Miriam hozzászólásai

M
Legtöbbet használt címkéi:
Hozzászólásai:
108 db
Miriam
2024. január 20. 11:37
Történetek: 1977 nyara
Ez igen! Nosztalgikus, kulturált, ízléses stílusban megírt szép történet. Korrekt a helyszinek, az utcák, a mozik, az akkori színészek neve. Különösen tetszik, hogy nem akar erkölcsi itéletet mondani, amikor meglátja a Csillagost a nejével az óvodába menni.  Egy történet akkor jó, ha hagyja, hogy az események tényszerűen megtörténjenek, de a dolgok érzelmi részét már az olvasóra bizza. Valahogy így voltam én is vele. Vajon mit érzehetett a Csillagos, amikor egyik kezével a fia, másikban a felesége kezét fogja, a Sport mozinál meglátja Erikát, akit nem is olyan rég még alaposan "megdöngölt"? Vajon ez számára is csak egyfajta sport volt? 
Szóval: jó volt a történet.  Gratula!
2
Miriam
2024. január 10. 12:21
Általános -> Írók/fordítók
Persze nem kell a történelmet és az aktuális viszonyokat szeretni vagy arról olvasni. De ilyen alapon a világirodalom elsöprő részét ki kellene dobni a szemétdombra. Persze, erre is volt már példa, időnként voltak könyvégetések, vagy például indexre tétel. 
Nem tisztem, hogy bárkit is meggyőzzek. Nekem van egy irói hitvallásom, annak elfogadása pedig nem rám tartozik. Annak viszont örülök, ha teszik a humorom.🤣
0
Ez egy válasz Arya 2024. január 10. 08:16-kor írt üzenetére.
Miriam
2024. január 10. 00:28
Történetek: Szerencsés bűnbeesés 7. rész
Bocs a sok elütésért. Fáradt vagyok, ezért történik ez. Ráadásul az elküldött szöveget nem lehet javítani. Fogalmam sincs, hogy miért nem...
1
Ez egy válasz Miriam 2024. január 10. 00:25-kor írt üzenetére.
Miriam
2024. január 10. 00:25
Történetek: Szerencsés bűnbeesés 7. rész
Kedves vagy, és nagyra értékelem a biztatásodat, Álmoska! Az külöösen jó, ha úgy érzed, mintjha az meg is történt volna. Hát nem! Így nem történt meg - de akár meg is történhetet volna. Nagyon kevesen értékelikl azt, hogy a történetben egy ívet húzok, ami elkezdődik egy Gellért fürdői lubickolással, és eljut odáig, hogy egy a fiú a titkosszolgálat látókörébe kerül. Én azt gondolo,.hogy az igazán nagy feladat egy "mi lett volna, ha..." típusú történetet írni. Ez több, mint a valóság leirása, mivel mindig egy adott kor körülménye között kell mozogni.
Mondok példákat, amit azonal érteni fogsz. Mi lett volna, ha a 1848-49-ben győz a szabadságharc? Miként alakult volba a rézágyúöntő Gábor Áron sorsa?
Vagy: Mi lett volna, ha sikertelen lett volna Gavrilo Princip merenyletkisérlete a trónörökös ellen? Vajon akkor is kitört volna a világháború? Vajon lett volna Trianoni békediktátum?
De hogy a történetnél maradjak: mi lett volna, ha Géza bácsi tényleg meghal 1956-ban? Felmerül-e a titkoszsolgálatoknál, hogy Ákoskát szemeljék ki a leendő 'toyboy' titkosügynök szerepkörre? Vagy pl. mi történik, ha Ákoska megtagadja a végén Boris ajánlatát? Eldördül-e a pisztoly?

