A+ A-

A szerelmet tanultuk 9. fejezet - Vizsga előtt

Abban az évben az oktatási miniszter döntése alapján, péntekre esett az utolsó tanítási nap. Kíváncsian vártam, mikorra tervezi Ági az utazást.
Végre megjött a távirat, az ismerős rövid szöveggel, és én reszkető szívvel álltam a peronon, természetesen az első lehetséges napon, másnap, szombaton. Tépelődtem magamban; ugyanolyan maradt-e, mint volt? Elfogad-e még most is? És kicsit azon is elméláztam, milyen ruhában lesz. Minden évben, elvarázsolt a kedvemért magára öltött legszebb ruhájában, kíváncsi voltam, az idén milyen öltözékben fogom meglátni.
Füstöt okádva csoszogott befelé a lefékezett vonat, a maradék lendületből. A mozdony fél méterrel az ütközőbak előtt állt meg.
Én a vonattól távol, a peron szélén állva kutattam végig a kocsikat, melyikben is lehet az Ági. Három kocsival lejjebb integetett. Vidáman, kedvesen, szeretetre méltóan, ugyanúgy, mint eddig bármelyik évben. Sötétlila és fehér virágok váltogatták egymást a szépszabású egyrészes ruhán, amelyet viselt. A dísz a ruhához, egy hetyke kis kalap volt, ami hullámos barna hajára volt feltéve, és ugyanabból az anyagból készült, mint a ruha.
- Hozott Isten kis tizenhat éves kedvesem! - fogadtam őt a lépcső alján, és megint a kezemben maradt a virág, mert a csókok fontosabbak voltak.
- Magam is igyekeztem, - felelte kipirultan, a kis kalap alól, huncutul kitekintve. - és még több mint egy hónapig nem vagyok tizenhat éves.
- Most is elbűvöltél a legszebb ruhádban.
- Hízelegsz. - átvette a virágot. - Szeretem, hogy minden évben virággal fogadsz.
- Én meg azt szeretem, hogy minden évben fogadhatlak. Ilyenkor reménykedem egy kicsit, hogy még mindig szeretsz.
- Reménykedj bátran! - megint megcsókolt. - Szeretlek.
Felkaptam a csomagjait. - Siessünk! Anyám bulival vár bennünket.
Meglepetten nézett rám. - Anyukád bulit rendezett? - nem akart hinni a fülének.
- Azt hiszem, hogy kedvel téged. Máskülönben nem tenné.
- A Zsuzsával mi lesz? Magára hagyjuk, már az első estén? - Lelkifurdalást éreztem a hangjában.
Megráztam a fejem. - Szó sincs róla. - nyugtattam meg. - A Zsuzsa is ott vár bennünket.
Ettől annyira meglepődött, hogy megállt két lépés között, és csak nézett rám.
- Micsoda változások ezek?
- Figyelemre méltóak. Érdemes leérettségizni. - Lépdeltünk tovább a buszmegálló felé. - És van még valami. Érdemes tizenhat évesnek lenni. Az is hozhat előjogokat.
Rámsandított oldalról. - Megtudhatom mire célzol? - játszotta az értetlent.
- Az ígéretünkre, ami ezen a nyáron lejár.
Elpirult egy kicsit. Hja kérem, lehet, hogy teszünk valamit, ami jó, de beszélni róla néha nehéz.
A buli résztvevői, nem vártak mindennel ránk, ezért a hangulat, jobb volt, mint számítottunk rá. Szólt a magnó, Rozika az unokanővérem, a vőlegényével táncolt, kistesói, akik nagy kamaszokká nőttek egymással bohóckodtak. Néhány üveg sör már elfogyott, de a borosüveg megbontásával, megvártak minket. Zsuzsa egy ismeretlen csávóval táncolt, akiről megtudtam, hogy apám munkatársa, és pár napig Pesten lesz, és mivel nincs szállása, néhány éjszakát nálunk fog aludni, az én szobámban.
Bemutatkoztunk egymásnak, mert csak ő volt új a társaságban. - Ő az Ági - mondtam, - én meg a Laci vagyok.
- Palya vagyok - nyújtotta felém a jattját, aztán gyorsan újra a karjába vette a Zsuzsát, és vitte táncolni.
Leültünk az egyik heverőre, némileg elkülönülve a többiektől. Inkább egymás társaságára vágytunk, mint a nagy csoportosulásra.
- Nézd a Zsuzsát! - böktem oldalba az Ágit. - Szerintem jól érzi magát.
Hümmögve válaszolt, miközben a Palyával beszélgető nénjére tekintett. - Éppen ideje.
Táncolni hívtam, ha már a mi kedvünkért van a buli, legalább táncoljunk mi is. Belemerültünk a forgásba, és kezdtük jól érezni magunkat. Átkaroltam, és simogattam a hátát.
- Végre itt vagy! - súgtam a fülébe, és diszkréten magamhoz húztam.
Belesimult az ölelésbe, és könnyen siklott a zene ütemére, a karomban.
- Még több mint egy hónap türelem szerelmem. - mondta halkan a fülembe.
Tudtam, mire céloz.
- Lehet, hogy több is lesz. - folytatta. - Érdeklődtem a lányoknál, azt mondták, hogy kell egy kicsit várni az után, hogy elkezdjük szedni a tablettát.
Megint belepirult egy kicsit a mondókájába. Korábban, nem volt ennyire szégyenlős, de az is igaz, hogy korábban, csak elméletben beszéltünk azokról a dolgokról, amelyek az idén nyáron megtörténhetnek, és ha beszéltünk is róla, csak négyszemközt, többnyire sötétben.
- Bontsuk ki a bort! - javasolta apám.
- Hány poharat hozzak? - kérdezte anyám.
- Nyolcat. - vágtam rá.
Nagyot nézett a Zsuzsa. - Ki a nyolcadik?
Elbizonytalanodtam egy kicsit. - Az Ági. - Mondtam. - Már tizenhat.
Zsuzsának, meg a szüleimnek nem nagyon tetszett a válaszom. - Még nincs tizenhat, csak lesz, egy hónap múlva. - tiltakozott a nagynénje, de aztán megenyhült - nem bánom. Egy fél pohárral ihat.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.63 pont (91 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#44 bigmen28 2015. 05. 11. hétfő 19:08
Tisztelt Remete D. László! Olvastam imind a két tőrténetet és nagyon jók voltak! Egyfolytába végigolvastam és nagyon élveztem4 Gratulálok és még sok ilyen írást szeretnék olvsni!
Köszönettel
#43 fonix232 2014. 11. 16. vasárnap 11:42
Kedves Remete D. László!

