Társalkodó - bármiről

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

ikkjejzjiuiiii
2023. szeptember 20. 07:24
#327
Magyarországon jellemző
 

Alkoholt a nap bármelyik szakaszában lehet venni.
Az Amerikai filmek népszerűbbek mint a Magyar.
Egy ételnek több neve is van. Lásd: Tócsni, cicege.
Sokan a bort szódával isszák.
Társadalmi elvárás, hogy a nőknek melltartót kell hordani
Kőműves sokkal több fizut kap mint egy sok diplomás tanár.
A Magyar gasztronómiai kultúrában gyökeret tudott verni a kebab, pizza és társai.
Senki se szól rád ha a földre dobod a cigicsikket.
A legtöbb hajléktalan igénytelen. Sajnos nem bohém csavargók, ingyenélők, művészek hanem masszív alkoholisták.
Az év jelentős szakaszában Afrikai hőség van, a tél nagyon enyhe.
Népszerű a kutyatartás.
Állásinterjún avval foglalkoznak, hogy miben vagy rossz, mit nem tudsz.
Kevés a női buszsofőr.
Sok fiatal targoncakezelő akar lenni. ( magas a fizu).
Hétvége előtt sokan több hétre való élelmiszert vásárolnak.
Létezik a Budapest, vidék ellentét.
A bevásárló kocsik mind a négy kereke forog ami butaság, ha csak a hátsó két kerék forogna ( jobbra, balra ) akkor könnyebb lenne irányítani.
0
Titti
2023. szeptember 19. 11:40
#326
A francba! Nemrég én pirítottam le másokat, hogy ne itt tegyenek javaslatokat, erre most én ugyanezt elkövetem. 😀
Az sem lehet mentségem, hogy a szerkesztők buzdítottak javaslattételre, hiszen egy szóval se mondták, hogy azt itt tegyem. :$
Kérlek tegyétek át előző „ri-posztomat" a másik fórumra – tudom, hogy van rá lehetőségetek – amennyiben azt it zavarónak, nem idevalónak érzitek. Köszi és bocsi  🙂
1
Titti
2023. szeptember 19. 11:31
#325
Itt ismét felmerül a kérdés, hogy mi a szavazás célja. Én valahogy úgy éreztem, hogy eredetileg a cél kettős lehetett. Egyrészt biztosítani akarta a könnyű, egyszerű szavazást, másrészt rá akarta bírni egy picit az olvasókat a több munkára, azzal, hogy lehetőséget biztosított a szakértőinek nevezett szavazásra, hiszen ott már több szempont szerint teheti de többet is kell azon gondolkodni. Ez utóbbit jutalmazzák a több munka, nagyobb díjazás elve szerint. 
A probléma okát én abban látom, hogy összemosódik a kétéle szavazás átlaga és ebből igyekeznek kihozni egyet. Egyféle statisztika csak egy kérdésre adhat választ, azok összevonása már mindenképpen hibás eredményt ad csak. Ennek a tudománynak (statisztika) pedig az lenne az eredeti célja, hogy egy bizonyos kérdésre indoklás nélküli szavazással igen-nem vonatkozásban adjon választ. A kérdés pedig itt nem látszik egyértelműnek. 
Ha én olvasok valamit, előtérbe kerülnek az érzelmek. Azt gondolom nem csak nálam. Egyfajta érzelem mindenkiben lecsapódik. Ez nagyban függ a hangulatomtól és a beállítottságomtól is. Ha én kizárólag az irodalmi jellegét, a stílust részesítem előnyben, akkor arra gondolok, amikor szavazok. Mivel ez egy erotikus oldal, úgy gondolom, hogy az eredeti kérdés inkább annak eldöntésére vonatkozna, hogy mennyire erotikus. A kettőnek ugyan nem sok köze van egymáshoz, de a tetszésindexet mégis nagyban befolyásolja mindenkinél a leírás módja és akár annak hossza is. Ha leírom egy mondattal például, hogy a szomszéd fiával háltam az kifejezi ugyan a lényeget, de ha részletezem ennek az okát és azokra a kérdésekre is adok választ, amit Dorianék fejtegettek egy másik posztban, akkor már érdekesebb lesz, és bepillantást enged a saját életembe, talán egy picit a lelkivilágomba is. Ezeknél sem mindig egyféle kérdésre adok választ, sőt, nem is mindig lesz igazi kérdés. Ennélfogva az olvasó sem mindig ugyanarra fog válaszolni a szavazatával. Önkéntelenül is a benne megfogalmazódó kérdésre a történetben adott választ fogja alapul venni, és arra fog szavazni, mennyire találta azt kielégítőnek. Egy olyan olvasónál, aki kizárólag egy  előre önmagában megfogalmazott kérdésre keresi a választ, ez nem kerül annyira előtérbe, ő továbbra is akként fog szavazni, mennyire találta meg a saját kérdésére a választ. Például mennyire jó annak a stílusa. 
A jelenlegi szavazás ezekre mindre választ adhatna. Csakhogy ha a tejet összekeverem a kakaóval akkor már a tejeskakaót fogom értékelni ízhatás szempontjából és nem ad igazi választ arra a kérdésre, mennyire ízlene nekem a tej, sem pedig arra, hogy külön élvezném–e a kakaópor ízét a nyelvemen. Tehát a kérdés feltevése nem mindegy, mert az dönti el, mire keresek választ, azaz, mire is szavaznék. Ezt kellene szerintem különválasztani, esetleg pontosítani, és itt jön be az, hogy egyet kell értenem Évával, miszerint felesleges többféle szavazás. De, ha meghagyom az „egygombosat”, akkor ugyanez a helyzet marad.
Én inkább olyanra gondoltam, ami hasonlóan a jelenlegi szakértői szavazáshoz meghagyná a lehetőséget többéle szavazásra. A történet alján látható lenne mondjuk egy legördülő ablak, ami jó lenne arra, hogy ne zavarja azokat, akik nem szeretnének szavazni, inkább szóban mondanák el a véleményüket. A legördülő ablakba akár 20 kérdésre is kérhetnénk választ, bár egyik sem lenne kötelező. Mivel itt a másik cél annak segítése volt, hogy T–pontokat is lehessen gyűjteni ezáltal én megkockáztatnám hát, hogy aki több kérdésre ad választ, azaz többféle szempont szerint szavaz, az kaphasson több pontot, aki viszont csak egyre az nyilán csak egyet. Ennek eldöntése ismét attól a kérdéstől függ, hogy a szerkesztők mennyire szeretnének részletes szavazatot. Amennyiben elegendő a meglevő három, akkor maradhat a pontszerzés összege is. Ezt pedig úgy képzelem el, hogy amikor megnyitom a legördülő ablakot, akkor megjelenik mindhárom kérdés, éppúgy mint most, de ha csupán egy kérdésre válaszolok, akkor 1 pontot érjen ez nekem, amennyiben mindháromra akkor kapjak kettőt. De lehetne ezt bővíteni is.
Mivel az oldal erotikus, emiatt az első kérdés az lenne, mennyire találtam erotikusnak ezt. 

Írtam már, hogy ezzel lehetőség lenne még több kérdésre is választ kapni, bár a kérdést nem ártana pontosítani. Egy történetet sokféle szempontból lehet értékelni. Na, ezt is lehetne folytatni, de már így is túlságosan sok lettem. Megint… 😀
 
1
Ez egy válasz Törté-Net 2023. szeptember 17. 21:44-kor írt üzenetére.
Éva596
2023. szeptember 18. 09:54
#324
Szükségtelen a kétféle szavazási mód. Legyen csak egyféle, a sima szavazás, mert szerintem a "részletes" sem informálja az olvasót jobban, főleg úgy, ha mindenki alapról indul és nincs itt ajánlás. Legyen csak az egyszerű és azért 2 "T" pont. Itt pedig adja ki az átlagot. Igazságosabb és informatívabb.
1
Ez egy válasz Törté-Net 2023. szeptember 17. 21:44-kor írt üzenetére.
T
Törté-Net
2023. szeptember 17. 21:44
#323
Kedves íróink!

Volt pár szavazással kapcsolatos értékes felvetés, amire szeretnénk reagálni. 
- "Szakértői" szavazás: A megnevezés más ősrégi, fel sem merült, hogy valakit összezavarna, de ettől függetlenül teljesen logikus és érthető az álláspontotok. Ez alapján az átnevezése "Részletes"-re csökkentené a zavart? Vagy van jobb ötletetek?
- Pontátlagok mutatása: Ezt a kérdést kettébontanánk a gyors és a jövőbeni részletes szavazásra. A gyors szavazás átlaga szerintünk nagyon informatív a történet elolvasása előtt, sokaknak segít eldönteni, hogy egyáltalán érdemes-e elkezdeni a történetet. Viszont a részletes szavazásnál ez nem áll fent, ott jogos a felvetés, hogy ne legyen ilyen "segítség". (Az író vagy aki már szavazott, ők természetesen láthatják az eredményt.)

Kérjük, bármilyen véleményetek, ötletetek van (akár ebben a témában, akár más témában) dobjátok be, igyekszünk mindenre minimum reagálni, de sok esetben meg is valósítani. 🙂

Köszönettel:
Törté-Net Szerkesztőség
1
Éva596
2023. szeptember 15. 15:53
#322
Igen, én is először azt hittem a szakértőihez van valami kritérium. Aztán rájöttem, kamu az egész. Mindenki ott pontoz, ahol akar. Sok mindenben nem értek egyet az adminokkal, az oldal üzemeltetőivel, de értelmesnek tűnnek, ezt hogy nem veszik észre, és miért nem korrigálják. Csak magukat járatják le.
1
Ez egy válasz Titti 2023. szeptember 15. 13:50-kor írt üzenetére.
Titti
2023. szeptember 15. 13:50
#321
A szakértő valóban nem a legmegfelelőbb elnevezés, mert én eleinte azért sem használtam, mert hogyan is lehetnék én szakértő itt bármilyen témában?! Igazság szerint meg se nyitottam, mert arra gondoltam, hogy nem nekem való az. Persze egy idő után felülkerekedett bennem a kíváncsiság, akkor meg azt nem tudtam eldönteni például, hogy mennyi pontot adhatnék egy szöveg nélkül képregény esetében a megfogalmazásra. Úgy gondoltam, hogy annál a mondanivalót gondolták megfogalmazásnak, de mivel nem igazán láttam meg azt bennük, ezért jó ideig ismét békén hagytam azt a szakértőit. Pedig biztosan mindegyiknek akad mondanivalója, de... Elkönyveltem hát magamban, hogy nem értek hozzá, nem nekem találták azt ki. Lehet Arya-ban is  hasonló kétségek merültek fel, ezért érdeklődött. 
