A+ A-

Páternoszter 3. fejezet - Ház, A Lomb utcában - 14-16. rész

- 14 -
Reggeli után, valahogy nem volt kedvünk semmi máshoz, csak a gyors induláshoz. Szerettünk volna minél hamarébb eltűnni a környékről, ahol ha nem is vétettünk semmi hibát vállalt kötelezettségünkhöz képest, mégis megaláztatva éreztük magunkat. Másnap, hétfőn, már beláttuk, hogy ez csak a feszült pillanatok utáni depresszió következménye volt, hiszen a rendőrök tudták a dolgukat, velünk nem tettek feleslegesen semmi megalázó dolgot, és alapjában véve, valami ilyesféle végkifejletre számíthattunk, mikor elvállaltuk a küldetést. Mégis más dolog egy íróasztal mellett fogadkozni, hogy mindent megteszünk, ami tőlünk telik, és más dolog, hasra vágódva lapulni az avarban, egy idegen ország állig felfegyverzett lövöldöző rendőreitől körülvéve.
Szinte csak a legszükségesebb pillanatokra álltunk meg útközben, és az eltelt nap eseményei után, jelentéktelen megterhelésnek számított a csaknem ezer kilométeres autóút megtétele hazafelé. Bár kicsivel nyolc után indultunk, még nem volt este hat, amikor hazaérkeztünk.
Otthon, aztán várt ránk a feladat, hogy kíméletesen, a valóságot el nem tagadva, de a drámai részleteket mellőzve elmeséljük a történteket.
Hétfőn reggel megint összetalálkoztunk Nyuszóval, és bár most nem volt hideg, mégsem hagytuk ott a buszmegállóban.
- A nagymama, meg a Kis Piroska megint a lompos farkas mellett aludtak? - dévajkodott.
- Így volt. - bizonygatta Zsófi is. - Csak most a nagymama, meg Piroska együttes erővel elnyiszálta a farkas nyakát, és a lompos farkú dög, nem rémisztgetheti többé az erdőben bóklászó kirándulókat.
Nagyot nézett Nyuszó. - Ezt nem értem.
- Nem baj. - legyintettem. - Kezdetben mi sem értettük, de most már lassan kezdünk megnyugodni, miután kipurcant a farkas.
Zsófival hahotázni kezdtünk, és Nóri még kevésbé értette a dolgot, de ez egy cseppet sem zavarta meg a mulatságunkat.
Kovalcsik felállt az asztala mögül, és elénk jött az ajtóhoz, hogy kezet rázzon velünk.
- Gratulálok gyermekeim. Derekasan megálltátok a helyeteket.
- Azért örülünk, hogy vége van. - mondta Zsófi.
- No! Nem volt jó autókázni más költségén Európa útjain?
- Igen is meg nem is. Amikor kirándulássá alakult a dolog, akkor jól éreztük magunkat, de azért néha elrontotta a kedvünket az, hogy a költségeket végül is néhány rászedett, szerencsétlen flótás fedezi, akik igazából a drogozással teremtik meg a fedezetét a túrázgatásainknak.
- Nem lenne jó dolog, ha lelkifurdalásotok lenne a történtek miatt. Nem ti terjesztettétek a narkót, hanem éppen ti segítettetek felszámolni a bandát. Ehhez, el kellett helyezni a csalit egy pár helyen, de ha nem ti végzitek ezt e munkát, akkor más nem csalinak szórja szét a drogot, hanem a nyereség reményében. Nektek egyetlen hasznotok lesz belőle, hogy a enyhítetek a barátotok sorsán.
- Mi lesz most vele? - kérdezte Zsófi.
A százados nem válaszolt, hanem kiment az irodából. Mikor visszajött, nyitva hagyta az ajtaját. Pár perc múlva egy szakaszvezető bekísérte a Sanyit, aki megtörten, de reménykedve nézett ránk.
- Sziasztok. Hoztatok valamit?
Széttártam a kezemet, de a százados megelőzött. - Semmit se hoztak. - kivett a páncélszekrényéből egy vaskos borítékot, és a tartalmát lassan kirakta az asztalára.
