A+ A-

Leáll a gép 12. fejezet

- 1 -
A kis elsősök április elején néhány szülővel, akik a gyermekek feletti őrködésben segédkeztek, meglátogatták a Vadasparkot Budán. Nem vettek igénybe különbuszt, hanem a BKV járműveivel utaztak ki Budakeszire.
Zsófi Katinkát kísérte el, míg Zsolt a fia miatt tartott az osztállyal. Már meg sem lepődtek azon, hogy a két gyerek folyvást egymás társaságát keresi.
Zsófi a vállára akasztott egy kirándulótáskát, abban vitte magával a szükséges élelmet, ruhát meg egyéb holmit, Zsolt egy hátizsákba pakolta be mindezeket a fia részére. Míg az asszony állandóan igazgatta egyik kezével a válláról csüngő batyut, addig Zsolt mindkét kezét szabadon használhatta, a hátizsák kirándulóbatyunak praktikusabb volt. Menetközben botot faragott magának az úton heverő faágak egyikéből, de a fia azonnal kunyerálni kezdett, készítene - e neki is egy pálcát?
- Nem való még kisgyereknek a bot - ellenkezett az apja. - Bajt okozhatsz vele.
- Nem vagyok már kisgyerek! - toppantott mérgesen Zsoltika.
- Jól van fiam - egyezett bele az apja. - Tényleg nagyfiú vagy, de a bot még neked sem való.
- Zsolt bácsi! Tessék neki faragni egy botot! - kérlelte Katinka is megállva a felnőttek előtt.
- Miért fontos az neked? - csodálkozott el Zsolt.
A kis szöszi tündér félrehajtotta a fejét, úgy válaszolt.
- Akkor elkérhetném tőle.
Mindkét szülőből kitört a nevetés.
- Tudjátok mit? - kettévágta késével a saját botját. - Ha megígéritek, hogy nagyon vigyáztok, soha sem hadonásztok vele és nem is dobáljátok, megkaphatjátok az enyémet. - Mutatóujjával megfenyegette őket. - Egyetlen egyszer észreveszem, hogy megszegitek a tilalmat, elveszem mindkettőtöktől.
Katinka és Zsolti buzgón bólogatott belegyezésük jeléül.
Ettől kezdve úgy mentek tovább, hogy a két gyerek vidáman csapkodta maga előtt a füvet a bottal, nagy riadalmat okozva ezáltal az aljnövényzet lakói között. A két felnőtt mögöttük ballagott, és beszélgetett, aztán amikor megérkeztek egy elkerített részhez, ami mögött erdei állatok bóklásztak, akkor a gyerekek háta mögé állva legeltették szemüket a csemetéiken, amint gyarapszanak ismereteik az erdők állatvilágáról.
- Csodálatos dolog gyereket nevelni - mondta Zsolt, és önkéntelenül az asszony derekára tette a kezét, mire Zsófi átfogta a férfi ujjait és megszorította. Szokatlan gesztus volt, nyolc éve nem érintették meg ilyen bizalmasan egymást, de most mégsem tűnt fel egyiküknek sem, hogy rendhagyó dolgot tettek.
Később, amikor tovább mentek, megszakadt közöttük a rövid időre létrejött különlegesnek mondható kapcsolat, ám még ekkor sem figyelt fel rá egyikük sem, hogy átléptek egy küszöböt, amelyre eddig, az elmúlt években nem volt példa.
- Csütörtökön, vagy pénteken a Halász elviszi a holmiját, - mondta Zsófi a férfi mellett bandukolva a következő elkerített terület felé vivő úton. - Át fogom rendezni a lakást.
- Sok cucca van? - kérdezte Zsolt.
Zsófi legyintett.
- Dehogy! - felelte. - A személyes dolgain kívül, szinte semmi sem az övé - letépett egy magasra nőtt fűszálat, és azzal csapkodta a bokrokat, mint egy gyerek. - Néhány bútoron biztos osztozkodnunk kell, de elég keveset vettünk közösen. A legtöbb vagyontárgy azelőtt került oda, mielőtt megházasodtunk. Anyámék bútorai közé kerültem vissza, a többit pedig azelőtt vásároltam, hogy hozzámentem volna.
- Nem lesz egy vidám délután.
- Nem bizony, de ezt már egyszer végigcsináltuk mi ketten.
- Az különösen szomorú munka volt - felelt kis tétovázás után Zsolt. - Még mind a ketten szerettük egymást.
Kis korlát választotta el a látogatókat a dróthálótól, ami a következő elhatárolt területet védte nyilván azért, hogy az arra tévedő gyerekek, ne nyúlkálhassanak az állatok éles fogai között.
- Nincs szükséged segítségre? - kérdezte a férfi, visszatérve az előző témára.
- Ezen még nem gondolkodtam. - Zsófi kézen fogta a lányát, mert áthajolva a kis korláton a drótháló közelébe került. - Pedig talán kellett volna gondolnom rá. - a kerítés túlsó oldalán magasra tartott fejjel szimatolta a feléjük érkező szagokat egy állat. Valószínűleg rendkívül büdösnek tarthatta a vendégek felől áradó mindenféle kozmetikumok szagát. - Anyám nem fog tudni segíteni, mert ahhoz kevés az ereje - folytatta az asszony. - Egyébként is, ha a gyerekeket lefoglalja arra az időre, míg a bútorokat tologatom, már magában véve az is nagy segítség lesz.
- Egyedül nem fogsz tudni egy bútort sem odébb tolni. - Zsolti kezét is el kellett kapni, mert követve Katinka példáját ő is szeretett volna közelebb kerülni az állatokhoz, pedig a kis korlátnak éppen az volt a feladata, hogy ezt meggátolja.
- Anyám biztosan örülne, ha találkozhatna a Kati nénivel, meg Katinkával, és a két lurkóval - mondta Zsolt. - Pakold be őket szombat reggel a kocsidba, és hozd át hozzánk! Ők elbeszélgetnek, meg játszadoznak együtt, mi addig elvégezzük a bútortologatást!
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.64 pont (116 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#43 A57L
2019. 05. 3. péntek 04:23
Jó sorozat volt,de sajnos itt a vége. Válaszolok rá!
#42 SikeresOtto
2018. 12. 30. vasárnap 08:41
A gép -- a páternoszter --, egy másik regényed címe. Melyik volt előbb? Válaszolok rá!
#41 tomi19
2014. 01. 10. péntek 18:44
Nagyon jó regény volt jó lenne több ilyet olvasni. Mikor lep meg minket olvasókat egy új történettel László? Válaszolok rá!
#40 Remete D. László
2013. 10. 30. szerda 09:28
Szívesen elárulom a cím értelmét. Leállt a gép, ami a páternosztert hajtotta körbe, körbe. Egyik lánytól a másikhoz, aztán vissza, aztán megint tovább.
Köszönöm, hogy elolvastad! Válaszolok rá!
#39 Bikmakkocska
2013. 09. 24. kedd 11:50
Ami azt illeti, meg szoktam érteni, hogy egy történetnek miért éppen az a címe. Most végigolvastam ezt a sorozatot.Rén jól sikerült. A végén sem jöttem rá azonban, hogy Remete miért adta ennek ezt a címet.

