közös ülés hozzászólásai

közös ülés
2021. február 18. 23:45
Általános -> Hibák az oldalon
"Megjelenített találatok beállítása: Bekerült az író, a kereső, sőt az írók listájának oldalára is."

OK. Viszont nekem még most az is eszembe jutott hogy nem lehetne-e azt is, hogy akár nem csak 100 találatot hanem az összes találatot mutassa ill. listázza ki egyszerre az oldal? Mert ugye, ha valamiből tényleg nagyon sok, akár több száz vagy ezer találat is van, akkor még a 100 db-os beállítás is még mindig jópár klikkelgetést szülhet, viszont egy ilyen "mind" opció még ezt is ki tudná küszöbölni.

Egyébként közben találtam még egy kis furcsaságot: a hozzászólásaimnál a fórumba írtakat miért nem listázza ki? Lásd: https://www.torte-net.hu/iro/640572-kozos-ules/Hozzaszolasok Vagy ez direkt van így?

Ill. a képregény nézegetőben ha esetleg nem tudjátok újra megoldani a ránagyítás állandósítását akkor oda közben eszembe jutott még egy olyan alternatív javaslatom is hogy akkor meg legfeljebb legyen ott egy letöltő gomb amely által mondjuk pdf-ben, vagy egy tömörített fájlban, zip-ben vagy rar-ban, benne jpg fájlokkal letölthető legyen az anyag. És akkor majd legfeljebb ilyenkor megnézem letöltés után offline az én saját, gépemen lévő képnézegető ill. pdf olvasó szofveremmel, ahol nyilván be tudok majd állítani egy állandó nagyított méretet is neki. De mondom, ez is csak egy ötlet, ha úgy tetszik mentőötlet.

"A régi design megtartása az új design mellett sajnos nem lehetséges, ez sajnos azt jelentené, hogy két rendszert kellene karbantartani, ez nagyjából kétszer akkora munkát is jelentene, sokkal nagyobb hibalehetőségeket is hordozna magában."

OK. De akkor esetleg legalább az eddigi betűtípust?

"Reméljük sikerült felzárkózni a félidei 5-2-es állásból, és reméljük, hogy pár góllal még nyerőre fordíthatjuk a meccset. [img]https://static.torte-net.hu/images/smilies/wink.gif[/img]"

Igen, abszolút 🙂 Egyébként azért hatalmas pacsi hogy bár mint látjuk nem zökkenőmentes az átállás, de azért az is látszik hogy tényleg azon vagytok hogy minden kérést, észrevételt, kritikát min. fontolóra vegyetek. Tehát hogy tényleg, maximálisan foglalkoztok velünk és a felmerülő igényeinkkel. És éppen ez okból, én meg majd igyekszem ezentúl minden további észrevételemet egy kicsit kevesebb drámával, vagyis hát hisztivel előadni 🙂

És a végére még annyit, hogy igen, sztbali javaslata is nagyon jó ill. hasznos lenne, főleg akkor, ha fentebb általam javasolt dolgot nem tudjátok bevezetni, tehát hogy találatoknál akár azt is be lehessen állítani hogy az összes találatot jelenítse meg egyetlen lapon.
1
Ez egy válasz Törté-Net 2021. február 17. 11:38-kor írt üzenetére.
közös ülés
2021. február 18. 22:59
Általános -> Írók/fordítók
Pedig annyira egyszerű, hogy egyszerűbb már nem is lehetne:

https://i.ibb.co/9cF3qrW/vickie.jpg

Szóval pl. ha pdf-ben kell, akkor ott bal klikk a pdf-re és már jön is le.
1
Ez egy válasz angel234 2021. február 18. 02:19-kor írt üzenetére.
közös ülés
2021. február 18. 22:50
Általános -> Írók/fordítók
Köszi az infót, ez eddig valahogy mindig elkerülte a figyelmem!

Amúgy ha emlékszel még amit nyáron emailben írtam neked, támogatnálak én szívesen, nekem magával az online fizetéssel van a bajom és így most jelen esetben a smashwords.com-on is, mert én már egyszer nagyon ráfáztam egy netes vásárlásra.
1
Ez egy válasz Pavlov 2021. február 17. 08:57-kor írt üzenetére.
közös ülés
2021. február 17. 03:03
Általános -> Írók/fordítók
Köszi, nagy vagy! Egyedül az a kár hogy az Irodai pillangók most sincsen ezek között, mert hiába te fordítottad azt is, az mégsem a te neved alatt fut.

Amúgy tudom, telhetetlen vagyok, szóval ha úgy érzed most jogosan érzed azt, hogy az ember a kisujját mutatja, aztán meg... 😀
1
Ez egy válasz Pavlov 2021. február 8. 10:39-kor írt üzenetére.
közös ülés
2021. február 17. 02:41
Általános -> Hibák az oldalon
Az új oldalhoz: ne haragudjatok de én máris utálom, mert hiába nyugtatgattok előre, mégiscsak bekövetkezett egy csomó olyan dolog amitől előzetesen tartottam, tehát mint kiderült mégsem alaptalanul :-(

Legelőször is a legnagyobb probléma: ugyanis a képregény nézegetőt mégiscsak sikerült elrontani, gratulálok :-( Ugyanis eddig ha ránagyítottál a képregény egy oldalára akkor az nagyítás állandó is maradt szépen ahogy kell, hiszen nyilvánvaló hogy ha egy oldalra rá kell nagyítani hogy jobban olvashatóvá váljék akkor nyilván úgyis mindre rá kell, hiszen úgyis minden oldal egyforma méretű, ill. azon a betűk is. Most meg, minden egyes lapozás után visszaáll a nézegető eredeti méretre, ami így csak egy csomó idegesítő és felesleges plusz kattintás.

Meg azért csak történtek funkció vesztések is, hiába ígértétek hogy az sem lesz :-(

Pl. egy író történeteinél, vagy a keresőben kapott találatoknál eddig be lehetett állítani hogy egyszerre hány db találatot jelenítsen meg. Most már nem lehet, és a gyárilag beállított olyan kevés. Utálom amikor ha sok találat van, akkor sokat kell lapozni :-(

Aztán ami még nem tetszik az  új oldalban: ha elgépelek valamit, a szó felett jobb klikket nyomva már nem tudja a böngésző felajánlani a szó beírását helyesen, valamint egy szót kijelölve most már a Google keresés erre sem működik, mert olyankor csak az jelenik meg ott hogy kivágás-másolás-beillesztés. Szerintem ez is egy komoly visszalépés.

Aztán azt is furcsállom, hogy az oldal a szmájlikat mintha mindig új sorba tenné, véleményem szerint ez is egy kicsit hülyén néz ki.

És végül, bár ez már tudom nagyon szubjektív, de nekem ez az új betűtípus sem jön be, bocs. Szóval jó lenne ha a régit is ki lehetne még most is választani.

Egyszóval én elég értetlenül állok azelőtt hogy miért kellett ennyi mindenbe belepiszkálni, ill. rosszabbul használhatóvá tenni, megbonyolítani :-(

Egyébként ha már annyira a mobil verzió volt a cél, azt nem lehetett volna hogy az asztali verziót teljesen békén hagyjátok? De ez persze most már úgyis késő, de akkor meg nem lehetne a beállításokban legalább egy olyan is, hogy régi skin ill. old style, és akkor minden visszaállna arra ami eddig volt?

Na de hogy jót is mondjak, mert higgyétek én dicsérni is legalább annyira szeretek mint kritizálni 🙂 Az pl. egy remek újítás, hogy most már végre dátum szerint is lehet csoportosítani egy író műveit. Csak hát ez összesen egy pozitívum egy csomó visszafejlődés meg értelmetlen, felesleges megbonyolítás mellett, legalábbis amiket eddig találtam. De még ha hozzá is vesszük az avatar lehetőséget is, ami oké még tényleg nem egy rossz dolog (lásd én máris kihasználtam), az még mindig csak kettő pozitívum 5 negatívum mellett :-(
1
közös ülés
2021. február 8. 02:14
Történetek: A futballista feleség
Na azért annyira nem lett ez rossz, csak ami furává teszi az egészet hogy ilyen gruppenes, análos szex sztoriknál nem ehhez a hangulathoz vagyunk szokva, hogy valaki mint saját személyes tragédiájaként meséli el. Így ahogy elő van adva olyan szomorú az egész, ami sok fajta történetnél nem feltétlen gond, de mivel ez egy szextörténet, ennek az élvezhetőségét, befogadhatóságát azért tényleg nem éppen segíti ez.
1
közös ülés
2021. január 29. 01:15
Általános -> Hibák az oldalon
Megint nem lett jó a link :-( Valahogy, valamiért az oldal megváltoztatja őket. Pedig biztos hogy jók a linkjeim, mert más oldalon belinkelve meg működnek, most néztem. Na de akkor még egy próba egy 3. sitetal is, itt mondjuk már maga a zizki is 3 részre szedte: https://zizki.com/search?search_api_views_fulltext=fanfrelle ill. külön-külön:

https://zizki.com/foxer/the-parisien-life-of-fanfrelle-1
https://zizki.com/foxer/the-parisien-life-of-fanfrelle-2
https://zizki.com/foxer/the-parisien-life-of-fanfrelle-3

De ha ezek sem lesznek jók akkor feladom.

Egyébként ha már úgyis Hibák az oldalon topik, ez a linkek rossz megjelenítése és hogy így nem is működnek pl. biztosan az.
1
Ez egy válasz közös ülés 2021. január 29. 00:55-kor írt üzenetére.
közös ülés
2021. január 29. 00:55
Általános -> Hibák az oldalon
"Örülünk, hogy nem csak mi szeretünk hosszú hozzászólásoakt írni."

Én igazából nem szeretek, viszont elfogadom hogy sokszor muszáj, ha tényleg pontosan meg akarom magam értetni az emberekkel 🙂

Amúgy az 1. példa én is érzem hogy még elég határesetes 🙂 Hiszen ahogy a múltkor is írtam, végül is egy történetrészt feltöltött belőle és azt az egyet legalább valóban hiánytalanul, ami egy kerek egészt is alkot így önmagában is, még ha a teljes képregény több ilyen részből is állt. De azt így akkor tényleg vehetjük úgy is mint ahogy a 2. bekezdésben fogalmaztam ott.

Ill. ahogy a múltkor is írtam, azzal önmagába semmi baj nincs szerintem sem ha egy képregényt (vagy történetet) valaki több részre, vagyis feltöltésre bont. Pl. a Fanfrelle-t, ha egyszer feltöltöm az oldalra azt én is nyilván vagy legalább 4-5 részre szét fogom bontani, mert ahogy látom sokszor már 30-40 oldal után is már elkezdik azt beírni az emberek hogy "jó, csak túl hosszú" 🙂 A probléma ott kezdődik amikor amikor valaki aztán mégsem fejezi be azt amit elkezdett (persze tudom hogy ennek is kismillió oka lehet, de attól a probléma ilyenkor még probléma, ill. azzá válik).

És "Ilyen esetben szerintünk rossz megoldás lenne az első, elkészült rész törlése, hisz azzal egy nem tökéletes megoldást radíroznánk ki nullára, tennénk elérhetetlenné az Olvasók számára is."

Szerintem meg az lenne a jó megoldás, mert mi értelme van valamibe belekezdeni, ha aztán úgysem lehet a végére érni? Szerintem kevés rosszabb dolog van annál mint amikor belekezd az ember egy történetbe vagy képregénybe és egyszer csak huss, vége, pedig valójában érzi az ember fia-lánya hogy nincs. A múltkori filmes és egyéb hasonlatoknál maradva, most ezt is érzékeltetném úgy: pl. egy Star Wars részt meg lehet nézni úgy is hogy még nem láttuk a folytatásokat, hiszen minden film önmagában is egy kerek egész, még akkor is ha mondjuk maga az epizód csak egy nagyobb filmes franchise része. Na de mondjuk megnézni belőle csak 20 percet? Vagy akár egy órát? Annak mi értelme? Márpedig, visszatérve megint Fanfrelle-re, ha azt valaki elkezdené feltölteni, de mondjuk a két részt követően, tehát az eredeti mű kb. 60. oldalánál kiszállna, majd pedig ti az oldalon hagynátok azt a két részt, vagyis 60 oldalt belőle, az fogyasztói szempontból pontosan ugyanolyan dolog lenne, mint egy Star Wars filmnek csak az első 20 percét vagy óráját megnézni.

És még valami: "Ha egy 100+ oldalas képregényből csinál valaki mondjuk 30+ oldalas élvezhető, kerek egésznek tűnő képregényt, az valószínűleg a jövőben sem lesz kiszűrve, már csak azért is, mert ennek a kiszűréséhoz ismerni kéne szinte a teljes külföldi képregény-felhozatalt betéve (főleg, hogyha a megvalósításról nem űvült, hogy "vágott" verzió)."

Márpedig szerintem ez is megcsonkítás. De oké, elismerem lehet ezt nagyon jól is csinálni, de akkor is, ilyen esetekben szerintem akkor is még annak kellene lennie akkor a minimumnak hogy a feltöltő közli, hogy "ez egy xy című képregény rövidített változata" vagy valami hasonló, és akkor az ember majd legfeljebb rákeres a neten (mert rákereshet, mert egyáltalán tudja, hogy van mire, mert a feltöltő közölte), ha olyan jó volt a "kivonat" hogy abból kiindulva akkor a full verzió is érdekli.

Ill. az hogy tudjátok hogy egy-egy beküldött képregény menyire csonka vagy nem: mi lenne, ha minden egyes képregény beküldéskor kérnétek egy igazoló linket is az eredeti nyelvű, tehát arra a változatra vonatkozóan amiből a feltöltött anyag elkészült, csak hogy össze tudjátok egy az egyben hasonlítani a kettőt, és hogy aztán abból egyértelmű és világos, látható ill. mondhatni kézzelfogható tények, bizonyítékok alapján dönthessétek el hogy csonka-e a beküldött képregény és ha igen mennyire, és hogy ezáltal van-e helye az oldalon vagy nincs. Mert igazából úgysincs olyan külföldi képregény amelyből ne létezne valahol egy online változat (az Idegen nyelvű oldalakba épp a napokban tettem be egy csomó ilyen "lelőhely" oldalt, és ezeket akár a feltöltési oldalon is szerepeltethetnének akkor a feltöltők számra egyfajta puskaként), olyan meg megint csak szerintem nem nagyon van hogy valakinek annyira a sajátja a feltöltött képregénye hogy még magukat a rajzokat is ő fabrikálta hozzá. Ilyen lefogadom hogy még sohasem volt (mármint tehát itthon, kis hazánkban, vagyis ezen oldal feltöltői körében), mindig mindenki csak fordít, és így ezáltal csak a szövegbuborékokkal foglalkozik ill azokat módosítja.

Szóval ehhez is pl. mit szólnátok?

Amúgy a múltkor nem is jól tettem be az eredeti Fanfrelle linkjét, és mivel senki sem szólt róla így sajnos erős bennem a gyanú hogy akkor nem is nagyon lehetett komoly törekvés senkiben sem arra vonatkozóan, hogy le is csekkolja állításom igazát :-P Mindenesetre íme akkor a helyes link a 139 oldalas képregényből, amiből egy túl vállalkozó szellemű egyén csinált inkább egy 7 oldalast :-P https://hdporncomics.com/foxer-the-parisian-life-of-fanfrelle-- workplace-sex-western-group-sex-sex-comic/
1
Ez egy válasz Törté-Net 2021. január 24. 23:24-kor írt üzenetére.
közös ülés
2021. január 28. 23:57
Általános -> Hibák az oldalon
Nekem semmi bajom a mobil verzió fejlesztésével, amennyiben közben az asztali verzió sem szenved ettől semmiféle csorbát. Nem vagyok önző, ha valaki mobilon akarja kifolyatni a szemét csak tessék, csak közben én is ki legyek szolgálva, aki pont azért vett PC-t hogy ne mobilon kelljen kínlódnom ha netezni akarok.

Egyébként megint csak nem hiba, de hamár itt van most témában: hamár fejlesztések, amiben tényleg előreléphetne az oldal egy ráncfelvarrás által az a tagok ill. írók közti kommunikáció sokkal hatékonyabb megsegítése. Tudom erről volt már szó, de akkor még egyszer: itt van pl. ez az Utolsó aktív topikok infódoboz, ami kemény 5 friss hsz-t, pontosabban ahhoz tartozó topik ill. történet vagy képregény nevét mutatja. Ami, épp azért mert csak az utolsó 5 hsz-t jeleníti meg, az oldal egy épp pörgősebb időszakában akár fél óra leforgása alatt is teljesen új mutatott topikcímekkel lehet tele. Pedig milyen jó lenne már, ha elég volna naponta 1x feljönni az oldalra és akkor is nyomon lehetne követni az összes az utolsó 24 órában frissült témákat, pont azért mert nem csak az utolsó 5 hsz-t mutatja, hanem akár mondjuk 20-at, mint ahogy pl. a blog.hu-s blogok. És hely is márpedig lenne ám rá bőven: https://i.ibb.co/c2JZ8P1/jhbjbkmh.png

A másik, ha kapnánk akár emailt is arról ha valaki válaszolt egy megjegyzésünkre vagy véleményt írt mondjuk valamelyik saját feltöltött anyagunk alá. Itt vagyok pl. én, egyelőre össz-vissz 4 történettel, most még persze megtehetem azt hogy ha kíváncsi vagyok hogy az utolsó belépésem óta írt-e valaki valamelyik történetem alá, hogy megnyitom gyorsan mind a négy történet oldalát és lecsekkolom. Na de ha majd már mondjuk 20 lesz? És ha már 50? Gondolod akkor is majd lesz kedvem ehhez? Vagy ott vannak az olyan veteránok mint pl. pavlov, immár vagy egy kismillió történettel. Szerinted ha nála, az egyik, mondjuk 2008-ban feltöltött története alatt kérdezek ott valamit tőle, arra fogok választ kapni? Nem. Mert el fogja olvasni? Nem? És miért nem? Mert nem is fog tudni róla hogy írtam egy története alá, mert nyilvánvalóan nem fogja állandóan az ezidáig már 187 db történetére egyenként kattintgatni, hogy megnézze hogy írt-e valaki alájuk. És ez persze nyilván nem is az ő hibája, sőt, igazából nem is vele van kicseszve, hanem az olvasójával, hogy gyakorlatilag képtelen kapcsolatot teremteni vele, akármi és akármilyen kérése, kérdése is volna feléje.

Vagy ha nem is email, akkor legalább ha maga az oldal jelenítene meg ilyenkor egy értesítőt erről számunkra mondjuk egy felugró ablak formájában, egyből ahogy belépünk. Vagy legalább ha lenne egy olyan aloldal vagy infódoboz, amely kifejezetten erre szolgálna, tehát ami azokat a hsz-eket jelenítené meg amelyeket válaszként küldtek el nekünk, tehát amiket direkt nekünk címeztek. Ahogy pl. most én is teszem.

Szóval értitek miért lenne jó, sőt, fontos ez?

Bár amúgy mégis, sajnos a szavaidból pont azt veszem ki hogy ez a dolog pont nem lesz most sem előremozdítva, pedig ha valaminek még lehetne akár még egy kis forgalomnövelő hatása is az oldalra az ez, ill. ezek.
1
Ez egy válasz Törté-Net 2021. január 24. 23:05-kor írt üzenetére.
közös ülés
2021. január 26. 15:33
Történetek: A cég 1. rész - Mikulásparty fehér zuhatagban
Pedig ez még csak a kezdet 😀 Majd amikor feltöltöm pl. a "Szilveszteri buli a nyilvános szórakozóhelyen" alcímű részt, na majd ott figyelj 😀

Amúgy igen, ez is csak egy bár ahogy többen írták ötletes, de alapvetően pornó sztori, tehát tele olyan túlzásokkal, túltolt helyzetekkel amelyek a valós életre nem jellemzőek, viszont sokunk fantáziájának szerves képét képezik. Ill. ezek egész pontosan Esseldin fantáziálásai, az ő képzeletének szárnyalásai ezek.

De természetesen tisztában vagyok vele, mert ez mint látom nagyon sok történet és képregény alatt is egy visszatérő téma, hogy vannak akik az erotikus történetekben is a realitásokat keresik. Nincs ezzel semmi probléma, csak én meg pl. pont nem. Ha reális szextörténet vs. pornó történet, akkor én ilyenkor minden esetben inkább a másodikat választom, mert szerintem nézni, és olvasni a pornót kell, mert ezt pont arra találták ki, a szexet meg inkább csinálni.

De hát persze nem vagyunk egyformák.
1
Ez egy válasz cscsu50 2021. január 25. 21:50-kor írt üzenetére.
közös ülés
2021. január 26. 15:05
Történetek: A cég 1. rész - Mikulásparty fehér zuhatagban
Köszi, tőled különösen jól esik a dicséret!

Az elírásokhoz annyit hogy én is láttam őket, de mivel nem az én írásom csak megegyezés szerint én töltöm fel ide őket, így úgy gondoltam nem fogok minden kis apróság miatt belepiszkálni a szövegbe, tehát amíg azok nem mennek az érthetőség rovására. Pl. ami tipikus Esseldin-nél, hogy egy csomó mondat ill. bekezdés végéről lehagyja a pontot. De hát ugye attól is még bőven érthető marad minden.
1
Ez egy válasz Pavlov 2021. január 25. 11:59-kor írt üzenetére.
közös ülés
2021. január 22. 21:40
Általános -> Hibák az oldalon
Ill. volna itt még egy másik téma is, bár ez nem tudom mennyiben hiba vagy nem hiba az oldal részéről, mindenesetre engem egyre inkább zavar.

A képregényekről van szó. Pl. van az úgy, hogy egy képregény eredetileg több részes, de ide mondjuk csak az 1. része kerül fel, mert a fordítónak vagy ideje vagy kedve nem volt a többit is lefordítani. Olvasói szempontból persze ez is gáz, ill. szívás, de végül is érthető, hiszen végül is tényleg mindenki maga szereti eldönteni hogy mit akar fordítani. Szóval amikor van egy 2, 3 vagy még több részes képregény sorozat és magyarra fordítva mégis csak 1 (vagy 3 helyett 2, stb. és egy tovább) lesz belőle, arra még azt mondom hogy oké.

Na de amikor valaki még egy részből is csak egy kis pár oldalas részletet emel ki, csak hogy még kevesebb legyen vele a meló de azért a VIP státusz meg meglegyen, az már szerintem tényleg nem fair! Mert ez már magának az eredeti műnek a megcsorbítása, és így az olvasói élményének ill. élvezeti értékének is, sőt annak szellemiségének megcsúfolása, sőt szerintem még tiszteletlenség is az eredeti szerzővel szemben is!

Mutatok rá pár példát, hogy mire is gondolok pontosan, mert ahogy egyre jobban beleásom magam a külföldi oldalakba is, egyre több ilyen esettel találkozom. Tehát:

Példa 1: Dolgozó nők 1. rész - A Kamionsofőr: https://www.torte-net.hu/kepregeny/341-Dolgozo-nok-1-resz-A-Ka- mionsofor Na ez eredetileg 15 helyett 53 oldalas, mert ami ezen az oldalon is fent van belőle az csak egy része az egésznek: https://www.erofus.com/comics/topaz-comics/womens-work OK, itt a fordító mentségére szolgál azért az, hogy legalább odaírta hogy 1. rész (még ha valójában nem is a Kamionsofőrrel kezdődik a komplett mű, de mindegy, ilyen apróságokon ne akadjunk fent), így legalább az ember sejti hogy eredetileg lehet ebből még több is. Minden esetre szerintem már ez sem volt egy túl etikus lépés a fordító részéről, hogy a többi 38 oldalt meg csak úgy pamlagon hagyta. Persze ha folytatta volna akkor semmi gond nem volna abból hogy szétszedte több részre, de hát nem folytatta...

