Ulysses hozzászólásai

Történetek: Egy negyedszázad után... 2015. 08. 7. péntek 21:50
Aranyos történet, a szex is ízléses benne, valahogy mégis erőtlennek, sablonosnak érzem. Azért kell néha ilyen szerelmes történet is ide.
Történetek: Kovács család - Uncsitesó 2015. 08. 7. péntek 21:38
A maga nemében egészen jó kis történet. Tetszik a kissé alpári stílusa, a humora. Friss, lendületes, jók a karakterek.
Egy átolvasást elspóroltál viszont, menet közben az elbeszélő múltról átváltasz jelenidőre, majd később vissza múltra, meg pár elütés is benne maradt. A pontozáson még agyalok, de nyolc vagy kilenc lesz.
Történetek: A demokrácia szépsége 2015. 08. 3. hétfő 20:18
Jó hangulata van ennek az írásnak.
Történetek: A Szerelem vaksötét 2015. 08. 1. szombat 20:46
Ezt a történetet sem lehet megunni. Nálam örök első helyezett.
Történetek: Életem legforróbb puncija 2015. 08. 1. szombat 20:43
Meg egy másik régi kedvenc! A betévedő új olvasóknak nagyon ajánlom.
Újraolvastam. Ez azon kevés írások közé tartozik, amiket érdemes időnként elővenni. Még mindig jó!
Kár, hogy ilyen rövid! Kicsit részletezve, színezve jobb értékelést kaptál volna.
Nem rossz, nem rossz. Csak névtelenek, arctalanok a szereplők, lineáris a történetvezetés. A szexen kívül nulla a cselekménye. Pedig jó az írókád, a stílusod, igazán keríthetnél színesebb keretet.
Történetek: Vera 1. rész 2015. 07. 31. péntek 19:03
Jópofa szóvirágok, érdekes fordulatok, hosszasan, de nem unalmasan részletezett történet.Megnézem a folytatásait is...
Történetek: A Kalandozások Kora - Klári 2015. 07. 30. csütörtök 20:47
Ez is nagyon tetszett, mikor először olvastam.
Történetek: A kalandozások kora - Kitti 2015. 07. 30. csütörtök 20:46
Ügyesen megírt történet.
Történetek: Foglalkozási ártalom 2015. 07. 30. csütörtök 20:36
Kicsit bizarr, de ezzel együtt remek írás.
Történetek: Cathy kalandjai 1. rész 2015. 07. 29. szerda 22:11
Nos, igen, csak akkor már a fordító stílusa elfedi a szerzőét. Hm, talán majd a következőnél. A folytatását még én sem olvastam egyébként, annyira nem fogott meg a történet.
Csatlakozom azokhoz, akik egész jónak tartják.
Történetek: Hegyi kaland 1. rész 2015. 07. 29. szerda 19:32
Hogyhogy nem olvastam ezt eddig? Ügyes!
Történetek: Cathy kalandjai 1. rész 2015. 07. 29. szerda 18:21
Andreas, sajnos én sem tudok angolul. Ezt a sztorit németről fordítottam.
Azt viszont elfogadom, hogy sokat kell még gyakorolnom. Ha jobban "magyarítom", akkor biztosan tetszetősebb lenne, csak nehéz eldönteni, mennyire szabad belenyúlnom az eredeti fogalmazásba.
Arter Ego, komolyan azt akartad elhitetni az olvasókkal, hogy ez az első írásod? Kizárt! Elsőre nem írt ilyen jól senki, még a nagy klasszikusok sem.
Úgy látom, ArterEgo az itt kihagyott öt év alatt sem felejtett el írni, pontosabban jól írni. El nem tudom képzelni, mit tartogathat ennek a sztorinak a folytatásában.
Mondom én, hogy profi ez a "vadász", én sajnos nem ismerem egy lentebbi hozzászóló által említett Nyírőt, nekem Rideg Sándor stílusát juttatta eszembe. Engem megvett kilóra. Naphosszat olvasnám. Egy baj van vele: végleg elveszi a kedvemet attól, hogy valaha írással próbálkozzak. Ilyen jól soha az életben nem fogok írni.
Történetek: Csoki és Andi 2015. 04. 6. hétfő 21:16
Tényleg kedves történet. Olyan szeretnivaló, ártatlan szereplőkkel.