Ez a második kisregénye amit szinte együltő olvasásban fejeztem be. Ugyan befejezhetné már az olvasók szívének gyilkolását! Mind a Páternoszter, mint ez a történet annyira szívbemarkoló egy erotikus regényhez viszonyítva, hogy szerény személyem szerint át kellene sorolni a romantikus drámához. Az embernek a vége felé már kedve sincs elolvasni a kifejezetten részletes és explicit leírásokat a kalandokról, annyira magába meríti a történet.

Csak remélni tudom, hogy valaha is lesz ilyen szintű kapcsolatom valakivel, mint az Ön regényeiben megismert szereplőknek!
#42 A57L 2014. 05. 21. szerda 05:14
Szép lett a befejezés is.
#41 Fekete Tibor 2011. 11. 22. kedd 15:33
Már többször elolvastam. Nagyon megható, ha mindenki így tudná tanulni a szerelmet (akarattal nem szexet írtam) akkor nem lenne annyi válás. A vége nem happy end, de az életnek vannak néha dolgai (vannak dolgok földön s égen). Ha ez igaz volna....
A könnycseppek az én szememben is megjelentek, pedig 47 évesen az ember már nehezebben sír.
#40 Noisar 2011. 04. 25. hétfő 20:46
Ez egy nagyon szép regény .
#39 Remete D. László 2010. 12. 3. péntek 09:33
Kedves v-ir-a!
Ez volt az első írásom harminc év után. Egy novellát akartam írni, és kisregény lett belőle. Amikor írtam, akkor jöttem rá, hogy az igazi erotikához a romantika nélkülözhetetlen.
Üdv!
Remete.
#38 v-ir-a 2010. 12. 2. csütörtök 23:08
Kedves Remete D. László!
Most fejeztem be ezt a kisregényt. Nem szoktam minden történet után írni, ha többrészes műről van szó, most sem tettem. Kifejezetten élveztem az összes részét. A végén ,nem tagadom, előjöttek a szememből a könnycseppek.Hasonló "búcsúzásban" nekem is volt részem, és ez most a felszínre tört, ami nagyon mélyen volt eltemetve, köszönöm neked azt, hogy mégegyszer át tudtam élni a magam régi boldogságát....
Üdv
ui:10 pont az összes részre...mert megérdemled
#37 Remete D. László 2010. 04. 23. péntek 21:34
Kedves Józsi!
Köszönöm a figyelmedet!
Üdvözöllek
Remete
#36 Józsi 2010. 04. 19. hétfő 18:36
Hát kedves László...! Megint el vagyok ragadtatva, megint többször ott volt a szemem sarkában a két "gyöngyszem", mint Páternoszter-ügyben.
Könyvben talán nehéz kiadni ezeket a kisregényeket, véleményem szerint azonban kiváló forgatókönyv lenne belőle és ott 18 éven aluliak is átérezhetik azt az atmoszférát, amit teremtettél.
Gratulálok és köszönöm az élményt 10x10P

