A+ A-

Alex újra mesél 1. rész

Az egyetem első éve nagyon szuper volt. Talán akkor buliztam életemben a legtöbbet. Rengeteg új barátot szereztem, és a családtól való távollét teljesen felszabadított. Persze azért tanulni is kellett, hogy ki ne vágják az embert. Elég jól sikerültek a vizsgáim az év végén. A vizsgáim után hazautaztam, amikor volt pár napom a következő vizsgáig, mert a koliban nem tudtam tanulni. Odabenn minden nap szinte volt valami buli, hiszen minden napon volt olyan szakcsoport, ahol éppen túl voltak a vizsgákon.
Az egyik utazásom alkalmával összetalálkoztam egy régi barátnőmmel. Vele még akkor ismerkedtem meg, amikor Zolival jártam, és rendszeresen kerékpártúráztunk. Nagyon jól elbeszélgettünk egész úton. Felelevenítettük a régi szép emlékeket. Mint kiderült akkoriban ő is szingli volt már pár hónapja. Zoli engem akkor hagyott el, mikor felkerültem az egyetemre. Mivel nem minden hétvégén jártam haza, keresett magának egy másik csajt. Persze mikor külön mentünk - minden harag nélkül - megegyeztünk, hogy ami együtt járásunk alatt történtek, azokat nem mondja el senkinek.
Visszatérve Krisztára - ugyanis így hívják, ha nem említettem volna - elregélte, hogy vele mi történt az elmúlt időszakban mióta nem találkoztunk. Beszélgetésünk közben rákérdeztem, hogy meg vannak - e a lovai. Invitált is egyből, hogy a nyáron, ha van kedvem, akkor kimehetnék hozzájuk lovagolni. Én szívesen mondtam igent, hiszen nyárra nem volt semmi tervem, és meg szerettem volna tanulni lovagolni is.
Az utolsó vizsgám után felhívtam, hogy mikor kezdhetném a lovaglóórákat. Megegyeztünk a következő hétvégében. Persze én már akár másnap is mentem volna, de Kriszti addig nem ért rá.
Nagyon lassan teltek a hátralevő napok, s végre eljött az első nap. Korán kimentem hozzájuk a tanyára. Nem is igazán tanya, mint inkább egy egész nagy ranch volt nekik. A főúttól beljebb vagy 200 méterre két hatalmas épület terült el. Az egyikben ők laktak, míg a másikban garázs három autónak, műhely, valamint a gazdasági rész, ahol a lovak voltak elhelyezve. A lakóépület több részből állt; az első részben lakott Kriszta szüleivel, valamint volt két alkalmazottjuk. Egy idősebb férfi, aki olyan mindenes volt, valamint egy harminc körüli fiatal lány, aki a lovakkal foglalkozott. Ők is ott éltek a farmon, csak a főépület hátsó részében. A két épület párhuzamosan volt elhelyezve egymással, de a főépület homlokzata ötven méterrel előrébb helyezkedett el. Így a lovászlány lakrésze - ami leghátul volt - majdnem teljesen szembe volt a garázzsal. Az épületek mögött egy kisebb tavacska, amiben halak is voltak, de mint utólag kiderült Kriszti és a lovászlány rendszeresen ott nudiztak. A tó mögött két részből álló nagy terület terült el körbekerítve a lovaknak, és a mögött még nagyobb füves rét.
Szóval mikor kiértem a ranch - re, már Kriszta is felkelt és éppen a reggeli kávéját iszogatta a ház előtti hintaágyban. Nagyon kellemes volt a nyári reggel ott kint a szabadban. Kriszti először bemutatott a szüleinek, majd körbevezetett a farmon. Közben megismerkedtem a "mindenes" János bácsival, valamint a lovászlánnyal, Evelinnel. Nagyon megörült neki, hogy lovagolni tanulni mentem, mert kilenc ló volt és nem bírta mindegyiket rendesen belovagolni. A szülők nem igazán szeretnek lovagolni, vagy csak ritkán, és Kriszta is csak hétvégéken járt haza. A kilenc lóból a kiscsikó 5 hónapos csődőr volt, ezen felül egy 3 éves csődőr, egy 7 éves mén, a többi kanca. Tehát a hímek aránya elég kicsi volt, de volt.