El tudná nekem valaki nekem ezt magyarázni?
Legjobb lenne persze, ha az író tenné ezt, de bárki segítségét szívesen fogadom. Válaszolok rá!
#38 Bikmakkocska
2013. 09. 16. hétfő 16:52
Pazar egy sorozat volt. Válaszolok rá!
#37 listike
2013. 01. 5. szombat 13:32
Tisztelt Remere D László!

Nem rudom jár-e még erre az oldalra.
Engedje meg, hogy kifejezzem mély tiszteletemet,
a két egybefüggő rehénye: A Páternoszter és a
leáll a gép miatt. Nem tartozok a fiatal korosztályhoz,
de nagy örömmel olvastam mind kettőt. Amikor Mártát lelőtte azaz őrül
nő, könnyek szöktek a szemembe, ugyanúgy mint amikor a kis Szilvike
mindta Zsófinek (Nekem nincs Anyukám. Lszel az Anyukám?)
Lentebb az egyik válaszában írja, hogy ajánlja Az Őrségváltás címűírását.
Sajnos ezen az oldalon azt nem találtam meg. Azt szeterném megtudi, hol olvasható ez a törénet. Gratulálok az írásaihoz és további sikereket
kívánok.
Üdvözlettel

István. Válaszolok rá!
#36 Remete D. László
2011. 07. 9. szombat 22:06
Köszi kedves Milamber.
Az őrségváltás-t elolvastad-e? Válaszolok rá!
#35 Milamber
2011. 07. 9. szombat 01:33
Szia Remete!