Nyilván érted, amit mondani akarok. Mindegyiknek megvan az esélye. Ám a történetnek - miközben merő fantázia - mégis végig hiterelesnek kell lenni. Tényleg volt Rádió ostroma, tényleg úgy zajottak le  a dolgok, ahogy írtam, tényleg van vagy volt Moszkva mellett egy titkosszsolgálati ügynöképző, ahova még magyarok is kerültek. S hogy el ne felejtsem, tényelg voltak azok a slágerek, zeneszámok, melyek elszórtan szerepelnek az egyes fejezetekben.

Szóval ezért van az, hogy én mindenképen sikertelen vagyok. Ha a műveimet irodalomként kezeljük, akkor túl sok benne a szex, sőt anank az 'unortodox' formája. Ha pedig szextörténetnek tekitjük, akkor túl sok benne a 'rizsa', vagyis az, ami e műfaj olvasót egyáltalán nem érdeklik, s gyorsan át is lapozzák.

Hát szóval ezért ratok most egy nagy szünetet. aán egyszer majd folytatom, de az az igazás,hogy túl sok motivációm nincs erre. Mint ahogy József Attila írta: "...Maradj fölöslegesnek,
a titkokat ne lesd meg.
S ezt az emberiséget,
hisz ember vagy, ne vesd meg."
1
Miriam
2024. január 9. 23:48
Általános -> Írók/fordítók
Oké, Arya, de tedd meg, hogy azt is megírod, MIBEN nem egyezünk. Én csak azt láttam, hogy eltüntél, de az nem derült ki a számomra, hogy azért, mert nem tartod jónak az írásaimat. 
Jól sejtem, Arya, lehet, hogy az azért, mert nincs benne ária, sem Mária, de még egy árva páriasem? 🤪 Na jó, belátom, hogy ebben lehet némi igazság... 😥
0
Ez egy válasz Arya 2024. január 9. 06:45-kor írt üzenetére.
Miriam
2024. január 8. 15:23
Történetek: Szerencsés bűnbeesés 7. rész
Persze, és az irodalomban az a jó, hogy valahol mindenkinek igaza van. A jó író a kettőt ütközteti. A jól megirt konfliktus az irodalom alapja.
Ha éedjekenek a történeteim, akkor keress rá a Prütykölnék kisasszony mágikus éjszakájára (megvan itt is és a tortenetek.hu-n is.), vagy a  tortenetek.hu-n publikált irásaimra, netán a honlapomra (amelyet már időhiány miatt hoszú ideje hanyagolok).  Netán az Amazonon is van egy csomó múvem, de azokból nincs saját példányom.
1
Ez egy válasz didide 2024. január 8. 12:46-kor írt üzenetére.
Miriam
2024. január 8. 11:41
Általános -> Írók/fordítók
Kicsit bőveben írok erről Szerencsés bűnbeesés 7 részhez ma (január 8.) 11:34 írt kommentemben.
1
Ez egy válasz salsa 2024. január 7. 20:17-kor írt üzenetére.
Miriam
2024. január 8. 11:34
Történetek: Szerencsés bűnbeesés 7. rész
Folytatni? Ugyan miről beszélsz,  kedves didide? Minden nap egyre romlik a minősítésem  Jelenleg 7,18. Lesz ez meg rosszabb is. Egy másik történetemnél azt a komentet kaptam, hogy ha az írást 1-re értékeli, azzal még dicsérte is, s nagyon sajnálja, hogy nincs minusz 10-es értékelési lehetőség.
Én írtam egy történetet, amely mögött hatalmas kutatómunka van, ígykeztem történelmileg, lélektanilag és stilisztikailag a legjobbat kihozni. De rá kellett jönnöm (és ebben az itteni komenetelők sokat segitettek), hogy én gondolatilag egy fordított világban élek, mint Alice Tükörországban. Ami nálam jó, az itt rossz, és fordítva.  Nekem teszik, amikor ilyen szavakat használok, mint 'unortodox szeretkezés', időnként élek a humor eszközével, figyelek a párbeszédte, a dramatugiai szabályokra - miközben mások ezt észre sem veszik. Próbálok egy extrám szituációt elképzelni, majd utána beilleszteni egy adott ország, adott történelmi helyzet, és adott személyiség-karakterek szabta keretekbe. Ez hatalmas munka. 
