtam anyámnak a telefont.
Anyám tovább beszélt, mintha ott sem lennék. Meg kellene fogadnom Ethel néni tanácsát, és elmondanom nekik az álmokat, bár nem tudtam értelmezni őket. Álmaimban nem ismertem a lányt, és lehet, hogy csak az agyamban fejlődött ki valami probléma, ami szívszorító lenne, mert most jöttem ki egy súlyos egészségügyi katasztrófából.
Beleharaptam a pirítósaimba, miközben anyámat néztem nekem háttal.
– Nelle! Kelj fel!
– Nem! Hagyj békén – kiáltotta.
– Hadd tartsalak.
– Nem tehetsz! Elhagytál, és most vissza akarsz jönni? Nem tudsz megjavítani, Al! – kiáltott. – Takarodj el tőlem! – sikoltotta a lány.
Köhögni kezdtem, mert a kenyér megakadt a torkomban.
– Erin! Jól vagy? anyám hozzám rohant.
Felkaptam a pohár vizet és ittam néhány kortyot, és ez bevált.
– Jól vagyok – mondtam anyámnak.
– Biztos vagy benne?
– Igen, biztos vagyok benne – mondtam. – Mész ma az irodába?
– Igen. Egy kis idő múlva elmegyek – mondta. – Rendben leszel?
– Anya, hagyd abba! Jól vagyok.
– Rendben – mondta, majd visszatért a telefonhívásához.
Édesanyám és Ethel néni barátok voltak születésem előtt, és úgy kerültem a képbe, hogy mindenkiről beszélnek telefonon, beleértve engem is. Semmi sem volt korlátlan számukra. Kíváncsi voltam, hogy anyám elmenjen, hogy a barátom, Javi átjöhessen. Ideje volt beszélnem valakivel, akiben megbízhatok. Eltartott egy ideig, mire megbíztam, mert nem akartam aggódni, de ha végre meg akarok nyitni valakinek, annak a legjobb barátomnak kell lennie.
Tárcsáztam a számát.
– Szia, Erin – köszönt.
– Szia, Jav. Hogy vagy?
– Jól vagyok. És te?
– El tudsz jönni az ebédszünetben? – kérdeztem.
– Ma elmegyek. Már jöhetek – ajánlotta fel.
– Nem, még nem. Szeretnék beszélni veled valamiről, de először anyámnak el kell mennie dolgozni.
– Rendben. Hívj fel, amikor elmegy.
– Rendben – mondtam, és megszakítottam a hívást.
A látomásaim lehetővé tették, hogy befejezzem a reggelimet, és hiányzott, hogy kimenjek dolgozni. Már két éve dolgoztam egy nagyobb biztosítótársaságnál, de még mindig nem teljes munkaidőben, bár a családom úgy érezte, több időre van szükségem a felépüléshez. Jól éreztem magam, de félelmet keltettek bennem, hogy a munkám okozta stressz felvállalása hatással lesz az egészségemre, és nem fogja teljesen meggyógyítani a testemet. Tiszta egészségügyi számlát kaptam, de ez nem számított nekik. A tények helyett többnyire az érzetek szerint jártak el. Azt hitték, hogy a tények néha tévesek.
Minden reggel bevettem a tablettákat, amelyeket anyám kirakott nekem, és valószínűleg nagyon sokáig fogom szedni. Vissza akartam térni a sürgősségi állapotom előtti életemhez, és visszamentem volna dolgozni és más tevékenységekhez, ha ezek az álmok nem hatnak rám annyira. Nem akartam egy társasági értekezlet kellős közepén lenni, amikor egy epizód beütött. Lesznek kérdések, és előkerül a mentális egészség kérdése.
– Erin, drágám, az irodába rohanok, és megkérem a titkárnőmet, hogy legyen készen a hívásodra…
– Nem foglak hívni. Rendben leszek – mondtam neki, miközben felbújt a kabátjára.
– Remélem is. Viszlát – mondta, és megcsókolta az arcom, majd elment.
Anyám válási ügyvéd volt, és nagyon elfoglalt volt, de arra szakított időt, amire szükségem volt. Nekem a világ legjobb szüleim voltak, és ők segítettek volna át a problémáimon, de szükségük volt egy kis szünetre, így ezt egyedül kezelném. Anyám elment, és felhívtam Javit, hogy elmondjam neki, hogy egyedül vagyok, és el kell jönnie. Visszatértem a reggelimhez, és imádkoztam, hogy látomásaim lehetővé tegyék, hogy anélkül fejezzem be, hogy halálra fulladnék.
Javi eltartott egy ideig, mire megérkezett, de végül megszólalt a csengő, és óvatosan belépett, amikor kinyitottam az ajtót. Gyanakodva nézett rám, mintha félne a mondandómtól. Furcsa volt, hogy azt mondtam neki, hogy jöjjön el, miután a szüleim elmentek, ezért azt hitte, hogy valami komoly megbeszélés előtt áll.
– Erin… jól vagy? – kérdezte, miközben leült a kanapéra.
– Szükségem van, hogy jöjjön a szobámba. Nem akarom, hogy Dez meghallja, és visszamenjen a szüleimhez.
– Mivel?
– Gyere velem – mondtam, és felmentem a hálószobámba. Belépett, én pedig becsuktam az ajtót. – Kérem, üljön le.
– Annyira félek. Miről van szó? – kérdezte ugyanazzal az aggodalommal, amit az elmúlt két évben mindenki arcán láttam.
– Van valami, amit az elmúlt hat hónapban magamban tartottam, és pontosan ez az oka annak, hogy nem mondtam senkinek semmit – mondtam, és a könnyek, amelyekre megesküdtem, hogy kordában tartom, kicsordultak a szemembe. – Mindenki annyit szenvedett miattam, és ezt már nem kívánom nekik.
– Erin… mi a baj? – kérdezte Javi, és az ajka remegni kezdett.
– Sajnálom, Javi. Nem kellett volna bevinnem… rendben van. Nem nagy ügy.
– Most azonnal beszélned kell velem, Erin. Egész életedben a barátod voltam, és olyan vagy nekem, mint egy húgom. Nem léphetek ki egyszerűen az ajtón, tudván, hogy hat hónapja hatással van rád valami, és… mi az? Ez az egészséged? – kérdezte Javi.
– A lelki egészségem – mondtam, és ő lehunyta a szemét. – Fizikálisan jól vagyok, de lelkileg… lehet, hogy nem vagyok rendben.
Javi kinyitotta a szemét és rám nézett. Felállt a székről, és leült a hálószobám plüssszőnyegére, hátát a falnak támasztva, mint mindig, amikor valami fontos megbeszélnivalónk volt, ami megoldást igényel. Összevetett lábakkal ültem vele szemben.
– Beszélj, Erin – mondta, és vettem egy mély levegőt.
– A szüleim egyszer bejöttek a szobámba tegnap este és ma reggel is, hogy felébresszenek egy álomból, ami miatt egy lány nevét kiáltoztam.
– Mi a neve?
– Nelle – válaszoltam. – Ismersz valakit ezen a néven?
– Nem. De miért számít? Az emberek állandóan másokról álmodnak – néha olyanokról, akiket nem ismernek.
– Kivéve, hogy az elmúlt hat hónapban ugyanarról a lányról álmodtam – mondtam, és a szája eltátott. Még pislogni sem tudott. – Úgy indult, hogy gyönyörű álmai voltak, amint hosszú ruhában táncol a tengerparton, vagy éppen fagyit eszik. Mindig is boldog volt, de most ez egyre komolyabb, és rossz dolgok történnek vele. Tegnap este az volt, hogy sírt, és vér könnyek szöktek a szeméből.
