A+ A-

Farkalat - A Szupernaturál Kuró Szága - A Szürke herceg 2. fejezet - Bella első napjai

Bella négy óra alatt ért repülővel Phoenixből Seattle-be. Itt át kellett szállnia egy járatos gépre, ami egy óra alatt ért Port-Angelesbe. Aztán még egy óra, apja szolgálati rendőrautójával.
Ez a Forksba költözés fura ügy volt. Ha Bellának valaki azt jósolta volna a kristálygömbjéből, hogy ebbe az esős, szürke kisvárosba fog letelepedni, apjával élni évekig, biztos kinevette volna. Pedig ez történik most vele. Anyja nem egészen két éves korában magával vitte a Kaliforniai Riverside-ba, az utóbbi 3 évben az apjával csak Kaliforniában volt hajlandó a nyarából 1-1 hónapot eltölteni.
Szóval, Bella Swan 17 évesen, 2005. január 17.-én délután fél három körül érkezett meg az esős kisvárosba. Az üdvözlő táblán jelzett adatok szerint ő a 3121. lakos.
Bella megérkezésekor a Cullen házban Edward éppen egy Stephen King könyvet, a Salem ’s Lot-ot olvasta. Néha el-elmosolyodott az emberi fantázia alkotta vámpírkarakterek világán. Az ellazultságába aztán egy furcsa nyugtalanság érzet hasított, mintha elfelejtett fontos teendője unszolná a lelkiismeretén keresztül.
„Mi ez bennem? Mi hajszol öntudatlanul?” - tette fel magában az önmonitorozó kérdést.
Képtelen volt ülve olvasni tovább. Minden porcikája megvalósítás, cselekvés után kiáltott. Felállt, majd ösztönösen járkálni kezdett.
„Alice vagyok! Nem zavarlak?” - érte egy gondolatrezgés a tudatát. Ajtót nyitott. A lány örömtől sugárzó mosollyal nézett rá, aztán átölelte.
„Edward! Egy lány fog hozzánk csatlakozni! Láttam, ahogy egymás mellett álltok a hallunkban! ” - lelkendezett gondolataiban.
„Ez remek Alice, én is érzem, hogy közelít felénk valami... valaki, de én nem látom a jövőmet!” - reagált rá Edward. „Ne haragudj, de szeretnék most egy kicsit egyedül maradni, odakinn!”
„Oké, menj csak!” - bújt ki az ölelkezésből Alice.
Edward rámosolygott, majd sarkon fordult, és a következő pillanatban az üvegfal nyitható elemén kiszökkent az emeleti szobájából. Egy könnyed talajra érkezést követően elsuhant az erdő fái között.
Bella a megérkezése után egy órával találkozott Jacobbal, amikor Charlie átadta a meglepetését, egy furgont, amit annak apjától, Billy Black-től vásárolt. A már szinte veterán járgányt Jacob tette működőképessé a lány részére. Bella örömmel fogadta Charlie ajándékát. Az örömbe annyi üröm vegyült, hogy a régi-új barátjának számító Jacob az indián rezervátum iskolájába jár, így nem tudta elkísérni az első iskolanapjára.
Blackék, a Kvilájúta törzs tagjaiként La-Pushban élnek, Forkstól 10km-re, délnyugati irányban. A törzsi legendáik szerint az őseik farkasok voltak, illetve Szellemharcosokká tudtak válni, ha ellenség fenyegette őket. A leghíresebb törzsfőnökük Taha-Aki volt. A bölcs törzsfőnök testét fondorlatos módon megszállta egy, a hatalmára áhító harcosa. Az történt, hogy miután az egyik alkalommal a törzs tagjai kiléptek a testükből, a bitorló megsemmisítette a saját testét, majd belépett Taha-Aki testébe. Ezt követően egy darabig senki sem leplezhette le a fondorlatot, mivel a bitorló megtiltotta a „Szellemi Utazást”, így a törzs engedelmes tisztelettel követte a rettenetesen megváltozott Taha-Akit. Taha-Aki szelleme végül egy farkas testébe tudott belépni, Szellemileg eggyé válva azzal. Ezt követően tudati erejével képessé vált arra, hogy mind emberi, mind farkas testben meg tudjon jelenni. Még az ő hosszú éltében találkoztak először a Kvilájúták a „hidegekkel”, a vámpírokkal. Szinte az egész törzs kipusztult, mire meg tudták fékezni az embernek látszó, vörös szemű vérszívókat. Azóta a törzsi emlékezet teljesen éberen tartja az összecsapásokat, a vérfarkassá alakulásra képes alakváltó harcosok történeteit, generációról generációra szálló tudásként.