Józsi
#35 Yankie 2009. 10. 7. szerda 16:03
szép történet! 10p
#34 Remete 2009. 03. 25. szerda 08:13
Kedves Izgulós!
Ha fáj a primitívség el ne olvasd a saját szövegedet, mert nagy fájdalmakban lesz részed. (Persze nekem mindegy, lehet, hogy mazo vagy). Mindenképp vegyél néhány magánórát nyelvtanból, és stilisztikából, mielőtt más helyes, vagy helytelen mondatait kritizálni kezded! Az kevés, hogy a Worddel kigyomláltatsz néhány szembántó helyesírási hibát. A Word ugyanis nem tudja, hogy felszólító módot akartál alkalmazni, ezért nem szól, hogy jelen esetben két d-t kellene írnod. Idézlek: Mond már meg nekem ,
Helyesen: Mondd már meg nekem,
A vessző elé se tegyél sehova szóközt!
Mint már máshol mondtam, bölcsebb maradsz, ha hallgatsz.
#33 Remete 2009. 03. 25. szerda 08:06
Kedves Teknősbika!
Igazad van, ám a tények azt igazolják, hogy a szórakozásnak több módját kedvelik az olvasók, mert semmivel sem lett kevesebb a történet olvasóinak a száma azután a fejezet után, amelyet említesz. Azt hiszem, hogy nem baj, ha egy kicsit feljebb tekerjük a lángot néha a lámpában, csak arra kell vigyázni, hogy ki ne gyulladjon a szoba. Szerintem, még belül vagyunk a biztonsági határon.
Köszönöm a hozzászólásodat.
Üdvözöllek! Remete.
#32 izgulós 2009. 03. 25. szerda 07:42
Teknősbika az életemnek ugyanaz az oka , mint a Tiédnek , nevezetesen , hogy apám megcsinált , anyám pedig megszült . Amúgy tudok örülni , csak a primitívség az fáj nagyon , meg a csöpögös dicsérgetés . Mond már meg nekem , hogy aki helyesen sem tud írni , hogyan itéli meg azt , hogy mi a remekmű . Enyire eccerű , veted ?
#31 Teknősbika 2009. 03. 24. kedd 23:24
Remete, a gép leáll sorozatban azért az a gyilkosság nagyon durva, ide azért járnak olyan olvasók is, akik alkalmai nagy magányukban szórakozni is akarnak a sztori közben, nem lelombozódni:-)
#30 Teknősbika 2009. 03. 24. kedd 23:19
izgulós, van oka az életednek?tudsz örülni még őszintén valaminek, vagy már megkeseredtél, és nem értékeled azt a szépet és jót, amit itt kaphatsz?

miért írsz gonoszságot olyan helyen, ahol nem kötelező az ottléted?
#29 izgulós 2009. 03. 24. kedd 21:44
nagyon teccet....

Figyú a többesszám 2 té

Ilyen bunkók élveznek Remete , ejnye, ejnye
#28 Remete 2009. 03. 24. kedd 18:55
Kedves pita!
Köszönöm az elismerést, és kérlek, látogasd meg a Gép leáll című regényemet is. Ha olvastad a Páternosztert és tetszett, akkor talán abban sem fogsz csalódni.
Üdv! Remete.
#27 pita 2009. 03. 24. kedd 18:45
hello
szerintem egyre jobbak az írásaid és csak azt szeretném elmondani hogy csak így tovább
#26 csak egy ember... 2009. 01. 3. szombat 00:26
Kedves Remete!!!!
nincs mit! amugy meg már nézegtettem és teccettek leg a Páternoszter-t olvastam ezen kiv és azis nagyon jó volt:):)
grat az összes írásodra nagyon ügyes vagy:):) igy tovább és írj több regényt azt jobban szeretem mint amelyik kb 10 soros:)
#25 Remete D. László 2009. 01. 2. péntek 09:07
Kedves csak egy ember!
Köszönöm a gratulációt!
Addig is, amíg a következő felkerül, javaslom, hogy keress rá a nevem mellett a korábban megjelent írásokra is, remélem az előző regényem is tetszeni fog!
Üdvözöllek. Remete.