Vörsi kalandom 1. rész

Szavazás átlaga: 5.65 pont (78 szavazat)
Megjelenés: 2023. április 4.
Hossz: 20 305 karakter
Elolvasva: 1 414 alkalommal
Budapestről a nagykanizsai gyorsvonattal megérkeztem unokáim látogatásaiból Balatonszentgyörgyre. Hévízen lakom, de a feleségem itt hagyta nekem a Vasútállomás parkolójába a Wagon R Suzuki kocsimat, hogy az esti későn érkező vonatnak nincs már csatalakozása, Keszthelyfelé. Utasellátó alkalmazottja általában megvárta még az utolsó Pestről érkező vonat utasait. Legtöbbje mind betért valamit fogyasztani. Én egy üdítőre meg egy szendvicsért álltam sorba. Előttem egy elegánsan öltözött, kellemes parfümöt használó, nő várt a sorában. Tízen voltak előttünk, így volt időm gusztálni a nekem szimpatikusnak tűnő hölgyet. Tőlem olyan két három centivel lehetett alacsonyabb, de a kalapja emelte őt magasságilag felém. Arcát finom crémpuder tüntette el szemkörüli ráncait. Kissé tokás nyakát egy gyönyörű sállal vette körül, ami takarta a nyakát. Pár perece érzem illatát, de olyan kellemes, melegség sugárzott testének közelségéből.

Ő következett:

– Jó estét, Nórikám! Meddig maradsz? Megyünk együtt hazáig?

– Nem Bea! A férjemet megvárom.

– Mit kérsz?

– Egy Kis Hubertust kérnék és egy hosszú kévét tejszínnel.

Nóri a géphez lépett és egy gombot megnyomott, majd kis mércével kimérte a kis Hubertust, két kis tasak cukorral, tejszínnel, tálcán a vendég elé tette:

– Te merre jártál, hogy csak az utolsó vonatot érted el?

– Pesten voltam az Uzsoki Kórházban, mert a volt férjem – tudod mi már két éve széjjel mentünk – kapott fél éve és ott próbálják az életét megmenteni. Kórház hívott fel, hogy az a kérése a betegnek, hogy szeretne még utoljára látni, mert napjai vannak csak hátra, és bocsánatot szeretne kérni még tőlem.

– Nagyon sajnálom, nem tudtam róla, mondta Nóri!

– Tessék! Itt van, amit kértél.

– VENDÉGEM VOLTÁL! Szia!

Bea a kis tálcával a sarki kis két személyes asztalnál foglalt helyet.

– Jó estét Asszonyom! Kedves Nórika, ha jól értettem az előző vendég, szólította így! Nekem ez a hölgy nagyon szimpatikus, Bea a neve.

– Egy melegszendvicset, fantával kérnék! Véletlenül hallottam csak meg, Bea és Nórika, egy faluban laknak itt valahol a közelben?

– Igen!

Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 10 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 5.65 pont (78 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
deajk2008
2023. május 1. 00:15
#17
Jó és még a hossza is jó
1
JakeAmazing
2023. április 15. 14:41
#16
A történetvezetés, a fogalmazás meg a helyesírás botrányos, viszont a szexleírásnak vannak érzékletes részei. Amit pedig az öregúr a kommentekben leművel, az valóban brutális .
1
Álmoska5
2023. április 7. 15:53
#15
Kedves "Ulysses" !
Köszönöm a segítségét. Hasznosak voltak számomra észrevételei. Természetesen nem kívánhatom minden bekezdésem "technikai" kijavítását. Véleményét mint kritikát elfogadom s nagyon szépen köszönöm.
Tisztelettel:
"Álmoska5"
1
Ez egy válasz Ulysses 2023. április 7. 09:24-kor írt üzenetére.
Ulysses
2023. április 7. 09:24
#14
"Budapestről a nagykanizsai gyorsvonattal megérkeztem unokáim látogatásaiból Balatonszentgyörgyre. Hévízen lakom, de a feleségem itt hagyta nekem a Vasútállomás parkolójába a Wagon R Suzuki kocsimat, hogy az esti későn érkező vonatnak nincs már csatalakozása, Keszthelyfelé. Utasellátó alkalmazottja általában megvárta még az utolsó Pestről érkező vonat utasait. Legtöbbje mind betért valamit fogyasztani. Én egy üdítőre meg egy szendvicsért álltam sorba. Előttem egy elegánsan öltözött, kellemes parfümöt használó, nő várt a sorában. Tízen voltak előttünk, így volt időm gusztálni a nekem szimpatikusnak tűnő hölgyet. Tőlem olyan két három centivel lehetett alacsonyabb, de a kalapja emelte őt magasságilag felém. Arcát finom crémpuder tüntette el szemkörüli ráncait. Kissé tokás nyakát egy gyönyörű sállal vette körül, ami takarta a nyakát. Pár perece érzem illatát, de olyan kellemes, melegség sugárzott testének közelségéből."
Nos, lássuk! Egy gyors javítása az első bekezdésnek. A dőlt betűs részek nyelvtanilag akár helyesek lehetnek, de vagy értelemzavarók vagy valószerűtlenek vagy túlírtak, tehát stilisztikai hibát rejtenek. Az aláhúzás egyértelmű hibát jelent, ha egy szó helyesnek tűnik az aláhúzás ellenére, akkor az utána következő vesszővel van gond vagy durva szóismétlés.
"Budapestről a nagykanizsai gyorsvonattal érkeztem unokáim látogatásából Balatonszentgyörgyre. Hévízen lakom, de a feleségem itt hagyta nekem a vasútállomás parkolójában a kocsimat, mert az este későn érkező vonatnak nincs már csatalakozása Keszthely felé. Az utasellátó alkalmazottja általában megvárta még az utolsó Pestről érkező vonat utasait. Néhányan mindig betértek. Én egy üdítőért meg egy szendvicsért ugrottam be. Előttem egy elegánsan öltözött, kellemes illatot árasztó nő várt a sorban. Míg vártunk, volt időm gusztálni a szimpatikus hölgyet. Tőlem olyan két három centivel lehetett alacsonyabb, de a kalapja miatt fölém magasodott. Arcán finom krémpuder tüntette el szemkörüli ráncait. Kissé tokás nyakát egy gyönyörű sállal  takarta el. Pár perce pillantottam meg, de olyan kellemes meleg sugárzás áradt testéből."
De ez csak a "technikai" javítás. Ha ezt megcsináljuk az egésszel, akkor sem lesz jó történet. Mert az lapos, egyszemélyes fantázia. Érdektelen helyszín, groteszk párbeszédek. Nem ragozom. 
(Ha valaki nem érti a fenti javításokat, akkor megmagyarázom, de túl terjedelmes lett volna azzal a hozzászólás.)
2
kivancsifancsi
2023. április 5. 07:52
#12
Folytasd Álmos az írást, hasznosabb mint a hasonló koruakkal a betegségeket megtárgyalni.
1
dibula
2023. április 5. 06:35
#11
A 77 éves szívbeteg öregúr, aki szexoldalalt olvas, "történetet" írogat, html tag-eket használ, képes telefonra szöveget másolni és azt szoftverrel felolvastatni.
Ühüm....
Még véletlenül sincs trollszag.
2
Álmoska5
2023. április 5. 00:24
#10
Tisztelt Olvasók! 
Nelly kifogásolta "gruppen" jelzést én ronthattam el, mert a sávot nem vittem le. Elnézést. Természetesen a bírálatát a többi erősen negatív   kommentekkel együtt elfogadom.
Sorozatom utolsó részét, amiben megírtam életem igaz történetét, hogy 4 nő volt egész életemben ebből 3 feleség, de egyiknél sem tudtam - én szerettem volna, de az akkori  erkölcs ezeket a nemi aktusokat szigorúan elítélte - tudtam NUNIJUKBA nyelvemet bedugni és jól kinyalni, meg ennek ellenkezőjét se, a FARKAM SE VOLT egy feleségem szájába. T. Szerkesztőség azzal utasította el a befejező részemet, hogy nincs benne erotikus jelenet.