– Úristen… ez borzasztó! Nehezen van az éjszaka… úgy értem, lefekszel pihenni, és valami ilyesmivel kell foglalkoznod – mondta, miközben a gondolataiba nézett. – Félsz aludni?
– Mostanában igen.
– Gondolja, hogy szüksége van valami altatóra?
– Nem akarok függni tőle, és nem vagyok benne biztos, hogy megállítja-e az álmokat – mondtam.
– Ezek a dolgok azonnal kiütnek, hogy nem lesz időd az álmokra.
– Szed altatót?
– Most nem, de régebben, és ez csodákat tett velem. Azt hiszem, csak fáradt vagy...
– Mit csinálok? Egész nap otthon ülök – mondtam neki.
– Nos, talán ideje visszamenni dolgozni – javasolta Javi.
– A szüleim soha nem egyeznének bele.
– Szerintem megteszik, ha tudnának az álmokról.
– Nem! Nem akarom, hogy tudják. Soha nem tudhatják – figyelmeztettem.
– Rendben. Egyeztess időpontot, és engedj el veled. Felnőtt vagy, szóval ezt egyedül is meg tudod csinálni.
– Megtehetem, de most azonnal meg kell ígérned, hogy nem mondasz semmit a szüleimnek… senkinek – mondtam a figyelmeztetéssel az arcomon.
– Nem fogom. Megígérem.
Javi azt akarta, hogy többet mondjak el neki az álmaimról, de úgy döntöttem, nem mondok el neki mindent. Már annyira aggódott, és nem tudta, hogy az álmok akkor is megtörténtek, amikor ébren voltam. Úgy döntöttem, hogy kipróbálom az altatók szedésére vonatkozó javaslatait, mielőtt bármilyen további információt adok. Másnapra kaptam időpontot, és eljött, hogy elvigyen orvoshoz, mert a szüleim nem akarták, hogy vezesselek, pedig teljesen jól voltam. Azt hittem, így követik nyomon a hollétemet. Egy napon összeszedném a bátorságomat, és újra a kezembe venném az életem. Tudtam, hogy aggódnak értem, és megpróbálnak a lehető legjobban megvédeni, de valamikor életben kell hagyniuk.
Az elmúlt két éjszaka altatót szedtem, és nem voltak álmaim vagy látomásaim. Egész éjjel aludtam, és annyira kipihent voltam, hogy a következő napon olyan jól éreztem magam. Kezdtem azt hinni, hogy Javinak igaza van, és mélyebben kell aludnom, amíg a testem ki nem pihen. Felmerült bennem a kérdés, hogy miért álmodtam ugyanarról a lányról? A tudatalattim teremtette őt? Hát persze, hogy sikerült! Mi más lehetne?
Ismertem a nevét és ismertem az arcát – minden részletét. Ismertem a pillangótetoválást is a csípőjének mindkét oldalán. Gyönyörű volt. Elmosolyodtam az emlékére, és letelepedtem a párnámba egy újabb békés éjszakára. A szüleimnek fogalmuk sem volt arról, hogy nálam vannak a tabletták, de az orvosom azt mondta, hogy biztonságosan szedhetem a többi gyógyszerrel együtt, amelyeket egy ideig szednem kellett. Hálás voltam a második esélyért, ha nem is nekem, de a szüleimnek, akiket levert az egyetlen gyermekük elvesztésének lehetősége. Nemcsak én voltam nekik az egyetlen gyerek, hanem én voltam az egyetlen gyerek a családban, beleértve Ethel néniét is, aki a keresztanyám volt, és nem volt saját gyermeke. Boldog voltam, hogy élek, de még jobban örültem annak, hogy értük élek.
Végighajtottam a kihalt ösvényen, és az arcomon végigfutó szőke fürtök a mellettem ülő lányra emlékeztettek. Gyors pillantást vetettem rá, és láttam, hogy mosolyogva néz vissza rám. A szívem a mellkasomnak kalapált az iránta érzett szeretettől, és azonnal a melléhez kapta a kezét. Össze voltunk kötve – szívtől szívig. Nelle volt a legnagyobb szerelem, amit valaha ismertem, és kizártuk a világot, miközben elvesztünk abban a csodálatos érzésben, hogy megtaláljuk a lelki társainkat.
– Miért megy mindig ezen az úton a tengerpartra? – kérdezte a nő.
– Mert ez privát. Ez a mi útvonalunk.
– Az. Nem hiszem, hogy jól járnék a szokásos módon.
– Látod? Emlékeket hozunk létre – mosolyogtam boldogan.
– Gyönyörű emlékek együtt – mondtam.
Leparkoltam a piros kabriómmal, majd kiszálltam, és elvettem hátulról a piknikkosarunkat, míg Nelle megkapta a takarót és a naptejet. Átmentünk a vad kefén, miközben Nelle az orra alatt káromkodott, én pedig nevettem.
– Ez a kibaszott… segítség! – kiáltott fel, amikor a takaró beleakadt a kiszáradt ágba.
– Rendben, kicsim, segítek neked.
Sikerült kijutnunk a partra, és lesétáltunk a készleteinkkel. Leterítettük a takarónkat, és a közelben elhelyeztük a tárgyakat. Egymás mellett feküdtünk, néztünk a széles, kék tengerre, miközben a nevetés hangjai a béke és a szeretet csodálatos érzését fokozták. Úgy tűnt, állandó mosolyt viselek Nelle mellett, mert nagyon szerettem. Felállt a takaróról, és közel ment a parthoz.
– Hová mész, bébi? – kérdeztem.
– Gyere ide – kiáltott, így felálltam, a kosarat a takaróra tettem, hogy ne fújja ki, majd odamentem hozzá.
– Mit csinálunk? – kérdeztem.
– A homokra rajzolom a szívemet, és te is ezt fogod tenni. Olyan gyorsan kell mennünk, amilyen gyorsan csak tudunk, mielőtt beözönlene a víz.
– Nelle – nevettem fel. – Hogyan fogjuk ezt megtenni? A víz mindig zúdul be!
– Akkor sietnünk kell. Három után. Egy, kettő, három!
Amint befejeztem a szívem egyik felét, jött a víz és elmosta, és ugyanez történt Nellével is. Nevetésben törtünk ki.
– Ezt nem lehet megtenni, édesem.
– Persze, lehet. Várjuk meg, amíg a víz levonul, és akkor kezdjük – mondta, és vártunk. – Megy!
Ismét nekivágtunk, és minden alkalommal kudarcot vallottunk. Végül feladtuk és visszamentünk a takaróhoz ebédelni. Miközben ettünk, megpróbáltunk egy stratégiát kidolgozni arra vonatkozóan, hogyan tegyük teljessé a szíveket a homokban. Nelle felkelt, levette hosszú strandruháját, és felállt a fürdőruhájában, és felfedte a dupla pillangó tetoválást a csípőjén. Lélegzetelállító volt, és a szél azzal fenyegetett, hogy letépi a fürtjeit a fejéről.
– Vedd le a tiédet. Menjünk úszni – mondta.
– Nem megyünk úszni, mert most ettél.
– Ez egy régi feleségek meséje – mondta.
– Nem akarom kideríteni, hogy ez igaz-e, szóval gyere, próbáljuk meg homokba lökni a szívünket – mondtam és levettem a ruhámat.
Nelle elmosolyodott, és rám nézett. Azt kívántam, bárcsak láthatnám magam, hogy lássam, mit néz.
– Annyira gyönyörű vagy. Milyen szerencsés voltam, hogy találkoztunk? – kérdezte Nelle.
– Elkerülhetetlen volt. Mindketten szeretjük a fagylaltot – mondtam az ajkaira.
Szenvedélyesen csókolóztunk, és éreztem, hogy az idegeim ugyanúgy felvillanyozódnak, mint mindig, amikor csókolóztunk vagy szeretkeztünk. Egy labda eltalálta a lábunkat, és elváltunk egymástól. Felvettem a labdát, és visszadobtam a focizó gyerekeknek.
– Lesznek gyerekeink? – kérdezte tőlem Nelle.
Alig várom, hogy családot alapítsunk – mondtam. – De állást kell szereznünk, ha el akarjuk kezdeni.
– Tudom. Annyira boldog vagyok, hogy a szüleim ennyire hűvösek ehhez, és továbbra is gondoskodnak rólam, amíg veled töltöm a napokat és éjszakákat.
– Nem vagyok ilyen szerencsés. A szüleim megengedhetik maguknak, hogy enni adjanak, de kérdeznek – mondtam.
– Például mit?
– Például mit csinálok az életemmel. Azt mondták, még dolgozhatunk és együtt tölthetünk időt. Igazuk van. Munkát kell találnunk.
– Talán közös munkát kellene keresnünk… ugyanazon a helyen – javasolta Nelle.
– Te meteorológiát tanultál, én pedig biotechnológiát. Hogyan jönnének össze ezek, hogy egy helyen dolgozhassunk? – kérdeztem. – Emellett, ha együtt dolgozunk, soha nem érnénk el semmit.
– Indítanunk kellene saját vállalkozást – javasolta Nelle.
– Remek ötlet! És ennek nem kell semminek lennie, amit tanultunk. Csak tennünk kell valamit, ami lehetővé teszi, hogy együtt legyünk.
– Szeretem! Soha nem akarok távol lenni az oldaladtól.
- Soha nem hagylak el - mondtam és megcsókoltam a száját.
Hirtelen egy erős szél szakított el minket. Láttam, ahogy a szél elviszi Nellét, és felém nyújtott kézzel sikoltozott, és könyörgött, hogy mentsem meg. Felé futottam, de a szél visszakényszerített. Segítségért kiáltottam, de senki nem látott engem, és nem látta, ahogy a szél elviszi Nellét. Teljes elmémmel erőltettem és betörtem. Egyre közelebb kerültem…
Kinyílt a szemem és reggel volt. A szüleim nem rohantak be, és én sem kiabáltam. egész éjjel aludtam. Az első felét a szerelmünkben sütkérezve töltöttem, de a második felét azzal töltöttem, hogy Nelle-t kiszabadítsam a szélből, amely elvitte. Úgy ébredtem fel, hogy nem hoztam ki, de közel voltam. Vettem néhány mély levegőt és körülnéztem a szobámban. jól voltam. Csak egy álom volt. Nem mentem el az eszem. Azt hittem, hogy a kapott tabletták meggyógyították a problémámat, de szünetelt, majd ugyanolyan intenzitással tért vissza, mint korábban. A tabletták rontották a helyzetet, mert ahelyett, hogy felugrottam volna az álmomból, amikor túl erős lett, átaludtam a rémálmot, és egész éjszaka el kellett viselnem a fájdalmat.
Felsóhajtottam és kikeltem az ágyból, majd kinyitottam az ablakot, hogy friss levegőt kapjak a tüdőmbe. Eszembe jutott a szél, ami Nelle haját csapkodta, és olyan gyönyörűen nézett ki. Elkaptam magam mosolyogva, és azonnal megfordultam, hogy megbizonyosodjak róla, hogy senki más nem látja. Kimentem a fürdőszobába, majd pizsamában lementem reggelizni. Anyám Ethel nénivel telefonált.
– Anya? Felhívtam, hogy tudja, hogy ott vagyok, hogy ne beszéljen rólam. Nem történt semmi más az életükben, amiről beszélhettek volna?
– Itt, édesem.
Beléptem és leültem az asztalhoz, ahol a frissen sült péksütemények terültek.
– Mész ma az irodába? – kérdeztem.
– Nem. Otthonról fogok dolgozni – mondta mosolyogva, mert úgy gondolta, örülök, hogy itt lehet. Én voltam, amíg nem akarta, hogy beszéljünk. – Ethel, hadd hívjam vissza.
Ó nem!
– Édesem, észrevettem, hogy az elmúlt három éjszakában nem sírtál. Ez jó dolog, igaz? – kérdezte, miközben leült, és töltött magának egy csésze kávét.
– Igen, ez jó dolog.
– Tudja, mi okozta… vagy készen áll arra, hogy beszéljen arról, miről szól? – kérdezte, én pedig imádkoztam, hogy ne legyen látomásom, amikor itt ül.
– Csak álmok voltak, és nincs mit mesélni. Boldog vagyok, hogy elmentek.
– Én is, édes – mondta, és rajtam tartotta a tekintetét, mintha egy szót sem hinne el. – Jól érzed magad? Van valami, ami nem normális?
– Remekül érzem magam. Tulajdonképpen azon gondolkodtam, hogy visszamegyek dolgozni – vetettem oda, és visszatartottam a lélegzetem.
– Munka? Hm… úgy érzed, hogy ez olyasmi, amit kibírsz. A munkád nagyon megterhelő.
– Újra működésbe kell hoznom az agyamat, és remekül érzem magam. Az orvosok tiszta egészségügyi számlát adtak, emlékszel?
– Emlékszem. Nos, ha úgy érzed, hogy ez olyan dolog, amit meg tudsz birkózni, akkor menj, de az elején lassan...
– Természetesen! Samuel ismeri a helyzetemet, és biztosan nem fog rám nyomást gyakorolni – mondtam neki.
– Ó, szóval visszamész a régi munkahelyedre?
– Beszélnék vele, hátha megkapom azt, vagy valami mást.
– Miért nem dolgozol egy ideig az irodámban, és meglátod…
– Anya, én aktuárius vagyok. Tudod, mennyire szeretem a számokat.
– Válási ügyvéd vagyok; én is a számokkal foglalkozom – mondta mosolyogva, én pedig felnevettem.
Megszólalt a csengő, és anyám elment érte.
– Laney néni… itt vagy – mondta Javi, én pedig felálltam az asztaltól. Ő ismerte a titkaim, és nem akartam, hogy túl sokáig legyen anyám jelenlétében.
– Ez az én házam – válaszolta anyám. – Hozhatok egy kis reggelit?
– Még nem, anya. Beszélnem kell Javival – ugrottam be. – Gyere.
Anyám nem válaszolt. Csak állt és minket nézett, miközben felmentünk a lépcsőn. A hálószobámba siettünk, majd nevetésben törtünk ki.
– Mit keresel itt? – kérdeztem.
– Azért vagyok itt, hogy megnézzem, hogy vagytok, és hogyan hatnak a tabletták, de azt hittem, anyád elment dolgozni.
– Ma nem megy az irodába – mondtam, és továbbra is rám nézett, hogy folytassa. – Szedtem a tablettákat, és két éjszakát álmok nélkül töltöttem, ahogy korábban mondtam.
– Milyen volt a tegnap este?
– Visszajött.
– A francba – mondta, és leült a földre. csatlakoztam hozzá.
– Ez ugyanaz az álom, ami az elmúlt hat hónapban történt. A történetek néha mások, de ugyanarról a lányról szól.
Javi rám nézett.
– Soha nem hallottam még ilyesmit. Mi a jelentősége annak, hogy… mit álmodtál tegnap éjjel? – kérdezte a nő.
– Elmentünk a tengerpartra, és nagyon jól éreztük magunkat. Úgy éreztem, hogy nagyon szeretem őt, mert olyan boldog voltam és mosolyogtam mindig...
– Nos, ez nem olyan rossz – mondta Javi.
