Isten jóváhagyásával 1. rész - Réka

Szavazás átlaga: 7.84 pont (92 szavazat)
Megjelenés: 2024. január 29.
Hossz: 21 436 karakter
Elolvasva: 1 119 alkalommal
Ezen írás Kékég és Kexi69 közös műve.
Réka vagyok, egy harmincöt éves takarító vállalkozó. Későn, harminc évesen mentem férjhez, egy elvált pasihoz. A cégét rám íratta, ajándékozással, hogy a volt felesége ne tudja elperelni tőlem. Rájöttem, – a magam kárán, – hogy a volt feleség miért volt oly dühös rá. Egy szoknyapecér volt a lelkem, akinek forrt a vére a nőkre. Fél év házasság és bizonyítottan öt inflagranti után sima válás, ami után eldöntöttem többet nem házasodom meg. Nem voltam sex mániás, heti egy kielégülés bőven elég volt pár perc munkálkodás után.

Elmesélni kívánt történetem egy kisvárosban játszódik. Ott volt az Önkormányzat, a Művelődésiház, a könyvtár és az önkormányzati iskola takarítása. Két nyugdíjas hölggyel és egy csökkent munkaképességű úrral csináltuk négyen, nem megerőltetve, mégis megérte mindenkinek. Apai mamámnál laktam a válásom óta, mivel az utolsó –  akivel az exem félrelépett – az az anyám volt.   Érthető, hogy nem tartom vele a kapcsolatot és elköltöztem.
Nagy hír volt a kisvárosban, hogy egy új pap érkezett, aki az öreg prépostot majd lecseréli. Két hónap után sok újdonságot bevezetett az új pap. Fiatalos lendülettel látott munkához. Gyerekek énekeltek a káplánnal, és rengetegen jártak a misékre. Vallásos voltam, de nem templomba járó. Mind a mamám, mind a körülöttem ténykedő emberek biztattak, hogy csak legalább egyszer nézzem meg. Fiatal, deltás, jóvágású volt az atya. Addig duruzsoltak fülembe, amíg elmentem egy vasárnapi misére. Szinte kiszédültem a padból. Az új atya felettem járt általános suliba, vele csókolóztam életemben először, fülig szerelmes voltam belé akkoriban.  
Újdonság volt részéről – hogy mint a reformátusoknál, – a mise végén az utolsó ima alatt kiment a bejárathoz, és mindenkinek személyesen köszönte meg a misén való részvételt, és ha igénye volt rá bárkinek, pár szóban el is beszélgetett. Utolsók között mentem oda.

– Szia Réka! Köszönöm, hogy megtiszteltél a jelenléteddel a misén. – Rezzenéstelen arc, betanult szöveg.
– Szia Csabi! Jó látni... soha nem gondoltam, hogy így látlak. – Csak a szeme mosolygott.
– Beszélgetünk?
– Délután ötkor a régi helyünkön. – Fogott kezet velem is. Feldobva mentem a népkert – már csak nyomokban meglévő – közlekedési tanpályájának buszmegállójához. Lelombozott, hogy egy fehér pólós, farmeres díjbirkózó bitorolja a megmaradt betonpad darabját. Közeledve jöttem rá ez Csabi. Megölelt, megpusziltuk egymást.

Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 10 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 7.84 pont (92 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Miriam
2024. február 21. 15:56
#7
A sztori jó, részletes, képszerűen megírt, hiteles. Ez a része rendben is van. Gratulálok a szerzőpárosnak.
Amin elgondolkodtam, hogy a mai ember, ideértve hívőket és magukat az egyházi személyeket is mennyire nem értik a kereszténység alapvető tanítását. Valamiféle olyan gondolkozásmód van, hogy jó, jó, ezt meg az szerepel a Bibliában, de azt nem kell olyan komolyan venni. Például a Tízparancsolatnak a paráználkodásra vonatkozó tilalmát sem.
Az eredeti keresztény életszemlélet szerint az emberi élet célja a túlvilági üdvösség elnyerése. Ennek elnyerését a földi örömökről való lemondás, az önmegtartóztató életmód teszi lehetővé. Minden engedmény a testnek, a test csábításainak, torlaszkő a Mennyország felé vezető úton. A nemi élet folytatása - a nemi élet örömei a test és a gonosz csábításának egyik fő formáját jelentik, és ezért elítélendőek. Tehát a nemi aszkézis azért szükséges, hogy figyelmünket teljes erővel a túlvilági üdvösség elnyerésére fordíthassuk.

Oké, ez lenne az alap. A kereszténység alaptanítása az aszkézis. Igenám, de ki akar aszkéta életmódot folyatni? Jó a kaja, pia, szex és az élet egyéb örömei.  Ez rendben is van, én is így gondolom. De akkor ne mímeljük a hivő kereszténység komolyan nem gondolt színjátékát!  És persze  ne menjen papnak, aki nem ezt vallja! 

A problémám az, hogy a történet szereplői, Csabi (az Isten szolgája) és Réka is ennek a képmutató színjátéknak a résztvevevői.  Nem mentség, hogy mások is így csinálják! Lehet, hogy én vagyok idealista, de én nem ezt a hazug világ szerencsétlenkedő, önfelmentő magyarázkodást szeretném látni, hanem valamiféle rendezett világot.  A pap legyen pap (nem kötelező annak lenni), az illuzióit épulgató fiatalasszony találja meg a partnerét a polgári életben, és találja meg mindenki a helyét - ideértve a prostituáltakat, homoszexuálisokat stb - ezen a nyamvagdt sárgolyóbison.
2
j
joe013
2024. február 8. 18:34
#6
Érdekes történet, várom a folytatást...
1
t
tibee72
2024. február 5. 14:16
#5
Nálam hét pont.
1
Lolamacko
2024. február 4. 15:05
#4
Tetszett. Mindig meglepsz a sokszínűségeddel. Érdekes történet, igazi romantikus. Gratulálok. Várom a folytatást.
0
veteran
2024. január 29. 05:49
#2
Régi, de igaz mondás: a pap is ember.
1
T
Törté-Net
2024. január 29. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1