Isten Jóváhagyásával 6. rész - Csaba

Szavazás átlaga: 7.47 pont (51 szavazat)
Megjelenés: 2024. február 17.
Hossz: 16 141 karakter
Elolvasva: 514 alkalommal
Ezeket a történeteket Kékéggel együtt írjuk. Ő Réka, én meg Csaba vagyok
... Aznap estétől egyedül maradtam a parókián. Terike diszkréten tette a dolgát, vele szinte nem is találkoztam, csak a keze nyomán keletkező gondoskodást észleltem. A nap végén Réka karjaiban aludtam el, álmomban hivatalos levelet kaptam az egyházmegyétől, amelyben felszólítottak, hogy keressek egy alkalmas személyt, és töltsem be a házvezetőnői posztot.  

Reggelenként edzés közben fejben rendeztem a dolgokat. Legörgettem magam előtt a feladatlistát, és a halaszthatatlanokat vettem előre. A házvezetőnő most nem lényeges, hiszen egyedül vagyok a parókián pap. A sok teendő mellett az egyházközség hívei voltak a legfontosabbak napközben, este meg Réka. Életem értelmét ez a lány adta, a hit és az Úr után. Gyorsan rohantak a napok. Egyre fáradtabb voltam. Nappal hétből 7 napot szolgáltam a vallást és a nyájam, éjszaka meg Rékát.  
A Püspök úr átküldte négy pap rövid jellemzését. Már elsőre Zoli atya volt a legszimpatikusabb. Ő a harmincas évei elején járt, de gyerekképű, – valószínűleg agilis feltörekvő, – ifjú titán, és valószínűleg Ózdon a másik négy idős paptársa elnyomja. A többi három jelölt idősebbek voltak, – és mivel rangban alám kerülnének, – úgy gondoltam, hogy a hiúság, a sértettség miatt nem alakulna ki kölcsönös tisztelet köztünk. Éjjelente elalvás előtt azon tépelődtem, kit válasszak, hogyan oldjam meg, hogy kedvesem ölelésében aludjak el, úgy, mint Józsi atya idejében. Halogattam a döntést, a megoldást rábíztam Istenemre, hittem, hogy rá fog vezetni a helyes útra. Minden imámban, vele való beszélgetésemben kértem Urunkat segítsen. Egyik mise közben mintha sugallatot kaptam volna a fiatalos lendületről. Még aznap jeleztem a Püspöknek, hogy megnézném Zoli atyát. Pár nap haladékot kért, míg intézkedik, hogy két napra meglátogasson.
Az alatt a pár nap alatt a felhalmozódott teendőimet próbáltam minimálisra redukálni. Agyam az új atyán kattogott. Ha meleget csináltak belőle, ki lenne neki jó partner a néhány, – általam ismert, – távolról is hősugárzóként működő férfi közül? Ha hetero, akkor se sokkal jobb a helyzet. A korban hozzá illő lányok inkább már asszonyok, foglaltak, vagy ateisták, így esély sincs arra, hogy behálózzon egyet. A legrosszabb, ha hű az egyháznak tett esküjéhez.  
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 8 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 7.47 pont (51 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
kivancsifancsi
2024. február 18. 18:17
#5
Tetszik a színvonal, nagyon jó a téma, élvezetesen talál a szó.
1
Waderlaci
2024. február 18. 08:16
#4
Huha! Ennek a résznek a női változata után azon agyaltam, hogy milyen nőt szedett össze a fiatal kolléga. De ez után csak azt tudom mondani (nagy sóhaj közepette): Ezek a nők! Mindenhol a másik nőt keresik 🤣
3
Lolamacko
2024. február 17. 08:39
#3
Jó kis sorozat ez. Várom a folytatást. Jók vagytok együtt.
2
veteran
2024. február 17. 02:55
#2
Ez is jó.
1
T
Törté-Net
2024. február 17. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1