Ez az egész szituáció arra emlékeztet, amikor a Hyppolit, a lakáj c. filmben Csortos Gyula lazacot kinál Kabos Gy.-nak, ám ő azt céklának nézi - sőt tulajdonképen hagymát szeretne enni. Mi több: a hagymához is hagymát!
Tulajdonképen  igaza van, oly annyira, hogy Hyppolitnak illendő felmondania. Nos valami ilyesmit teszek én is ezen a honlapon.
1
Ez egy válasz didide 2024. január 7. 20:32-kor írt üzenetére.
Miriam
2024. január 8. 00:41
Általános -> Írók/fordítók
Én egy picit másként látom a dolgokat. Odáig rendben van, hogy  a finoman erotikus, romantius történeteknek is valahol valahogy helyt kellene kapnia. De ennél is fontosabban tartanám a minőség kérdését. A romatikus története is lehetnek érdektelenek, suták, unalmasak, és - remélem - , hogy a "hard pornó"-t is lehet  magas szinten űzni. Önmagában véve a szex egy műfaji kötöttség, amit felvállaltunk, amikor itt publikálunk.  De az igazán fontos dolgok ez után jönnek. gy történetnek  dramaturgiájának kell lennie, a szereplőknek egyéniségek kell rendeklezniük. A hajszín és a mellméret az egy dolog,  az, hogy ki kit hogyan dug meg csupán a 'kelléktár', a 'sablon'.  Eg történet akkor jó, ha a helyükön vannak a részletek, és persze az sem baj, a stilisztikailag is rendben van a sztory. A legnagyobb bajt abban látom, hogy itt nincs érdemi diskurzus. Azok a kommentek, hogy 'Tetszik. Folytasd!' érdemben nem teszek semmit se hozzá a történethez.
3
Ez egy válasz salsa 2024. január 7. 10:43-kor írt üzenetére.
Miriam
2024. január 7. 12:43
Történetek: Szerencsés bűnbeesés 7. rész
Mint az várható volt, a történet itt nem sikeres.  7,33 pontártéket kaptam a szavazókól. Ez a sorozat eddigi legalacsonyabb értéke. Jól éreztem tehát, hogy ezt gyorsan be kell fejeznem. Két-három már megirt, de nem publikált  fejezetet át is ugortam, hogy összekötözhessem az eddig elkezdett történetszálakat.  Sajnálom, többet reméltem, de így legalább több időm szabadul fel.
1
Miriam
2024. január 2. 16:30
Történetek: Szerencsés bűnbeesés 6. rész
Köszönöm mindkettőtöknek a meleg szavakat.🙂😀 😍Még egy rész kerül fel a Törté-netre, s ezzel be is fejezem az itteni publikálást. Biztosíthatlak, papi, hogy abban is lesz egy hatalmas fordulat - legalábbi én annak szántam.

Lolamackó, neked különösen köszönöm, hogy aktivan figyelemmel kiséred ezt és a korábbi történeteimet. 😘
Talán nem kell magyarázni, hogy mindegyik totálisan légbőlkapott, pusztán a kreatív fantázia szüleménye.  Épp ezért nagy munka, hogy történelmileg is hiteles legyen a publikált anyag, és bármennyire is extrém,  lélektanilag mégis megalapozott legyen az elmesélt eszmeszülemény. Leki szemeim előtt mindig egy képzeletszülte film pörgött, ezért is szerepel az előző részekben több zeneszám is.

Hosszú ideje már láttam, hogy ez nem idevaló történet, de ha már elkezdtem, tisztességgel befejezem itteni ténykedésemet. (kéziratban még van három fejezet is, amelyben Ákoska hol Kátyenkával, hol Natasával, máskor Veronikával tesz 'ezt meg az'-t, de dramaturgiai szempontból a  nem sokára megjelenő záró rész talán a legjobb.)
