A+ A-

Titkos vakáció az OWK-ban 3. rész - A női birodalom

Az út megfigyelhetetlenségét igazi mérnöki precizitással tervezte meg Péter. Charter járatra vett jegyet Prágába, persze a gépre esze ágában sem volt felszállni – az a pénz elveszett – de Helén kopói - mert ebben biztos volt, hogy figyelik, hiába ülnek fel a gépre nem találják hisz ő akkor már egy személyvonaton ült, ami Bécsbe indul. A taxissal könnyen megtárgyalta a dolgot, nagy borravalót adott neki: az jót nevetett a mesén a féltékenykedő feleségről, észrevétlenül tette ki a kocsiból egy kanyarban. Azt is megígérte kimegy a repülőtérre, senki sem veszi észre hogy üresen. A személyvonatot is biztonsági okokból választotta, ott ki be szállnak az emberek, ha valaki hosszabb ideig utazik vele az lesz a magándetektív. Azt lerázza valamelyik pályaudvaron egy taxiba ül stb..
Csomagját nagy ravaszul Interneten keresztül vásárolta meg (most volt pénze) az Bécsben várta egy szállodában, ahova többszöri taxi átszállással érkezett meg.
Komoly gondot csak az igazolványai jelentettek semmi kedve sem volt azokat magával cipelni (ennyire azért nem bízott az OWK-ban) Azt elhelyezte Brünben egy bank széfjében. A kulcsot ráakasztotta kulcstartójára senki sem tudja azonosítani. Az álnév használatában már nagy gyakorlata volt.. minden DVD-t, folyóiratot stb. szegény elesett barátja igazolványával intézett rég óta.
Összebarátkozott egy amerikai katonával évekkel ezelőtt, az is kosaras volt az aktatáskáját nála felejtette (kicsit be voltak rúgva nagy muri volt egy győzelem után) Sajnos már nem tudta visszaadni hirtelen Irakba vezényelték és hamarosan elesett felrobbantották a buszukat. Tulajdonképpen a táskát csak a halála után fedezte fel, nem is a lakásban volt, hanem az öltöző szekrényében. Csak polgári cuccok voltak, a hitelkártyát és a többit természetesen visszaküldte szüleinek, de a jogosítványát, útlevelét nem. E két irattal aztán könnyedén mozgott anonimül az Internet femdom részein.
Ezzel az útlevelével jelentkezik az OWK-ba is. Nem hasonlítottak egymásra egy cseppet sem, de reménykedett, hogy az OWK nem nézeget ilyesmit, hisz van pontos azonosító száma, jelszava (ez kellett a tagságra). Alkatra egyformák, aligha nézegetik a hölgyek az arcképet. Ő Edward Flemm az OWK részére, na ha azt zsarolják nagy botrány lesz. Egyúttal jó indikátor is menyire anonim az OWK valójában? Abban biztos volt, hogy az intézet nem zsarol, de kémek mindenhol vannak, ha van ilyen az most lebukik.. gondolta elégedetten. Nagyon meg volt elégedve magával: még akár kancellár is lehet nem tudják zsarolni soha nevetgélt magában amint az esetleges spiclik megnyúlt ábrázatát elképzelte.
Az igen valószínűtlen, hogy a csehek igazoltassák, Brün és Cerna közt ha mégis komoly a dolog, hát ott van a brüni széf benne felejtette okmányait, mert rendkívül fontosnak látszó matematikai levezetéseket, jó csomót másolt ki az Internetről helyezett el a széfben. Ha nagyon muszáj oda adja a széf kulcsát és meggyőződhetnek maguk is: a "kutatásai" mellett megtalálják az igazolványait. Nem értenek a rendőrök a felsőbb matekhoz.A buszjegyet Brünön keresztül előre megváltotta természetesen Prágáig, de csak egy cseh kisvárosig Merinig utazott, ott volt a találka az intézmény megbízottjával. Nagyon figyelt: egész biztosan nem követte senki.
Egy Dave nevű "alattvaló" (a rabszolga és az alattvaló közt igen nagy a különbség azt már tudta) így a fiú már hihetetlen magasságban van felette, de ez csak még izgalmassá tette a dolgot. Mobilon beszélték le teljesen feleslegesen a találkozást: a merini buszmegállónál csak ők ketten voltak. Nem volt ott privát kopó egy szál se.Dave nevetve üdvözölte. Kifogástalanul beszélt angolul, ez már a telefonál feltűnt.
- Ne félj nem olyan rossz itt, mint híresztelik, nézz rám én már 5. éve vagyok itt minden nyáron. Na jó néha elvernek, de ritka az, meggyőződésem jól fogod magad érezni. A "single-k" most megszaporodtak! Ügyes a hirdetés, mindenféle szakemberek jönnek még az Internetet is azok csinálják. Persze Domina védelmében kisebb a kockázat… de sokkal drágább.
- Tényleg katona vagy?
- Úgy van most jöttem vissza Irakból leváltottak bennünk, majd év végén megyek vissza.
- Nem veszélyes?
- Nem annyira, mint az újságok híresztelik, most már inkább magukat robbantgatják, különben én harckocsizó vagyok, még egy tankot sem sikerült kilőniük. Tudod nem olyan könnyű az szendvics páncélja van, már nem is próbálkoznak velünk.
Az út rövid volt (néhány km) már messziről látni lehetett a hatalmas kastélyt a toronnyal az óriási kaput az oroszlánnal.Dave Pétert a regisztrációs hivatalba vitte, ahol azonosították, az ál útlevelet meg sem nézték, csak a számot azonosították és az OWK visszaigazolása érdekelte őket (mint később rájött azon volt az "azonosítója") átváltott pár 100 eurót Dom-ra, megvette a számával jelzett csomagot ( ebben volt a számmal ellátott nyakörv, a bőrből készült ágyékkötő és egy tucat rabszolga ing) és türelmesen várakoztak az ügyeletes gárdista hölgyre.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 6.79 pont (14 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#5 A57L 2014. 04. 1. kedd 05:49
Azért nem olyan rossz.
#4 papi 2013. 11. 19. kedd 07:47
Kicsit lassu
#3 genius33 2013. 04. 19. péntek 18:45
Egyetértek....
#2 nagydee 2005. 10. 17. hétfő 16:37
mostmár igazán történhetne is valami...
#1 Törté-Net 2005. 10. 14. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről?