A+ A-

A megváltozott életem 5. rész - Kollégiumi évek

Először is itt a kezdeteknél vissza kellene, hogy menjek az időben, mert nem akkor indultak a kollégiumi éveim, amikor az előző részek zajlanak, hanem évekkel korábban. Én 1985 és 1991 között, mint egy hatévfolyamos gimnázium tanulója, majd 1991 és 1994 között szakmunkás tanulóként voltam gimnazista. Talán első felfedezésem, hogy engem valahol érdekelhetnek a fiúk is, inkább a kollégiumi éveim legelejére tehetők, de végül focitáborban és a tollaslabdatáborban/tollaslabdaversenyen élesedett ki.
1989 augusztusának legvégén járunk. Tanévnyitó ünnepség a suliba és a kollégiumba. A korábbi 3 szobatársam elballagott. Isti esetében ez úgy nézett ki, hogy 2 elballagott, 1 pedig elköltözött. A megnyitó napjáig eltelt jó néhány nap a tábor/verseny után, amelyeket többek között arra fordítottam, hogy az érzéseimet tisztázzam magamban, hogy ezek után letudjak majd ülni beszélgetés céljából mindkét fiúval (de persze, mint iskolatárs, elsősorban erre inkább) Isti esetében láttam esélyt. Az iskolához érve, mindössze 5-10 m-re a bejárattól megpillantottam Istit. A korábbi döntésem, melyben Zsolti mellett döntöttem, megingott már attól, hogy ez megtörtént. Aztán haladtam befele és a hirdetőtáblához érve olvastam az osztályom névsorát, amelyen **** Zsolt László, vagyis Zsolti neve is szerepelt. Először képtelenségnek gondoltam, majd néhány másodperc elteltével a fiú megfogta a vállamat, és így szólt: Jó téged újra látni! Úgy látom, osztálytársak leszünk. Mire én:
- Téged is jó újra látni! Úgy látom igen!
Erre ő:
- Úgy látom, hogy azért te ennek nem örülsz igazán!
Mire én:
- Dehogynem! és rá nevettem (bár azt éreztem, hogy ebben valahol egy kicsit még igaza van). A dolog ezután vált még érdekesebbé, amikor is az évnyitó végén közzétették, hogy a koleszszobát foglaltakat miként osztották be. Második emelet 127-es szoba: ***István; ****Zsolt László (Zsolti); ***Mihály (egy végzős srác) és jómagam (***Ákos). Az ütő megállt bennem, hisz tisztában voltam azzal, hogy Isti és Zsolti is szerelmes belém, és nekem sem teljesen közömbös egyikük sem.
- Istenem! Most mihez kezdjek?! Hogy tudom majd kiküszöbölni, hogy egyikük se jöjjön rá, hogy a másikkal is volt köztünk valami?! - kérdezgettem magamtól legbelül. Tényleg fogalmam sem volt. Szóval azért attól is tartottam (nem is kicsit), hogy a két fiú rájön arra, hogy nem tudok kettejük közül választani, és elkezdenek vetélkedni értem. Ettől még úgyis tartottam, hogy elvileg ott volt negyedikként a szobánkba Misi. Bár tudtam róla, hogy ő aztán, ha van 10 perc szabadideje, amit a szobába tölthetne el, abból lehetőleg 15 percet a koleszen kívül a csajával és a haverjaikkal tölt el. Szóval Isti, Zsolti és én sok időt töltöttünk vagy kettesbe, vagy éppen hármasba. Amellett, hogy persze mindhárman féltünk is a lebukástól, de mégis vágytunk egymásra. Isti és Zsolti rám, míg én pedig leginkább mindkettejükre. Zsolti ugyebár a céltudatosságával és figyelmességével, míg Isti a vakmerőségével hívta fel magára a figyelmemet. Eközben olyannyira meg voltam érzelmileg zavarodva, hogy képtelen voltam dönteni a két helyes srác közül. Aztán 1990 kora tavaszán egy váratlan dolog történt.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 4.9 pont (21 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#6 LehRi-boy
2018. 05. 22. kedd 14:31
Hát olvasva a többit, azt mondanám, hogy talán az első volt a legjobb. A második-harmadik már nem annyira. A negyedik a legrosszabb. Az ötödik valamivel jobb, de mégis azt mondanám, hogy még egy részt megér, hogy lássuk mennyire fejlődsz és belemész-e olyan részletekbe, amelybe lehet, hogy nem kellene. Válaszolok rá!
#5 zsuzsika
2018. 05. 18. péntek 10:08
Könyörgöm ne folytasd. Válaszolok rá!
#4 sunyilo
2018. 05. 15. kedd 13:26
Ez akkor sem az én világom, ha jó van megírva. De ez nincs. Válaszolok rá!
#3 cscsu50
2018. 05. 15. kedd 06:59
nulla a köbön Válaszolok rá!
#2 A57L
2018. 05. 15. kedd 04:01
Itt van egy nagy semmi. Válaszolok rá!
#1 Törté-Net
2018. 05. 15. kedd 00:00
Mi a véleményed a történetről? Válaszolok rá!