– Kivéve, hogy a szél elvitte… csak kirántotta a karomból, és kiáltott, hogy elkapjam, de nem tudtam bejutni a közepébe, ahol ő volt. Végül betörtem, és kinyújtottam érte, de a kezem nem érte el...
Teljes erőmből addig nyomtam, amíg az ujjaim hozzá nem értek Nelleéhez. Megpróbáltam megragadni a kezét, de túl erős volt a szél. Lefeküdtem… és lemaradtam. A szél elvitte.
– Neeeelle! sikoltottam.
– Néniéé! Javi sikolya visszahozott, és ugyanabban a helyzetben ültem a földön, de Javi hátát a falnak támasztva állt. Egy látomásom volt közvetlenül előtte! – Néni!
– Nem… nem, Javi. Kérlek, ne mondd el neki – könyörögtem.
– Segítségre van szüksége...
– Kérem! sírtam.
– Néni!
– Mi?! Mi az?! – válaszolta anyám hangja aggódva, ahogy felénk tartott.
– Megígérted – kiáltottam. – Javi, kérlek.
Anyám rohant be.
– Mi történt? – kérdezte Javiról rám nézve.
– Megígérted – kiáltottam kétségbeesetten.
– Mi történt, Javi? – kérdezte anyám.
– Javi… kérlek – könyörögtem.
– Erinnek segítségre van szüksége – mondta, és lehunytam a szemem. – Nem tarthatom meg az ilyesmit, Erin. Te vagy a legjobb barátom, és nem mondanám jónak, ha nem mondanám el anyádnak, hogy mi történik?
– Javi, kérlek, mondd el – mondta anyám.
– Erin egy Nelle nevű lánnyal álmodik…
– Tudom. Párszor felébresztettem.
– Az elmúlt hat hónapban álmodik, és akkor is álmodik, amikor ébren van.
– Mi?! anyám kiadta. – Igaz ez, Erin?
Nem válaszoltam, így Javi folytatta.
– Csak látomása volt, miközben beszéltem vele, és kiáltotta a nevet – mondta. – Amikor mesélt az álmokról, elvittem az orvosához, hogy altatót kapjon. Az álom két napra abbamaradt, és újra kezdődik.
– Elmondta, miről szólnak az álmok? Mit álmodik Nelle-ről?
– Az, hogy szerelmes belé, és boldogok, de folyton rossz dolgok történnek vele, és ilyenkor Erin kiabál – mondta Javi, miközben lehajtottam a fejem és sírtam az árulásán.
– Erin – mondta anyám, és letérdelt mellém. – Bébi, ez igaz?
– Igen – mondtam.
– Hat hónapja ez történik?
– Igen.
– Rendben van. Segítünk.
– Miféle segítség? – kérdeztem könnyeimen keresztül. – Egy zsiradékhoz viszel?
– Elviszem az orvosához, mert a szedett gyógyszer hallucinációt okozhat. Szóval ne aggódj, oké?
– Rendben.
– Miért nem mondtad el, édesem? Apád és én kérdeztünk tőled...
– Nem akarlak aggódni, anya – kiáltottam. – Annyi mindenen mentetek keresztül miattam.
– Te vagy a gyermekem. Még ha az utolsó csepp erőt is elveszi tőlem, mindig ott leszek neked – mondta. – Kérlek, csak légy őszinte hozzám. Ne aggódj amiatt, hogy érzem magam...
– Nem tehetek róla.
– Mert olyan gyönyörű lelked van, és mindenkiért és mindenért aggódsz. Csak szánj egy kis időt magadra...
– Két éve csinálom ezt. Elegendő időt szántam magamra. Vissza akarok menni dolgozni – mondtam.
– Először ezt a problémát kell megoldanunk, mert nem akarjuk, hogy hallucináljon a főnöke és a munkatársai előtt. Először kezeljük ezt a problémát.
– Rendben – mondtam.
– Ne haragudj Javira. Ő csak azt próbálja megtenni, ami neked a legjobb – mondta anyám.
Felálltam és Javira néztem.
– Soha nem bocsátok meg neked – mondtam neki. – Menj ki a szobámból!
– Erin! Hagyd abba. Csak meg akart védeni téged – mondta anyám.
– Kifelé! Bíztam benned! Te...
Nevetést hallottam a hátam mögött, és körbenéztem. Nelle nevetett, és megfordult hosszú sifonruhájában. Virág volt a hajában, és elállt tőle a lélegzetem. Kinyitottam a karomat, ő pedig beléjük csavart és megcsókolt. Úgy éreztem, mintha felszálltam volna a földről. Boldogan néztem kék szemeibe és szorosan magamhoz öleltem és a fülébe suttogtam. Szeretlek.
– Erin, jól vagy? kérdezte anyám.
– Igen, jól vagyok – mondtam nyugodtan, mert a látásom lecsillapította az indulatomat.
– Csak volt egy látomása? – kérdezte Javi. – Mit láttál?
Figyelmen kívül hagytam a kérdését, és bemásztam az ágyba.
– Azt hiszi, volt az egyik hallucinációja? – kérdezte anyám Javit.
– Annyira mérges volt, és elhallgatott…
– Ki tudnátok menni a szobámból? - mondtam majd a párnába hajtottam a fejem és lehunytam a szemem.
– Miért nem jössz le és fejezed be a reggelit? kérdezte anyám.
– Nem vagyok éhes.
– Rendben. Megyek, időpontot kérek Dr. Rosshoz, rendben?
– Rendben – mondtam. Most szabaddá vált, így minden segítséget megragadok.
– Erin…
– Hagyj békén, Javi. Nem akarok veled beszélni – mondtam, és hallottam, hogy kinyitják az ajtót és elmennek.
A hátamra fordultam és felnéztem a plafonra. Lehunytam a szemem, és próbáltam emlékezni az imént látott látomásra. Annyira gyönyörű volt, és a szerelmes érzés annyira elsöprő volt, hogy sírni akartam. Eszembe jutott, milyen érzés volt átölelni és szeretni, de vigyáznom kellett, nehogy túl szívatjam magam, mert anyám már azt hitte, elvesztem az eszem. Lehet, hogy az voltam, de Javinak nem volt joga így elárulni a bizalmam. Mindig számíthattam rá, és soha nem árult el semmit, amit a múltban mondtam neki, így tudtam, hogy csak fél tőlem, és azt akarja, hogy anyám segítsen nekem. Ennek ellenére tudni akartam, hogy bármivel fordulhatok hozzá, ami a fejemben jár, és elvárom, hogy titok maradjon, ha ez az, amit akarok.
Az egész délelőttöt ugyanabban a pozícióban töltöttem, és nem mentem le ebédelni. Anyám többször is bejárt a szobámba, és majdnem bezártam az ajtót, hogy ne engedjem ki. Javi egyszer visszatért, mielőtt elment, és azóta figyelmen kívül hagytam a hívását. A következő nap minden látomás nélkül telt el, az elmúlt két éjszaka pedig nyugodtan telt, álmok nélkül, ami megzavarta volna a pihenésemet. Ma volt a találkozóm napja, és az ablaknál ültem és vártam, hogy anyám megmondja, mikor kell indulnunk. Nem vártam, és úgy éreztem, hiányozni fog, hogy ne álmodjak Nelléről. Az elmúlt hat hónapban annyira megszoktam, hogy lássam őt, hogy úgy éreztem, az életem része lenne. Utáltam, hogy az álmok ilyen ijesztővé válnak, mert az elején olyan szép volt, és mindig olyan boldog volt.
