A+ A-

Ha a Dunapart mesélni tudna 2. rész - Tapasztalatszerzés

Ismét a folyó parton, ismét egyedül. A megszokott helyemen voltam, késő nyár volt, fülledt meleg, szél semmi. Pont az az idő, amikor meg sem mozdulsz és már folyik rajtad mindenhol az izzadtság. Pont erre jó a hideg Duna víz, csak bemész és lehutöd magad. Többször is bementem a vízbe, de nem sokat ért, miután megszáradtam szinte azonnal újból izzadni kezdtem. És még csak reggel fél 10 volt! Mi lesz itt később? Nem fogom bírni, csak az árnyékban.
És eljött az a pillanat amikor tényleg be kellett vonulnom a huvösbe, megkerestem azt a kis tisztást ahol a múltkori történet megesett és letelepdtem. Jó kilátásom nyílt a kavicsos partra, és mégsem égtem szénné. A Duna semmit nem változott, talán a vízszint volt egy kicsit magasabban, mert a kavicsos part keskenyebbnek tunt, mint múltkor. Az öreg folyót semmi nem zavarta, se a kirándulóhajók okozta hullámok, se a kiabáló, nevetgélő vízitúrázok; megállíthatatlanul, könyörtelenül folyt tovább a távoli tenger irányába.
Nagy volt a forgalom a vízen, két túrakenus csapat és vagy 20 - 30 kajak - kenus haladt el a part közvetlen közelében. Engem most nem nagyon láthattak, de én egész jól láttam mindent. Csak az vehetett volna észre aki partraszáll. Lehet, hogy ott fekve egy kicsit elszundítottam, mert nevetgélésre ébredtem fel. Ráadásul elég kínos volt.
Ott állt tőlem kb. 10 méterre két lány és rám mutogatva vihorásztak. Nem is tudtam mit csináljak, de mire észbekaptam volna az egyik már közelebb is jött.
- Te olyan mutogatós bácsi vagy? - kérdezte vihogva
Azt hiszem a lányok nem voltak százasok és aztán kiderült miért. Mindkettejük kezében egy - egy sörösüveg táncolt, szinte teljesen üresen. Zavarban voltam, nem tudtam hányan vannak, mert ha szerencsém van - vagy pechem, kérdés honnan nézzük - , akkor egy egész leánykollégium szállt partra és pár másodperc múlva már 40 lány fog rám viháncolva mutogatni. De nem történt semmi, úgy látszik csak a két Robinsonát vettette partra az ár.
Mit csináljak? Nem szoktam idegenekkel szóba elegyedni, - a múltkori szituáció se rajtam múlott, hogy olyan szép dolog keveredett ki belőle - és most sem akartam. Főleg látván állapotukat. Tény, hogy nem voltak részegek, és csak egy üveg sört ihattak, de úgy látszik ez is egy kicsit a fejükbe szállt.
Mindegy, lesz, ami lesz, gyorsan felkaptam a fürdőnadrágomat és kimentem. A partra félig kihúzva egy turakenu hevert, benne az evezőkkel. Valaki a hajó orrán lévő Luna feliratot Puna - ra varázsolta egy filc segítségével. A két lányon kívül senkit nem láttam sehol, a folyó nyugodtan ballagott medrében. Mindkettőjükön fürdőruha felső volt, alul egy sort. Aki megszólított , a magasabb, szőke rövid hajú lány volt, míg a társa szintén szőkés, de kicsit alacsonyabb. Mellben jól el voltak eresztve. Kb. 20 évesek lehettek.
- Nem vagyok mutogatós bácsi, miért lennék az? - kérdeztem
- Mert itt lóbáltad! - vihogta a másik
- És mi rossz van abban, ha lóbálom? - próbáltam felvenni a társalsgás beszédstílusát és színvonalát
- Tulképp semmi - vigyorogta a magasabb
- Akkor ?
Nem tudtak mit válaszolni, csak összenéztek és újra elröhögték magukat.
- Egyedül vagytok? - kérdeztem
- Szerinted?
- A Dunával vigyázni kell, nem jó ha alkoholizáltok miközben eveztek! - intettem őket tanítóbácsi módban
- Ugyan - legyintett a magasabbik és kiita az utolsó csöppet is az üvegből és messzire hajította. A társa erre megint röhögni kezdett.
- Csak egy sört ittatok?
- Jah
- Biztos?
- Igen, de miért érdekel, nem vagy az apánk
- Még szerencse - morogtam
- Megdugnál minket?
Kicsit ledöbbentett a kérdés. Persze hogy!
- Ne.. eee.. m - habogtam a hirtelen kérdéstől
- Miért?
- Mi az hogy miért?
- A miért az miért. Egyszeru kérdés. - mondta a magasabbik. Úgy látszik ő a vezérevezős. - Talán kis csitriknek tartasz minket? - ugrott nekem
- Ugyan hagyd már Vera! - csitítgatta a társa a magát hergelő csajt
- De nem, most miért nem dugnál meg minket? Ha már úgyis mutogatós bácsi vagy!
- Nem vagyok mutogatós bácsi!
Az Verának hívott lány dühöngött, de csak addig tartott a durcizása, amíg a társa oda nem súgott valamit a fülébe. Aztán ismét hangos vihogásba kezdtek. Fogalmam sincs mi olyan mulatságos
- Pedig voltam már férfival - büszkélkedett
- Nem kétlem - feleltem
- Akkor mi a baj? Ronda vagyok? Vagy Timi a csúnya?
- Dehogy vagytok csúnyák... - próbáltam védekezni
- És tudok szopni is - bökte oda, majd ismét vihorászni kezdtek.
Csak álltam némán, nem válaszoltam.
- Timi is tud. Ugye Timi? - fordult a társa felé a lány.
Timi vonakodva de bólogatni kezdett.
- Igen, tudok.
- Na látod - mondta fölényes arccal Vera.
Pár másodpercnyi csönd következett. Végülis persze, megdugnám őket. Jó alaposan. De azért ez mégse így megy. Más a gondolat és más a tett. Főleg ilyen helyzetekben.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8 pont (41 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#4 papi 2014. 01. 14. kedd 15:36
Tetszik
#3 A57L 2013. 11. 18. hétfő 04:52
Egész jó.
#2 tiborg 2010. 10. 14. csütörtök 09:22
jo folytatas! A 3. kovetkezik !!
#1 Törté-Net 2008. 11. 4. kedd 00:00
Mi a véleményed a történetről?