Isten jóváhagyásával 12. rész

Szavazás átlaga: 7.66 pont (32 szavazat)
Megjelenés: 2024. március 28.
Hossz: 23 687 karakter
Elolvasva: 374 alkalommal
Tudtam, hogy szülőfalunkban éhen döglenék a szakmámból, annyira nincs pénzük az embereknek, Gizinek is kiáll a rúdja az iskolából – pont miattam, – és a közvélemény sem szívleli kettőnk kapcsolatát. 
Lelkendezve hívtam életem szerelmét. Elújságoltam, mit intéztem, és ő csapot-papot hátrahagyva indult útnak. 
Gizi

Az én drága szerelmem – Gabesz – utolsó mentsvárként a bátyjához ment segítséget kérni. Imádom ezt a tüneményt, aki a kezeim között, alatt, formázásomra nőtt fel. Nem látok esélyt, hogy sikerrel járjon, de azt mondta, ha Zoli nem, akkor senki nem segít rajtunk, és akkor inkább az , vagy hontalanként kiköltözés az erdőbe.
Tegnap este beszéltünk. Titokzatos és nagyon reménykedő volt, de nem akart részletekbe menni, nehogy elkiabálja. Az iskolában az egyik baszatlan kis kurva kollegina megint belém állt.

– Gizikém, igaz, amit mondogatnak a nevelőiben a hátad mögött? Mármint hogy „a fiatal farok, ha nem is sokat, de segít, hogy ne legyél vén szipirtyó? ” Igaz, ma elég szarul nézel ki. Nem volt az éjjel semmi?
– Marcsikám drága, én is szeretlek, de vannak dolgok, amik végképpen nem tartoznak sem rád, sem a kollégákra. Én a helyedben inkább magammal lennék elfoglalva! Igaz a kollégák és a szülők panasza, hogy igencsak büdös vagy, de ez ellen tehetnél! Több mozgás, kevesebb zabálás! Ja, és a víz is sokat segít, szappannal. A diri most lobbizik, hogy kicseréltesse az ajtókat, hogy egyáltalán közlekedni tudj. A gondnok bá meg nem győzi cserélni a széttört székeket...
– Inkább ilyen vagyok, mint hogy a fiammal hetyegjek! – Vágott közbe.
– Hetyegnél te bárkivel, de még csak az utolsó csövesnek se kellesz!
– Elég legyen! Ez nem egy , kulturáltan! – csapott az asztalra a dirihelyettes. Valahol igaza volt. Én napközis felügyelő voltam 18 óráig. Már alig volt hátra, amikor Gabeszkám hívott.

– Szerelmem! Szedd össze magad, és hagyj ott mindent! Csapot-papot és indulj! Itt megértés, szeretet, lakhatás és még munka is lesz, de a legfontosabb, hogy együtt lehetünk!
– Imádlak... – kezdtem és mondtam el a sérelmem, aminek következménye is lesz.  Fegyelmi vizsgálat, de nem ellenem.  
Gabeszkám ki is nézett egy hajnali vonatot, így reggel magamhoz ölelhetem. Elköszöntem a szerelmemtől, a gyerekeket útjukra engedtem, és hívtam a dirit.

– Sándor! Szeretném...
– Nem Gizi, nem! Nem tehetem, és a szívem mélyén nem is akarom eltussolni az ügyedet...
– Igazgató úr! Azonnali hatállyal beadom a felmondásomat, és nem érdekel a felmondási idő! Nem érdekel semmi.
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 11 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 7.66 pont (32 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Waderlaci
2024. március 29. 13:48
#5
Most, hogy így mondod... tényleg EZ jelenti néha a nagyobb problémát, hogy nrm azt olvassa az ember, ami előtte van, hanem azt, amit eredetileg le akart írni. De pontosan erre mondtam, hogy ez nem vészes hiba, csak most kicsit több lett belőle mint máskor. 

Még szerencse, hogy az oldalon nem lehet közzé tenni pedofil tartalmat 😂. Egyébként pont azt próbáltam dicsérni, hogy bár a képzelet szülte a leírt eseményeket, mégis képes túlmutatni a sima képzeleten, pontosabban messzebbre tudja vinni a képzeletet! Engem konkrétan mindig is sokkal jobban érdekelt (volna) a történelemből az, hogy az egyszerű emberek a hétköznapokban hogyan éltek meg történelmi eseményeket, mint az, hogy uralkodók és az elit hogyan sakkozott egy adott helyzetben.
2
Ez egy válasz Kexi69 2024. március 29. 10:56-kor írt üzenetére.
Kexi69
2024. március 29. 10:56
#4
Kedves Waderlaci! 
Nagyra értékelem teológiai ismereteidet, és eszem ágában sincs megkérdőjelezni. 
DE! 
Kérlek vedd figyelembe, hogy ez a sorozat a fantázia szüleménye, nem teológiai kurzus, és egy (két) ember véleményét görbetükrözi az egyházi képmutatásról, álszenteskedésről. 
Ha a valódi véleményem is benne lehetne, tömve volna pedofíliával. 
Szerencsére undorít és felháborít  ez a téma, így írni sem tudok róla. 

A személyes névmások és ragozási hibák miatt elnézést kérek mindkettőnk nevében. 

Beküldés előtt többször átolvassuk mindketten, de sajnos egy idő után már azt olvasod, amit írni akartál, nem azt, amit leírtál.
3
Ez egy válasz Waderlaci 2024. március 28. 08:47-kor írt üzenetére.
Waderlaci
2024. március 28. 08:47
#3
Érdekes hogy ezek a történetek segítenek nagyjából elképzelni azokat az időket, amikor még nem szakadt ketté a katolikus egyház (római kontra keleti katolikus egyház), és a cöllibátus csak erősen javasolt és pártolt életvitel volt, nem pedig kötelező. A papok nősültek és családjuk volt. A mindennapi élet pedig - a telefont, vonatot, vízvezetéket és hasonlókat leszámítva - valahogy így működhetett, ahogy itt van leírva. 

Azért meg kell említenem egy apró zavarást is az erőben: nem ártana beküldés előtt egy embernek átnézni az egészet, és egységesbe hozni a személyes névmásokat és ragozásokat! Ezúttal a szokottnál nagyobb döccenéseket okozott annak kitalálása, hogy éppen ki, kivel beszélget. És mielőt valaki azt mondaná, hogy!... ez nem végzetes hiba, csak kellemetlen tud lenni.
2
veteran
2024. március 28. 07:56
#2
Volt már jobb is.
1
T
Törté-Net
2024. március 28. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1