A+ A-

A takarítónő 10. rész - Befejezés

Kissé nyugtalankodva néztem az órámat. Már több mint húsz percet késik Márta. Ilyen még soha nem történt. Többször gyanusítottam meg azzal, hogy a sarkon álldogál, nehogy a megbeszélt idő előtt érkezzen de eddig még soha nem késett. ....
*****************************
A fekete Audi halk zümmögéssel szelte a falu tiszta levegőjét. A csendet a harang bánatos bongása törte meg. A templom mellett még volt hely ahol le lehetett parkolni. István bemanőverezte a kocsit és némán kiszáltunk. Nem volt mit mondani. Ahogy a bejárathoz közelítettünk egy idős asszony állta utunkat. „Tetszettek ismerni az elhunytakat” kérdezte szeliden. Tekintettemből hamarább olvasta ki a választ mint az a számat elhagyta volna, mert még hozzátette félszegen „a lányomat?”. Megfogtam a kezét és azt válaszoltam „Igen, a tanára voltam” amire Ő megszoritotta a kezemet és sokat sejtetően kiejtette a nevemet. A vér belémfagyott, de Ő még hozzátette „köszönöm amit tett érte és hogy eljött elbúcsúzni tőle” és elengedte a kezem.
A templom zsúfolásig megtelt, nekünk már csak a bejárat mellett jutott állóhely. Talán igy volt elrendelve ... Az oltár előtt egy szokatlanul nagy méretű koporsó volt felravatozva. A halottkém jelentése szerint a kamion úgy gyűrte össze az autót mint egy üres papir zacskót és a három holttest szétválasztása lehetetlen volt. Együtt éltek, együtt haltak meg és egy koporsóban lettek eltemetve. A szertartás után mint egy részeg kakadú vánszorogtam ki a szabadba. Az időjárás meghazudtolta a falu hangulatát mert a nap hétrét sütött. Szótlanul mentünk a kocsihoz. Mielőtt beszállhattunk volna valami furcsa érzés fogott el és önkéntelenül is hátrafordultam. Az idős asszony állt mögöttem, szemeit mélyen a hátamba szegezve. „Elvinnének a házukhoz kérem, valamit szeretnék Önnek odaadni” mondta és választ sem várva kinyitotta a hátsó ajtó. „Természetesen” mondta István. A fekete Audi éppoly halk zümmögéssel szelte a falu tiszta levegőjét mint ideérkezésünkkor. És a harang is csak bánatosan bongott. Percek alatt ott álltunk a szépen elrendezett kert előtt. „Kérem várjanak meg, pár perc az egész” mondta a hölgy és korát meghazudtolva kipattant a kocsiból, majd eltünt a kapu mögött. Az idő ólomlábakon járt. Egy örökkévalóságnak tűnt az a pár perc amíg visszatért, kezében egy papir zacskót szorongatva. „Ez az Öné, kérem vigye magával” mondta és sarkonfordult. Nem szólt egyetlen szót sem csak ismét de most már örökre eltünt a kapu mögött.
Amint kiértünk a faluból előkotortam a zacskó tartalmát. Egy szép külsőbe rejtett könyvecskét fogtam a kezemben. Gyanakodva nyitottam ki a fedelét és meglepetéstől majdnem elejtettem. Az első oldalon elegáns nyomtatásban olvashattam a nevemet. Természetesen a könyv szerzője Ő volt és a mű cime egyetlen szó, az én nevem.
István hangjára riadtam fel „Mi van Medúza képe van a könyvben és kővé változtatott?” próbált humorizálni ami a jelenlegi helyzetben kissé grotszknek tünt. „Nem, annál rosszabb” válaszoltam és felé fordítottam a nyitott oldalt.
Amikor végre magamhoz tértem tovább lapoztam és hamarosan egy pszichiátriai tanulmány formáját öltött naplót olvashattam mely nagyon keskeny mezőn lavírozott a pornográfia és a sexuál-pszichiátria közötti aknamezőn.
I fejezet: Kati története
A tömegközlekedés folyamatos fejlődése során nameg egyéb alkalmatosság hiányában egyre többen vettük igénybe a kornak megfelelő BKV járműveket. Ezeknek egyik nagy hibája volt, hogy nem volt elég belőlük, mely sajnálatos tény következtében csúcsidőben vagy nem lehetett feljutni rájuk, vagy leszállni volt bonyolult de mindenesetre az utazás legtöbbször a heringek szállítására hasonlított. Azzal a külömbséggel, hogy a heringek általában már nem élnek amikor a dobozba összenyomják őket. Mi pedig csak halandók és nem halottak voltunk.
Egy fiatal nőnek az összenyomottság mellett még időnként egyéb következménnyel is kellett számolnia mely, hogy enyhe kifejezéssel éljek nem okozott különleges élményt, legalábbis a nőknek úgy általában. Arról van ugyanis szó, hogy a szoros helyzetben időnként olyan testrészek kerültek egymás közelében amelyek a közelség okozta melegedés következtében tágulásnak vagy mondjuk úgy növekedésnek indulhattak. Ez a férfiaknál történő térfogat növekedés a hölgyek bizonyos testrészei által betöltött térbe nyúlt bele, és nem minden hölgy lelte ebben örömét. Vagy inkább úgy mondanám, hogy akikkel megtörtént azok általában nem akik viszon szerették volna azokkal általában nem történt meg. Gondolom érthető ez igy körülírva. Nem? No akkor kifejtem egy kissé. A kellemesebb megjelenésű hölgyek hatására történt az említett tágulás akik nem rajongtak ezért a kéretlen invázióért, és a nem olyan kellemes küllemű hölgyek akik talán örültek volna néha az ilyen hatásnak általában nem váltották azt ki. Még mindíg nem érthető? Na jó akkor kezdjük a történetet Kati elmondásában.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.7 pont (46 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#8 deajk2008 2017. 10. 27. péntek 07:56
érdekes lett e sorozat... 8p
#7 A57L 2017. 08. 29. kedd 02:01
Végre itt a vége.
#6 vakon54 2017. 08. 22. kedd 12:36
Jólettvolna ha folytattadvolna.
#5 cscsu50 2017. 08. 22. kedd 09:17
érdekes befejezés kissé ismerősen hat
#4 sunyilo 2017. 08. 21. hétfő 19:51
A szürke ötven árnyalata is így végződik...
#3 listike 2017. 08. 21. hétfő 07:15
Nem kellett volna megírnod, kár igy elrontani a sorozatot.
#2 Andreas6 2017. 08. 21. hétfő 06:00
Érdekes megközelítéssel ismétel, de elsőre jobb volt.
#1 Törté-Net 2017. 08. 21. hétfő 00:00
Mi a véleményed a történetről?