A+ A-

Farkalat - A Szupernaturál Kuró Szága - A Szürke herceg 6. fejezet - James perverz vadászata

A Cullen házban tett látogatását követően Bella a délutánjait legszívesebben Edwarddal töltötte kettesben. A fiút, annak kérésére bemutatta apjának. Edward így hivatalosan kérhetett engedélyt Charlietól, hogy a lányát meghívhassa egy kis családi baseballozásra.
- Szóval, Bella baseballozni fog... - vakarta meg Charlie a fültövét, miközben Edward szemébe nézve, egy gondolatsort eresztett meg: „... a szomszéd lova meg hátast úszik!” „... de letörlöm azt a kis sunyi vigyort a képedről, ha rosszul sül el a dolog, hapsikám!”
- Hát legyen, de időben itthon! - mondta határozottan Bellára nézve.
Bella izgatottan érdeklődött Edwardtól, mikor kettesben maradtak:
- Na, milyen volt apámmal beszélni?
- Elég laza arc az öreged!
Cullenék a testi képességeik miatt olyan önfeledt baseball derbiket játszottak, amilyenekhez képest a profi liga összecsapásai amatőr meccseknek hatottak. Az energiájukat felajzottan kiélő vámpírlények játékát egy váratlan esemény törte meg. Alice volt éppen a soros a labdadobásban, mikor hírtelen lemerevedve nézett maga elé a semmibe. A gondolataiból a többiek azonnal tudták, hogy baj közelít.
Cullenék tudták, hogy a gyilkosságokat elkövető vámpírcsapattal fognak találkozni. Bellát azonnal beterelték maguk mögé, hogy az ember-szagát elrejtsék a közeledő vérszívók elől.
Miután az erdő felől érkező három jövevény odaért Cullenékhez, a vezetőjüknek ható fekete bőrű vámpír, Laurent, udvariaskodó beszélgetésbe kezdett velük. Egy óvatlan pillanatban azonban bekövetkezett a legrosszabb. Egy széllökés Bella illatával telítette James szaglószervét. A reakciótól pattanásig feszült a légkör, és a két csoport támadóállásba helyezkedett el egymással szemben.
- A lány velünk van, és a védelmünk alatt áll! Takarodjatok a földünkről, már eddig is sok bajt hoztatok ránk! - mondta határozott éllel Carlisle.
- Ó, persze! - válaszolt higgadt hanghordozással Laurent. - Megyünk is már, nem akarunk benneteket zavarni! További jó szórakozást!
- Ha hozzá mersz érni, darabokra téplek! - mondta fenyegető ingerültséggel Edward Jamesre nézve.
Ahogy a szavai elhaltak, már sarkon is fordultak a jövevények, és elindultak abba az irányba, amerről érkeztek.
Edward feszült idegességgel nézett a lányra és a többiekre is, majd így szólt:
- Bella, azonnal el kell tűnnöd innen! El a városból, valahová, ahol biztonságban lehetsz. Teljesen rádkattant James, mikor megsejtette, hogy milyen fontos vagy nekem! James vadász, nagyon nehéz lesz tőle megszabadulni. Talán csak az elpusztítása által tűnik el az életünkből.
Cullenék gyorsan összeállították a tervet: James Edwardot fogja követni, mivel tudja, hogy Bellát semmi képen sem hagyná magára. Ezért, míg a lány Alice-szel és Jasperrel hazarepül anyjához, Phoenixbe, a fiú Carlisle-zal, Emmett-tel, Rosalieval és Esmeevel a menekülési iránnyal ellentétesen haladva, Bella kabátjainak segítségével szagmintát hagyva különböző helyeken, félrevezetik Jamest,
Egy ideig kiválóan be is jött a terv, minden úgy alakult, ahogy Cullenék kalkuláltak. James a kiváló nyomkövető képességével azonban egy idő után rájött, hogy valami nem stimmel. Dühödten állt meg az egyik fa előtt.
- A francba! A rohadt Cullenék átvertek! Eddig nagyon kiszámítható voltam, de akkor mostantól más lesz a taktika! - mondta Victoriának. - Szerezd meg a lány címét, addig én megpróbálom elérni Victort. A legutóbbi nappali pihenőhelyünkön várlak!
Victor a félhomályos szobájának kényelmes bőrfoteljában pihent, mikor megszólalt a mobilja.
- Victor! - szólt bele határozott hangon.
- Szevasz öregfiú! James vagyok, tudod a múltkor összefutottunk a Smaragd-kő bárban...
- Á, igen... Miben segíthetnék?
- Szeretnék megtalálni valakit. Van egy sejtésem, merre tarthat, de biztosra akarok menni. Ebben lehetnél a segítségemre.
- Hmm... Asztrálprojekció rendel! Ok, kezdj el koncentrálni a személyre.
Jamesnek semmi megerőltetőt nem jelentett Bella látványát felidézni, ahogy közeledett felé. A háta mögül meghallotta Victor hangját:
- Ok, itt vagyok veled, tudatilag! Bonthatod a vonalat. Keress egy helyet, ahol kényelmesen el tudsz helyezkedni, és zavartalanul koncentrálhatsz. Egy ütést fogsz érezni, hátulról, mikor a tudatod kiszabadul a testből.
Miután James leült egy ideálisnak tűnő helyen, kiküldött egy „ok, kezdhetjük” gondolatot Victornak. Hátulról egy nagyon erős ütést érzett, és már egy repülőgépen is találta magát, testetlen tudatként. Az utastér közepén volt Bella ülőhelye. Előtte Jasper, mögötte Alice, mellette pedig egy húsz év körüli nő ült, aki éppen szunyókált, miközben valami relaxáló zenét hallgatott a headsetjében. James azonnal tudta, hogyan szedje ki Bellából az úti célját. Asztrális tudatként a nő tudatalattijába lépett be. Ott, egy kellemes vízesés mellett találta magát. A nő arcvonásai sokkal szikárabbak voltak a tudatalatti önképében, mint a valós fizikai-testi. Az arc meglepetten meredt rá.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 5.93 pont (30 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#6 Peter Hun 2014. 11. 24. hétfő 21:56
Nem akarok mentegetőzni a tartalom miatt, de ez az írás nem önállóan hat, hanem egy nagyobb része. Pár hete feltöltöttem az első öt rész új verzióját "javításként". Azokkal egybe olvasva sokkal kerekebb, mint ahogy az egy regény formátumnál lenni is szokott. Ez a rész egy átvezető szakasz a következő cselekményekhez.
#5 Andreas6 2014. 11. 24. hétfő 09:59
Minek ez ide?
#4 Rinaldo 2014. 11. 24. hétfő 07:33
Gyenge,
#3 zsuzsika 2014. 11. 24. hétfő 06:52
Nem tetszett.
#2 A57L 2014. 11. 24. hétfő 05:54
Nem tetszett.
#1 Törté-Net 2014. 11. 24. hétfő 00:00
Mi a véleményed a történetről?