Szörnyű gyanúm van, hogy a szerző valójában profi költő és író. Ha mégis amatőr, akkor őstehetség. Tetszik ez a teljesen egyedi nyelvezet, hangulat, stílus.
Nem rossz, nem jó, hanem kiváló! Eleven szereplők, jól felépített cselekmény, ügyes hasonlatok, humoros megjegyzések, ábrázolások és fordulatok. Minden van itt, ami egy igazán szórakoztató íráshoz kellenek. Jah, még egy csipetnyi szex is! Marokfegyvertől ez el is várható.
Történetek: Falusi történet 2015. 04. 4. szombat 20:43
Nem emlékszem, mikor olvastam ilyen érzékletesen, izgalmasan megírt akciójeleneteket. Méghogy falusi történet! Mennyei!
Teljesen sárga lettem. Az irigységtől, hogy valaki más írt ilyen pörgős, humoros, mégis izgató sztorit. Hús-vér embereknek ábrázolja a szereplőket, ettől hihetővé válik még a kissé extrém sztori is. Az ábrázolás alatt nem csupán a külső jegyek leírását értem, hanem a reakcióikat, szavaikat.
Történetek: Duci lány a hetes buszról 2015. 04. 1. szerda 20:18
Szép, "gömbölyű" történet. smile Olvasmányos, izgalmas. Van valami egyedi íze, talán emiatt tetszik nekem. Mindjárt meg is nézem, miket írt még MacD.
Jót nevettem rajta. Gondolom, valami április tréfának készült. nyes Annak egészen jó.
Történetek: Balatoni csúcsok 2015. 04. 1. szerda 19:38
Tetszik ez a "majomteve" stílus! Szívesen olvasnám a folytatását!
Végül csak sor került erre is...
Félve írok véleményt, mert az eredetit nem ismerem. Az egyik Alkonyat filmből láttam részletet. Nem tudom, mennyi származik az eredeti könyvből, és mennyi az, amit te tettél, írtál hozzá. Mert a "semleges" (feltételezem, ez a könyvből van) részben is láttam olyan hibákat, amiért amatőr írói honlapon ledorongolás jár: redundancia, időváltogatás, számnevek számjegyes írása. A központozás viszonylag jó, de az amúgy nekem sem erősségem.
Az akció részekkel kapcsolatban egyetlen megjegyzésem van. Nekem furcsa, mikor a testrészeket csak magukban említed. Mintha különálló tárgyak lennének. Nézzünk egy példát! "Charlie nyelve a csiklóra tévedt. " Én úgy írtam volna, hogy a nő csiklójára. Persze nem mindenhol szükséges ez.
Az alábbi esetben nagyon is jó így: "Charlie a formásan mozgó fenékre pillantott, majd „egy életem, egy halálom” elhatározással... "
A történet egészére vonatkozóan nehezen tudok bármit mondani. Mivel nem vagyok az alapmű rajongója, így ez az átdolgozás is csak egy átlagos írás az én szememben. Az én kedvenceim az életből ellesett, vagy megtévesztésig valószerű történetek. De ez nem a szerző "hibája"! Ugye, az a bizonyos ízlés dolga...
Történetek: Veszprém 2015. 03. 30. hétfő 21:33
Kellett nekem hozzászólni? Most magyarázkodhatok. smile
Kezdjük a kommenteléssel! Ha a párbeszéd első mondatához fűzül egyet, akkor kényelmesen követhető az olvasó számára, éppen ki beszél. Nem hiszem, hogy olyan fantáziátlan, ügyetlen író lennél, aki nem képes kitalálni egy szófordulatot, amivel helyettesíthető a "mondta" vagy "kérdezte".
"- Kérjünk szobaszervizt, vagy menjünk el vacsorázni? - Néztem rá tanácstalanul." Nos?
"Éva" karaktere. A 22-es hozzászólásban már próbáltam magyarázni, hogy nem vonom kétségbe a valódiságát. Szerintem mégis a hitelesség rovására ment, hogy valami szerelem szárnyán lebegő tüneménynek ábrázoltad.
Kicsit sajnálom, hogy nem ismerhetjük meg a folytatást. Ennek persze az az előnye, ki-ki a maga szája íze szerint gondolhatja tovább.
Nem szerénységből, pláne nem álszerénységből tartom magam amatőrnek. Igazából talán az erősebb önkritikám különböztet meg az itteni átlagírótól. Ha megígéred, hogy nem dicsérgetsz, akkor szabadnapomon igyekszem az írás legalább néhány részletét "lektorálni".
Történetek: Nem vagyok frigid! 2015. 03. 30. hétfő 21:08
Jól megírt történet. Valószerűek a szereplők, akad benne kis egyediség. A keret szerintem nem kevés, csak ha az akció részletességéhez arányítjuk. De miről is szól ez a honlap? smile A cselekmény előre sejthető, mégsem unalmas. Sierra, a főhőst és a szerzőt is hozzád hasonlónak képzelem. (Dissolvedgirl, ez komoly dicséretnek számít.)
Történetek: Veszprém 2015. 03. 29. vasárnap 19:18
Hízelgő, hogy fontosnak tartod a véleményemet. Magam is amatőr vagyok, nagyon kevés saját írásom van, és azokat jó mélyen elrejtettem. Bennem nincs meg az a bátorság, hogy kiálljak velük a közönség elé.
Az E1 előadásmóddal nincs bajom, én is így kezdtem. Megvan a maga előnye és hátránya is. Szerintem ezt a formát te jól használtad.
A kis Éva karakterében nem a hihetőséget hiányoltam. Inkább az az érzésem, hogy túlidealizált. A dialógusokban pedig az tűnt fel, hogy őt is úgy beszélteted, ugyanolyan szófordulatokkal, mint a férfi szereplőt. Ok, elfogadom, hogy ő az a lány, az egy az ötvenezerből. Viszont a történet szempontjából lett volna előnyösebb, ha a korosztálya nyelvezetét használja. A szép gondolatok maradhatnak, bár helyenként túlírtad, csöpögős lett. (Nem a lírai betűzésre célzok.) A kommentek hiányával kapcsolatban nézzünk egy példát!
"- Kérjünk szobaszervizt, vagy menjünk el vacsorázni?
- Nekem most nincs kedvem enni, inkább innék egy sört, ha nem ellenzed.
- Ez nekem is jó, én sem vagyok éhes, viszont annál szomjasabb.
- Nekem ráadásul melegem is van, könnyítek a ruházatomon - mondta és mindössze egy falatnyi tangát hagyott magán s dőlt az ölembe - simogass, szeretem a kezedet - folytatta."
A negyedik mondatból kellett visszafejtenem, hogy az elsőt ki mondta.
A "lektorálás" kicsit erős nekem. smile Az amatőrségem okán. Meg az az említett terjedelem is elég ijesztő. Az időm is véges. Ideje lenne egy újabb fordításba kezdenem, mert hamarosan lejár a VIP-em.
A történet, a cselekmény egyébként tetszett. Az érzések, érzelmek, kétségek ábrázolása jól átjött. Ma - ahányszor csak eszembe jutott ez a sztori - azon agyaltam, vajon mi történhetett a továbbiakban.
Visszaolvastam ezt a hozzászólásomat, és szemet szúrt pár szó az idézetből. "...könnyítek a ruházatomon..." Ilyent nem mond egy 18 éves lány, még akkor sem, ha vegyésznek készül!!! Helyesbítek, akkor főleg nem mond ilyent. Nos, ilyenekre utaltam feljebb. (Azt hiszem, még nincs vége az írásról kezdett beszélgetésünknek.)
Történetek: Veszprém 2015. 03. 28. szombat 21:03
Túl hosszú ahhoz, hogy részletesen elemezzem. (Mennyire utáltam a gimiben ezt a szót, meg magát a feladatot is!) Nagyon érdekes írás. Nekem legjobban az egyedisége tetszett. Ha kritikát szeretnél, számos apróbb-nagyobb hibát fedeztem fel benne. Ami nem tetszett: a női karakter nagyon valószerűtlen. Sok helyen álomszerűnek éreztem. A párbeszédekben spóroltál a kommentekkel. Lehet, hogy te pontosan tudtad, melyik sor, kinek a szövege, de az olvasók ritkán gondolatolvasók. Véleményem szerint egy 18 éves lány nem így beszél. Na jó, a többségük. Talán tízezerből egy ilyen lehet, vagy ötvenezerből.
Az írástechnikai hibák közül egyet emelnék ki: miért spóroltál a felkiáltó és kérdőjelekkel?
