Isten jóváhagyásával 2. rész - Csaba

Szavazás átlaga: 7.53 pont (72 szavazat)
Megjelenés: 2024. február 5.
Hossz: 18 222 karakter
Elolvasva: 1 137 alkalommal
Ezeket a történeteket Kékéggel együtt írjuk. Ő Réka, én meg Csaba vagyok
Csaba vagyok, egy harminchat éves pap. Elmesélni kívánt történetem egy kisvárosban játszódik.
Már egészen korán – talán 11 éves lehettem, – felébredt bennem a nemiség. Akkoriban még csak a bizsergést és a merevedést éreztem a fütyimben, ha megláttam egy-egy pár szép hosszú combot kivillanni a miniszoknyából, vagy egy-egy mélyen kivágott blúzból kidudorodó dekoltázst. Talán 13 sem voltam még, amikor utolért az első spontán éjszakai magömlés.  
Nagyon korán felébredt bennem a szexualitás, és hamarosan szinte mindennél fontosabb lett. A környezetemben az összes hasonló korú csajt megkörnyékeztem, akik 1-2 évvel fiatalabbak, vagy idősebbek voltak, mint én. Nemsokára a suli, a város és szülőfalum csókkirályának csúfoltak. Hajtott a kalandvágy, a vadászat öröme. Igazából – egy Réka nevű lány kivételével – egyikőjük sem érintette meg a lelkemet. Nyolcadikos voltam, amikor becserkésztem az iskolából a hetedikes kiscsajt. Sajnos már csak néhány hét volt hátra a suliból a nyári szünetig, de akkoriban sokat lógtunk együtt Rékával. Az évzáró után megszakadt a kapcsolatunk. Én a nyári szünetet a megyeszékhelyen dolgoztam végig, és ott kezdtem a gimnáziumot is.
A gimnázium első éve utáni nyári szünetben anyut elütötte egy traktoros a határban. Az orvosok semmi jóval nem kecsegtettek. Én imádkoztam, és erősen gondolkoztam rajta, hogy mi az, ami összemérhető fontosságú számomra az édesanyámmal, amit Istennek felajánlhatnék az anyámért. Végül alkut kötöttünk. Ha édesanyám életben marad, és élhető életet élhet, én elmegyek papnak. Anyu él és virul, sántítva ugyan, de még mindig jár dolgozni. Így lettem pap.
A másodikat már a gimnáziumban folytattam. Ott erkölcsre és hitre neveltek bennünket, de még nem börtönszerű egyházi szigorral. Irgalmatlan szexuális energiáimat az edzőteremben vezettem le. Utána a Győri Szeminárium bezártsága már komoly megpróbáltatás volt. Tanáraink ugyan szigorú önmegtartóztatást prédikáltak, de a felsősök a takarodó után próbáltak köcsögöt csinálni az újoncokból. Belőlem nem sikerült, hasznát vettem a konditeremben töltött sok-sokórányi megerőltető gyakorlatnak. A csapatban nagyszájú srácokat a zuhanyzóban egyesével tanítottam móresre, így engem békén hagytak.  
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 9 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 7.53 pont (72 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
kivancsifancsi
2024. február 7. 07:52
#14
Tisztelt Kékég és Kexi69 örvendjetek a vitának, mert ez azt jelenti, hogy megmozgatja az írásotok az olvasók gondolatait. Gratulálok.
3
Fecó45
2024. február 6. 16:56
#13
Kedves Waderlaci!
Igen utána olvastam a bibliában ami valóban bűnként tekinti a homosexualitást. Ezért bocsánatot kérek a bunkó viselkedésemért. De az írásunk valahol felmentést is kap a mai homosexuális papoknak. Igen rég, még a múlt században chatteltem pappal és papnövendékkel. Már akkor nem volt a főpapság elutasító a homo miatt csak a gyermekek felé viszonyulást bírálta, itélte el mélységesen. Akkor inkább a homo a kevés pap közül. Erről könyv is jelent meg, a zárszónak írt részt bemásolom a forrással. Nem érdekel a téma annyira, hogy elolvassam, de valahol igazol. A tévedésért és a megitélésed szerinti támadó viselkedésért elnézést!
"

„A VATIKÁNBAN TALÁLHATÓ A VILÁG EGYIK LEGNÉPESEBB HOMOSZEXUÁLIS KÖZÖSSÉGE” – ELOLVASTUK A VATIKÁN KÍNOS TITKAI CÍMŰ KÖNYVET
2021. FEBRUÁR 25. | DE (https://wmn.hu/szerzo/dudics-emese/) | OLVASÁSI IDŐ KB. 12 PERC

...........

Zárszó 
Talán valóban Ferenc pápa nevéhez fűződhet az egyház olyan szintű megreformálása, aminek lényegét a könyv egyik megszólalója így foglalja össze:
„Azt gondolom, hogy az egyháznak minden következtetést le kell vonnia abból, hogy erkölcsileg csődöt mondott.
Fel kell hagynia a felnőttek közötti kölcsönös beleegyezéssel létesített homoszexuális kapcsolatok bírálatával, és a házasságot is engedélyeznie kell a számukra; meg kell törnie a szexuális abúzusokat övező csendet, és fel kell adnia az intézményesített »fedezés« stratégiáját.
És végül, de nem utolsósorban, hiszen ez a probléma kulcsa: el kell törölnie a kötelező papi cölibátust.”
Ferenc pápának egyébként – aki állítólag már maga is olvasta a könyvet – a műből egy másik arca is kirajzolódik, mint amit ismerni vélünk. A rendszeresen kétértelmű nyilatkozatokat megfogalmazó ravasz diplomatáé és a makacs, önfejű, autoriter, haragtartó, az ellenségeivel kérlelhetetlenül leszámoló uralkodóé. De ez már egy másik történet.
Amikor a fordulataiban olykor Ken Follett- vagy Dan Brown-regényeket idéző könyv 433. oldalára érve úgy érezzük, hogy most már elég sokat tudunk, túl sokat is, Martel még megjegyzi:
„És mindaz, amit ebben a könyvben elmesélek, csupán az első oldala annak a hosszú történetnek, amely még megírásra vár. Az az érzésem, hogy semmit sem tudok a teljes igazságról. Még csak most kezdődik Szodoma lemeztelenítése, titkos és ma még szinte ismeretlen világának elmesélése.”
Dudics Emese
Frédéric Martel: A Vatikán kínos titkai. Park Könyvkiadó, 2020. Fordította: Moldvay Tamás, Pataki Pál, Gyárfás Vera"
2
Ez egy válasz Waderlaci 2024. február 6. 12:35-kor írt üzenetére.
Kékég
2024. február 6. 14:02
#12
Ha erre gondoltál, ezt utána kell olvasnom, mert...

égbekiáltó bűnök: az erkölcsi rendet olyan súlyosan sértő bűnök, melyek a Szentírás szerint „az égbe kiáltanak” büntetésért: →gyilkosság (https://lexikon.katolikus.hu/G/gyilkoss%C3%A1g.html) (Ter 4,10), →homoszexualitás (https://lexikon.katolikus.hu/H/homoszexualit%C3%A1s.html) (Ter 19,13: szodómia), özvegyek és árvák sanyargatása (Kiv 22,22), a munkás megszolgált →bér (https://lexikon.katolikus.hu/B/b%C3%A9r.html)ének megtagadása (MTörv 24,14; Jak 5,4). Az ~ kifejezés a 16. sz: vált ált-sá. **
Palazzini II:1214.
1
Ez egy válasz Waderlaci 2024. február 6. 12:35-kor írt üzenetére.
Kékég
2024. február 6. 13:34
#11
Kedves Waderlaci! Nem támadok, segítséget szeretnék csak kérnék, ha hibáztam hol és mit? Nem vitaként, de ezt írtad:"...A szemináriumi homoszexualitás: ismertem olyan papot, akinek homoszexuális hajlamai voltak. Ezért jelentkezett papnak. Nem mellékesen a homoszexualitás a 4 égbekiáltó bűn egyike. " A biblia 7 főbünről ír. Ezt egy internetes oldalról olvastm, segíts kérlek értelmezni amit írtál.   
"Forrás: https://magalaszlo.freewb.hu/a-7-fobun-es-a-7-mennyei-ereny/"
2
Ez egy válasz Waderlaci 2024. február 6. 12:35-kor írt üzenetére.
Waderlaci
2024. február 6. 12:35
#10
Mivel úgy tűnt, hogy felesleges a vita a támadó magatartással szemben, ezért nem válaszoltam inkább. De azt azért megkérdezném, hogy hol írtam a 7 főbűnről? Talán jobb lett volna még egy kicsit utána olvasni, kicsit jobban!
1
Kékég
2024. február 6. 11:34
#9
Kedves Waderlaci!
Már régen, inkább csak keveset, nem kommentelek, de mivel az ötlet kitalálása az én ötletem volt így úgy érzem rám tarozik a kritika. Sajnos nem tudom, tudjuk a feltöltött részekben már a rektorálásod kérni egy kitalált történetben. Igen tudom ha nem értünk hozzá miért írunk erről, ezekről, egy kitalációban. Nem fogok hibáink miatt tőrömbe dőlni. Amúgy meg légy kicsit következetes magad gondolatával. Értem ezen az egyik hozzászólásod. Idézem:"...akkor is kötelezőnek érzik aü belebeszélést olyan dolgokba is, amik nem is érdeklik őket, és olyan messze áll tőlük, mint Makó Jeruzsálemtől." Lehet vallástudós vagy és akkor megkövetlek, bocsánatod kérem. Én írásaim előtt rengeteget olvasok a rávonatkozó dolgokban. Most ilyen a 7 azaz hét  főbűn. Biztos felületesen olvasok, de homoszexualitásra nem találok utalást. Paráznaság? mit  jelent? Nem történt házasságtörés Csaba és Réka között. Nem szerepel a főbűnök között a papi eskü megszegése. Kérlek okosíts fel tényszerűen mit hibáztunk, hogy szól, hol van említés a homoszexualitásról. Talán a legfontosabb Irj olyan embert aki nem hibázott a főbűnök szerint.  Lolamackótól lopva: köszönöm, hogy elolvastad.

Főbűnök          „Ami az emberből kijön, az teszi tisztátalanná az embert. Mert belülről, az emberek szívéből erednek a gonosz gondolatok, házasságtörések, lopások, gyilkosságok,  hűtlenség, kapzsiság, gonoszság és csalárdság, kicsapongások, irigység, káromkodás, kevélység és esztelenség.” (Mk 7,21-23)           A test cselekedetei – „Paráznaság, tisztátalanság, bujaság, bálványimádás, mágia, ellenségeskedés, viszálykodás, versengés, harag, veszekedés, széthúzás, szakadás,  irigykedés, részegeskedés, tobzódás és hasonlók.” (Gal 5,19-21

Forrás: https://magalaszlo.freewb.hu/a-7-fobun-es-a-7-mennyei-ereny/
0
Ez egy válasz Waderlaci 2024. február 5. 23:59-kor írt üzenetére.
Kexi69
2024. február 6. 00:13
#8
1, Az általad sérelmezettekben sem protestáns, sem ateista agyatlanság nem volt.
2. Nem akadémiai székfoglalót akartam írni egyháztörténeti témából,
3. A történet szempontjából írhattam volna bantu néger nyelven az atomfizikáról néhány mondatot, az a Réka - Csaba érzelmi vonalon nem változtat.
4. A harmadik mondatodnál kellett volna elgondolkodnod: Ez egy nagyon jól hangzó kitaláció. Ugyanis az egész történet az. 
2
Ez egy válasz Waderlaci 2024. február 5. 23:59-kor írt üzenetére.
Waderlaci
2024. február 5. 23:59
#7
Csak egypár a példa kedvéért:
A házasságmentesség mint az egyházi vagyon védelme. Ez egy nagyon jól hangzó kitaláció. Csak akkor légyszíves, magyarázd már el, hogy hogyan lehet a görögkatolikus egyháznak bármi vagyona? Kb 1000 éve váltak szét a római katolikusokkal, és nincs náluk cöllibátus! Sőt! Addig nem szentelnek senkit pappá, amíg meg nem nősült (vagy nem állt szerzetesnek). Náluk hogyhogy nem prédálódott szét az egyházi vagyon? 
Másrészt pedig: mind Jézus mind az apostolok preferálták a nőtlenséget. Az, hogy ezt nemcsak a szerzetesek számára tették céllá, hanem az "egyszerű" papok számára is, az valóban az egyház "bűne". 
Az sem valószínű, hogy egy prépost helyére egy kezdő papocskát tegyenek be, kvázi leendő tisztség-örökösként. 
A diakónusok: ideiglenes diakónus nem lehet az ember végtelen ideig. És ideiglenes diakónusként nem is nősülhet! Vagy ott hagyja az egyházi rendet, vagy fekszentelik szerpappá. Állandó diakónusnak viszont már csak családos férfi jelentkezhet. 
A szemináriumi homoszexualitás: ismertem olyan papot, akinek homoszexuális hajlamai voltak. Ezért jelentkezett papnak. Nem mellékesen a homoszexualitás a 4 égbekiáltó bűn egyike. 
Szóval elhiszem, hogy nem állt szándékodban hülyeségeket írni... de sikerült. Viszont amihez annyit sem értesz, mint maszületett bantu néger az atomfizikához, azt talán nem kellene erőltetni. Az ilyen kényes pontokat simán át lehetett volna ugrani, kihagyni.
1
Ez egy válasz Kexi69 2024. február 5. 15:42-kor írt üzenetére.
Kexi69
2024. február 5. 15:42
#6
Kérlek idézz  "protestáns és ateista agyatlanságokat", mert nem állt szándékomban ilyesmit írni.
0
Ez egy válasz Waderlaci 2024. február 5. 00:24-kor írt üzenetére.
Lolamacko
2024. február 5. 08:43
#4
Azokat a részeket átugrottam, ahol a vallásról volt szó. A szerelmi szál szép, igazi romantikus, mint a Tövismadarak. Itt legyen boldog vége, azért szurkolok.
2
Ez egy válasz Waderlaci 2024. február 5. 00:24-kor írt üzenetére.
veteran
2024. február 5. 08:30
#3
Jól megírt történet.
2
Waderlaci
2024. február 5. 00:24
#2
Nagyon szépen sikerült kimásolni pár szövegrészletet az imakönyvből. Kár, hogy ezen kívül csak protestáns és ateista agyatlanságokat sikerült találni. Mindez nagyon elrontotta az összképet. Egyébként az alap ötlet nagyon jó, és nagyon jól is van megírva.
1
T
Törté-Net
2024. február 5. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1