Békésen ereszkedett le az este sötétje La-Pushra. A Kvilájúta törzs varázslója, miután egy szertartást mutatott be a szellemeknek, most egy szerelmi kötődést kísérel megszüntetni.
Leah Clearwater nyugodt, kellemesen elzsibbadt állapotban feküdt a fekvőhelyen. A lány testét egy indákból font, díszes koszorú kerítette körül. A füstölőgyertyák finom illatokba burkolták a légteret.
Leah egy szerelmi háromszögbe keveredett, és az ősök erejével keresi a szabadulást lelki poklából. Élete szerelme, Sam Uley szakított vele, miután a férfinek a farkassá válása után „bevésődött” Emily. Ez a dolog a farkaslétben jóval erősebb, mint a földi szerelem. Leah - érthető módon - azóta nem találja a helyét, nem tud elszakadni Sam-től, a férfi pedig nem tudja viszonozni az érzelmeit a lány iránt.
A varázsló ősi nyelven kezdett kántálásba. Pár perc múlva Leah úgy érezte, hogy a testtudata kiszélesedett, majd a teste felett lebegett, mintha felült volna. Aztán még tovább emelkedett, előre, felfelé. A fekhelye előtt lebegett, a fizikai testéből kilépett tudatként. A varázsló egy másik szöveget kántált, és saját tengelye körül szédítő forgásba kezdett. Leah automatikusan ismételte a varázsigét, minthacsak egy belső parancsnak engedelmeskedne.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.95 pont (44 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#12 listike 2014. 03. 16. vasárnap 14:11
Az első jobb volt.
#11 Peter Hun 2014. 01. 3. péntek 22:33
Ok Vira, igyekszem..!
#10 v-ir-a 2014. 01. 3. péntek 08:06
nekem bejönnek a vámpírok, vérfarkasok boszik mágusok....
folytatsd csak tovább smile
#9 Andreas6 2014. 01. 2. csütörtök 16:27
Sajnálom, a vámpír-mesék nekem nem jönnek be. Ugyanúgy lehetne Hófehérke, meg a hét elgyötört törpe is...
#8 Peter Hun 2014. 01. 1. szerda 20:10
Az alaptörténet idevonatkozó része vázlatosan, a jobb érthetőségért:
http://peterhun77.wordpress.com/
#7 Peter Hun 2013. 12. 31. kedd 12:49
Papi, köszi a bíztatást! Már nem hiába írtam meg ezt a fejezetet.
#6 papi 2013. 12. 31. kedd 10:20
Ez ígéretes, folytasd.
#5 Peter Hun 2013. 12. 31. kedd 08:42
Rinaldo, a híresség rovatban jelentettem meg, mivel az alap történet ismertségére épül a cselekmény. Aki nem ismeri az eredetit, annak összefüggéstelen lesz. Ez van...
#4 Rinaldo 2013. 12. 31. kedd 07:41
Elég összefüggéstelen.
#3 Peter Hun 2013. 12. 31. kedd 06:36
Az Alkonyat sorozat alapján íródott / íródik a történet, egyfajta porn-fictionként. Követi a regény / film eseményeit, de egy spirituálisabb világképbe ágyazva. A történet szerint Bella szűzen marad nagyon sokáig, tehát úgy "kell" írnom, hogy szexeljen is, meg nem is. Ahogy a történet beindul, lesz benne szex bőven a többi karakter jóvoltából...
A hosszú cím: Én abban voltam, hogy ha regényként töltöm fel, több szint mélységben kezeli az oldal a rész, illetve fejezet címeket, de látom, hogy nem.
#2 Pavlov 2013. 12. 31. kedd 03:13
Nem lehetne egyszerűbb címe? Meg picit több szex benne... Nem igazán jött át, mire akarsz kilyukadni.
#1 Törté-Net 2013. 12. 31. kedd 00:00
Mi a véleményed a történetről?