Kezdtem úgy érezni, hogy elvesztem az eszem, és ez az egész az agyam romlását okozta. Hálásnak kell lennem, hogy Javi elmondta anyámnak, mert már nem vagyok egyedül, és megkaptam a szükséges segítséget, hogy helyrehozzam azt, ami a fejemben tört. Vissza akartam menni dolgozni, de soha nem gondoltam arra, hogy ott legyen egy epizód, amíg anyám rá nem mutatott. Igaza volt. Pszichológiailag alkalmasnak kellett lennem a visszatérés előtt, különben két nappal a kezdés után nem tudok dolgozni.
– Erin? Édesem, készen állsz? - hívott anyám, én pedig az ajtóhoz léptem és kinyitottam. – Hú, nagyon szép vagy, édesem.
– Különleges erőfeszítést tettem annak érdekében, hogy az orvos ne küldjön elmegyógyintézetbe.
– Nem fog ilyesmit tenni. Lehet, hogy megváltoztatja a gyógyszerét – mondta. – Gyerünk, menjünk.
Lementem a földszintre, hogy lássam apámat, aki arra vár, hogy velünk menjen. Nem akartam mindkét szülőmmel orvoshoz menni, mintha gyerek lennék, de tudtam, hogy csak aggódó apaként akarja eljátszani a szerepét, ezért megengedtem neki. Ezúttal félretehetem a büszkeségemet, hogy segítsem neki, hogy jól érezze magát, amikor gondoskodik rólam. Apám nem kérdezett az álmaimról. Megvárta, amíg a rendelőben vagyunk, mielőtt elkezdett kérdezősködni, amire az orvos türelmesen válaszolt. A szüleim beszéltek, én pedig hagytam, de Dr. Ross folyamatosan engem nézett.
Megkérdezte, mikor kezdődtek az álmok, és megkért, hogy meséljek róluk. Összefoglaltam neki az eseményeket, de nem voltak szavak, hogy eléggé kifejezzem, amit éreztem, vagy amit láttam, de megértettem, hogy az álmok mértéke nem lesz ugyanolyan számukra, mint nekem.
– Tehát az Ön által szedett gyógyszer, a hallucináció nem mellékhatás. Ezeknek a gyógyszereknek nincs alternatívája, és feltétlenül szükségesek, ezért addig nem cserélem le, amíg már nincs rájuk szüksége.
– Szóval mi fog történni… mit tehetsz a rémálmokkal? – kérdezte anyám.
– Ajánlom őt egy pszichoterapeutának, és tudni fogják, hogyan kell kezelni, és javaslatokat tenni – mondta Dr. Ross. – Ismerek valakit, aki kiváló abban, amit csinál, ezért ajánlani foglak neki, és személyes szívességként meg fogom kérni, hogy mielőbb szorítsam önhöz.
– Nagyon köszönöm, Dr. Ross – mondta apám. – Mindig is mellettünk voltál, és nagyon nagyra értékelem.
Dr. Ross inkább a család barátja volt, mintsem orvos, mert egyike volt azoknak, akik a családommal együtt szenvedtek a betegségem alatt, és most egy új bukkant fel, és ismét megpróbált megoldást találni. Szerettem őt, és értékeltem minden erőfeszítést, amit azért tett, hogy jobbá váljak. Abban a világban teljes mértékben bíztam, hogy ez a terapeuta azonnal rendbe tud hozni. Hiányozna, hogy ne lássam Nellét az álmaimban, mert az életem részévé vált, de mennie kellett, ha az álmai és látomásai hatással lesznek arra, hogy továbbmenjek az életemben. Itt volt az ideje, hogy újra szabaddá váljon.
Dr. Margaret Shields irodájában ültem. Tartottam vele a szemkontaktust, miközben végigmentünk a bemutatkozáson és az előzetes kérdéseken. Vártam, hogy megérintse az igazi okot, amiért itt vagyok, de lassan jött. Feltételeztem, hogy tudja, mit csinál, mert ő a szakember, és megtalálja a módját, hogy elérje álmaim és elképzeléseim kiváltó okát.
– Erin, azt mondtad, hogy azért vagy itt, mert éjjel ismétlődő álmaid vannak, nappal pedig, miközben ébren vagy, ugyanazt az álmot látod?
– Igen… nos, az ismétlés ugyanarról a lányról szól, de legtöbbször különböző jelenetekben – magyaráztam.
– A lány az álmokban, hogyan jelenik meg? Boldog? Szomorú?
– Többnyire boldog. Csak öt hónapig volt boldog abból a hat hónapból, amiről álmodtam róla, de az elmúlt hónapban… olyan dolgok történtek vele, amelyek megijesztenek, és néha felkiáltok, amitől a szüleim berohantak a szobámba, hogy felébresszenek.
– Mondd el, mit láttál az egyik álmodban, amitől felsikoltott – mondta Dr. Shields.
– Sírt, és véres könnyek folytak végig az arcán.
– Mitől ijesztett meg ennyire? Érzelmileg kötődtél hozzá az álomban?
– Igen. Szerelmes vagyok belé – mondtam, és majdnem elmosolyodtam, hogy milyen szép érzés, mert emlékeztem azokra az időkre álmomban, amikor vele voltam, és milyen érzéseket váltott ki belőlem.
– Első személyben beszéltél.
– Mert így éreztem magam az álmaimban.
– Szóval az a személy az álomban, aki ezzel a lánnyal érintkezik, te vagy? – kérdezte az orvos.
– Nem vagyok benne biztos. Nem tudom, hogy én vállalom-e valaki más szerepét, vagy én vagyok az, de ő Al-nak hív.
– Mi a neve?
– Nelle – válaszoltam.
– És ezt a nevet kiáltod álmodban?
– Igen.
– Hány évesnek tűnik Nelle? Egyidős veled? Fiatalabb?
– Talán pár évvel fiatalabb – mondtam.
– Rendben. Mesélj az álmokról – mondta, és vettem egy mély levegőt.
Amennyit csak tudtam, elmondtam neki, és igyekeztem a lehető legpontosabb lenni, mert azt akartam, hogy a helytelen információkon alapuló helyett reális megoldást adjon nekem. Csalódott voltam, amikor azt mondta, hogy vége a foglalkozásomnak, és két nap múlva visszajövök, mert a szokásos menetrendjén kívül fog helyet foglalni nekem. Hálás voltam, amiért mindent felülmúl, hogy segítsen nekem, és tudtam, hogy Dr. Ross áll a háttérben.
– És milyen volt, édesem? – kérdezte anyám, amikor már a kocsiban ültünk hazafelé.
– Rendben volt. Két nap múlva megyek vissza.
– Egy kicsit reménykedik, hogy tud segíteni? – folytatta a nő.
– Igen, azt hiszem.
– Remek. Csak ezt akarom, drágám. Minden rendben lesz.
– Tudom – mondtam, miközben folytattuk utunkat hazafelé.
Örültem, hogy anyám nem vetette fel újra a témát. Elkezdett beszélni a család többi tagjáról, akik szégyent hoznak a családnévre. Ami a sógornőit illeti, a panaszoknak nem volt vége, de szívesen hallgattam őt, minthogy beszéljek arról, hogy mi van velem. Nem tartott sokáig, míg a reflektorfény újra rám került, mert amikor vacsorázni ültünk, apám tudni akart mindent, ami történt. Igyekeztem minél többet elmondani nekik, mielőtt tudattam velük, hogy nincs több mondanivalóm.
Két napja nem láttam látomást, és az álmok egyáltalán nem voltak ijesztőek. Mostanában kicsit izgultam, hogy mivel fogok szembenézni alvás közben, és arra számítottam, hogy ma este történik valami. A gyönyörű szőkére gondolva feküdtem le, akinek mosolya felragyogta az álmaimat, és ha valami rossz történt vele, az ébredés után is fájdalmas volt.
Lehunytam a szemem, és jó éjszakát reméltem.