Példa 2: https://www.torte-net.hu/kepregeny/8-Uzletemberek Értitek, kemény 3 oldal 😀 Persze, mert csak egy rövid kiollózott rész ebből: https://www.torte-net.hu/kepregeny/19-A-menedzser Azért hogy valaki egy 47 oldalas regényből kiollózzon hármat, azért szerintem ehhez is pofa kell.

Példa 3: és ez lesz messze a legdurvább: Franfrella, a vidék szépe: https://www.torte-net.hu/kepregeny/148-Franfrella-a-videk-szepe Tehát mint azt láthatjátok, kemény 7 oldal az egész (amúgy alatta többen is írták hogy jó, csak túl rövid). És akkor most kapaszkodjatok: ehhez képest az eredeti mű 139 oldal!!! https://www.luscious.net/albums/foxer-the-parisian-life-of-f_3- 78988/ Szóval ez már szerintem itt tényleg a pofátlanság netovábbja volt hogy a 139 oldalból valaki csinált hetet, mert tényleg méltatlan ahhoz amit pl. itt is az eredeti mű képvisel annak grandiózussága, sztorijának összetettsége által. Sőt, az még külön vicc hogy még az a 7 magyarosított oldal sem csak úgy egy az egyben kivett részlet, hanem ráadásul össze-vissza van kiollózva az eredeti műből, tehát az egyik oldal mondjuk az eredeti mű 8. oldaljából, a következő meg mondjuk az eredeti mű 22. oldaljából, és így tovább. Szóval így ez a magyar változat egy férc mű, egy nagy 0. Egy semmi.

Szóval a téma lényege az volna, hogy megkérdezném, hogy nem kellene ezt is valahogy jobban beszabályozni, hogy miként lehet egy eredeti műhöz hozzányúlni? Mert Fanfrelle példája azért szerintem már tényleg elég ütős példa arra hogy úgy inkább tényleg nem kellene. Persze értem én, hogy 139 oldal lefordítása meg már tényleg óriási meló lett volna, de akkor meg inkább eleve jobb lett volna egy másik, rövidebb művet választani, Fanfrelle-t meg inkább hagyni akkor a fenébe.

De tényleg, szerintem annyira bosszantóak ezek, ha nem kezdek el egy kicsit jobban is elmélyedni ill. elkezdeni érdeklődni az eredeti szerzők többi művei után lehet én sem jöttem volna rá soha, hogy Fanfrelle története nem csak egy 7 oldalas kis semmiség néhány gyors pajzánkodással egy falusi lány főszereplésével, hanem a főszereplő életén keresztül tényleg ott van benne szinte a teljes 19. századvég (persze azért közben jó sok kamattyal is megszakítva, ha már a műfaj adult comic ugye 😀).

Mert én így lassan már nem is merek itt belekezdeni egy képregény elolvasásába, mert folyton attól tartok hogy itt úgyis csak valami kiollózott, ócska kis részletet kapok meg belőle, és mint példáim is bizonyítják, ez a félelmem azért nem is nevezhető teljesen alaptalannak.

Értitek, ezek a fenti dolgok is szerintem kb. olyanok mint ha mondjuk a youtubeon a kedvenc dalomból csak egy 30 mp-es részlet volna fent az előadó hivatalos VEVO csatornáján, vagy mondjuk a könyvtárból kivett könyvet nem egészben kapod meg, hanem kitépnek belőle 20 oldalt és azt mondják hogy legyen belőle ennyi is elég, viszont látás 😀 Vagy mondjuk a Bajnokok Ligája döntőnek csak a 20. és 30. perc közötti részét közvetítené a tv. Vagy pl. beülsz a moziba az új John Wick-re, aztán 5 perc múlva már állhatsz is fel, mert csak egy trailert kaptál belőle 😀 Stb. stb.

Szóval kedves Törté-net, esetleg ezt a dolgot is átgondolhatnátok (már ha eddig még nem tettétek, mert esetleg még nem is hozta még fel senki), aztán pedig kíváncsian várom az üggyel kapcsolatos állásfoglalásotokat.
1
közös ülés
2021. január 22. 20:06
Általános -> Idegen nyelvű oldalak
Legjobb idegen nyelvű képregény lelőhelyek témáját megint frissíteném egy kicsit. Szerintem jelenleg ezek a legkomolyabb oldalak ebben a témában:

https://www.erofus.com/
https://zizki.com/
http://cartoonporncomics.info/
https://hdporncomics.com/
https://8muses.io/
https://comicporns.com/
https://sexcomix.net/

és a Leona által is már említett https://svscomics.com/
1
közös ülés
2021. január 22. 19:51
Általános -> Hibák az oldalon
Jó, de amilyen flottul pl. a képregény nézegető működik, azt el ne rontsátok semmivel se légyszi.

Azért is mondom ezt mert az utóbbi években engem egyre inkább már csak a hideg ráz ki attól ha egy oldal megújulást jelent be, mert az esetek egy jelentős részében igazából ez szimplán visszafejlődést jelent (de persze ált. letisztultabb dizájn és egyéb hasonló bullshit címszóval lekommunikálva), legalábbis ami az oldal használhatóságát, funkcionalitását illeti. Mellesleg pont azért mert lassan tényleg mindenki már csak ennek a rohadt okostelefon mániának akar megfelelni, az asztali gépet használók meg le vannak...

De persze ha ti nem ilyenek vagytok akkor egy szót se szóltam 🙂
1
Ez egy válasz Törté-Net 2021. január 21. 14:18-kor írt üzenetére.
közös ülés
2021. január 10. 22:42
Történetek: Miranda furcsa ötlete
Azért az elég hihetetlen, hogy az elején amikor rajta kapja a pasiját még azt írja, hogy még sosem látott spermswapot, később meg kiderül, hogy "Éjszakánként órákon át kattintgat a pornóoldalakon. De nem tudok haragudni rá, mert én is ezt csinálom." Mert akkor nem létezik hogy nem botlott bele addig egy ilyenbe se, miközben nagyon is gyakori a jelenetek végén, ha min. két nő és egy pasi is szerepel benne. És ez már 10, sőt 20 éve is így volt.
1
közös ülés
2020. december 9. 00:05
Képregények: Anál Annie kalandjai - Az idő rövid története
A történet maga nem rossz,sőt ötletes és vicces is,ahogy kiderül hogy az emberiség fejlődése a történelemnek mennyire számos pontján Anál Annie kalandjainak köszönhető 🙂

Viszont ahogy meg vannak rajzolva a figurák az valami borzalom.Na meg,hogy hogy egy Anál Annie kalandjai című képregényben egy deka anál se legyen,azért valahol ez is művészet 😀

Egyszóval nagyon vegyes érzéseim vannak.
1
közös ülés
2020. november 30. 17:40
Képregények: Otthoni munka
Ez is remek, ahogy az összes Hot Moms képregény.