Később beszélgettem erről az oldalról pár régebbi taggal és sok mindenre fény derült akkor. Na, jó. Inkább csak annyiról volt szó, hogy pár véleménnyel és információval több lett. Aztán onnantól nem igazán érdekelt a statisztika, amikor azt tapasztaltam, hogy a kommentek alapján milyen jó az a sztori, ám a pontszám átlaga kezdett lefelé süllyedni. Elismerem, nem mindig felel meg az ízlésem a nagyközönségnek, mert ami nekem szép, mondjuk stílusa tetszik, vagy csak a mondanivalóját találom igaznak, azt mások elég kevésre értékelik. Ez persze nem jelent semmit, de... Amikor ez tudatosodott bennem, onnantól nem pontoztam le senkiét, nem akarok én ünneprontó lenni. Egyébként is sokkal szebb dolog, jobb érzés jó kislányként viselkedni, azaz örömöt adni, nagyobb pontszámot osztogatni. Nyilván nem akarok önmagammal meghasonulni, ezért inkább csak azoknak tartogatom ezt az „ajándékom" aki valamilyen szempontból azt szerintem megérdemli. Senki sem szenved, mindenki jól jár. Én is, ha találok olyat, amire 8-9-10 pontot adhatok. Attól kevesebb valószínűleg rontaná az átlagot.
Már megint... Bocsi. :piruló_smiley
1
Ez egy válasz Éva596 2023. szeptember 15. 12:09-kor írt üzenetére.
Éva596
2023. szeptember 15. 12:09
#320
Kínálja, hogy te is az átlaggal szavazzál. Hogy ezt a szavazósdit hogy állították be, az egy nagy kérdés. Az alapvető hiba, hogy létrehoztak egy szakértői státuszt, anélkül, hogy meghatározták volna ki is a szakértő. Innen kezdve az a szakértő, aki annak képzeli magát, illetve ha 2 "T" pontot akar egy helyett. Ez így egy nagy marhaság. Legyen csak 10 csillag, ami mind ki van töltve színnel, és a szavazó döntse el, melyik csillagnál áll meg, melyiket jelöli szavazatának. Sokkal tisztább lenne a kép. És a szavazatra késztetéshez, minden szavazatért járna a két pont. 
3
Ez egy válasz Titti 2023. szeptember 15. 10:58-kor írt üzenetére.
Titti
2023. szeptember 15. 10:58
#319
Valahogy Arya-val kell egyetértenem, mert nem mutatná, ha nem azt akarja „kínálni".
Gondolkodtam már azon, hogy felvetem javaslatként, hogy az átlag – mások pontértékének átlaga – csak saját véleményem megadását követően legyen látható számomra. Valószínűnek tartom, hogy aki így állította be, és nem fordítva,  az a választást igyekezett megkönnyíteni az olvasók számára. Ennek hasznossága részemre megkérdőjelezhető, mert sok olyan sztorit olvastam, aminek a pontátlaga alacsony, nekem mégis tetszett, de ez fordítva is többször előfordult. Nyilván minden értékelés szubjektív, de az oldal gazdái így döntöttek, és nagyon valószínű, hogy a könnyítés végett. Nem hinném, hogy változtatni akarnának, ezért nem is javasoltam. Ettől még a „felkínálás" gondolatával egyetértek, hiszen ha mutatják, teljesen úgy néz ki, mintha ők egyetértenének azzal az átlaggal. Félreértés ne essék, nem azt írtam, hogy egyetértenek, hanem csak annyit, hogy úgy néz ki! 
A látszat néha csal. Tudom. Maradjunk hát abban, hogy a pontozás is csak statisztika.  🙂 Márpedig a statisztika tudomány, nem illik lebecsülni. De a tudomány is csak egy eszköz, lehet többféleképpen is használni. Nem akarok az atomenergiára utalni, vagy a kés példájára. Bármelyik példát is hoznám fel, lehetne az eredményes. Az eredmény pedig csak a céltól függ. 
Remélem elértem a célt e magyarázattal, ami csupán az volt, hogy bár igazat adnék Arya-nak, csupán azért tettem picivel hosszabban, hogy meg, és ne félre értse.
2
Ez egy válasz Éva596 2023. szeptember 13. 23:03-kor írt üzenetére.
ikkjejzjiuiiii
2023. szeptember 13. 15:53
#315
Tegyük helyre, hogy a komoly férfi olyan hölgyet részesít előnyben akin van mit fogni, vagyis nem vékony, modellalkatú.

Illetve a hölgyek a pocakos férfiakat kedvelik , megintcsak nem a modellalkatot.
0
ikkjejzjiuiiii
2023. szeptember 13. 15:46
#314
A nők nagyon szereteik az olyan férfiakat, akiknek sörhasuk van.
0
Arya
2023. szeptember 13. 12:39
#313
Ez a pontozás hogy van? Egyiknél ez van szavazás átlaga: 9.37 pont (313 szavazat). Ha szakértőire kattintok akkor 8,8,8 a felajánlás. Miért kínál 8at?
1
Ulysses
2023. szeptember 11. 19:03
#312
A plusz 1-et én adtam a hozzászólásodra a szójátékért. 🙂
2
Ez egy válasz Titti 2023. szeptember 11. 14:17-kor írt üzenetére.
Titti
2023. szeptember 11. 14:17
#311
Már megérte firkálnom, mert mosolyt csaltam valakinek az arcára, még ha az nem is te voltál. 🙂
A jó tanácsokat meg szoktam fogadni, legalábbis igyekszem. Azt, amit jónak tartok magamra nézve. Tudod... Az én igazam az enyém, ha másnak nem is mindig tetszik. Nem akarok vissza utalni a „mitől egy, az egy" kérdés sorozatra. Talán abból is kiderülne számodra, hogy nekem a gondolkodás többnyire nem megy. Csak írom, ami eszembe jut, aztán majd csak lesz belőle valami. Nem mindig lesz-bi, de van amikor biszex a sztori témája. Ha hoznak létre olyan címkét tuti lesz min nevetnem. Valahol megindokoltam ezt már, nem ragozom.

De, ha komolyan hasznosnak találjátok, akkor komolyan mondom, hogy érdemes lenne felvetni ötletként, javaslatként azon a másik fórumon, hátha a szerkesztőknek is megakad a szemük rajta. Ha igen, akkor majd ők elgondolkodnak biztosan, mert nekik tutira megy az, ami nekem nem. Remélem mindenki meg, és nem félre érti ezt. Köszi.

A képecske... Egy könnyező arc, mosolygó álarc mögé rejtve, amint épp lekerül egy pillanatra az álarc. Csak ennyi. Talán látszik is, amint a kezemben tartom az álarcot. Tudod... Talán nem akartam az álarc belsejét megnedvesíteni a könnyeimmel.
3
Ez egy válasz doriangrey 2023. szeptember 11. 13:16-kor írt üzenetére.
doriangrey
2023. szeptember 11. 13:16
#310
Bocsika, de annyira röhögött a kolléganőm, hogy meg kellett kérdeznem, miért nem dolgozik? Te voltál a válasz. 
Ne tartsd fel lécci a termelni tudó munkaerőt!

Egy jótanács: írni kell, nem gondolkodni. Azt ráérünk akkor is, ha már megy az írás. Szóval ha gondolkodsz, akkor már megy. Tehát akkor már tudod. Mi a kérdés? 

Elvileg ezt a topikot csak 10 ember olvassa. Szóval nem zavarunk nagy vizet, ha mégis zavarunk. 

Ha más jön ki, akkor nem azt akartad vázlatolni, mint amit írni akartál, vagy kellett. De elárulom, hogy néha a karik önálló életre kelnek. Komolyan. Mennek amerre látnak és lesz belőle más. 

Karakterlapot akkor írj, ha nem ide írsz pornót. Ehhez nem igazán kell. De ezt úgyis tudod, csak húzod az agyamat. 

Csini a fotód. Ki a másik lány? 
 
1
Ez egy válasz Titti 2023. szeptember 11. 09:12-kor írt üzenetére.
Titti
2023. szeptember 11. 09:12
#309
Ehhez csak két dolgot: „5. Fogalmaz meg 5 kérdést, amit szerinted tudni kell.
Ki? Mit? Miért? Mikor? Hogyan? Hol? - a sorrend opcionális."

Ha már te kérdezhettél hatot, nekem is szabad még párat?  🙂
Van-e mivel? 
Elegendő e az egyes szám?
Minek ennyi tervezés, ha hibás a kivitelezés? Úgysem tudsz mindenkinek megfelelni! 🙂
Ez mire volt jó? Mármint az eredeti kérdésfeltevés. Csak összezavarjátok azokat, akik még csak azon gondolkodnak, hogyan is működik a helyes-sírás ellenőrző. Meg azokat is, akik azon, hogy egyáltalán betartható e amit nyelvtudoraink elő írnak, vagy csak azért az a sok szabály, hogy ők jól el tudjanak vitatkozni azon, mi a helyes, avagy mi téves. Ez ugyan nem vázlat, de ez is összezavarhat sokakat. Engem például teljesen megzavar, amikor írok egy vázlatot, és a végén egészen mást sikerül kihoznom abból.
Egy rövid történet esetében fontos a karakterlap annak, aki azt sem tudja mi az? Mint mondjuk nekem. Én inkább fejben tartom azt, amikből levonhatom a következtetéseket. Ez nem feltétlenül csak a sztorikra szorítkozik, jók azok személyek vonatkozásában is. De én ezt inkább véleményalkotásnak hívom, nem vázlatnak, vagy karakterlapnak. Nem feltétlenül kell leírnom minden ilyen véleményt. Nem is lenne jó, másként biztosan felrúgnám azt a saját magam által, önmagamnak felállított szabályomat, miszerint ok nélkül nem sértek meg másokat. Na, ezekről a kérdésekről is megtartom most. 😀
Már csak azért is, mert van olyan fórum, hogy javaslatok, vagy mi kéne még az oldalra és valamelyikben szó volt arról, hogy van írói segédlet. Amennyiben értelmes gondolattal tud bárki előállni, szerintem a szerkesztők be fogják illeszteni abba. Persze elfér az itt is, csak így nincs értelme. Na, lehet vitatkozni velem. :P

A csudába! Nem akartam hozzászólni, most mégse bírtam ki. 😀 
Na, ennyit röviden. Bocsi. Puszi.
 
1
Ez egy válasz doriangrey 2023. szeptember 11. 07:05-kor írt üzenetére.