1
Miriam
2023. december 30. 18:11
Történetek: Vörsi kalandom 2. rész
Megkérdezhetem, hogy miért használsz ilyen sok nagybetűt? Bocs, hogy megemlitem, de ez stiláran úgy hat, mintha üvöltenél. Ez nagyon rossz hatású. Gondold meg, ez csak egy jóindulatú tanács.
1
Miriam
2023. december 30. 00:25
Történetek: Szerencsés bűnbeesés 5. rész
Szép lassan eltelik az év.  7,55 pontot sikerült összegyűjteni, 49 válaszadótól. 677 olvasták vagy csak véletlenül idekeveredtek. Két további részt (összesen 29 fejezetet)  is elküldtem, előbb-utóbb majd csak felkerülnek. Ez bizony egy totális kudarc, különösen ahhoz képest, hogy ez egyike a leggondosabban megfogalmazott, legfordulatosabb történetemnek, noha nem most kezdtem el az írást.
Ha az admin(ok) idejéből futja, előbb-utóbb felkerül az amlitet két rész is,  s ezzel ezzel be is fejeztem a Tört-neten való publikálást.  Nagyon is ideillőnek tartom a Quimby hires dalát:
"Most múlik pontosan,
Engedem hadd menjen,
Szaladjon kifelé belőlem
Gondoltam egyetlen,
nem vagy itt jó helyen,
nem vagy való nekem.
Villámlik mennydörög,
ez tényleg szerelem... "
1
Miriam
2023. december 28. 11:08
Történetek: A pap 1. rész
Meglehetősen egyoldalúra sikeredett a leírás. Igen tudjuk, a papok - legalábbis azok egy része - is megszegi a 'tisztasági fogadalmuk'-at, de e leírásból hiányzik az események lelki háttere. Katolikus papnak lenni elhivatottság, ami a 'világi hívságok'-ról való lemondással jár. De ez nem csak a katolicizmus velejárója, számos más vallásnál is szerepel. Sőt nem csak a férfiakra, hanem a nőkre is vonatkozhat (pl. Vesta szüzek). Oké, oké, értem, ez egy pornó oldal - de ez persze nem zárja ki a korrekt leirásokat.
1
Miriam
2023. december 28. 10:48
Történetek: A baleset, egy perverz doki, és az anyám 1. rész
Kifejezetten jó alaphelyzet - vagyis a bevérzés a hipotalamusznál, s e miatt a hiperszexualitás  -, egy érett szerzőnek is dicséretére válna. Ebből egy kitűnő történetet lehet írni! Az is jó, hogy felváltva írtad a történet, hogy az anya, hol a fiú szemszögéből.  Stilárisan talán egy kicsit javítani lehetne, de ez szinte minden történetről elmondható. Bravó!
2
Miriam
2023. december 14. 21:13
Történetek: Szerencsés bűnbeesés 5. rész
Persze jó dolog saját örömömre írni, de a probléma az, hogy nagyon sok babramunkával jár.  Nem ritkán felülbirálom önmagamat is. Nekem nagyon teszett az a gondolat, hogy miként lehet egy fiatalembert manipulálni.  Hogyan reagál egy fiatalember, aki látszólag a szerencse fia, hiszen minden az ölébe hullik? De valóban erre vágyik? Van-e erkölcsi gát? Egyáltalán: kinek van igaza? Vagy csak részigazságok és korlátozott örömök léteznek?
1
Ez egy válasz kaliban 2023. december 14. 20:18-kor írt üzenetére.
Miriam
2023. december 14. 17:06
Történetek: Szerencsés bűnbeesés 5. rész
Köszi, Lolamackó, tkp te és Kaliban tartja bennem a lelket. Hogy mit látok? 627 olvasót, 7,45 értékű minősítést, 49 szavazatot és pár kommentet, azokat is régen. Oké, ez a valóság, és bizonyos értelemben még örülök is, hogy ez kiderült, tekintve, hogy én magam is arra vagyok kiváncsi, hogy milyen a fogadtatás. Nyilván én magam is próbálgatom a témákat és az ahhoz illő stílust.
Azt látom, hogy igazából egyik se jön be. A Prütykölnék kisassszony mágikus éjszakája (ami nem nélkülözi a humort és az abszurditást) ugyanúgy az érdektelenség mocsarába hullott, mint épp most a "Hogyan lettem rabja egy átkozott  boszorkánynak" , amivel bizonyára sikerült elérnem, hogy minden idők legalcsonyabb minősítását kapjam.  Már küldtem is a egy levelet a webmesternek, amelyben kértem, hogy töröljék mind a két feltett részt.
1
Miriam
2023. november 20. 16:09
Történetek: Szerencsés bűnbeesés 5. rész
Ilyesfajta történeteket is szivesen olvasnék. Történetesen az én egyik felmenőmet, aki bakter volt, s jó messze a lakott bármely településtől, a bevonuló román csapatok egyszerűen megölték, s a nem túl sok holmiját elrabolták. Az egyik nagybácsimat, miután minden vagyonától megfosztották (egy mészkőégető gyára volt), és jobb híján kitanulta az ablakos mesterséget (háború után sok volt  a kitört ablak), börtönbe zárták, tiltott iparüzésért. Konkrét levéltári feljegyzést olvastam arról, hogy egy asztaltárságot azért vittek el, és vertek meg kegyetlenül, mert szines likörök voltak az asztalon. Állítólag piros, fehér és zöld színűek, melyeket a csendőrség nacionalista provokációnak tekintett.
1
Ez egy válasz kivancsifancsi 2023. november 20. 15:42-kor írt üzenetére.
Miriam
2023. november 20. 15:30
Történetek: Szerencsés bűnbeesés 5. rész
Kiváncsifáncsi: én pedig arra lennék kiváncsi, hogy miként is történtek a dolgok Erdélyben (Tőlem ne várja senki sem, hogy Romániát írok). A Securitate bizonyára nem kesztűs kézzel bánt a neki nem tetszőkkel, s különösen nem a magyarokkal.
1
Ez egy válasz kivancsifancsi 2023. november 20. 15:15-kor írt üzenetére.
Miriam
2023. november 20. 15:26
Történetek: Szerencsés bűnbeesés 5. rész
Kaliban: Nagyon jól érzed a problémát. A történelmi eseményeknek mindig két olvasata van. Minden események vannak elkövetői és áldozatai. Nem ritkán ezek a szerepek felcserélődnek. Nekünk, utódoknak az a feladatunk, hogy megértsük és helyén kezeljük a történetket. "A harcot, amelyet őseink vivtak, békévé oldja az emlékezés, s rendezni végre közös dolgainkat, ez a mi munkánk; és nem is kevés. - mint ahogy józsef Attila írta.
2
Ez egy válasz kaliban 2023. november 20. 12:24-kor írt üzenetére.
Miriam
2023. november 20. 15:17
Történetek: Szerencsés bűnbeesés 5. rész
Lolamackó: Igen, nagyon élvezem a kutatás. Talán még túl sok időt is töltök vele. Több szálat is kell mozgatni: magát idősödő nő - éretlen kamasz közti szerelmi szálat (amely egyáltal nem számít társadalmilag elfogadottnak);  az adott történelmi környezetet (ide értve 56-ot valamint a titkosszolgálat fondorlatait); a történet lélektani részét (vagyis, hogy lehet egyik szerelemre emlékeztető kapcsolatból a másikba csöppenni); s nem utolsó sorban a nyilt erotikus elemeket (mert végülis erről szól ez a web-oldal). 

