A+ A-

Farkalat - A Szupernaturál Kuró Szága - A Szürke herceg 3. fejezet - Bella és Edward

Edward egy hét múlva tért vissza Forks-ba. Mikor távozott, arra számított, hogy egyenesbe fog jönni magával, mert az elkülönülés az emberektől eddig tökéletesen működött. Az Alaszkában töltött napjai alatt azonban az tudatosult benne, hogy a vámpírlétének egy új fejezete kezdődött számára.
„Valaki nem emelkedhet annál magasabbra, mint amikor már nem tudhatja, hová vezet az útja!” - csengetek benne a szavak, melyekkel Carlisle búcsúzott el tőle egy héttel ezelőtt. Igen, egy új életciklusba lépett. A megszokott, kiszámítható reakció és cselekvés minták nem hogy megoldást nem kínálnak, hanem egyenesen a gyengeségeit felturbózva a vesztébe sodorják. A hol gyengébben, hol erősebben érzett késztető akarat, ami nem rég jelent meg benne, vinni akarja, de nem kíváncsi az életsémáira. Mintha formálni akarná a lényét.
Ma reggel Cullenék teljes létszámban indultak a gimibe. Edward vezette a fehér Volvo-t. Útközben megint megjelent a tudatában a nyugtalanság érzet. Gondolatkommunikációban ki is rezegtette a többiek felé, de az aggodalma közhelyszerű hülyéskedés tárgya lett. A tükörből szemkontaktust vett fel Alice-szel, aki jelezte, hogy semmilyen látomással sem bír a mai napot illetően.
Bella a parkoló tér egyik oldalsó kockájában állt meg a furgonjával. A külső tükrében látta, ahogy tőle kissé távolabb a nagy fehér Volvo méltóságteljesen bekúszik a 45 fokos szögben festett parkolósávba.
Bella a tükörből figyelte az autójukból kiszálló Cullenéket. A nyíló ajtók mögött szinte egyszerre bukkant fel Jasper, Rosalie, Emmett, Alice, és.. Edward.
Ahogy a lány megpillantotta a fiút, a gyomra egy pillanatra görcsbe rándult. Megfeszülve húzta ki magát az ülésen, meredten rábámulva a szélvédőjében halványan kirajzolódó, riadt arcú mására.
„Ok, semmi gond...csak lazíts..!” - próbálta Edward megpillantásától feltörő pánikrohamát elfojtani. Aztán képtelen volt nem belepillantani a visszapillantó tükörbe. Cullenék két csoportban, beszélgetésbe merülten álltak a nagy fehér Volvo egy-egy oldalán.
Bella, azóta sem tudja miért, de ott és akkor annak a bizonyossága szállta meg, hogy Edward odajön hozzá, és valamiféle magyarázattal szolgál az egy héttel ezelőtti undok viselkedését illetően. Időt, és helyet biztosítandóan arra, hogy kettesben maradhasson a fiúval, komótosan kezdett pakolászni, majd az ipad-jével foglalatoskodni. Pár percig tartó látszattevékenységet követően szállt ki a kocsiból.
Miközben egy laza mozdulattal becsapta a kocsija ajtaját, egy autó közeledett hírtelen erősödő hanggal a háta mögött. Talán Tyler az a furgonjával.
Edwardban ekkor egyfajta koncentrált tudatosság jelent meg. Mint amikor vadászatai során a vadra lecsapás előtti másodpercekben a teste ösztönösen felkészül a tökéletes mozdulatra. Megfeszült izmokkal, a célponttal eggyé válva, kikapcsolva minden mást az érzékelésből. A szeme sarkából látta, ahogy a furgon nagy lendülettel beveszi a kanyart, de megcsúszva a jeges úton egyenesen Bella kocsija felé sodródik.
Bella éppen hátra akart fordulni, mikor kipörgő kerekek és duda hangja hasított a levegőbe. Ösztönösen futásnak akart eredni, de az elrugaszkodás lendületvételénél a jeges úton a lábai kicsúsztak alóla, ő pedig az autója felé zuhant.
A pániktudat bénító erejében még egy utolsó, ösztönös reflex mozdulattal a törzsét a közeledő kocsi felé fordította, a kezeit nyitott tenyérrel, védekezően maga elé kapva. A következő pillanatban egy test csapódott hozzá, miközben a homloka a sárhányó elemnek ütközött. Ujjai egy kabátba fúródtak. Felpillantva Edward Cullen krétafehér arcát látta közelről, ahogy meredten néz rá.
Az igéző szempárba meredten hallotta a másik kocsi ajtajának behorpadó hangját. Tekintetét arra kapva látta, hogy Edward bal kezével egyszerűen odébb lökte a tehetetlenségétől sodródó furgont, ami ezáltal irányt változtatva, egy másik kocsi sarkának ütközött.
A közvetlen életveszély elmúltával Edward elsomfordált mellőle. A következő pillanatokban a másik irányból diákok özönlötték el a helyszínt.
A balesetin Dr. Carlisle Cullen vizsgálta meg Bellát. A diagnózis szerint mindössze egy kisebb horzsolásos fejsérülést szenvedett el, komolyabb utóhatások nélkül. Bellát a legjobban az akasztotta ki, hogy valahányszor szóba akarta hozni, hogy gyakorlatilag Edward mentette meg az életét, mindig letorkolták. Mintha hülye, vagy fantaszta lett volna, úgy kezelték. Még az apja is. Talán valami pszicho tréningen elmagyarázzák a zsaruknak, hogy ilyenkor a tudat így reagál a történtekre. Pedig ott és akkor, Edward valami hihetetlent művelt. Hogyan ért oda olyan gyorsan..? Hogy tudta csak úgy eltolni a közeledő kocsit, az ajtaját behorpasztva..?
Edward persze a maga undok, pimasz módján, kitérő válaszokkal hülyéskedett vele.
Az eset napján Edward a többiektől különválva ment haza. Képtelen volt elviselni az aggályoskodások hangjait a lehetséges végkifejleteket illetően. Ahogy belépett a házukba, Rosalie dühödt hangon már le is támadta.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.13 pont (30 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#12 listike 2014. 03. 16. vasárnap 15:34
Szépen alakul.
#11 Peter Hun 2014. 01. 12. vasárnap 15:03
genius33: Olvastad a http://peterhun77.wordpress.com/ blog bejegyzést?

