A+ A-

Páternoszter 2. fejezet - Játszadozások - 1-9. rész

Itt tartottam az olvasásban, amikor a kapucsengővel szünetet rendelt el valaki.
Teljesen elfeledkeztem arról, hogy előre egyeztettünk telefonon, hogy vásárlójelölt érkezik, aki szeretné megtekinteni az eladó ingatlant.
Körbevezettem a rendetlen lakásban, és röstelkedve kértem bocsánatot a romok miatt, de költözés előtt nem lehet másmilyen állapotokat produkálni.
Megmutattam neki mind a három szobát, és elszégyelltem magam, amikor a háló került sorra, mert mióta egyedül voltam, lomposabban éltem, és reggelente nem raktam rendet magam után. A hatalmas duplaágy egyik oldalán, most is ott volt az ágynemű, nemhogy bevetetlenül, hanem teljesen rendetlenül, gyűrötten, úgy, amint reggel kiszálltam belőle.
Meg is fogadtam magamban, hogy megállítom a leépülésnek ezt a rohamos tempójú terjeszkedését magam körül. Nem engedhetem magamnak, hogy az egyedüllét, a belső ziláltság a külsőm elhanyagoltságában tükröződhessen.
- Mennyi az ára végül is? - zökkentett ki gondolataimból a férfi, aki vásárlónak jelentkezett.
- Negyvenöt. - vágtam ki szégyenkezés nélkül.
- Nem sok az egy kicsit? - fintorgott.
- Azt, hogy önnek sok-e nem tudom, de a házhoz, és a hatalmas telekhez képest nem az. - mondtam, és az járt a fejemben, hogy szégyenkezés nélkül el fogom kérni a tízszeresét annak az árnak, amennyiért mi vettük évekkel ezelőtt álmaink házát. A bánat nem tesz hülyévé, és az eladással sem kell sietni. Sajnos nem kell gyereknevelésre költeni a bevételt. Más miatt, meg miért lenne sürgős?
Alkudozni akart, de hajthatatlan voltam. Két okból sem bocsátkoztam vitába. Az egyik indíték az volt, hogy az első jelentkező még nincs abban a pozícióban, hogy elfáradva a sok kínálgatásban, könnyedén engednék a vételárból, a másik pedig az, hogy szerettem volna már újra belemerülni az emlékek újbóli átélésébe. Szerettem volna folytatni a napló olvasását.
- Sajnálom. - mondta, - pedig ez egy szép épület.
- És hatalmas telek. - egészítettem ki. - Majdnem akkora, mint egy közpark.
Széttárta a kezét. - Hiába, ennyit nem tudunk előkeríteni.
- Pedig kevesebbért nem eladó.
Nem is fogok sokat engedni az árból. A tízszeres ár, ami hatalmas nyereségnek tűnik a vásárláshoz képest, sajnos nem akkora nyereség, mint ahogy hangzik. Ennyit emelkedett az ingatlanok ára, ha másikat kell vennem, az is ilyen áron vár rám, hiszen a Forint is rengeteget romlott az eltelt évek alatt, no meg alaposan felújítottuk a házat, teljesen korszerűvé varázsoltuk, és az átépítés óta semmit sem romlott az állaga.
Nem voltak gyerekek, akik lerugdalták volna a vakolatot a falról, vagy betörték volna a hőszigetelő üvegeket.
Nem voltak gyerekek.
Alig vártam, hogy becsukhassam mögötte a kaput, és folytathassam az olvasást.
***
- 1 -
A gimnázium, ahová középiskolába beiratkoztam, kellemes meglepetésekkel szolgált.
Nem volt nagy távolságra tőlünk, így nem kellett hajnalban kelnem, és korán haza is értem, ezért gyakran lett volna lehetőségünk a Jolival való közös szórakozásra, de az ikrek miatt, végül is, csak ritkán tehettük meg.
Azért, ha nem is ilyen jellegű szórakozást, hanem másmilyen élményt, bőven kínált suli. Szakkörök és különórák nagy választékát tárták elénk, mindjárt az évnyitón. Akik valamilyen tantárgy megismerésében akarták a tudásukat bővíteni, azoknak számtalan lehetőségük volt, akár kezdő, akár haladó fokról legyen is szó. Aki pedig alig várta, hogy a tankönyveket letehesse, azok sportolhattak, barkácsolhattak, járhatták a természetet, a legjobb nevelők vezetésével. A tanári kar fiatalokat kedvelő, hozzáértő pedagógusokból állt, kevés gyerek akadt, akinek sikerült konfliktusba kerülni a velük.
Már szeptemberben bejáratos lettem az elektronikai szakkörbe, és a vezető tanár, meg néhány felsős segítségével összebarkácsoltunk, valami keverőpult félét. Mikor tudakolták, hogy minek, nem adtam őszintén választ, de érzékeltettem, hogy zenekarosdit szeretnék játszani. Féltem a kudarctól, és ezért nem árultam el az igazi célom, hogy iskolarádiót szeretnék csinálni. November elejére kész lett a ketyere, és nekiláttam megtervezni egy műsort, amit majd letehetek egy illetékes asztalára. Biztos voltam benne, hogy semmire sem megyek az elképzelésemmel, ha csak elsírom a bánatom, és azon kívül, hogy segítséget kérek, egyébre nem telik tőlem.
Magamhoz vettem egy walkmant, és gyakorolni kezdtem Először csak a magam hangját vettem fel, amint felolvasom az újságból a híreket, meg bevezető szövegeket mondok elképzelt riportok elé.
Az egyik délután, beállítottam a Jolihoz, hogy adjon nekem interjút.
- Azt hittem, mást akarsz tőlem. - mondta csalódottan.
- Persze, hogy akarok mást is, de addig, amíg mással foglalkozunk, hová dugod az ikreket?
- Te vagy a férfi, találd ki te! - felelte, és a mondat végén már ott is volt előttem az egyik csibész.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.57 pont (136 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#27 veteran 2015. 04. 24. péntek 09:57
Remek.
#26 Bikmakk 2012. 07. 22. vasárnap 22:09
10-es pipec.
#25 Yankie 2009. 10. 3. szombat 20:53
Még mindig nagyon rendben megy a sztori. 10p Látom, lejjebb sokan kritizálják az elért pontszámaidat, kedves Remete! Oda se nekik én azt mondom! A többség szerencsére értékeli az igényesen megírt és szépen felépített történeteket is!

