A+ A-

Leáll a gép 6. fejezet

- 1 -
Dodó nem merte nagy hangon piszkálni Anitát munka közben, mert tartott a főnöke rendteremtő szándékától, de ebédidőben néha a közelébe sodródva megpróbált kellemetlenkedni. Anita átnézett rajta, de azért szöget ütött a fejébe az első pimasz kérdés, vajon igényt tart - e rá valaki, hogy az ágyába vigye. Vajon léteznek - e valóban szereposztó díványok, ahol a kezdő előadók kénytelenek lefeküdni a rendezőkkel meg producerekkel?
Az egyik délután bemenve a Zeta stúdiójába, meg is kérdezte Timitől, mi erről a véleménye.
Soma a kolléganőjét megelőzve válaszolt.
- Egyelőre velünk állsz szerződésben, és mi fogunk talpalni az érdekedben. Mi zenészek vagyunk, és számíthatsz arra, hogy sok mindenbe bele fogunk szólni. Az öltözéked és a hajviseleted dolgát egyszer már elintéztük, de lehet, hogy még vitánk is lesz emiatt. Azt azonban megígérhetjük, hogy a szerelmi életedbe nem fogunk beleszólni mindaddig, amíg valamelyik partnered nem veszélyezteti a karriered.
- Ezt úgy kell értened - vette át a szót Timi, - hogy mi csak akkor beszélünk bele ebbe a dologba, ha botrányokba keverednél, mert abból egy kevés hasznos hírverés, de sok már káros. Mi azonban zenészek vagyunk, és inkább azzal hívjuk fel magunkra a figyelmet, hogy az emberek szeretik meghallgatni a játékunkat. Biztosíthatlak róla, hogy amíg hozod a formád, nem kell lefeküdnöd senkivel.
- A színpad persze olyan világ, ahol rendkívül közel kerülnek egymáshoz az emberek - folytatta Soma. - Ha nem számíthatsz a társaidra, akkor megbukhatsz. Közeli kapcsolatok alakulnak ki, és sok rosszindulatú pletyka terjeng arról, hogy rendezők, meg színésznők milyen viszonyban vannak. Sok énekesnő lesz felesége, élettársa a menedzserének, de ez általában valódi érzelmeken alapul. Szerintem nincs mitől tartanod, én biztosan nem viszlek ágyba akaratod ellenére, a Timi meg pláne.
- A Príma, meg a Best egyébként is velünk fog tárgyalni, és ha engem, vagy pláne a Somát meg akarják dugni, nem kezdőkkel állnak majd szembe - eresztett meg egy megnyugtatónak szánt élcet Timi.
Soma felkapta a fejét.
- Az biztos, hogy engem még senki nem dugott meg, de hogy nem a Molnár lesz az első férfi az ágyamban az egészen biztos.
- Ahogy téged ismerlek, erre egyetlen férfinak sincs esélye - nézett rá kétértelműen Timi, - de nekem is szép hosszúak a körmeim, és nagyon ronda karmolási nyomokat tudok vele ejteni.
Anita ezek után némiképpen megnyugodva tért napirendre a kérdés felett.
Kedden jött az értesítés, hogy a Best Tévé igazgatója szeretné meghallgatni Anitát, mert Zsófi elmondása alapján, meg a korábban elkészült bemutatkozó lemez lejátszása után, érdeklődik a vetélkedő ötlete iránt. Szeretné ő is élőben látni, és hallani a lányt ahhoz, hogy a továbbiakról dönteni tudjon.
Ez a meghallgatás, már kevésbé barátságos hangulatban zajlott, mint a két héttel korábbi. Az előző alkalom résztvevőin kívül, a Best - től, egy egész kompánia volt jelen az eseményen. Molnár körülvette magát művészeti igazgatóval, rendezőkkel, szerkesztőkkel, de az eredmény ettől függetlenül hasonló volt. Molnár, és a Best zeneigazgatója, hamar döntött.
Egymásra néztek, suttogtak pár mások által nem hallható szót, és Molnár kimondta a varázsigét.