A következő részektől már párhuzamosan fognak szerepelni az eredeti , és az általam hozzáírt cselekmények. Így, aki nem ismeri az alaptörténetet, annak is kerek egésznek fog tűnni.
#10 genius33 2014. 01. 12. vasárnap 08:03
Tul kusza.
#9 Zoy11 2014. 01. 8. szerda 21:14
Jo.
Ez egyre jobb.
Sajnos a tordelest nem az iro adja,hanem a szerkesztok.
De egybe olvasva a tobb reszt,elvezheto.
#8 Pavlov 2014. 01. 8. szerda 19:12
Hajjajj... bonyolult, és emiatt élvezhetetlen.
#7 Peter Hun 2014. 01. 8. szerda 15:10
Hello Andreas6: A szerkesztőség javasolta hasonló jellegű írások alapján, hogy ebbe a kategóriába soroltassam, a szereplők "ismertsége" okán.

Én szerettem volna / javasoltam egy új,PORN-FICTION kategória létrehozását.
#6 papi 2014. 01. 8. szerda 14:22
Nem rossz
#5 Andreas6 2014. 01. 8. szerda 07:51
Miért szerepel a hírességek kategóriában? Számomra az irodalomban, filmben, stb. szereplő kitalált alakok nem hírességek. Az Alkonyatot filmen láttam, tetszett. Ez nem.
#4 Rinaldo 2014. 01. 8. szerda 07:09
Jó.
#3 A57L 2014. 01. 8. szerda 04:54
Nem rossz.
#2 Peter Hun 2014. 01. 8. szerda 04:04
Az alaptörténet idevonatkozó része vázlatosan, a jobb érthetőségért:
http://peterhun77.wordpress.com/
#1 Törté-Net 2014. 01. 8. szerda 00:00
Mi a véleményed a történetről?