Társalkodó - bármiről

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

ikkjejzjiuiiii
2023. szeptember 10. 06:58
#305
Az írók 12 pontja.

1. Az író Magyarul ír, mert fontos számára a nemzeti identitás.
2. Az író, mindig tud alkotni, akár sivatagban, vagy egy hajón a tengeren.
3. Az író, tiszteli a Magyar hagyományokat, és elutasítja a globalizációt.
4. Az író, mindig szakít időt arra ami fontos a számára.
5. Az író, a legnagyobb metropoliszokban is a vidéki Magyarország értékeit részesíti előnybe.
6. Az író, ha teheti biciklivel közlekedik, és nem zavarja a szembeszél.
7. Az író, nem ismeri a Nyugati propaganda hazugságait, mert nem érzi fontosnak.
8. Az író, tiszteli, és szereti a dolgozó Magyar nőket.
9. Az írónak, nagyon fontos a népek közti barátság, és a természet.
10. Az író, szereti a virágokat, és a házi pálinkát.
11.Az író, tudja, hogy a legizgalmasabb csapatsport a foci, és tiszteli a játékosokat.
12. Az író, fontosnak érzi, hogy legyen egy törzshelye, ami nem más mint egy kocsma.
1
ikkjejzjiuiiii
2023. szeptember 8. 19:16
#304
Gyakorló feladat.

   Írni kell egy olyan 5 oldalas novellát, ami 5 témát dolgozz fel, abban a sorrendben ahogy leírtam.
Pornó, politika, abortusz, fajgyűlölet, mesterséges intelligencia.
 
1
ikkjejzjiuiiii
2023. szeptember 8. 18:39
#303
Irodalmi felmérő szórakoztató regényíróknak.

1. Szükséges – e szórakoztató regényíráshoz a vázlat?
2. 300 oldalas regényben, hány szereplő az ideális egy kezdő írónak?
3. Fontos e a nemek aránya? ( hány nő és férfi legyen az alkotásban?)
4. Sorolj fel feszültségkeltő módszereket, a rejtély leírásán kívül.
5. Fogalmaz meg 5 kérdést, amit szerinted tudni kell.
6. Minimum napi hány oldalt kell leírni, hogy 3 hét múlva 250 oldalas regényünk legyen?
7. Röviden foglald össze, hogy miben segíti az írót a vázlat?
8. Mi a dramaturgia?
9. Az interneten, vagy a lektorált szakkönyvekben vannak hiteles történelmi infók?
1
doriangrey
2023. szeptember 4. 23:50
#302
Köszönöm! 
1
Ez egy válasz Ulysses 2023. szeptember 4. 18:22-kor írt üzenetére.
Ulysses
2023. szeptember 4. 18:22
#301
Én neked adok igazat, kell az az ihlet. Ikkjejzjiuiiii hiába próbálja tagadni, mert amit ő motivációnak, kedvnek nevez, az bizony irodalmi megfogalmazásban maga az ihlet.
Csak abban adok neki igazat, hogy van iparosmunka része a regényírásnak. Feltéve, hogy az író elvégzi azt tisztességesen. Tegyük hozzá, hogy regény és regény között van különbség!
Mert míg Robert Merle órák százait, ezreit töltötte kutatással történelmi regényei írása közben, addig Vavyan Fable témái ezt nem tették szükségessé. Viszont ihlet nélkül egyikük sem alkothatott volna olyan sikeres regényeket.
Hm, egy esetben tudom elképzelni, hogy az "iparos" ihlet nélkül tudjon összehozni "regényt", ha valaki mástól kapja készen azt; nevezhetjük alapötletnek, de a lényegen az sem fog változtatni. 
3
Ez egy válasz doriangrey 2023. szeptember 4. 00:05-kor írt üzenetére.
ikkjejzjiuiiii
2023. szeptember 4. 10:02
#299
Stocking try n haul

