A+ A-

Leáll a gép 7. fejezet

- 1 -
Azon a héten volt a vetélkedő első fordulójának második koncertje. A szabályok szerint mindegyiküknek választani kellett egyet a versenytársak korábban bemutatott dalai közül, és azt el kellett énekelni. Az előző héten Dóra a country énekes lány, a Felkelő Nap Házát választotta Anita műsorából, de jobban tette volna, ha valamelyik másik dalt énekli el, mert ennek a túlságosan ismert számnak az előadása nagy kockázattal járt, és csaknem bukássá változott számára az előadás. Egyébként sem aratott tomboló sikert a leány, mert semmi eredetit nem tudott felmutatni, továbbra is csak másolni igyekezett.
Az esküvői munkaidő alatt énekelte el Wágner a saját műsorát, és Soma otthon, amikor videóról visszajátszotta az adást, kellemetlen meglepetésként érzékelte, hogy a Rock 'n' roll éjszakák bársonyos reggelek, szakértő előadóra talált ebben a rock - énekesnőben. Soma természetesen továbbra is fenntartás nélkül bízott Anitában, de azt már látta, hogy a verseny kettőjük között fog eldőlni, és kíméletlen lesz. Wágner ugyanis jól énekelt, és a kísérő együttes is jó volt. Azt persze tudta, hogy ők, még korántsem dobtak be mindent a harcba, amit zeneszerzőként, és hangszerelőként bedobhatnak, tehát vannak még tartalékok, de lehet, hogy Wágnernek is vannak még titkos forrásai, és tartogat még kellemetlen pillanatokat a hátralévő időben.
Egyelőre a meglepetés ereje, egyértelműen Anita javára billentette a mérleget, és talán a minőség is az ő esetében volt jobb.
Hétfőtől aztán kiegészített repertoárral kellet folytatni a gyakorlást. A szabályok szerint, Anitának is fel kellett vennie a számai közé mindegyik vetélytársától egy - egy darabot, és a saját stílusához igazodva áthangszerelve elénekelni. A három zeneszámból kettőt már ki tudtak választani, hiszen ezek a korábbiakban elhangzottak. A harmadik, a várhatóan diszkó jellegű darabot csak a hét végén fogják majd kijelölni, amikor Amanda elénekli a saját műsorát.
Egy darabot a közönség tart életben, a szavazataival, egyet pedig a versenyző menthet át a korábbi előadásból a saját megítélése alapján.
A debütáló gálakoncertet követő héten rohammunkában elkészült egy lemez, amely mind a tizenkét dalt tartalmazta a versenyzők bemutatkozásképpen előadott műsorából, és a rajta lévő számok a szokásosnál gyorsabb tempóban lépkedtek felfelé a slágerlisták grádicsain.
Anita műsorából a közönség egyértelműen a Rock 'n' roll éjszakákra szavazott, és a szám már a lista első helye felé lépkedett. Anita kedvence a Született asszony volt, ez is a slágerlistákon tanyázott.
Az első forduló Nyíregyházán zajlott az itteni színházban léptek fel egymást követő szombatokon a versenyzők, és ezeket a koncerteket közvetítette a Best is, meg a Príma is.
Három délelőttöt kaptak a színpadi próbákra, és Anitának emiatt természetesen mulasztania kellett az iskolából. Korábbi eredményeire, és a kezdeti sikerekre való tekintettel, megkapta az igazgató hozzájárulását ehhez azzal a feltétellel, ha bepótolja a hiányzás miatti kiesést a tanulásban. A korábbi tanulmányi eredményekre azonban lassacskán árnyékot vetett a verseny, hiszen az időt nemcsak a fellépések és a próbák meg az énekórák rabolták a lánytól, hanem egyre többször követelték a személyes kapcsolatot a sajtótól, és néha közönségtalálkozókra is el kellett mennie.
A countryval próbálkozó Dóra számai közül a régi dalt, a gyors tempójú Gypsy heartot választották az első fordulóhoz, Wágner előadásából pedig egy teljesen új rock and rollt. A harmadik kötelező darab kijelölésével, egyelőre várni kellett, hiszen ez a része a versenynek csak Szombaton hangzott el. Amanda műsorából végül a Boney M régi 1977 - ben készült számát a Láttad - e már valaha az esőt választották, csakhogy nem a diszkó feldolgozást használták alapul, hanem a Fogarty - féle eredetit.
Eltekintve attól, hogy egy sokkal keményebb hangzású nótát szívesen énekeltettek el Anitával, mint valami diszkós limonádét Somának ez a zene a kedvenc filmsorozatának, a Csillagkapunak a befejező részét juttatta az eszébe, amelyikben néhány évtizedre megáll az idő a szereplők számára, és ők ez alatt a zeneszám alatt öregszenek meg vagy öt évtizedet, a néző szeme láttára.
Természetesen nem lehetett slágermúzeumot csinálni a műsorból, ezért a koncert számai között helyet kapott néhány frissebb szám is, többek között Pink Buta lánya is. Ezt a fricskát nem lehetett kihagyni, hadd pukkadozzanak a versenytársak az eszükbe juttatott jelzőtől, amely bárkire igaz lehet, de Anitára semmi képen sem.
A stáb - a kísérő zenekar az öltöztetővel már kedden este megérkezett a koncert színhelyére. A televízió gárdája már a hónap eleje óta a városban volt, a műszakiak és az asszisztensek szinte odaköltöztek, csak Halász a rendező volt az, aki minden héten hazautazott a koncert után, és csak pénteken érkezett meg újra. A város főterén álló szálloda, szinte dugig volt.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.46 pont (65 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#22 A57L 2014. 09. 3. szerda 16:35
Kezd hosszú lenni.
#21 listike 2013. 11. 1. péntek 17:52
Azt hiszem, ennél nagyobb csalódást nem okozhatott volna a szerző. Aki olvasza a Páternosztert, tudja, hogy Márta volt az a lány aki a legtöbbet szenvedte. Az a tény, hogy Őt ölette meg az író, számomra a leggyalázatosabb hiba volt. Ezért csak 1pont.
#20 Bikmakkocska 2013. 09. 16. hétfő 14:45
Jujjjjj.........
#19 Yankie 2009. 10. 5. hétfő 23:26
Kedves Remete!