Egyedül az anált hiányoltam belőle, ezért csak 10/9 🙂

Én amúgy majd tervezek még egy pár Hot Moms képregényt feltölteni. Csak mivel az angol nem megy, ezért Google fordító segítségével kell majd megcsinálnom.
1
közös ülés
2020. november 8. 00:18
Általános -> Hibák az oldalon
Ez a kutyával a végén szerintem akkora bizarr kategória mint a huzat:
https://www.torte-net.hu/tortenet/26-A-felesegem-kurtizan

Magyarán ha lenne ilyen címkéje is akkor inkább jó messzire elkerültem volna.
1
közös ülés
2020. október 31. 02:34
Történetek: A fekete özvegy
Nem rossz ez, olyan jó pornósra van megírva az egész. Mint ha csak valami klasszikus Private Gold vagy Marc Dorcel film forgatókönyvét olvastam volna. De pont ettől olyan jó 🙂 Most az, hogy egy karon lőtt ember miért sántít, kit érdekel, nem Pallas Lexikon ez hogy ne lehetne benne egy kis hülyeség is.
1
közös ülés
2020. október 25. 11:44
Általános -> Mi kéne még az oldalra?
Nagyon örülnék egy olyan újításnak, hogy bizonyos nickek számára elérhetetlenné tehessem a feltöltéseimet. És hogy miért írom ezt? Lásd itt a #8-as, majd rá a #9-es és tőlem a #10-es kommentemet:

https://www.torte-net.hu/forum/tema/43402-Eva-tortenete-6-resz- -A-harmadik-buntetes

Mert az ilyen kivancsifancsi féle nickek tényleg megérdemelnék.

Egyébként kíváncsi lennék az ilyen emberek mögött lévő pszichológiára, a mozgatórugóikra, amikor látatlan osztják az 1 pontokat. Netán irigység? Irigység azért, mert neki fizetnie kell az oldal használatáért, mert akkora lúzer hogy még arra sem képes hogy valamit feltöltsön az oldalra?
1
közös ülés
2020. október 25. 11:26
Történetek: Éva története 6. rész - A harmadik büntetés
Véletlen se azt nézd ám hogy 42 szavazat alapján 4,83-on áll, tehát hogy valójában inkább az emberek felének bejött a másik felének meg nem, és hogy ez akkor akár a te esetedben is fennállhat, mármint mindkét eshetőség.

Csak itt is, mint sok másik történet és képregény alatt is, inkább csak a fikázók hallatják a hangjukat.

Egyszóval használjátok már az eszeteket, könyörgöm.

Bár te legalább azt írod nem is pontozol akkor, végül is ez is valami. Mert az oldal legalja az mégiscsak az ilyen kivancsifancsi félék, akik el se olvassák, de azért 1 pont. Az ilyen, az oldalhoz érdemben semmit hozzá nem tevő, inkább csak rombolni tudó nickeket legszívesebben el is tiltanám minden jövőbeli feltöltött anyagomtól is. Olyanoktól is, amelyek jóval softosabbak lesznek ennél, tehát ami akár tetszhetne is neki.
1
Ez egy válasz Dollyka82 2020. október 25. 09:22-kor írt üzenetére.
közös ülés
2020. október 24. 00:05
Történetek: A cseléd 3. rész
Biztos hogy ezek csak részletek voltak a könyvből? Egyrészt annyira kerek így az egész, el nem tudom képzelni, hogy mi lehetne még az 1. rész előtt, és azt sem, hogy mi lehetne még a 3. rész után.

A másik meg tiszta matematika: van egy híres regény, az 1984, és a lényeg, hogy ez tényleg annyira híres hogy még egy online változatára is ráakadtam. Majd ezután azt csekkoltam vele kapcsolatban, hogy 73203 szóból ill. 553477 karakterből áll. És az antikvárium szerint papíron ez egy 373 oldalas mű.

Ugyan ezen az oldalon Az ezred menyasszonyánál 94 oldalt írnak. És most jön a lényeg, a dolgok végső párhuzamba állítása: itt ez a három rész A cseléd címmel összesen (tehát a három rész együtt) 24974 szóból ill. 162876 karakterből áll.

De nem is ragozom tovább, mert a számok innentől kezdve, ha arányba állítjuk őket akkor szerintem önmagunkért beszélnek. (Ill. még annyi hogy ha Az ezred menyasszonyát pont olyan méretű betűkkel nyomtatták volna ki mint az 1984-et, akkor 110 oldalt is kitenne, csak Az ezred menyasszonyát kisebb betűkkel szedhették, ezért fért el 94 oldalra is az a 163 ezer karakter.)

Szóval ez szerintem a teljes könyv.
1
közös ülés
2020. szeptember 20. 18:58
Általános -> Mi kéne még az oldalra?
Kedves Törté-net!

Becsszó nem cseszegetésből, hanem mert így tényleg nem értem: mit jelent az hogy elisírtunk?

Továbbá: "Így hirtelen például a pincér témáról nem sok történet ugrik be."

Lehet nem sok, de már a nem sok is sokkal több mint a semmi. És szerintem ha akár csak egyetlen egy történethez illetve képregényhez is fel lehet használni a pincér címkét, akkor az mindenképpen csak előre viheti az oldalt, csakis az oldal hasznára válhat. Szóval amire ki akarok kilyukadni ezzel, hogy szerintem ezek, tehát hogy melyik címke mennyire lenne népszerű elvileg nem is kellene hogy mérlegelés tárgyát képezze annak kapcsán, hogy be legyenek-e vezetve az oldalra vagy sem. Főleg ha abból indulok ki, hogy ezek az új címkék bevezetése amúgy is gondolom kb. 5 perc lenne az oldal webmesterének, és gyakorlatilag egy fillérbe sem kerülnének (bár ami magát az oldal üzemeltetését illeti e tekintetben bevallom abszolút laikus vagyok, tehát ennek kapcsán term. a tévedés joga fenntartva). Tehát kenyeret úgysem kérne, csak hasznot hozhat, bármennyit is.

Amúgy meg én viszont igenis belefutottam jó pár olyan történetbe illetve képregénybe is már most ezalatt a bő egy hónap alatt is amióta aktívabban használom az oldalt, amelyben voltak pincérek.

De jó, lehet azt mondani hogy ez a címke valószínűleg akkor sem fontos annyira. Na de a pincérnő, az igen! Mert mondja nekem valaki hogy nem szuper szexik az ilyen klasszikus pincérnő uniformisok 🙂

https://i.postimg.cc/fRLhsyXf/0003.jpg
https://i.postimg.cc/rsJvX2wH/0006.jpg

Persze ezt a történetek olvasásakor nem látod, na de a történetek olvasása közben pont az a lényeg, hogy az olvasottakhoz valamilyen elképzelt, eszményi képet társítasz, és hát a pincérnőknél az ember pont valami ilyesmit szokott nem?

A dicséretért amúgy igazán nincs mit, én mindig törekszem arra hogyha valaki, valami megérdemli az elismerést akkor megkapja azt is, ne csak a kritikát. Pont azért hogy érezze az akihez szólok, hogy nem rombolás a célom, a parttalan, rosszindulatú fikázás, ezért fontos hogy kapjon megerősítést arról is hogy mi minden az amit viszont jól csinál, vagy egyenesen nagyon jól.

Más kérdés persze, hogy a kettő nyilván összefügg, mert nyilván a kereső is úgy tudná még inkább, egyre jobban ellátni a feladatát ha egyre több címkét lehetne nála alkalmazni.

Továbbá: "A privát üzenetküldő lehetőség többször felmerült, egyenlőre nem látjuk, hogy mennyire lenne rá jelentős igény."

Csak erre is egy javaslat: mi lenne ha erről is lenne egy szavazás? És akkor fel tudnátok mérni rá a valós igényeket.

Egyébként én már annak is örülnék, ha legalább kapna egy emailt vagy legalább az oldalon rendszerüzenetet a feltöltő arról, ha hozzászóltam egy általa feltöltött anyaghoz (meg akkor már persze akár arról is ha ott valaki erre viszont válaszolt is, akár maga a feltöltő, akár egy másik olvasó). És ez meg azért lenne jó, mert jelenleg sokszor tartok attól, hogy hiába írok egy-egy történet alá, a feltöltő sosem fogja megtudni. Persze tudom, az általunk feltöltött anyagok fórumtémáját alapból bejelöli nekünk kedvencnek az oldal, meg azt is, hogy van olyan is hogy Utolsó aktív topikok. De ezek így azért akkor sem az igaziak szerintem, utóbbi már csak azért sem mert onnan egy topik, ha épp nagyon pörög az oldal akkor nagyon gyorsan el is tűnhet újra. Szóval ha valaki hacsak nem félnaponta lép be az pont le is maradhat róla.
1
Ez egy válasz Törté-Net 2020. szeptember 19. 21:01-kor írt üzenetére.
közös ülés
2020. szeptember 17. 13:56
Általános -> Mi kéne még az oldalra?
Kedves Törté-net!

További címke javaslataim: eleve a bizarr-t több részre is lehetne bontani legalább az Egyebeknél, mert szerintem pl. sokaknak nem mindegy, hogy egy történet úgy bizarr, hogy pisivel, vagy úgy, hogy pisi-kakival. Megint csak magamból tudok kiindulni: mert pl. az első nálam is még belefér amennyiben az egy úgymond normál hetero aktus része, de a második már nem, mármint sehogy sem.

És hogy miért pont most írom ezt: mert amit ma beküldök sztoriban is van pisi is, de mivel nem arra van kihegyezve a dolog így nem gondolom azt hogy jobb helyen volna a bizarr főkategóriában mint a gruppenben. De ha volna pisi címke is, akkor a gruppen mellé szívesen bejelöltem volna azt is, mert biztos volna aki kerüli ill. kerülné az olyan történeteket amikben ez is van.

Aztán a szereplőnél sem mindegy szerintem hogy anya-mostohafia, apa-mostohalánya ill. mostohatestvérek, tehát amiről kb. lassan a teljes amerikai pornó film gyártás is szól angolosan mindenféle step- előtaggal, vagy anya-vér szerinti fia, apa-vér szerinti lánya ill. édestestvérek. Mert itt is, és már megint csak magamból tudok kiindulni, nekem is az első még belefér, de a második már nem. Ja, és mert a ma beküldött történetem tartalmaz anya-mostohafia kapcsolatot is, amire jobb híján akkor kiválasztottam az anya-fia címkét, csak mondom, ez még úgy érzem nem eléggé fedi a teljes tényállást.

Továbbá helyszíneknél fel lehetne még venni pl.: étterem (mint a ma beküldött enyémnél is), mosdó/WC (mint a ma beküldött enyémnél is), swingerklub, sztriptízbár, kórház, park/nyilvános szex, stb.

Ill. szereplőknél pedig még pl. pincér/pincérnő (mint a ma beküldött enyémnél is), apáca, prostituált, stb.

Mert ezek is még elég gyakori és népszerű subkategóriák ill. fétisek, szóval ezeket is tényleg csak azért hogy minél inkább mindenki megtalálja a maga számítását az oldalon.
1
közös ülés
2020. szeptember 16. 14:58
Képregények: Illetlen ajánlat
Na ez aztán nem sablonos, hanem igazán ötletes, és poénos 🙂

A vége persze egy idő után már nagyjából kiszámítható, bár én inkább egész pontosan arra számítottam, hogy a vége majd az lesz hogy jó, akkor máris rohan a bankba felvenni fél misit és este kezdődhet is a móka 😀

De így is jó a vége.