   Nagyon népszerűek a harisnya bemutató videók a YouTube – on. Nem is lehet ezen csodálkozni hiszen a harisnyás női lábak mindig a férfiak érdeklődésének a fókuszában voltak,,vannak és lesznek is. A melltartó után a harisnya az egyik legnőiesebb ruhadarab. Fontos kiemelni, hogy a harisnyához magas sarkú cipő vagy szandál illik.
Nyilván a női divat a férfiak ízléséhez passzol a harisnya és szexis cipő tekintetében hatványozottan így van. A férfiak vizuális típusok vagyis külső alapján figyelnek fel a hölgyekre, akár az utcán vagy bárhol. Persze a férfiak másra is vágynak még napjainkban is gyakran elvárás önmagukkal szemben hogy sok pénzük legyen, szép házuk vonzó feleség, és nem ritkán luxus autó. Bár az említett luxusautók háttérbe szorulnak és inkább majd az akkumulátor kapacitása lesz a luxus vagyis, hány kilométert lehet megtenni az elektromos autóval. Lépjünk túl az autókon, a tárgyakon. Férfi ember olyan nővel nem tud szemkontaktust tartani akinek mély a dekoltázsa hiszen a figyelem mindig a cicikre terelődik.
Férfinak nem elég születni, meg kell tanulni, hogy hogyan legyünk
férfiak. Tény, hogy fontos, hogy egy férfi írjon egy regényt vagy színdarabot. Színdarabot értelemszerűen úgy kell írni, hogy a szereplőket színpadra képzeljük el.
1
ikkjejzjiuiiii
2023. szeptember 4. 09:45
#298
Hogy írjunk regényt?

   Nappal. Éjszaka nem érdemes alkotó, szellemi tevékenységet folytatni. A regény az írások királynője pontos meghatározása nincs de terjedelmi és tartalmi jellemzői vannak. A terjedelem minimum 150 oldal , a tartalom pedig az ilyen terjedelemhez hozzárendelt elbeszélő mód.
Az írók legszentebb fogadalma ez legyen: Minden nap írok.
Részemről nem üdvözlöm a zsáner kifejezést nekem szimpatikusabb a műfaj.
Ha egy könyvet utolér a végzete és film lesz belőle akkor az író örüljön vagy ne foglalkozon a dologgal. Tény, hogy el kell fogadni, hogy a publikàlt művek pályafutására az író már nincs és jó esetben nem is akar hatással lenni. Nagyszerű dolog ha valakinek egy könyve nagyon sikeres lesz. Jó példa erre Rideg Sándor : Indul a bakterház c műve. De Defoe Robinsonját is érdemes megemlíteni.
Tudni kell, hogy az úriemberhez hozzátartozik, hogy legalább egy könyvet írt. Tehát mikor a jéghideg Martinit issza a szexis nővel akkor a karizmáját, a vonzerejét növeli, hogy egy írása megjelent nyomtatott formában.
Írónőknek javaslom a harisnyabemutatós videók készítését a you tube on. Ha kereskedelmi szinten hasznot akar az író akkor célszerű a könyv mellé írót is tenni. Nem kell ragoznom, hogy a férfi olvasókat megszólítja a szexis kinézetű írónő.
Az írónak csak is kizárólag saját magának kell megfelelelni. Ha az írónak tetszik amit leírt akkor elégedett lehet és ennyi.
Nem a kritikusoknak alkot az író hanem az olvasóknak!
Írónőkről pár szó. Náluk is fontos a lázadás. Lázadás alatt nem a kukák meggyújtását értem hanem kulturális szinten és ezen belül irodalmi szinten új színek, új formák megjelentését.
2
Titti
2023. szeptember 4. 00:41
#297
A regényírás a mellébeszélés művészete? - Szívecskés (blog.hu)
https://szivecskes.blog.hu/
1
Ez egy válasz ikkjejzjiuiiii 2023. szeptember 3. 20:28-kor írt üzenetére.
Titti
2023. szeptember 4. 00:27
#296
Neked tetszik? Adj neki puszit :P
Azt hiszem kell egy pici szünet.
Sry
1
Ez egy válasz doriangrey 2023. szeptember 4. 00:05-kor írt üzenetére.
Titti
2023. szeptember 4. 00:26
#295
Csak az elejére kérdeznék rá: mekkora betűtípussal legyen 100 oldalas?
8-96 közötti számot írj kérlek!
1
Ez egy válasz ikkjejzjiuiiii 2023. szeptember 3. 20:28-kor írt üzenetére.
doriangrey
2023. szeptember 4. 00:05
#293
Esztetet valahogy nem tudom akceptálni. Simán tapasztalatból mondom. Az iparos ugyan tud alkotni egy művet, láttuk mondjuk a menőbb sorikat a tévében, amiket centire pontosan raktk össze karakter, motiváció, akció-reakció, stb téren, de alapvetően, ha nincs meg hozzá a hangulata, a kezdeti lendületadó ihlet, akkor szarra sem megy vele az iparos. A csapat-írásban is úgy van, hogy be lehet szállni, jó képalkotással, meg adatokkal, fel lehet venni a ritmust, de ha nem tud igazodni az ember egy adott fílinghez, akkor csak folytatja a matematikai egyenletek kidolgozását és végül lesz belőle egy lélektelen ezeroldalas hányás. Amit azért kevesebben olvasnak el, mintsem azt, amit lélekkel írt a csávó. Élő példa erre a Trónok harca, ahol a jó Martin nem bírta utolérni a brancsot és végül helyette fejezték be. Egyetértesz benne, ha esetleg láttad, hogy jobb lehetett volna, ah az eredeti alkotó csinálja végig?
 