- Meg van véve. - Ez a nem túl szép, és nem is igazán magyaros mondat, az igazgató érdes hangján, új irányt adott Anita életének.
- Az üzlet részleteit még a jogászok, meg néhány ötletadó showman segítségével ki fogjuk dolgozni, de azt ajánlom, teljes erőbedobással készüljön mindenki a feladatra - zárta le az értekezletet Molnár.
Pár nap múlva az ügyvédek összeültek, és két hétig tartó egyezkedésbe kezdtek.
A nyár a végéhez közeledett, mire minden megállapodást megkötöttek. Az erre a célra kitalált tehetségkutató verseny részleteinek kidolgozásába a Zeta Stúdiót is bevonták, így Soma és Tímea alakíthattak rajta egy keveset, s bár az alkalmi egyesülés célja a papír tanúsága szerint nem az volt, hogy Anitából mindannyiuk közös hasznára sztárt faragjanak, de természetesen a saját emberük befutására fogadtak volna az üzlet résztvevői.
A koncepció szerint nem hatalmas létszámú, egymással vetélkedő énekes csapat indul a versenyben, hanem négy különböző menedzseriroda vagy hanglemezcég egy - egy versenyzője közül kapja meg valaki, a Best - Príma Hangja címet a vetélkedő végeztével. A három további versenyzőt, egy - egy világcég hazai irodája indítja, és a Best egyetlen előjogot kötött ki magának, hogy a koncerteken való részvétel sorszámát ne sorsolással döntsék el, hanem a Best - Príma konzorcium igényei alapján.
Mivel csak négy versenyző volt, nem lett volna célja semmiféle kieséses versenynek. Úgy döntöttek tehát, hogy hat fordulóban, mind a négy versenyző, váltott helyszíneken tartott külön - külön koncerteken fogja összemérni erejét.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.46 pont (80 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#12 A57L 2014. 09. 3. szerda 16:34
Jó történet.
#11 listike 2013. 11. 1. péntek 06:26
A helyzet fokozódik.
#10 Bikmakkocska 2013. 09. 16. hétfő 13:57
Tényleg egyre jobb.
#9 Yankie 2009. 10. 5. hétfő 22:19
Ha szabad ezt mondanom, a szinvonal egyre jobb! Kívánok neked, sok csendes órát, a nyugodt alkotáshoz, hogy továbbra is kényeztethess minket, kedves Remete! Remélem nem veszed zokon az önzőségemet! :))
#8 sihupapa 2009. 03. 5. csütörtök 18:41
Köszi!!
#7 Remete 2009. 02. 27. péntek 17:07
Köszönöm szépen, ha a történetem miatt képesek vagytok hajnalban kelni, vagy későn lefeküdni. Persze az is jól esik, ha valaki nappal olvassa el az írást, és nappal pontotz.
Üdvözöllek mindnyájatokat!
Remete.
#6 rapid 2009. 02. 26. csütörtök 11:01
Háát Remete a többiek történetei és többé kevésbé jók, de a tiéid azok lenyűgözőek! Nem akarom a többi szerzőt sem megbántani, de alig várom, hogy jöjjön a te töténeteidnek a folytatása!
Csak gratulálni tudok, nagyszerű amit művelsz, és az, hogy azt mesterfokon teszed!!!
#5 Tee 2009. 02. 26. csütörtök 08:49
Messze a legjobb történet!
#4 Olvasó 2009. 02. 26. csütörtök 08:23
pisti!legalább van miért várni!:D
(bár én már tartottam tőle,hogy ezen a héten már nem kapunk újabb rész)
#3 pisti47 2009. 02. 26. csütörtök 03:54
Minek kell nekem ilyen kurva gyorsan olvasnom? Még nem is pirkad odakinn és vége. Most várhatok megint egy hétig. Akkor is kösz.
#2 incifinci 2009. 02. 26. csütörtök 01:26
Hú, de hiányzott már!
#1 Törté-Net 2009. 02. 26. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?