80-as évek 11. rész - Haladás

Szavazás átlaga: 7.26 pont (43 szavazat)
Megjelenés: 2024. február 9.
Hossz: 12 373 karakter
Elolvasva: 1 094 alkalommal
Végre nem kellett a farkamat használni, illetve csak . Délig döglöttem, amikor a postás vert fel, távirat. Ez úgy kábé az akkori SMS-nek felelt meg, csak persze kissé bonyolultabban, bement az ember a postára elmondta hogy mit akar írni a másiknak, azt telexgépen átküldték a fogadó postára és egy motoros futár kivitte a cetlit.
Lujó volt hogy megvan a Barkács, akkor mehetünk. Magyarázat... még az utolsó vizsgaidőszakban ábrándoztunk arról hogy még utoljára ennek a lökött bandának közösen el kellene menni valahova egy búcsúbulira. Akkor mondta Lujó hogy az ő környékükön Mezőtúron van a családban egy Barkas, amit mozgásképes. Ugyan műszaki nincs rajta de rendes közutakon nem is használják mert a napszámosokat szállítják vele árkon-bokron földutakon keresztül. Szóval amúgy rendben van, csak egy kicsit kell kipofozni és leműszakiztatni. Akkor mégis megyünk a bolgár tengerpartra. Ha megyek akkor táviratozzak neki vissza, amúgy meg csütörtök este 6-kor a szolnoki vasútállomás parkolójából indulás. Gondolkodás nélkül rongyolás a postára visszaírtam egy óriási nagy YES-t. Mégis megvalósul az a bizonyos búcsúbuli, három hét IHB (iszunk-hányunk-belefekszünk) utoljára jól érezzük magunkat. Sátor, gumimatrac van, ruhák na azok nem sok kell. De azok is vannak, nabazz közben meg szerdán jön haza anya a tiszai kölyökpásztorkodásból, kedd estére én elígértem magam Marikához akkor legalább ma este aludjam ki magamat. Abból még sose volt baj.
Elérkezett a kedd este, addigra már kiderült hogy a nyolcfős ökörkörből heten megyünk, öröm boldogság. Megvártam a setétedést, akkor indultam el Marikához. Sőt még a lépcsőházban sem kapcsoltam fel a villanyt, épp eleget mászkáltam már ilyen típusházakban, benne van a lábamban hogy hova kell lépni. Negyedikre felnyargal, a lépcsőfordulóban egy pici megállás hogy ne lihegjek, aztán a utolsó félemelet és habozás nélkül benyitok, az ajtó nyitva, úgy besurrantam mint a pinty. Odabent csönd. Sötétség nincs mert ég a hálószobában a kislámpa azt már belőttem hogy ez a fénymennyiség abból adódik. Cipő le, vigyázok hogy ne koppanjon, de még mindig semmi mozgás. Beóvatoskodok a hálószobába, Marika ott van elnyúlva a kanapén, alszik.
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 6 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 7.26 pont (43 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
j
joe013
2024. február 11. 20:13
#3
Végig olvastam az összes történetet nagyon hullámzónak éreztem,úgy
egyjó közepesnek tudom értékelni...
1
veteran
2024. február 9. 02:59
#2
Az akkori gumi tényleg zoknivolt.
1
T
Törté-Net
2024. február 9. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1