- Visznek valamit a barátai. - mondta lassan, és belelapozott az asztalon heverő személyigazolványba, aztán felénk fordult. - A Suzuki holnapig maradjon nálatok! Rászolgáltatok, hogy ti vigyétek haza a barátotokat.
Nem értettük rögtön az összefüggéseket, és csak néztünk bambán.
- Beszéltem az ügyésszel, és hozzájárult, hogy szabadlábra helyezzem. - Sanyihoz beszélve felé nyújtotta az igazolványát. - Semmissé tenni nem lehet azt, amit elkövetett, de nem is lenne igazságos, hogy csak úgy, kisétálna innen anélkül, hogy büntetést kapna. Az ügyész felfüggesztett büntetést fog kérni, mert vallomásával jelentős károkat okozott egy több országban működő bűnszövetkezetnek, és jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy felszámoljuk a bandát. - Sanyi félszeg mozdulattal nyúlt az igazolványáért. - Köszönje meg a barátainak, mert ha ők nem vállalnak mindenféle kalandot, akkor maga nem ússza meg két évnél rövidebb büntetéssel. Igaz, hogy a vallomása nélkül ők se mentek volna semmire, de csak ők tudták kiaknázni a lehetőséget, amit maga azzal az egy telefonszámmal felajánlott.
Sanyi zsebre tette az igazolványát. - Köszönöm. - Még mindig nem tudta elhinni, hogy szabadul.
- A tanévet persze meg kell ismételnie, a társadalomba újra be kell illeszkednie, de nagyon olcsón megúszta. Azt szeretném, ha tanulna a történtekből, és többé soha nem kerülne a közelébe, semmiféle törvénytelenségnek. A felfüggesztett büntetést ugyanis le kell ülni, ha újra bajba kerül.
A százados átadta a borítékban őrzött többi kacatot is. Azok a holmik voltak, melyek az őrizetbe vételekor a zsebében voltak, és amiket nem hagyhattak nála a fogvatartás idejére.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.21 pont (95 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#12 cscsu50 2018. 07. 24. kedd 17:03
Továbbra is nagyon tetszik.
#11 A57L 2013. 08. 24. szombat 04:40
Nagyon jó.
#10 bikmakk 2011. 08. 7. vasárnap 18:18
Klassz, a Remete a kettő legjobb közül az egyik, vagy tán a legjobb. Üdv a Debilnek!
#9 Remete 2008. 06. 5. csütörtök 18:24
Köszönöm a hozzászólásokat!
A folytatás kész, rajtam nem múlik, én elküldtem.
A szerkesztők döntenek arról, mikor kerül fel a többi rész.
#8 gépes 2008. 06. 5. csütörtök 18:04
Most olvastam végig a teljes történetet. Igényes profi munka!! Gratulálok. Remélem nem kell sokat várni a folytatásra!!! 10 pont!!!!!!
#7 józsef 2008. 06. 3. kedd 21:52
Eddig ez a legcsodálatosabb törté-net. Ettől sokkal rosszabbat Nobel-dijjal tüntették ki. Gondolom keretes lesz és megint bőgni fogok, mint közben párszor (hülye szentimentális vénember vagyok). Gratulálok, maximális pontszámot javasolok.
Neked írnod kell!!!
#6 Olvasó 2008. 05. 28. szerda 23:14
Csak így tovább! :)
#5 Remete 2008. 05. 28. szerda 20:27
Kedves Northop!
Köszönöm a szíves szavakat.
Van még a történetből, és kanyarogni is fog, és szex is lesz benne.
Üdv!
#4 Northop 2008. 05. 28. szerda 19:15
Egyre jobban tetszik. Kívánncsi vagyok mostmár a párra, valahogy benne vannak azok az érzések, amiket annak idelyén késői kamaszkoromban a NAGY Ő iránt éreztem. Már nem is a szex leírása, hanem a történet folyama ami továbbolvasásra késztet. Remete Úr, remélem hosszasan folytatódik még a történet.
#3 banurr 2008. 05. 28. szerda 15:53
Még mindig nagyon jó.
#2 Lemon Orange 2008. 05. 28. szerda 15:03
Nekem továbbra is nagyon tetszik a "rádiósnapló". Sajnálom, hogy csak így, csöpögtetve lehet hozzájutni. Várom a folytatást.
#1 Törté-Net 2008. 05. 28. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről?