A+ A-

Alex újra mesél 4. rész

Eljött a nap, amikor a nagyi útnak indult Szlovákiába. Szüleimmel kikísértük az állomásra, majd elmentünk a városba sétálni és fagyizni. A szüleim is örültek neki, hogy egy kicsit elutazik a nagyi, mert így legalább átfesthették a szobáját, és kisebb átalakításokat végezhetnek a lakáson. Amíg otthon volt, soha nem engedte meg nekik, hogy az Ő szobájában bármin is változtassanak. Így most kivettek előre egy hét szabit a nyári nagyszabi előtt, hogy rendbe rakják a lakást. Persze ezt én is csak akkor tudtam meg, amikor már a nagyi elutazott. Ez sajnos nekem annyira nem volt olyan jó hír, mert így a két hét egyedüllétből csak öt nap maradt. De nem bántam, csak jöjjön már el azaz öt nap.
Amíg a szülök otthon voltak, addig sajnos nem tehettem semmit annak érdekében, hogy Fickónak tudjak kedveskedni. Na, persze az nekem is csak jól esett volna. De hát türelem rózsát terem. Amikor tudtam segítettem anyunak és apunak, de mindig nekem adták az alja munkát. Azért annyi előnyöm származott a sok munkából, hogy nem nyaggattak, amikor esténként elmentem Zolival kutyát sétáltatni, és késő este tértem csak haza.
Már régóta azon törtem a fejem, hogy elmesélem Zolinak, hogy miket szoktam csinálni Fickóval, de nem volt hozzá soha merszem. Amikor együtt sétáltattuk Fickót, volt, hogy Ő is elhozta magával Cézárt. Persze azt nem volt olyan könnyű sétáltatni, mert ha meglátott egy macskát, akkor azzal nem lehetett bírni. Ketten nehezen bírtuk visszatartani. De általában nyugodtan sétálgatott mellettünk. Fickóval is teljesen összebarátkoztak. Közeledett a hétvége, és a szüleim kitalálták, hogyha már annyira benne vannak a munkába, akkor az én szobámat is át kellene festeni. Javasolták, hogy addig éjszakánként aludjak ott Zolinál. De azon a hétvégén jöttek hozzájuk vendégek, és én nem akartam útban lenni. Ezért kitaláltam, hogy inkább kimegyek aludni a víkendházunkba. De mivel ott teljesen egyedül lennék, had vigyem ki magammal Fickót is, majd Ő vigyáz rám éjszaka. A szülök persze hamar beleegyeztek, csak az volt a kérésük, hogy minden reggel, amikor felébredek az legyen az első, hogy hazatelefonálok, még ha nem is megyek egyből haza. Ha csak ez a feltétele, akkor nincs semmi akadálya.
Így már csütörtök este Fickóval kettesben indultunk neki, hogy együtt töltjük az elkövetkező két-három éjszakát. Ő még nem tudta, hogy mi vár rá, de nekem már előre bizsergett a puncim. A víkendház egy egyszobás kis házikónak is megfelelt. A konyhája közepes nagyságú volt, és ott is lehetett aludni. A szoba valamivel nagyobb, négy ágy volt benne. Mihelyst megérkeztünk bekapcsoltam a hidrofort, ami a fúrt kútból húzta fel a vizet, illetve a villanybojlert. Pár órába beletelik, amíg felmelegszik a hideg víz, ezért arra gondoltam, hogy még sötétedés előtt kisétálok Fickóval a határba, ahol nyulakat és fácánokat lehet lelni. Fickó nagyon szerette azokat hajkurászni. Elég messzire elmerészkedtünk, és lassan kezdett sötétedni mikor visszaindultunk. A csapból még csak langyos víz folyt, de már volt remény a melegvízre. Közben megettem egy szendvicset, amit anyu csomagolt, és Fickónak is adtam kutyakekszet.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.63 pont (62 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#5 genius33 2019. 02. 7. csütörtök 18:36
Nekem is bejövős smile Folytasd!
#4 fiesta14 2019. 02. 7. csütörtök 13:17
ugy fest kivétel vagyok ,a hozzászólók között, nekem bejön. Folytatást is látok benne de ez a rész most rövidre sikerült.
#3 veteran 2019. 02. 7. csütörtök 04:54
Ez egyszerűen rossz.
#2 A57L 2019. 02. 7. csütörtök 03:49
Nagyon gyenge eresztés.
#1 Törté-Net 2019. 02. 7. csütörtök 00:00
Mi a véleményed a történetről?