Mint megtanultam a lovaglás nem csak annyiból áll, hogy ráülünk a lóra és vágtatunk vele. Kriszti nem említette, hogy milyen ruhába menjek ki, így én farmer és póló összeállításban voltam. Mivel közel azonos méreteink voltak, adott nekem egy kopottas kantáros munkásruhát, hogy azt kenjem össze. Miután átöltöztem kimentünk az istállóba és szemügyre vettük a lovakat. Amikor beléptünk megéreztem azt a jellegzetes ló szagot. Van aki undorodik tőle, de szerintem csak meg kell szokni, és nem volt olyan borzasztó. Evi már ott volt és a kenneleket takarította. A kennelek, amiben a lovak voltak elég szélesek voltak, így kényelmesen lehetett a lovak mellett dolgozni. Segítettünk neki, hoztunk a lovak alá friss szalmát, adtunk nekik abrakot és utána vizet. Majd egy óra telt el, és én még nem tudtam milyen a lovaglás. Kriszti adott a kezembe egy kefét, s megmutatta, hogyan kell átdörzsölni a lovak szőrét, hogy tiszták maradjanak. Nos nem volt egy könnyű feladat. Én kaptam egy 5 éves kancát, amelyik a legszelídebb volt. Jobban örültem volna egy csődőrnek, de azt a két lány választotta. Ahogy ott dörzsöltem a szőrét teljesen áthatott a lónak a szaga. Jó meleg volt a teste és olyan megnyugtató. Amikor a paci hátsó részét sikáltam néha felemelte a farkát, és elővillant a puncija. Szép volt és olyan furcsán nagy. Amíg én azzal az egy lóval bajlódtam a lányok kettőt takarítottak meg. Kijelölték nekem a következő pacienst, és közölték, hogyha befejeztem, akkor azon fogok lovagolni.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 7.39 pont (74 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#16 zsuzsika 2019. 03. 7. csütörtök 10:24
Fene a gusztusát
#15 Andreas6 2019. 01. 10. csütörtök 17:54
A szabad véleménynyilvánítás jegyében: 1 pont!
#14 peugeot806 2019. 01. 10. csütörtök 17:46
Jöhet a folytatás. 10p. Oda volt írva "bizarr", nem kötelező olvasni
#13 kendy981 2019. 01. 10. csütörtök 15:15
Várom a folytatást
#12 fiesta14 2019. 01. 10. csütörtök 11:15
Várom a folytatást. akinek ez nem fekszik ne olvassa. de az irás jó.
#11 Lolka 2019. 01. 10. csütörtök 01:07
Szintén várom a folytatást! wink
#10 gyuri0926 2019. 01. 9. szerda 17:26
Bizse én pasi vagyok , de felizgultam rajta , szeretem a kutyás és lovas sztorikat
#9 Bizse42 2019. 01. 8. kedd 22:25
Nekem meg "izgi" volt ( talán mert nő vagyok), igeni kell a folytatás! Plusz 10 pont azért is.

/Szabad a vélemény nyilvánítás! /
#8 sunyilo 2019. 01. 8. kedd 21:37
Ne folytasd. Az eddigieket is felesleges volt megírni...
#7 deajk2008 2019. 01. 8. kedd 16:28
A hossza kellemes... 9p
#6 sztbali 2019. 01. 8. kedd 09:57
NEM kell a folytatás.
#5 listike 2019. 01. 8. kedd 08:55
Azért ez már sok. 1pont.
#4 cscsu50 2019. 01. 8. kedd 07:57
a következő az elefánt lesz?
#3 veteran 2019. 01. 8. kedd 04:00
Ez már őrültség.
#2 A57L 2019. 01. 8. kedd 03:52
Hogy mik vannak az életben.
#1 Törté-Net 2019. 01. 8. kedd 00:00
Mi a véleményed a történetről?