Ez a rész sajnos eléggé lesújtott!, Kegyetlen húzás volt pont Mártát megölni, elvenni Zsolttól a kedvesét. Az egész eddigi műveidben, ez a két szerencsétlen szenvedett a legtöbbet. Ha csak megsebesül, de felépül, szerintem elég drámai lett volna. Ettől eltekintve, természetesen továbbra is örvendünk a stílusodnak! Megyek olvasgatok tovább :) 10p.
#18 Yankie 2009. 10. 5. hétfő 23:25
Kedves Remete!

Ez a rész sajnos eléggé lesújtott!, Kegyetlen húzás volt pont Mártát megölni, elvenni Zsolttól a kedvesét. Az egész eddigi műveidben, ez a két szerencsétlen szenvedett a legtöbbet. Ha csak megsebesül, de felépül, szerintem elég drámai lett volna. Ettől eltekintve, természetesen továbbra is örvendünk a stílusodnak! Megyek olvasgatok tovább :) 10p.
#17 Andreas 2009. 03. 5. csütörtök 21:16
Ha már megemlítetted a helyesírást: sok helyen teszel vesszőt, ahol nem kéne - ezzel együtt nem tudnék lemondani arról, hogy tovább olvassalak. 10 pont!
#16 sihupapa 2009. 03. 5. csütörtök 19:48
Remeténél nincs jobb.
#15 Remete 2009. 03. 5. csütörtök 09:16
Kedves Lemon Orange!
Nem nagyon tudom, hogy mit válaszoljak Neked.
Az agresszívitás ősidők óta velünk lévő tulajdonság, és nagyon sajnálom, ha az ábrázolás megrémít. Fordulatos, cselekményes regényt nem-igen lehet enélkül írni.
Valamilyen mértékben az összes élőlény, még az egyszerű fűszál is agresszív, hiszen a szomszédos élőlénnyel kell versenyben lennie a talajban lévő vízért, tápanyagért, de agresszív a pillangó, vagy a tápláléklánc alja felé lévő élőlény is, a nálánál lentebb lévőkkel szemben. A különbség köztünk emberek, és a tudat nélküli (ha valóban azok? - ezt nem tudjuk) állatok, növények között az, hogy a rosszindulatot, bosszút, csak mi ismerjük és gyakoroljuk. Ezek nélkül nagyon sok irodalmi mű hiányozna a polcainkról.
Nem tekintem magam írónak, és a munkámat irodalomnak, de valamilyen minőségre mégis törekszem. Ezért is van az, hogy sokan nem szeretnek. Kérlek, Te maradj meg olvasóim között, hidd el, hogy a konfliktus, majd az azt feloldó katarzis nagyobb élményt ad, mint a konfliktusmentes, egyyenes vonal mentén rajzolt történetek.
Köszönöm a figyelmed, és én is szép napot kívánok Neked!
Üdv.
Remete.
#14 Lemon Orange 2009. 03. 5. csütörtök 00:08
Kedves Remete!

A második rész végeztével abbahagytam az olvasást. Úgy csináltam, mint a kisgyerek, hogy ha nem olvasom tovább a történetet nem is történik meg semmi a további eseményekből. Aztán néhány óra elteltével csak visszamerészkedtem, hogy megtudjam, miképp folytatódik hőseink sorsa.
Mint irodalmi mű - természetesen :) - nagyon tetszett, de a benne megjelenő agresszivitás elrémiszt. Azért továbbra is lelkes olvasód maradok.