+++
Ismét Dr. Shield rendelőjében ültem, és annyira izgatott voltam, hogy elmondhattam neki, hogy nem álmodtam többet, és azt is, hogy valószínűleg azért, mert segítséget kaptam, így lelkileg jobban megnyugodtam, ami miatt éjszaka nyugodtabb voltam.
– Ma boldogabbnak tűnik, Erin? Álmodtál már boldogabbat? – kérdezte mosolyogva.
– Még jobb. Nem voltak álmaim – mondtam. – Azt tűnődöm, hogy a terápia megkezdése megnyugtatja-e az elmémet, és segít-e abban, hogy nyugodtabb legyek.
– Van valami olyan jelentős dolog, ami általában nappal történik, ami éjszaka rossz álmokat okoz?
– Nem… semmi, amit én… nem. A szüleim gondoskodtak arról, hogy mindenem meglegyen, amire szükségem van, szóval nincs semmi, ami elindítaná az álmokat – mondtam.
– Elmondtad, hogy az álmok hat hónapja kezdődtek, de légy konkrét. Ha tudsz, mondd el, melyik hónapban kezdődött.
– Novemberben kezdődött.
– Pontosan egy évvel a szívátültetése után? mondta vagy kérdezte. Nem voltam benne biztos, hogy kijelentés volt-e, vagy válaszra vár.
– Igen, de mi köze van a műtétemnek az álmaimhoz?
– Nem mondtam, hogy van kapcsolat. Szerinted lehet? – kérdezte a nő.
– Nem, természetesen nem.
– Rendben. Menjünk tovább – mondta, és én ennek örültem. – Hadd kérdezzem meg az egészségügyi vészhelyzetről, amelyen keresztülment. Ennek semmi köze az álmához. Csak azt szeretném tudni a szavaiból, hogy mi történt, és hogyan érzi magát a nehéz megpróbáltatással kapcsolatban, amelyen keresztülment. Akut szívelégtelenséget tapasztalt, igaz?
– Igen.
– És szívátültetésre volt szüksége?
– Igen. Három hónapig vártam, de csak azért kaptam ezt a szívet, mert kórházban voltam, és a címzett, akinek meg kellett volna kapnia, hirtelen megbetegedett, és a műtétet nem lehetett elvégezni, ezért adták nekem – mondtam. – Egy ideig bűntudatom volt, de körülöttem mindenki megpróbálta megmutatni a csodát, ami történt, és végül elfogadtam, hogy ez a szív nekem szól.
Dr. Shield hallgatott, és rám meredt. A csendtől majdnem elsírtam magam, mert mintha azt akarta volna, hogy lássam a kapcsolatot a transzplantációm és a látomásaim között, de nem tudtam, mert nem így volt. Talán a szakmájában nem volt szabad semmi konkrétat mondani, de adott nekem egy esélyt, hogy összerakjam.
– Felfedték önnek vagy a szüleinek a donoradatokat?
– Nem. Az adományozó névtelen volt – mondtam, és rám nézett. – Nem tetszik, hova mész ezzel.
– Megpróbálok a lehető legtöbb információhoz jutni, hogy segíthessek. Mit gondol, hova megyek ezzel?
– Az álmaimat próbálod a szívemhez kötni, amit kaptam.
– Kérdéseket teszek fel, különböző típusú kérdéseket, minden darabot, amit tudnom kell ahhoz, hogy megtaláljam a választ. Te vagy az, aki a kapott szívre vonatkozó kérdéseimet kötöd az álmaidhoz. Hadd kérdezzem meg újra. Szerinted a szívnek, amit kaptál, van valami köze ennek a lánynak a vízióihoz és álmaihoz, akibe úgy érzed, szerelmes vagy?
Megint csinálta!
– Nem. És nem vagyok szerelmes belé, mert nem ismerem.
– Tudom, hogy nem vagy szerelmes belé, de álmodban úgy érzed, mintha az lennél, igaz? – kérdezte a nő.
– Úgy érzem, Al szerelmes belé.
– Szerinted ki az Al?
– Nem tudom.
– Szerinted Al te vagy?
– Nem – mondtam, ő pedig leült, és engem nézett.
Továbbra is bámultam, és elkezdtem dühös lenni, mert tudtam, mit csinál. Ha nem én voltam az, akivel Nelle beszélt álmomban – ha nem én voltam Al, akkor Al volt a címzett. Lihegni kezdtem, mert olyan mérges voltam, és el akartam menni.
– Miért idegeskedsz? – kérdezte a nő.
– Nem vagyok ideges! – kiáltottam.
– Kipróbál ma egy másik ízt? – kérdezte Nelle.
– Feladod valaha? – kérdeztem. – A pisztácia az egyetlen, amit élvezni fogok.
– Tudom, de szeretném, ha más ízeket is megtapasztalnál. Lehet, hogy nem élvezed annyira, mint a pisztáciát, de elmondhatod, hogy más ízeket is kipróbáltál...
– Miért kell ezt mondanom? – kérdeztem, miközben nevettem.
– Csináld meg, bébi. Mindjárt visszajövök – mondta, és a kedvenc helyünk felé szaladt.
Beültem a piros kabriómba, és néztem életem szerelmét, amint elsietett egy rövidnadrágban, amely felfedte hosszú lábait. Egyszerűen tökéletes volt minden tekintetben. Eltűnt a boltban, és volt időm körülnézni. Odyssey Mall. Odyssey fagylaltozó. Odyssey cipőbolt. Szinte az összes üzletet Odüsszeáról nevezték el. A bevásárlóközpont tulajdonosa az összes üzlet tulajdonosa? Egész életemben ide jártam, és soha nem figyeltem a bevásárlóközpont nevére vagy kialakítására. Nem kutathattam tovább, mert Nelle olyan fagylaltízzel rohant felém, amit nem szerettem volna, de mivel nagyon szerettem, hajlandó voltam megkóstolni.
– Tessék, eper! – mondta izgatottan a lány.
– Ó, istenem… ez a legrosszabb.
– Hadd finomítsam egy kicsit – mondta, és úgy nyalogatta a fagylaltot, hogy az a nyelvén feküdjön. Hozzám hozta a nyelvét, én pedig beszívtam, és szenvedélyes, eperízű csókot adtam neki.
- Határozottan jobb az íze, tollaslégy - mosolyogtam az ajkára.
Dr. Shields az asztalánál ült és engem nézett.
– Isten hozott újra – mosolygott a lány. – Hova mentél?
– Én… egy fagylaltozóban voltam Nelle-lel.
– Boldog látomás volt? Dühösen mentél be, és nyugodtan és boldogan jöttél ki – mutatott rá.
– Igen… boldog látomás volt.
– Mesélj róla – mondta.
– A piros kabriómban ültem egy bevásárlóközpontban, és Nelle azt akarta, hogy próbáljak ki egy másik ízű fagylaltot. Próbált rávenni, hogy valami mást kedveljek meg, de megszállottságom volt az íze miatt – mondtam és kuncogtam. – Ragaszkodott hozzá, hogy vegyen nekem valami mást, ezért a kocsiban hagyott, és elment a fagylaltozóba. Eperrel jött vissza – a lehető legrosszabb ízzel, ezért megnyalta, és a nyelvére adta.
– Nagyon romantikus – mondta Dr. Shields mosollyal az arcán, és ekkor jöttem rá, hogy az én nyelvem is ki van nyújtva. Gyorsan megszabadultam tőle. – Nagyon boldognak tűntél, amikor Nelle-ről beszéltél.
– Nem vagyok boldog; akivel beszél, az boldog.
– És nem tudjuk, ki ez a személy, igaz? – kérdezte a nő.
– Ez Al.
– És ki az az Al?
