A+ A-

Álom 1. rész

Az étteremben gyér forgalom volt. A kinti szürkület miatt bekapcsolt mennyezeti lámpák fényében lustán lebbentek a hatalmas edényben terpeszkedő filodendron szakadozott levelei. A középkorú, kissé pocakos, szemüveges férfi lazított egyet a nadrágján s az elfogyasztott raguleves ízével a szájában hátradőlt. A konyha felé nézet ahonnan a pincér érkezését várta a második fogással, amikor valaki az asztala mellé lépett.
- Szeretnék Öntől egy gyermeket. -
A férfi felnézett a szőkésbarna, hosszú hajú, huszonéves nőre és tátva maradt a szája, majd vadul kergetni kezdték egymást a gondolatai. "Nem is igaz, hogy ilyen szerencsém lenne? Így a ruhán keresztül nézve az alakja is egész jó. Egy csinos nő nekem felkínálja magát? Meghalok rögtön örömömben!"
- Bocsásson meg kedves kisasszony, elméláztam, nekem szólt? - szólalt meg végül nagyot nyelve. "Istenem! Add, hogy ugyanazt mondja! "
- Leülhetek? - kérdezte a lány.
- Persze, hogyne, természetesen - hebegte tüsténkedve. "Jaj, csak nehogy infarktust kapjak. Vajon látszik rajtam?" - Én is ide járok ebédelni - kezdett ismét beszélni, hátracsapva a haját. - figyeltem magát s azt hiszem ön megfelelne gyermeknemzőnek. -
A férfiban megint bennszorult a levegő. Izgalma a tetőfokra hágott, torka kiszáradt, már izzadni kezdett.
- Na de, mégis, hogy gondolta kedves... - jutott ismét szuszhoz.
- Oh, bocsásson meg! Éva vagyok. Az ebédet azért csak fejezze be nyugodtan, annyira nem sürgős. -
"Atyám! Eldobom az agyam rögtön. Ilyen nincs csak a mesében." - Kedves Éva! Meg kell értenie zavaromat. Ugyanis nem túl gyakran fordul elő velem, hogy csinos ifjú hölgyek partnerül kínálják fel magukat - tért magához kissé.
- Ugyan már ne legyen olyan prűd. - kacagott a lány.
"Hogy én prűd? Hát úgy nézek én ki? " - Egyébként hogyan gondolta? Az én spermámat orvos juttatná célba, vagy hagyományosan termékenyítsem meg? Netán fel is akarja neveltetni velem a gyermeket? - érdeklődött, némi éllel. -
Jaj nem, én nem szeretem az orvosokat - mosolygott kedvesen a nő - A természetes módszerek híve vagyok. A gyermek nevelését pedig bízza rám. -
"Én ezt nem bírom! szétdurranok rögtön." - Nem igazán értem, miért pont egy 38 éves, pocakos, szemüveges, kopaszodó pasastól kell magának gyerek? - Keresett még kiskapukat, amiket becsukva benn maradhat a zsákmány.
- Szeretem a megállapodott, nyugodt, kiegyensúlyozott embereket, s önt ilyennek találom. Ismerőseim, rokonaim mind ideges, zilált alakok, ezért is keresem a higgadtságot - csicseregte, hosszú haját hátradobva.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 5.88 pont (25 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#4 Andreas6 2014. 02. 12. szerda 22:07
Listike! Mi lenne? Egy álom!
#3 A57L 2013. 09. 26. csütörtök 05:07
Elmegy.
#2 listike 2013. 07. 28. vasárnap 09:46
Ez meg mi?
#1 Törté-Net 2002. 08. 29. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?