Összességében kicsit nyersnek érzem ezt az írást. Olyan értelemben, hogy nem hagytad pihenni, ülepedni, túl hamar beküldted. Helyenként, egyes fejezetek remekműhöz méltóak. Másutt meg zavaró fogalmazás, ügyetlen szórend kiált javításért, átdolgozásért.
A pontokkal ne foglalkozz! A belé fektetett munkát, vagy az értékét tekintve nálam így is kap helyet az első tízben.
Történetek: Unokahugom és én 2015. 03. 27. péntek 20:30
Veteran találóan minősítette a történetet.
Történetek: A dönci puncik dícsérete 2015. 03. 22. vasárnap 22:04
Jó a sztori, jó a felvezetés, ügyes a megoldás. smile
Történetek: A falu bikája 2015. 03. 22. vasárnap 21:34
Nagyon tetszett! Igazán szórakoztató írás!
Történetek: A régi tűz 2015. 03. 21. szombat 23:13
Elég termékeny az eredeti szerzője, de ennek nem írt folytatást, úgy látom.
Történetek: Teljes vizsgálat 2015. 03. 20. péntek 21:39
Hm, ötletes, poénos. Csak azok a hibák, hm... nem tudom, hány pontot adjak rá.
Történetek: Passivity 2015. 03. 17. kedd 09:17
Nagyon érdekes ötlet, finoman részletezted. Az akció leírásában ráismerni a stílusodra. Jók az arányok, színesen mesélsz. Összességében tetszett ez az elbeszélés.
Ami nem tetszett: legalább egy átolvasást elspóroltál, öt év után csak megismernéd a párod csókját. Ha egy vagy két érzékelésedtől megfosztanak, akkor a megmaradtakra koncentrálsz, tehát azok igyekeznek pótolni a hiányzókat.
Paja, írtál már jobbat is, de ezzel együtt sokkal jobb, mint számos itt megjelent sztori!
Én is szívesen olvasnám női oldalról!
Történetek: Májusi séta... 2015. 03. 15. vasárnap 21:42
Olyan igazi nőcis írás. Nem mintha ez hiba lenne. smile
Történetek: Izgalmakra vágyódva 1. rész 2015. 03. 15. vasárnap 21:37
Az eleje elég béna, az infóhalmaz nem szerencsés. Viszont elég érdekes a történet vezetése. Nem tudom, hány pontot adnék rá...
Történetek: Párcsere 2015. 03. 15. vasárnap 21:30
Egy-két párbeszéd feldobta volna, mert az alaphelyzet elég jó. Igen, nem ártott volna kicsit részletesebben leírni. A szereplőket, picit a környezetet és a történéseket.
Történetek: Legkedvesebb szomszédom 2015. 03. 15. vasárnap 21:20
Hé, ez egészen pofás kis történet! Nem érdemtelenül kapta a pontokat!
Történetek: Éva 1. rész 2015. 03. 15. vasárnap 21:16
Olcsó tinifantázia. Pornófilm forgatókönyvének biztosan elmenne.
Történetek: Szeretek túrázni 2015. 03. 15. vasárnap 21:12
Szerintem sem rossz, de nem is kiemelkedően jó. Lineáris, pedig jól indult a kerettörténettel. Aztán egy csapásra átvált tucatpornóra. Valahogy nem illeszkedik a két rész egymáshoz. Pedig a maga nemében mindegyik megállja a helyét az itt megjelent írások között. Hm, inkább nem pontozok.
Történetek: A keresztrejtvény 2015. 03. 13. péntek 21:40
Jó kis vicces írás! nyes
Történetek: A nevetős tanárnő 2015. 03. 12. csütörtök 20:33
Nem sok történetet olvasok el kétszer, de ezt érdemes volt. Még mindig bejön!
Történetek: Évforduló 2015. 03. 12. csütörtök 20:20
A pontszáma rendben van, de hol maradnak a hozzászólások? Kiváló írás, jó stílus, profi munka! Ajánlani fogom ismerőseimnek.
Érdekes izé... Nem, nem perverzió, ma már biztosan nem az. Fétis talán? Mindegy, az írás nagyon jó.
Történetek: Félrelépés 2015. 03. 10. kedd 19:56
Jól megszerkesztett sztori. Ügyes fordítás!
Történetek: In memorian Isabelle 2015. 03. 10. kedd 19:32
Nehezen találok szavakat... Nagyon jó írás! Talán nem is idevaló. Mintha profi író lenne a szerzője. Hibátlan.