A+ A-

Szexvadászok 8. rész

Eredeti: Kathy Carlson: Szexvadászok
A Hilton Hotel bárja fényes volt és modern. Fekete szőnyeg és fekete, kocka alakú bőr- és krómnikkel fotelek jellemezték, közöttük négyszögletes üvegasztalok álltak. Maga a bárpult S alakú, rozsdamentes acélból készült szerkezet volt, amelynek egész hosszában krómnikkel bárszékek nyújtózkodtak felfelé.
- Miben lehetek a segítségére, hölgyem? - Egy lófarokba kötött hajú főpincér lépett hozzá, amikor Liliane megállt a bár ajtajában.
- Találkozóm lesz az egyik szállóvendégükkel.
- Értem, hölgyem. Asztalt szeretne, vagy inkább a bárpultnál kíván helyet foglalni?
- Asztalt kérek.
- Erre tessék. - A pincér átment előtte a jókora helyiségen, és egy sarokasztalhoz vezette Liliane-t. A bár másik végében egy háromtagú jazz-zenekar andalító melódiákat játszott.
- Hozhatok önnek egy italt?
- Egy pohár pezsgőt, legyen szíves.
- Máris, asszonyom. - A pincér odébbállt.
Liliane körülnézett. A bár tömve volt, a legtöbb asztalnál férfiak ültek, olykor egy-egy nő társaságában. A falakon ügyesen elhelyezett tükrök függtek, és a bennük visszaverődő képek ismétlődtek szerte a teremben.
Egy fehér lenvászon kabátos, aranyparolis pincér magas, karcsú pezsgőspoharat hozott, amelyen kicsapódott a pára. Kicsiny papírterítőre tette, amelyen a szálloda emblémája szerepelt, és mellétett egy kis ezüst tálkát pisztáciával.
- Köszönöm - mondta Liliane.
- Kérem -felelte a pincér.
Liliane utána nézett, amint a férfi visszatért a bárpulthoz. Tíz perc múlva nyolc. Liliane kifejezetten korán akart ideérni. Azt akarta, hogy először ő pillants meg Odette-et, és ha nézheti, amint áthalad a helyiségen, akkor jól szemügyre veszi. Ha valamilyen okból nem tetszik neki, amit lát, ha az a fotó csak ügyes, előnyös szögből készített hamis ábrázolás, vagy egyszerűen csak megérzi azokat a tudat alatti figyelmeztető jeleket, amelyek közlik vele, hogy rossz úton jár, akkor van egy kis ideje másképp határozni. Vagy felemeli kezét és int a nőnek, vagy annyiban hagyja a dolgot, kiissza a pezsgőjét és szépen hazasétál.
Belekortyolt az aranyló pezsgőbe. Tőle balra két nő ült egy asztalnál, és mélyen elmerülve sutyorogtak egymással, a fejük szinte összeért. Mindketten fekete kosztümöt viseltek, és úgy festettek, mintha egyenes munkából jöttek volna.
Liliane megpróbált ellazulni. Nyújtogatta, forgatta nyakát, mivel észrevette, hogy vállában megfeszülnek az izmok. Azután hátradőlt székében, és igyekezett az a látszatot kelteni, mintha egészen oldott lenne. Tapadós piros jersey-ruhát viselt, amit két napja vásárolt. Mélyen kivágott felső része és combközépig érő szoknyarésze volt, talán ez lehetett a legkihívóbb ruhadarab, amit valaha is vett magának. Úgy érezte, ma este ez lesz a legmegfelelőbb. A legcsekélyebb elképzelése sem volt arról, mi tetszhet egy nőnek egy másik nőn, de amikor ezt a ruhát viselte, felizgult tőle, tehát úgy gondolta, ugyanezt a hatást fogja gyakorolni Odette-re is.
Vajon tényleg ezt akarja? Igaz lenne, hogy itt ül ebben a bárban, és találkozni készül egy nővel, aki le akarja fektetni? Ha három héttel ezelőtt valaki azt mondja neki, hogy ilyesmit fog csinálni, azt hiszi, hogy az illető teljesen megőrült.
Fura módon cseppet sem volt ideges. Azok a kavargó érzések, amelyekkel Roger és Samantha háza felé sétált, most teljesen hiányoztak, kivéve az izgalmat. De még az izgalom is más volt. Olyan izgalom, amelyen uralkodott a felfedező elme kíváncsisága. Ezúttal az agya volt az, amely ezt a kirándulást szervezte az ismeretlenbe, nem a teste. Legalábbis Liliane ezt akarta hinni.
- Ha megbocsát...
Liliane felnézett. Egy férfi jött át a helyiségen és állt meg előtte. Remekbe szabott tengerészkék öltöny, fehér selyeming, kék mintás selyem nyakkendő volt rajta. Ragyogóan fényes, fekete cipője úgy festett, mintha kézzel varrták volna.
- Igen?
- Kegyed Amaryllis Hawthorne?
- Nem, nem én vagyok - mondta hűvösen Liliane. A férfinek sűrű szőke hajzata és jégkék szeme volt.
- Ó, de kár! Igazán azt reméltem, hogy maga az - mondta a férfi.
- Sajnálom. Igazán nem tehetek róla.
- Nem, persze, hogy nem. - A férfi habozott, majd félig elfordult. - Nos, úgy hiszem... - visszafordult. - Nem lenne kedve meginni velem egy pohár akármit?
- Várok valakit. És úgy látszik, maga is.
- Igen. Ez igaz. Csak úgy gondoltam...
- Talán majd máskor.
- Hát, az igazán jó lenne. Tessék. - A férfi kivette a tárcáját, elővett belőle egy kis fehér kártyát, és Liliane elé tette.
- Köszönöm - mondta Liliane gúnyos hangon.
- Maga istenien néz ki, tudja? Komolyan.
- Ó, igazán?
A férfi megpillantotta az egyik tükörben valakinek a tükörképét, mire bátortalanul rámosolygott Liliane-re, és elindult egy lány felé, aki most jött be az ajtón. Liliane nézte, amint a férfi megragadja a lány könyökét, és odakormányozza a bárpulthoz. Ahogy a lány felmászott egy székre, a szoknyája jócskán felcsúszott. A férfi rámeredt formás combjaira.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 5.68 pont (25 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#2 A57L 2014. 04. 8. kedd 09:23
Érdekes történet.
#1 Törté-Net 2010. 09. 2. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?