– A barátnője – mondtam, és ismét rám nézett, mintha rá kellene jönnöm, hogy Al szíve dobog a mellkasomban. Elhatároztam, hogy uralkodom az indulataimon, és ezúttal nem haragszom.
– Láttad valaha önmagad tükörképét a látomásaidban?
– Nem.
– Szóval nem tudod, hogy néz ki Al?
– Nem.
– Megpróbálnád látni a tükörképedet, amikor legközelebb álmod vagy látomásod lesz?
– Nem, mert ha van ilyen, nem tudom megmondani, amíg ki nem fogyok.
– Értem – mondta, és írni kezdett. Sokáig írt, és vártam, hogy mit fog kérdezni legközelebb. Állítólag ő a legjobb, ezért vártam, hogy meglássam, mi a stratégiája a problémám megoldására. – Amikor a fagylaltozóban volt, és kint várt az autójában, felismerte a helyet, mint valahol, ahol járt?
– Nem. Álmaimban sokszor jártam ott az elmúlt hat hónapban, de fizikailag nem ismerem a helyet – magyaráztam.
– Láttad a bevásárlóközpont vagy a fagylaltozó nevét?
– Igen. A bevásárlóközpont neve Odyssey volt, a fagylaltozó pedig Odyssey Ice Cream Shop.
– Próbáltál már kideríteni, hogy létezik-e ilyen hely? – kérdezte a nő.
– Nem. Most először figyeltem a névre – mondtam.
– Rendben – mondta, és leült, és rám nézett.
Mit akart tőlem? Azt akarta, hogy nézzem meg, de nem mondta. Kezdtem rájönni, hogy szakmai minőségében nem tud tanácsot adni valami ilyen nevetséges dologban, ezért kérdéseket tett fel nekem, hogy kitaláljam, mit tegyek. Nem mondhatta el nekem, hogy a lány, akinek a szíve életben tartott, ahhoz a lányhoz küldött, akit szeretett. Dr. Shields hallott valahol egy ilyen esetről a szakmai életében, és tudta, hogy ez lehetséges, de nem volt etikus tanácsot adni ebben az irányban. De ha egyedül csinálnám, akkor a problémáim megoldódnának, és nem lehet őt megvádolni azzal, hogy valami etikátlant csinál.
– Dr. Shields, feltehetek egy kérdést?
– Természetesen – mondta.
– Tudott-e vagy hallott-e valaha olyan esetről, amikor valaki szívátültetésen esett át, és elkezdett álmodni, vagy bármilyen tapasztalata volt a donorral kapcsolatban? – kérdeztem és visszatartottam a lélegzetem.
– Hallottam róla, de ez nem volt tudományos tény. Csak mások osztották meg tapasztalataikat, ezért nem tudom megerősíteni, hogy előfordul – mondta, mire elmosolyodtam, mert tudtam, mit csinál.
– Megnézhetek valamit a telefonomon?
– Sajnálom, de az ülésed tíz perccel ezelőtt volt, így megteheted otthon vagy az autóban… talán nem az autóban. Anyád biztosan vár. Pár napon belül találkozunk. Ha nem tud jönni, kérem, hívja fel a titkárnőmet, és kérjen új időpontot.
– Lehetséges közvetlen kapcsolatfelvétel önnel?
– Ez nem jó ötlet – mondta. – Pár nap múlva találkozunk, Erin.
Felálltam és az ajtóhoz sétáltam.
– Viszlát, Dr. Shields.
– Erin – mondta, én pedig felé fordultam. – Sok szerencsét. Bízom benne, hogy a látomásaidnak hamarosan vége lesz – mondta, én pedig elmosolyodtam.
Mosollyal az arcomon léptem be az ajtón. Azt mondta nekem, hogy Nelle volt a válasz azokra az álmokra és látomásokra, amelyeket átéltem. Meg kellett találnom őt, és a bajaimnak vége lesz! Vagy csak elkezdenék? Anyámhoz sétáltam, és küzdöttem, hogy eltávolítsam a mosolyt az arcomról. Nem akartam, hogy azt higgye, Dr. Shields volt az, aki azt mondta, hogy menjek Nelle után, mert egyértelmű volt, hogy nem akar részt venni a részemről semmilyen ilyen akcióban, de tudta, hogy ez az egyetlen módja annak, hogy meggyógyítsam azt, ami a pokolban van.
Miközben hazafelé tartottam, azon töprengtem, hogy elmondjam-e anyámnak a terápia során történteket. Őszintének kellene lennem vele, de lebeszélne róla, vagy azt akarná, hogy együtt csináljuk. Az egyetlen ember, akivel jól érezném magam, ha ilyesmit csinálnék, az Javi lenne, de ő megtörte a bizalmam, ezért ezt egyedül tenném. Már alig vártam, hogy hazaérjek, mert meg akartam nézni, létezik-e ez a hely. Ha igen, reggel indulnék el először. Ha nem, akkor visszatérnék Dr. Shieldshez, hogy megnézzem, milyen egyéb csendes javaslatai vannak számomra.
Amikor hazaértem, mondtam anyámnak, hogy fáradt vagyok, és aludni szeretnék.
– Nem mész vacsorázni? – kérdezte a nő.
– Amikor felébredek – mondtam, és felszaladtam a lépcsőn.
Bezártam a hálószobám ajtaját, majd ellene döntöttem, mert nem akartam, hogy anyám dörömböljön rajta egy látomás közben, aminek nyoma volt Nelle megtalálásáról. Ha jobban érdekelne az, amit Al meg akar mutatni nekem, akkor világosabb támpontokat adna nekem, hogy megtaláljam az utat a szerelméhez. Azon tűnődtem, hogy Nelle veszélyben van-e, vagy szenved-e valamilyen módon. Akkor miért kellett Alnak egy egész év, hogy nyomokat adjon nekem, és öt hónapig boldog álmok voltak. Talán ez volt az egyetlen út. Ha az ijesztő álmokkal kezdte volna, egy elmegyógyintézetben kapok olyan gyógyszert, amitől kikerült volna a fejemből, de érzelmileg belefektetett a szőke fürtök lányába, hogy amikor az erősebb üzenetek átjöttek, nem rohantam sikoltozva és féltem becsukni a szemem.
Kinyitottam a laptopom képernyőjét, és beírtam a nevet – Odyssey Ice Cream Shop.
– A francba!
Létezett. Ott volt! Pontosan ez volt az álmaim fagylaltozója. Istenem! Láttam az adományozó életét Nellével, és éreztem a szeretetüket.
– Ó, istenem! Megint feladtam és sírni kezdtem.
Felkeltem az ágyról és járkálni kezdtem a padlón. Mi a fasz! Most mit kellett volna tennem? Hogyan találhatnám meg? Nem tudtam csak úgy elmenni a fagylaltozóba. Elképzelhető, hogy élete szerelmének halála után még mindig odamegy. Hogyan halt meg Al? Annyi kérdésem volt.
– Al, meg kell mutatnod, hogyan juthatok el Nelle-be – mondtam halkan a szobába. – Nem tudok így élni, ha csak ilyen látomásaim vannak. El kell mondanod, mit akarsz, hogy megtaláljam őt, és csak hogy lássam, jól van-e. Megyek aludni, és mutass valamit.
Annyira hülyén éreztem magam, amikor kiszóltam a szobába, de bármihez folyamodnék, hogy kiutat találjak ebből a káoszból. Nem tehettem semmit, mert nem tudtam elvenni a szívet a mellkasomtól. Olyan bűntudatot éreztem, mintha Alnak meg kellett volna halnia, hogy éljek. Az élete elszakadt, hátrahagyva azt a csodálatos szerelmet, amelyet Nelle-lel talált. Hagyta, hogy megtapasztaljak belőle egy kis darabot, és olyan gyönyörű volt. A párnámon feküdtem és lehunytam a szemem, hogy Al átadhassa a kirakós többi darabját. Hosszas hánykolódásba telt, mire végre éreztem, hogy elalszik. Hosszú idő óta ez volt az első alkalom, hogy boldogan mentem el aludni.
Az álmok és a látomások abbamaradtak. Mióta két napja elhagytam Dr. Shields rendelőjét, nem volt epizódom. Al nem adott nekem semmit. Megállás nélkül kutattam. Vissza kellett mennem az emlékezetembe mindazért a nyomért, amit a hat hónapos álmaim során kaptam. Sikerült megtalálnom a fagylaltozóhoz legközelebb eső strandot, és meg tudtam találni a szalont, ahová manikűrözni mentek. Tudtam, hogy mindez a Kentucky állambeli Lexingtonban történt, és az Indiana állambeli Fort Wayne-ben laktam, több mint kétszáz mérfölddel arrébb. Már lefoglaltam a jegyemet, és nem mondtam semmit anyámnak. Nem volt bölcs dolog úgy elindulni egy ilyen útra, hogy nem szóltam neki, mert fogalmam sem volt, mibe sétálok bele. Egy halottba helyeztem a bizalmamat a nő helyett, aki életét adja, hogy megvédjen.
El kellett mondanom a szüleimnek. Nem tudtak megállítani, ezért nem volt okom a félelemre. Senki sem akadályozhatott meg ettől a küldetéstől. Fel voltam öltözve, a kézipoggyászom be volt csomagolva, indulásra készen. Lefoglaltam egy szállodai szobát is, és taxival fogok utazni arra a két napra, amelyet ott akartam tölteni, mert nem gondoltam, hogy ennél többre lesz szükségem, hogy megtaláljam Nelle-t. Ez lehet vadlúdüldözés is, de én kalandnak tekinteném. Több mint két éve nem volt ilyenem. Ez azért szilárd volt, mert az álmokból minden helyszín valódi volt, ezért nem valószínű, hogy Nelle nem létezett, és amíg létezik, meg fogom találni.
Felkaptam a táskámat és kihúztam a táskámat a szobából. Lefelé indultam a lépcsőn, apám pedig a nappaliban olvasott egy újságot. Hallottam, ahogy anyám a konyhában telefonál Ethel nénivel.
– Erin! Hová mész? – kérdezte apám, és az arcán aggodalommal felállt.
– Mi? Anyám felvette a hangját, annak ellenére, hogy az egyik a fülébe cseveg.
– Jövök beszélni veled és anyuval. Ne aggódj – mondtam, és anyám kirohant a konyhából. Amikor meglátott, kinyílt a szája.
– Ethel… visszahívlak – mondta, és megszakította a hívást.
– Hová mész, Erin? – kérdezte anyám ugyanolyan aggódó arckifejezéssel, mint apám.
– Leülhetünk a nappaliban egy percre? Szeretnék beszélni veled.
Óvatosan ültek, miközben egymásra néztek, majd rám.
– Anya, apa, emlékszel azokra az álmokra, amiket álmodtam?
– Azok, akikért Dr. Shieldshez járt – mondta, hogy tudassam velem, hogy semmi drasztikust ne tegyek, mert szakmai segítséget kapok.
– Az üléseim során, amikor beszéltem az orvossal, össze tudtam szedni a darabjait mindabból, ami velem történt, és láthattam, mit fogok mondani neked – mondtam. – Az álmok hat hónappal ezelőtt kezdődtek, pontosan egy évvel a szívátültetés után...
– Mi köze ennek a rémálmaidhoz?
– Nem rémálmok – mondtam, és megnyaltam az ajkaimat, majd megköszörültem a torkom, hogy kiderüljön. – Nem mondtam el az álmok minden részletét, mert bonyolultak voltak, de most megértettem őket. A lány, akinek a szívét kaptam… Alnak hívják.
Anyám apámra nézett, és lehajtotta a fejét, mert biztos volt benne, hogy elment az eszem.
– Az adományozó névtelen volt. Nincs nevünk, Erin, szóval honnan szedted ezt?
– Kérem, hadd fejezzem be – mondtam, és még egyszer folytattam. – Az adományozó neve Al, és szerelmes volt egy Nelle nevű lányba. Emlékszel, ezt a nevet kiáltottam álmomban?
– Igen.
– Szerintem az álmok és a látomások üzenetek...
– Hallod ezt, Dan? kérdezte anyám apámat.
– Láttam dolgokat az életéből – folytattam, és figyelmen kívül hagytam a mentális egészségem miatti aggodalmukat. – Az első öt hónapban gyönyörű, kellemes, szeretettel teli álmok voltak, de az elmúlt hónapban komolyabb, kétségbeesett álmok és víziók felé fordultak. Azt hiszem, kénytelen vagyok megtalálni őt.
– Szóval a donor kísért? – kérdezte anyám.
– Ez nem kísérteties.
– A terapeuta mondta neked ezt a szart? apám kiadta.
– Nem! Ő nem csinált ilyesmit. Még nem is tartunk abban a szakaszban. Csak információt adok neki, és abból összeraktam a darabokat.
– Szóval hogyan találja meg ezt a lányt… Nelle?
– Álmaimban láthattam azokat a helyeket, ahová mentek, és azokat, amiket tettek. Rákerestem az interneten...
– Milyen helyen?
– Mint a fagylaltozó. Láttam a nevet a látomásomban, és utánanéztem. Lexingtonban, Kentucky államban található. Vannak más oldalak is, amelyek ugyanabban a környéken jelentkeztek – mondtam, és ekkor kezdtek hi
Kedves író, olvasó kollégák!
Közelgő Húsvéti Ünnekek alkalmával minden egyes kollegának: ÁLDOTT ÜNNEPEKET KÍVÁNOK!
Alázattal:
"Álmoska5"
(Király Álmos György)
A 'Könyvklub 4.' történetnél a szereplők listája helyesen: anya, fia, fordítás.
Üdvözlettel: salsa
Szívesen képzelem el, amint fiatal cigányfiúkkal szexel. 16-17 éves, sportos romákkal. Akár kettővel, vagy hárommal is. Azon agyalok, hogy egész jó téma lenne egy történethez.
Ez normális?
Az ürítés, a sör, és a foci.
A sorsomat? Azt inkább megélem, nem követem.
A sajátodat mennyire követted?
Egyébként köszönet a "támogatásodért". 😛
Azt tudom, hogy valaha csodálatos voltál, de számodra és mindenki másnak is, csak a jelen számít. A tegnap már nem létezik és a jövő bizonytalan.
Ha ilyesmiről akarsz írni, magadnak tedd fel a kérdést elsőként és csak utána másnak. Mi is a megcsalás? Talán nem is létezik. Csak birtoklási vágy.
Persze fáj, ha bárkit elveszítünk, de... Biztos, jobb lenne, ha nem lenne ő, mintha csak megcsalna? Oké, első felindulásában mindenkinek ez jönne le. A nagy többségnek igen. De ha jobban belegondolsz, talán mégse ez lenne a megoldás. Hm?
Nos, ez pár gondolat arról, hogy miként élheti át valaki a „megcsalást” Gondolkodtál már azon, hogy ez is két irányú dolog, akárcsak a szerelem? Talán nem csupán a párunkban van a hiba, hanem bennünk is! Nem gondolod ezt?
Egy ókori bölcsesség; nem én találtam ki :P . Ha valami elromlik, annak több oka is lehet. Mindegy. Engem annyira már nem érdekelhet, mi lesz veled. Na és téged?
Remélem, tudtam némi adalékkal szolgálni a "fogalmazásodhoz".