Valójában ez egy kitalált történet, soha senkitől nem másoltam át egy jelenetet se! Azt sohasem tagadtam, tagadom, hogy "kékég" összes írásait  átmásoltam a telefonomra és a séta közben a fülhallgatómon keresztül hallgatom történeteit! 

E történetben minden más a való életemmel kapcsolatos. Természetesen a nevek és helyiségek nevei a valóságban eltérők.

Tervezem a sorozatom további folytatását, és ehhez kérnék  önkéntes segítőt, ha lehet egy hölgy jelentkezését ki egy 77 éves bácsikával tudna őszintén társalogni.

(Ki jövő hét Csütörtöki napon betölti a 77. életévét!
Őt éve már elköszöntem az élettől! Súlyos szív betegségeim miatt, már a sírhelyemben kellene végleg pihenni. Ma is volt egy (85/50-50 es vérnyomás esésemet a PekaMeterem hozta vissza) 
De van egy védő  Angyalom ki a fülembe súgja :  Máté Péter. Ne menj el dalából :
                                                  Hát kérlek 
                                                   Maradj még!
                                                  Ne menj még!
                                                   Ne menj még!
                                                   Ne menj még!
                          
                                                    Óh, maradj még!
                                                    Nincs ki út!
                                                    Nincs több út
                                                    Kérlek várj!
                                                    Ne menj még! 
                                                    .....

Ő tudhat valamit! A remény hal meg utoljára. Nem félek senkitől semmitől. 

"Álmoska5"
0
Andreas6
2023. április 4. 21:37
#9
Nem tudom konkrétan meghatározni. Egyszerűen csak sok volt.
1
Ez egy válasz Ulysses 2023. április 4. 07:44-kor írt üzenetére.
Kékég
2023. április 4. 19:24
#8
Kedves Ulysses!
Úgy érzem meg kell szólalnom, ha már megszólított. Álmos írásaimon "nőtt" fel és igen én biztatom írjon. Telik az ideje, mozgatja agyát... Helyesírás. Nos nekem is van segítő szerkesztőm. Ha olvassa tudja kiről beszélek. Sokat segít, tanácsokkal, segítséggel. Bízom benne Álmost is felkarolja valaki az olvasók közül. Végül, rólam köztudott mások írását nem olvasom, így nem visznek félre írásomban, így nem tudom mit, miből másoltak ki... Kérem segítsék új írótársaimat.
0
Ez egy válasz Ulysses 2023. április 4. 07:44-kor írt üzenetére.
Nelly
2023. április 4. 15:50
#7
Mitől is gruppen ez a "firkálmány"? Mert másnak minősíthetetlen! 
2
Ulysses
2023. április 4. 07:44
#6
Nekem sem sikerült végig olvasni. Egyfolytában azon járt az agyam, miért akar színpadon énekelni az, akinek nincs se hallása, se hangja. Egy ideig még próbáltam fejben kijavítani a hibákat, de ez egyrészt annyira lelassított, hogy szenvedés volt haladni. Másrészt rájöttem, hogy maga a történet... történet nincs is, csak egy álmodozás. Nagy részeket átugrottam, beleolvastam az akciós jelenetekbe. Hm, mintha Kékég valamelyik írásából másolták volna ki.
Andreas6, nálad melyik hibánál telt meg a pohár? Nálam az verte ki a biztosítékot, mikor nagybetűvel írta mondat közben a magázást meg a kedvest.
4
Andreas6
2023. április 4. 07:16
#5
Elnézést kérek, de nem olvastam végig. Sajnos, annyira tele van hibákkal, hogy elment tőle a kedvem.
3
Fluxus
2023. április 4. 07:07
#4
Szép történet.
0
veteran
2023. április 4. 04:27
#3
Szép érzelmes bevezetés.
0
O
Olvasó
2023. április 4. 03:24
#2
Mi ez az értelmetlen katyvasz??
3
T
Törté-Net
2023. április 4. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1