Isten jóváhagyásával 7. rész - Réka - Bizalom

Szavazás átlaga: 8.23 pont (40 szavazat)
Megjelenés: 2024. február 22.
Hossz: 13 979 karakter
Elolvasva: 464 alkalommal
Ezeket a történeteket Kékéggel együtt írjuk. Ő Réka, én meg Csaba vagyok
„... Csabi egész este hívogatott, nem vettem fel, írta az értetlen sms-eket. Nem magyarázkodott, csak nem értett semmit. Idővel kisírt szemekkel kapcsoltam ki a telefonom. A megmagyarázhatatlant, a tényeket valóban nem lehetet megmagyarázni... ”

Másnap a reggeli mise után egyfolytában csengett a telefonom. Csaba erőlködött. Kikapcsoltam. Nem edzett szokása szerint, hanem fel-alá járkált az udvaron. Tíz körül a polgi üvöltésére rettent össze a hivatal.

– Réééééékaaaaaaaa!! – megszeppenve mentem a folyosóra.
– Hányszor pofázzam el, hogy ne kapcsold ki a telefonod! Most is a plébános valami szerződés miatt nem tud elérni! – Ordította egy szuszra.
– Anyádékkal való régi kapcsolatra tekintettel nem baszlak ki, mint a macskát szarni! Na meg csendben mondom, – közben meg zengett az egész épület – a munkátok is jó, de most kapd magad alá a löttyedt segged, és húzz át plébániára. A kibaszott rossz szokásod miatt nem szeretnék összetűzésbe kerülni az egyházzal! – Viharzott el, szinte félre lökve. A háttérből hallatszott: „Ez se baszott az éjjel”. Dühösen mentem át, sejtve, hogy a lapulevelet akarja a talpamra kötni Csaba. Terike az előszobában várt.

– Szia Réka! Az atyák a fenti tárgyalóba várnak! Atyák? Kérdeztem magamban magamtól. Mi a f@..., nyeltem el a gondolatom, hiszen szent helyen nem beszélünk, még csak nem is gondolunk csúnyára, miközben régi szép időkben még paráználkodtam is itt. Így értem fel. Zoli lehajtott fejjel ült az asztanál. Csaba csukta be mögöttem az ajtót, majd ölelt magához, csókolt olyan tűzzel, hogy a nunám is lángra lobbant volna, ha nem önti el a puncilé. Hirtelen toltam el magamtól.

– De atyám...!
– Bocsásson meg Réka! Már értem a bemutató misén és az utána tapasztalt viselkedését. – Kezdte volna Zoli, de Csaba közbevágott.
– Zoli atya tud mindent, és most már én is! – Ismét megcsókolt, hosszan, én meg dermedten tűrtem.
– Tudod a fekete haj, az általad érzett erős parfüm az... – kezdte Csaba, de Zoli belevágott a szavába, ő akarta elmondani.
– Tudja Réka, én Ózdon az egyedüli fiatal papként kilógtam a sorból. Nem ittam, bennem a hormonok dolgoztak. Az ottani házvezető lányával összegabajodtunk.
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 7 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 8.23 pont (40 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Lolamacko
2024. február 22. 10:57
#4
Belegondoltam, hogy mi lehet ennek a történetnek a vége, bármennyire is idilli, ez akkor is egy tiltott kapcsolat.  Várom a folytatást és a megoldást, még akkor is, ha tudom, hogy erre a szituációra kevés megoldás jön szóba.
2
kivancsifancsi
2024. február 22. 07:23
#3
Gyönyörűen, élethűen megírt történet. A katolikus PAP is ember. Csak így tovább.
2
Waderlaci
2024. február 22. 00:25
#2
Kicsit meglepett, hogy ennyire gyorsan meg lett oldva a parfüm és a fekete haj ügye. Bár eléggé nyilvánvaló volt a megoldás. 
A prédikációval lenne ugyan apró észrevételem, de inkább meghagyom magamnak, mivel 1. nem egy egetverő hiba, csak egy apró furcsaság 2. nem akarok akadékoskodónak tűnni. Viszont merném a gondolatait valós papoknak is ajánlani egy prédikációhoz! 
Összességében nagyon tetszett ez a rész is! És annak, aki azt mondja, hogy a történet magában jó, papok nélkül is... Igazuk van, de a történet igazi erejét pont a papi vonal adja. Szerintem.
2
T
Törté-Net
2024. február 22. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1