80-as évek 30. rész - Szürke hétköznapok

Szavazás átlaga: 7.28 pont (29 szavazat)
Megjelenés: 2024. május 23.
Hossz: 28 369 karakter
Elolvasva: 477 alkalommal
Visszaérkezünk Párizsból, nem mondom hogy a szívem egy darabja nem maradt ott... most pedig következnek a szürke hétköznapok. Na persze az első egy-két nap elmegy azzal, hogy először is pofavizit anyóséknál, de kipihentek vagytok (húúú, pedig ha tudnák hogy mi mindent látott az az erkély, de nyugi voltunk az ágyban is. Meg a fürdőben, meg a padlón, meg a fotelben, meg az asztalon, meg a... nem, a csilláron ott nem), aztán kipakolás, sok-sok szuvenír osztályozása hogy ez kinek megy, telefon fateréknek hogy megvagyunk nyugi, jövő hétvégén elszaladunk.
Ja, Magdi anyósnál a látogatás. Huha! A nappaliban a falon fő helyen egy menyasszonyi fénykép Jutiról A/4-esben kinagyítva, bekeretezve. Mondjuk lehetne egy közös kép is. Anyós is érzi hogy ez így nem teljesen kerek, de drága kislányom ezen a képen olyan gyönyörű az arcod, annyi boldogság van ráírva hogy ennél szebbnek még életedben nem láttalak. A fotón Juti egy fa törzse mögül kukkant ki... mit is csináltunk mi a Deseda mellett amikor a fák között voltunk?? Azt hiszem én tudom hogy miért ragyog azon a képen Juti szeme annyira. Pont azért, amiért a kép másik fele le van vágva. Még évekig vigyorogva lépem be anyósékhoz. Na és nagyon gyorsan el kell rongyolnunk a fotóshoz is.
Aztán telefon Csabának, de hiába. Úgy tesz a központos mintha sose létezett volna. Jó, neki ezt parancsolták, ne baxtassam, ő csak végrehajtó. Telefon a művházba, Petra? Petra nincs és nem is lesz, slussz. Merő kérdőjel vagyok.
Kakukk.. hova tűntek? Hogy is mondták a táncosok, mikor van a próbájuk? Hétfő-szerda-péntek, éppen ma este az egyik, akkor bemegyünk, megkérdezzük őket mert azt mondták hogy tudnak Petráról.
Megyünk fel az emeletre, ott próbálnak ahol a megyebál is szokik lenni, szóval ismerjük a járást. A nagyterem ajtói ahol a színpad van az behegesztve, a srácok az előtérben küzdenek valami tánccal.

– Sziasztok, itt próbáltok a kövön, nem a színpadon? Ez itt rohadt csúszós.
– Igen kizavart a Jóska.
– Miért?  
– Bent a lidik az üvegestáncot tanulják.
– Kik?
– A lányok, azaz a lidik. Ez a lidércek rövidítése. – aha, új szót tanultam
– És azt nem lehet akkor ha ti bent vagytok?
– Várj öt percet.

Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 13 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 7.28 pont (29 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
T
Törté-Net
2024. május 23. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1