Szóval 10 pont, nem is vitás 🙂
1
közös ülés
2020. szeptember 15. 23:44
Általános -> Képregény-fordító/beíró párkeresés
Sziasztok!

Csak kérdezem, olyat nem lehet hogy egy képregény folytatásához fordítót és beírót is keresnék? Vagy ez így nagyon pofátlan lenne? Becsszó nem azért mert lusta vagy önző vagyok, hanem mert nem tudok angolul, ami persze tudom azt elvileg nem zárná ki hogy akkor legalább beíró legyek a mű kapcsán, de ezt meg ha csak nagyon nem muszáj, azért nem szeretném ennél vállalni, mert jó lenne a folytatással is úgymond először, első élményként sima olvasóként találkozni, és így ezzel együtt normál, olvasói tempóban végigélvezni a történetet. Amely élményt nyilván meghiúsítana az ha én lennék a beíró, amikor egy-egy oldal nyilván órákig a szemem előtt maradna. Nem tudom érthető-e amit magyarázok, tehát hogy miért lenne fontos ha ennél a képregénynél nem kellene részt vennem az alkotói folyamatban.

Egyébként a Nina című képregényről van szó, amelynek az első része már réges-régóta fent van a törté-net.hu-n, itt:

https://www.torte-net.hu/kepregeny/99-Nina

Csakhogy ennek van második része is, amit SandWorm-tól nyilván hiába is várnék már, hiszen már vagy 10 éve nem aktív ezen az oldalon. Pedig a java még csak ebben a második részben jönne.

Ez a második rész eredeti nyelven amúgy ezeken a helyeken lelhető fel:

http://www.xcomics.org/Erotic_Comic_-_Mancini_-_Nina_Volume_2/
https://cloudflare-ipfs.com/ipfs/QmPcBZtMCWMGWctLXahy6yjCHB6Mo- UJ1ck2LgWYfU7zjti/comics/Adult/XXX%20Erotic%20Porn%20Comic/Ero- tic%20Comic%20-%20Mancini%20-%20Nina%20Volume%202.pdf

Szóval valakinek volna kedve folytatni? Olyan jó kis sztori volna ez a kis szende Ninácskával, és biztos van is a folytatásban minden ami szem-szájnak ingere.

Ha valaki vállalná, annak előre is nagyon szépen köszönöm, tényleg tényleg nagyon hálás lennék érte!

Persze ha minden kötél szakad akkor a beírás részét esetleg el tudom vállalni. (Bár én még soha nem csináltam ilyet, de azért paint-tel csak meg tudnám valahogy oldani.)

Bár mint fentebb már írtam, ennél a képregénynél jó lenne ha az alkotói folyamatból kimaradhatnék és inkább cserébe egy másik képregénynél vállalnék beírást, például egy mangánál vagy egy 3D-s alkotásnál.

Vagy lektorálhatok is, már az iskolában is mindig ötös voltam helyesírásból, ill. amúgy is láthatjátok, hogy a magyar nyelvvel viszont nincsenek nagy problémáim azért. A lényeg hogy kialakuljon valami párbeszéd hogy hogyan tovább, beszéljük meg!

Az adminoknak meg azt üzenném, hogyha ez amit most ide beírtam márpedig így igenis offtopik és ezért törölni kell, akkor esetleg nem lehetne egy új topikot létrehozni, amelynek egyszerűen csak Kérések lenne a címe? És akkor ott lehetne mindenféle külföldi nyelvű történetet illetve képregényt kérni azoknak akiknek nincs nyelvtudásuk ahhoz hogy azokat a műveket eredeti nyelven élvezzék, mint amilyen sajnos én is vagyok. Vagy van már ilyen topik csak én nem találtam meg?
1
közös ülés
2020. szeptember 15. 22:04
Általános -> Mi kéne még az oldalra?
Kedves Törté-net!

Jó lenne egy "csak orál" címke is. A múltkor ennek hiánya miatt majdnem átsiklottam Pavlov Sorakozó című története felett, mert csak gruppen címkével rendelkezik, miközben egy remek kis rövid, de velős blow bang sztori. Mert nekem pl. szextörténeteknél, képregényekben és pornóban a sima vaginal szex valahogy kevés, szóval vagy legyen benne anál is, vagy ha az nincs akkor inkább legyen csak orál.

Azt nem állítom hogy az egyik legnépszerűbb címke lenne, de azért lefogadom hogy még mindig több történetet lehetne vele felcímkézni mint mondjuk a szilveszterrel, a karácsonnyal vagy a Valentin-nappal. Vagy legalábbis szerintem.

Amúgy a Kereső maga szuper, szerintem az oldal egyik legnagyobb erőssége!
1
közös ülés
2020. szeptember 15. 21:23
Képregények: Flóra története
Érdekes hogy többen is dicsérték magát a rajzolót is. Mert ahogy én láttam meg néha mintha pont maguk a rajzok voltak a történet leggyengébb pontjai. Főleg az elején.

De aztán mintha maga a rajzoló is egyre jobban bele jönne a dologba, meg azért persze annyira az elején se vészes mindig, meg hát ezek a szende szűz lányból hogy lesz a világ egyik legnagyobb ribanca sztorik még mindig nagyon jók, ezekből sosem elég, mert ezeket valahogy sosem lehet megunni 🙂

Szóval azért egy erős 8 pontot mindenképpen megér ez a mű 🙂
1
közös ülés
2020. augusztus 30. 09:01
Képregények: Adriana és a szexi fotósorozat
Jó, azért persze lehet hogy nem egyből dp-be meg dupla punciba, mint ebben a képregényben 😀 Bár ki tudja, hogy ennek az Adrianának is már hanyadik ilyen fotózás utáni kufinca volt ez már, tehát amit fent láthatunk 😀 Az is lehet hogy a fotós és a matróz már régóta lyuksógorok 😀
2
Ez egy válasz közös ülés 2020. augusztus 30. 08:52-kor írt üzenetére.