Várom az írásaidat!
Sajnálom, hogy úgy gondolod vége Zsófiék történetének.
Te vagy az Író! Meg hajlok akaratod előtt /de soha ne mond,hogy soha smile / !

Tisztelettel Milamber! Válaszolok rá!
#34 Aelm
2011. 06. 29. szerda 13:48
Szívesen olvasnék én is bármit tőled Remete.Mindegy csak írj! Válaszolok rá!
#33 Remete D. László
2011. 06. 29. szerda 10:22
Köszönöm a szíves invitálást Kedves Milamber!
Nem mondtam búcsút az oldalnak, tehát nem állítom, hogy többé nem írok erotikus történetet. Azt állítom, hogy Zsófi és Zsolt történetének vége, nincs hová folytatni tovább.
Tudod, egyszerre sok dolgot nem lehet csinálni, én most nem erotikust írok. Néha, kikapcsolódásképpen talán még jön valami tőlem, nem tudom.
Üdv!
Remete. Válaszolok rá!
#32 Milamber
2011. 06. 28. kedd 02:10
Üdvözöllek Remete!
Köszönöm a gyors válaszodat!
Emailt küldtem remélem nem zavarlak vele.
Szerintem a két kisregényed így jó, ahogy van. Elég nehéz kitalálni hogyan oldasz meg különböző konfliktusokat, mert egyrészt nem ismételheted magad, másrészt az olvasót valamilyen szinten le kell foglalni. Neked ez korrektül sikerült. Ez nem csak az én véleményem.
Az erotikára visszatérve. Megmondom őszintén sokszor átugrottam az „akciókat”, mert maga a történet annyira lebilincselő volt.
Nem szeretnéd esetleg folytatni a történetet. Régen írtál ide. Szerintem vagyunk egy páran, akik értékelik ezt a fajta erotikát. Tudom „másfajta” regényt írsz, de abban is néha pihenni kell, töltődni. Ide pedig régen írtál. 

A válaszodat előre is köszönöm!

Tisztelettel Milamber! Válaszolok rá!
#31 Remete D. László
2011. 06. 22. szerda 22:20
Kedves Milamber!
Ha nincs ellenedre tegezni foglak, itt mindenki mindenkit tegez, még akkor is, ha harag van a beszélők között, közöttünk pedig erről szó sincs.
A Páternoszter végén valóban nem érezhettél mindent elsöprő szerelmet, hiszen mondhatnám, nem is önként találtak egymásra, hanem az élet sodorta őket egymás mellé - ámbár talán emlékszel rá, a regény elején volt közöttük kapcsolat, ami már akkor kölcsönös vonzalom volt, csak éppen közbejöttek dolgok.
Zsolt és Zsófi valóban szerelmesek voltak egymásba, annyira, hogy ezért még elhagyni is képesek voltak egymást, és ez nagyon nagy dolog. Ez igazán egy képtelen gondolat: - annyira szeretlek, hogy elmegyek, hogy boldogan élhessünk. Vergődve álltak lábra mind a ketten, de az életben a problémákon túl tudunk vergődni, és néha az is hasznos.
Nagyon sajnálom, hogy ezt a konfliktust, a megoldással együtt sehogyan sem tudom átültetni olyan környezetbe, ahol mentessé válik az erotikától - pornográfiától, mert érdemes lenne a nagyközönségnek is megmutatni, de így nem lehet. Aki így is elolvassa, remélem jól szórakozik.
A folytatásban miért nyírtam ki Mártát?
Azért, hogy legyen megoldás. Azoknak az embereknek az erkölcsével nem fért össze más megoldás. - Megcsallak, megcsalod - ez nem az ő műfajuk, és az enyém sem. Az erotika és a nemiség szabad vállalása a számomra nem egyenlő a hűtlenséggel, a csalással. Véleményem szerint a Leáll a gép sokkal feszesebb, és sokkal jobb írás, mint a Páternoszter. (közben talán tanultam). Remélem, tetszett, és remélem, a karakterek is tetszettek. Elárulom. Mielőtt kinyírtam Mártát, napokig hezitáltam, és csak hosszas elmélkedés után választottam ezt a megoldást, magam sem voltam megbékélve az ötlettel, de másképpen nem ment.
Írok-e ide? Ha úgy adódik igen. Itt jelentem meg először, azóta is hálás vagyok az itteni stábnak ezért, de most nem erotikus írásokat írok, és azok itt nem kelendők, nincs is ilyen kategória. Ide is feltöltöttem a legfontosabb munkám alapján megírt két fejezetet - erotikus változatban, a Látogatás (Elke és Léna) címmel. Ezek - Az őrségváltás - ösvény az időben címmel jelentek meg egy testvérlapon, amelynek itt nem akarok reklámot kelteni, talán nem lenne tisztességes, de ha kapok tőled valamilyen E-Mail címet, akkor megtudhatod, hogy hol találod meg. A nyilvános címem: remeted.laszlo@freemail.hu
Ezen az oldalon megtalálhatod még a szerelemleckék című írásomat, talán az is érdekel.
Köszönöm, hogy megtiszteltél figyelmeddel, remélem olvasni fogod egyéb munkáimat is.
Üdvözöllek!
Remete. Válaszolok rá!
#30 Milamber
2011. 06. 22. szerda 03:57
Remete Tisztelt!
Köszönöm először is a válaszát.
Amikor elolvastam a „Páternoszter” kisregényt, megmondom őszintén, Én csalódott voltam.
Nem éreztem Zsolti és Márti között azt a szerelmet amit Zsófinál leírtál /bocs a tegezésért/.
Megmondom őszintén nem tetszett a befejezés. Talán, mert nekem is megvan az életben a saját „Zsófim”.
Szinte a kapcsolatunk ugyan az mint Zsófi és Zsolt között. A gyerek probléma „mellékhatása” nélkül.
Nemrég olvastam, hogy a másik írásodban találkozhatok a szereplőkkel.
Egyből elolvastam /többször/. Tetszett a befejezés bár sajnáltam Márti halálát.
Többet is olvastam volna róluk, de megértettem ők itt csak mellékszereplők.
Nem lehetne esetleg folytatni? Régen írtál már nekünk /olvasóidnak/.
Kíváncsi lennék pl. a gyerekek mit szólnak szüleik kapcsolatához. Az anyósék és a barátoknak mennyire tetszik a „kapcsolat. Összeköltöznek stb.? Megannyi kérdés, amit csak te tudsz leírni olvasóknak azzal az érzelem világgal amelyet szeretünk tőled. Szerintem vagyunk egy páran akik szívesen olvasnák.
Tudom régen írtál. Nem hiányzik egy kicsit az írás?
Még egyszer köszönöm az írásaidat /komolyan/!

Tisztelettel Milamber! Válaszolok rá!
#29 Remete D. László
2011. 06. 20. hétfő 17:17
Kedves Milamber!
Hetente be szoktam nézni, éppen azért, hogy megtudjam, van-e üzenetem.
Szívesen válaszolok, csak kis türelemre lesz szükséged, hiszen naponta azért nem járok erre.l
Üdvözlettel!
Remete Válaszolok rá!
#28 Milamber
2011. 06. 16. csütörtök 03:37
Tisztelt Remete!

Először is köszönöm!
Másodjára szokott még ide benézni?
Lenne néhány kérdésem.

Maradok tisztelettel!

Milamber! Válaszolok rá!
#27 Remete D. László
2010. 04. 23. péntek 21:30
Köszönöm!
További jó olvasást! Válaszolok rá!
#26 Józsi
2010. 04. 18. vasárnap 02:05
nálam meg 2 ó 01 (nem 14.01) Gratulálok, csatlakozom az előttem szólóhoz - mint a szocilizmusban... Válaszolok rá!
#25 brumi
2010. 01. 13. szerda 00:54
megint hajnali 1 mire végig értem az utolsó fejezeten.
gratulálok neked ezekért az írásművekért. mind a 2 történeteket ki kellene adni nyomtatásban, sztem sikered lenne vele. még egyszer gratuláció a műveidért.
sajnos csak 10 pontot tudok rá adni, mert a gép nem enged többet.

brumi Válaszolok rá!
#24 Yankie
2009. 10. 6. kedd 15:46
Kedves Remete!

Minden tiszteletem a tiéd, és remélem találkozom még az írásaiddal! Abban tökéletesen egyet értek veled, hogy ennek a történetnek itt a vége, még egy sorozat, már az utolsó utáni bőr lenne arról a bizonyos rókáról, azonban az írást remélem nem hagyod abba! Természetesen ez is mint a többi, 10 pontot érdemel!

Maximális tisztelettel:

Yankie és Párja! Válaszolok rá!