A+ A-

Egy naplóból 6. rész

Sziasztok, az elmúlt hetekben Mónikával megint lenyomtunk pár szoptató - szopós kefélést, de most már ritkábban járok hozzá, le ne bukjunk. Mivel itt semmi változás, ezért folytatnám a naplót: Szóval megvettem a hajót, felfegyvereztem, és matrózokat fogadtam fel. Az üzlet jól ment, szépen gyarapodtam, időközben a legénység is rostáltam, az inkább a Sánta Ördög re való embereket elküldtem. Eltelt három év, néha kikötői elit szajhákat vettem igénybe, semmi érdemleges. Nos, így három év után, miután Amerikába már hónapok óta véget ért a polgárháború, úgy döntöttem, meglátogatom a kisöreget. Kikötöttünk Charlestonban. A kikötőben furcsa kép fogadott minket. A fehérek szemlesütve jártak, rendőr egyenruhás négerek mindenfelé, akik, és a többi fekete is rendkívül öntelten mászkáltak. A legénységre hagytam a hajót, és egyúttal el is engedtem őket, persze nem egyszerre egy időben szórakozni, pihenni, készleteket venni. Én elindultam be a szárazföld felé az öreg kisvárosába. Még a nagyvárosban láttam, amint szőkésbarna hajú fehér lányt két néger üldöz, de az az utolsó pillanatban be menekült egy boltba. Ezt látta egy néger rendőr, de csak röhögött. Több fehér férfi összeverődött a bolt előtt, mire a két néger eloldalgott. Már egyáltalán nem bántam, hogy két revolvert hoztam magammal, és még az is eszembe jutott , nem kéne e hajómról pár ember magammal hozni, de aztán úgy döntöttem, megvédem magam ha kell. Azért egy lovat béreltem egy helyi fogadóból, hogy ne keljen gyalogolnom. Az országút kihalt volt, épp egy cserjésen haladtam át, amikor valami gyanús lett. Egy bozótos völgynél valaki lapult a bozótban. Megállítottam a lovat és elővettem az egyik revolvert. Belelőttem a gyanús bozótba, üvöltve egy puskás néger bukott ki belőle sebesülten, három másik pedig kereket oldott. A néger halálos sebet kapott, ezért ott hagytam meghalni az útonállót. Pár óra múlva elértem a kisvárost, ahol mintha megáll volna az idő. A négerek magukat összehúzva, a fal mellet jártak, és fehér rendőrök álltak a sarkakon. A kisöreg nagyon megörült nekem.
- De örülök , hogy látom fiatal barátom, bizony, cudar évek vannak a hátunk mögött. Hiába küzdöttünk hősiesen, a harcot elveszítettük.
- Itt is voltak csaták? Kérdeztem.
- Itt nem, de a rabszolgákkal a harc utolsó évében, és utána nagyon sok gond volt. Gondolom emlékszik még a Hodgson család tragédiájára, nos, történt nem egy hasonló eset, bár általában enyhébbek, megelégedtek a fehér nők megerőszakolásával. Egész bandáik alakultak ki ilyen célra. Aztán a háború után mi is megszállás alá kerültünk az északiak részéről, és itt is négereket neveztek ki rendőrnek. Képzelheti, mennyiben akadályozták ezek a bandákat!
- Döbbenetes, mondtam. De aztán, visszatért a fiatal Webster és a fiai. A mi kis városunkból az ő, és apósa Carltford vezetésével mentek el az emberek a seregbe. Hamarosan kitűntek a rendkívüli bátorságukkal és jó eredményeikkel, további századokat csatoltak hozzájuk. Igazi elit egység voltak, Gettysburgnál is harcoltak, és nem rajtuk múlott a siker. A háború vége felé egy csatában ők valami ezren kerültek szembe egy északi hadosztállyal, jó 12 ezer emberrel, aminek a fele néger volt. Visszaverték őket barátom.
- Ez valóban elit egység,
- Igen, na ők jöttek haza Webster vezetésével, szegény apósa az utolsó napokban halt meg egy kisebb csatában. Na, ők vaskézzel rendet csináltak, és még az északi vezetés is melléjük állt, mert már ők is megelégelték ami itt volt, ráadásul legendás hírüket mindenki tisztelte. A bandákat kiírtották, és hát, elég keményen, de, na szóval pár fekete csecsemőt is leöltek, akik az erőszakokból születtek.
- Ez azért túlzás volt, mondtam.
- Ahogy vesszük uram, így elejét vették a faji keveredésnek egy jó időre. És ők lettek a rendőrök is. Így már nagyobb a biztonság. Lassan zárom is a boltot, jöjjön barátom, aludjon nálam, a feleségem és a lányom finomat főztek.
- A lánya? Kérdeztem .
- Igen, késői gyerek volt már nekünk, nem is számítottunk rá, friss házasok voltak a férjével Stan el amikor kitört a háború, elment a fiú websterékkel, és ott is maradt.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.16 pont (51 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#6 zsuzsika 2016. 08. 25. csütörtök 06:48
Ez is jó volt.
#5 feherfabia 2014. 10. 9. csütörtök 06:10
9P
#4 deajk2008 2014. 06. 4. szerda 08:36
#3 listike 2014. 03. 23. vasárnap 08:47
Remek.
#2 tiborg 2010. 08. 27. péntek 08:49
ditto!!Stilushu folytatasa az elozo reszeknek.
#1 Törté-Net 2009. 11. 24. kedd 00:00
Mi a véleményed a történetről?