#24 Min 2008. 08. 10. vasárnap 01:25
Remek a történet, nagyon jól írsz. Örülök, hogy végre olvashatok olyan történetet is ami nincs tele káromkodással és nem csak szexről szól. Gratulálok.
#23 kényeztetö 2008. 08. 7. csütörtök 08:17
Nem tudom miért ellenségeskednek az olvasók,mikor a sok silányabbnál-silányabbakat szeretettel.csámcsogva olvassák. Kattincs másra.Nagyon jó az írás,úgy grammatikailag,mintszinte már müvészileg. Írj tovább ilyeneket,ne foglalkozz az IQ /_/balynokokkal!!!!!!!!!!!!
#22 free 2008. 07. 28. hétfő 17:45
jó a folytatás is.... inkább ezzel foglalkoznátok....
#21 Steve 2008. 06. 27. péntek 22:46
Hi Remete!
Ha értelmezed rendesen a beírásomat, akkor már a megszólításból is észre kellett volna venned. Ez a kérdésedre a válaszom.
Egyébként várlak téged is a véleményeddel az említett, tehát; "Mi kéne még az oldalra?" -nevű fórumhoz.
Üdv. Steve
#20 Remete 2008. 06. 27. péntek 20:14
Kedves Steve!
Sértegetni engem is szoktak, elég sokszor, de aki egy nyilvános lapra elhelyezi az írását, annak erre késznek kell lenni. Kapom ám az egypontosokat én is, de hát ilyen az élet.
Itt megvalósul a demokrácia, összes hibájával, és előnyével. Idézzem Churchillt, ez a legrosszabb társadalmi forma, kivéve az összes többit.
Többeszámot használsz, amikor azt írod Szeretiteklátni stb., és az én történetem kapcsán írod. Mi vonatkozik ebből rám?
Üdvözöllek!
#19 Steve 2008. 06. 27. péntek 19:22
Tisztelt Törté-Net!
Erről beszéltem nem túl rég a "Mi kéne még az oldalra?" -nevű fórumban.
A topp tíz megosztja az embereket. Vagy lehet hogy ez a célotok? Szeretitek látni a vérig sértett emberhegyeket?
Mert bizony látni itt furcsaságokat.
#18 Törté-Net 2008. 06. 22. vasárnap 19:10
A rendszer nem ad módot a többszöri szavazásra egy regisztrációval. A többszörös előfizetés egy módszer, de mivel ez egy non-profit "verseny", ezért sok értelmét nem látjuk ilyeneknek.
Arról nem is beszélve, hogy a többszörös tagsági váltás is nyomon követhető.