További szép napot!
#13 Remete 2009. 03. 4. szerda 01:35
Bocsánat!
Utólag végig olvasva a hsz-t látom, hogy a betű kettőzések most sem voltak teljesen sikeresek a tasztatúrámon. A múltidő jele magánhangzók között a két t, tehát nem alkottam rossz sablonokat és az Emberi rosszindulat is hosszú mássalhangzóval valóságos
#12 Remete 2009. 03. 4. szerda 00:59
Kedves Andreas!
Életünk mozgatórugói a szeretet, a gyűlölet, és néhány egyéb önző tulajdonság. A két szereplő közötti párhuzamra ezért nem figyelnék túlságosan, én sem gondoltam rá. (Hogy ők mire gondoltak, az majd kiderül.)
Remélem, nem alkotam rossz sablonokat magamnak, azt nem szeretném. A történet elején Soma is kimondta a mottót, kétszer ugyanúgy ugyanannak a zeneszámnak egy-egy része, soha sem hangozhat el. (Ezt nálam jobban tudod.)Mindazon által semmiben sem lehetünk biztosak. Az emberi roszindulat, ostobaság és más negatív tulajdonságok határtalannak tűnnek. (A valóságban legalább is. A mese talán jobb a valóságnál. ) Majd meglátjuk.
Üdvözöllek!
Remete.
#11 Andreas 2009. 03. 3. kedd 22:59
Kicsit nyugtalanít a párhuzam Jocó és Saci között - mindketten oktalanul gyűlölik egyik hősét a történetnek -, de reménykedem abban, hogy "nem lehet kétszer ugyanabba a folyóba lépni".
#10 Remete 2009. 03. 3. kedd 20:45
Kedves Olvasó!
Úgy hiszem, lesznek még fordulatok, de azért marad az erotika is.
Üdvözöllek a többiekkel együtt!
Remete.
#9 Olvasó 2009. 03. 3. kedd 20:08
Váratlan fordulatot hozott ez a rész,és drámát.Várom a további fejleményeket.:)
#8 pisti47 2009. 03. 3. kedd 13:19
Ijedtemben abbahagytam az " udvarlást, mert baromira hetero vagyok, de most gondolj bele, az ember nincs fábol és ha egy iromány, mondjuk inkább mű hatással van rá, hát kénytelen kifejezni valahogy. Sajnos életemben ritkán fejeztem ki, mutattam ki érzéseimet, volt is néhány válásom, de most, hogy eszembe jut Te is írtál a Remetének szépeket, hát nem kell szégyenkezni. Tőled is olvastam, az sem volt kutya, de az almát és a körtét nem hasonlítjuk össze. Igaz, Jani bá Üdv pisti47
#7 Jani bá 2009. 03. 3. kedd 11:37
Udvaroljatok még egy picit egymásnak , nagyon tetszik . Tényleg.
#6 pisti47 2009. 03. 3. kedd 10:28
Hát nem ilyen egyszerű a történetírás, ahogy a receptjét leírtad, de épp ezért vagy mestere. Én csak élvezője vagyok a szépirodalomnak, régen kezdtem, de azért nem mertem egyszer sem kipróbálni magam ilyen téren. Lehet, a műszaki pályám miatt, de Te azt írod, amit én is érzek, ha tudnék írnék, maradok a kaptafámnál, Te pedig még írj nagyon sokat. (sokan szeretnék) Üdv pisti47
#5 Remete 2009. 03. 3. kedd 09:27
Kedves pisti47!
Természetesen nem élő emberek, de a történetet nem kanyarinthatom akármerre. Amilyennek alkottam a jellemüket, természetüket, úgy kell cselekedniük a történetben.
Üdv Remete.
#4 pisti47 2009. 03. 3. kedd 09:20
Kedves Remete! Ezek szerint a történeted hősei (most) élő emberek? Mert hogy hagyod őket rosszalkodni, az biztos. A módszered akkor is kitűnő. Ha hagyod őket, ha nem, te akkor is őstehetség vagy. Vannak írásaid máshol is? Ez nem a reklám helye, de jó lenne megtudnom. Üdv pisti47
#3 Remete 2009. 03. 3. kedd 07:56
Kedves pisti47!
Mint mondtam már a mútkor, igazából nem én találom ki ezt a sztorit. Én csak a figurákat, meg a jellemüket, hátterüket találtam ki, aztán engedtem élni őket. Ők meg aztán rosszalkodnak, vagy jót tesznek, vagy olyanok mint mi, jók és rosszak egszerre. Én pedig lejegyzem a tetteiket.
További kellemes olvasást!
Üdv.
Remete.