Vagy nézzük meg a most menő izét. Utódlást. Kurva profi munka, de könyvben, olvasva annyira száraz lenne, hogy még én sem bírnám végigülni, pedig sokat zug-olvasok a reteráton. 🙂 Szóval én ihlet-párti vagyok. 🙂 De ha mondjuk még Ulysses is azt mondja, hogy nem kell ihlet, akkor a 2:1.re megadom magam. 😀 

Amúgy nagyon jókat vésel ide, bírom. 
2
Ez egy válasz ikkjejzjiuiiii 2023. szeptember 3. 20:26-kor írt üzenetére.
ikkjejzjiuiiii
2023. szeptember 3. 20:28
#292
Novella írás.
100 oldalasnál kisebb írásokat nevezzük novellának. Vagyis a novella elnevezés egy terjedelmi meghatározása az írásoknak.
Rögtön a közepébe vágok. Regényíróknak kötelezővé tenném a novellaírást, ugyanis remek jó lehetőség a tanulásra, fejlődésre és nagyon szórakoztató tevékenység még akkor is ha néha nehéz. Novella írás kihívás is. Vajon megtudunk e felelni a követelményeknek? Milyen követelményekre gondolok? Nyilván a rövid terjedelem egy feszes, sallang mentes történet mesélést kíván. Megjegyzem, hogy hosszú regényeknél is ez lenne kívánatos, de sajnos előfordul, hogy túlírott prózai művekkel vannak tele a könyvtárak polcai.
A. Kevés szereplő. Nem kell magyaráznom kevés oldalon kis terjedelembe nem lehet sok karaktert felvonultatni. Ha kitaláljuk, hogy 6 szereplő lesz a legjobb ha kettőt kihúzunk maradjon csak négy. Kevés karakter szerepeljen a műben erre törekedjünk. Mellékszereplő nem kell, csak olyan karakter aki tényleg előre viszi a történetet.
B. Cselekmény. Nem kell felvezetés, írhatunk ha igényeljük de ki kell vágni a végleges változatból. Kezdjük a történetet a közepén. Csapjunk bele a lecsóba.
C. Nem szükséges tervezés, vázlat ötletelés üljünk le és írjunk meg azt a novellát, ha jól csináljuk akkor jól fogjuk magunkat érezni a végén. Imádni fogjuk a befejezést ami számunkra is meglepetés mert nem terveztük el előre.
D. Hogy lehet feszessé tenni a történetet? Egyszerűen, szinte mindenki szövegszerkesztőt használ ami mutatja, hogy hány szónál tartunk. Befejeztünk a novellát és látjuk, hogy 30 ezer a karakterszám. Próbáljuk meg lefaragni 20 ezerre. Szépen sorban vegyük ki a sok felesleges mondatot. A sok felesleges párbeszédet, cselekvést. Faragjuk bátran a szöveget. Nyugodtan le lehet faragni pl. egy kérdést vágjunk ki maradjon meg csak a válasz. Megfogtok lepődni, hogy milyen sok sallangot írtok. Érdemes kipróbálni a kivágós módszert.
2
ikkjejzjiuiiii
2023. szeptember 3. 20:26
#290
Nem szabadidő kell az irodalmi íráshoz, hanem motiváció, kedv, szorgalom.

Íróként tudnod kell h a minőség egyetlen objektív visszajelzése az olvasók száma.

Regényíráshoz nem kell ihlet! Szorgalom, kitartás kell ugyanis iparos munka.
1
ikkjejzjiuiiii
2023. szeptember 2. 20:15
#288
egy idézetet hoztam neked. Ha egy nőt megtudsz nevetettni, akkor már félig bejutottál a bugyijába. 
1
ikkjejzjiuiiii
2023. szeptember 2. 20:03
#287
"Férfiként tudnod kell, hogy ha egy nő dobálja a haját akkor szexet akar."
1