Úgyhogy kérek mindenkit, hogy alaptalanul ne gyanúsítgasson mást.
Másrészt akinek mondjuk nem tetszik a sorozat, annak nem muszáj minden részhez ezt leírnia.

Köszönettel: Törté-Net Szerkesztőség
#17 Remete 2008. 06. 22. vasárnap 17:06
Ráadásul háorszor egymásután.
#16 Remete 2008. 06. 22. vasárnap 17:05
Ilyen az, amikor butácska lesz, aki okskának nevezi magát?
#15 Okoska 2008. 06. 22. vasárnap 16:36
Gratula Remete , jól állsz , ez a rengeteg önszavzat mennyibe kerül Neked ?
#14 Remete 2008. 06. 9. hétfő 12:17
Nem kellene reklamálni, ha más nem fikáz. Ha szükségét érzed, te is megteheted, a magad nevében. Ebben senki sem helyettesíthet ebben senkit.
#13 Okoska 2008. 06. 9. hétfő 07:41
Ja ! Tom aztán szép magyarul ír . Csak Őt nem fikázzuk , mert dícsér . Bravó !
Ha már magyar megreszkirozhatna 2000 Ft-t egy magyar billentyűzetre !
#12 Tutu 2008. 06. 9. hétfő 03:27
Ati, megint csak azt tudom mondani hogy ez igazából nem naplóból készült, az csak megadja a hangulatát. Erre egy 6 éves kislány is rájönne.
#11 tom 2008. 05. 22. csütörtök 01:02
Komolyan mondom, nem ertem, hogy miert olvassa el az, akinek nem tetszik. Van egy csomo olyan iras itt, amit elkezdek olvasni, de mivel nem tetszik a stilusa nem olvasom vegig. DE NEM IS KOMMENTALOM!!!
Nekem nagyon bejon ez a sorozat, kellemesen olvasmanyos nemi szeKSSZel megtoldva.
Gratula. 10 potty
#10 Lemon Orange 2008. 05. 15. csütörtök 21:38
Nekem nagyon tetszik. Jelentős mértékben különbözik az itt fellelhető történetek többségétől. Talán nem is pont ide való. Ez nem történet, ez irodalom. Gratulálok.

Kedves marha!
A név kötelez? Különben elolvastad végig? :)
#9 incifinci 2008. 04. 28. hétfő 00:34
Ez igen! Nagyon kellenek az ilyen történetek. Rendkívül unom, amikor egy szűz lányt elsőre rögtön análisan intéznek el 3 sor bevezető után.
#8 Remete 2008. 04. 26. szombat 14:09
Kedves Mr X!
El is olvasod néha azt amit véleményezel?