Miként a történet eddigi részei, ez egyfajta szondázása az olvasói igényeknek. Szeretném tudni, hogy van-e, s ha igen mekkora az értő közönség.
1
Miriam
2023. november 17. 23:56
Történetek: Szerencsés bűnbeesés 2. rész
Már fenn van a 3. és 4. rész is. Az 5. részt is elfogadták. Olvasd el azokat is! Nagyon érdekelne a véleményed, nem csak általánosságban, hanem a részletek tekintetében is.
1
Ez egy válasz kivancsifancsi 2023. november 17. 21:47-kor írt üzenetére.
Miriam
2023. november 16. 21:25
Történetek: Gondolkozz másként!
Oké, rendben van. 🙂
1
Ez egy válasz Kexi69 2023. november 16. 16:23-kor írt üzenetére.
Miriam
2023. november 16. 14:42
Történetek: Gondolkozz másként!
Jó stílusban megirt, lendületes történet, amely szóhasználatában is követi az élőbeszéd szófordulatait.
Személy szerint tőlem távol áll ez a újgazdag, hedonista  életforma, amikor valaki 28 évesen már egy kormányközeli pasihoz dögözik, melynek cége olyan gazdag, hogy cseppet sem okoz gondot, hogy egy frissen felvett, gyakorlatlan embernek  Reanault Cliót lökjön a segge alá, miközben nem vár tőle komolyabb munkát. Mondom: nem írigylem, s nyitott szemmel járó emberként látom, hogy egyre több ilyen ember van, de az én felfogásom szerint az iró dolga nem a kőgazdag emberek nyavalygásainak rögzitése, hanem felfedezni valamit, ami a valós élet valós problémája. És ez még a pornó műfajra is vonatkozik. 

Amit írtam, a legkevésbé sem birálat. A sztori olvasmányos, és ahogy Arya is írja délutáni kávé és desszert mellet egész kellemes olvasmány. Történetesen én más szemmel látom a világot. Még az is lehet, hogy bennem van a hiba.
1
Miriam
2023. november 13. 22:24
Történetek: Szerencsés bűnbeesés 2. rész
Kösz a válaszodat, érzen benne a jó szándékot. Magam örömére sok minden mást is tudnék tenni. Mást, töbet, jobbat, élvezetesebbet.  Az írás sohasem lehet öncélú. A történet az agyamban megvan, sőt talán több és komplexebb, mint ahogyan azt bepötyögöm a gépbe. Az írással és publikálással a gondolatok metamorfózisa történik meg. Konkértan az, hogy egy minden tekintben csak elképzet történet (hiszen ez így, ahogy olvasod, soha nem történt meg) beleillik-e a mi, ténylegesen átélt világunkba.  Én nem pusztán mondatokat mondok, hanem egyfajta visszajelzést szeretnék kapni, hogy milyen a befogadó közeg, vagyis az olvasók, még általánosabban fogalmazva, mi magunk. A látogatószám olyan, mint egy néma aréna egy rock-koncerten vagy sporteseményen. Tök érdektelen, hogy hányan vannak, ha nem történik reakació. Erre pedig egyre kisebb esély van.
0
Ez egy válasz salsa 2023. november 13. 19:05-kor írt üzenetére.
Miriam
2023. november 13. 20:01
Történetek: Szerencsés bűnbeesés 1. rész
Az olvasószám egy dolog, nem kell azt fetisizálni. Nem jelent többet, mint azt, hogy a keresőben valaki talált egy olyan szót, ami alapján odament, de hogy pár percet töltött ott vagy ráhangoldott a történetre, azt nem tudhatjuk. Ha jól értelmezem a gondolataidat, te vágy a harmóniára, és keresed a szépséget. Az olvasók többsége aznban lehet, hogy csak a kemény, erotikus ingerekre reagálnak. Nehéz itt megalálni at a témát és stílust, amit az olvasók keresnek, s egyben te magad is elégedett vagy az írásoddal. Olyan ez, mint az ógörög mitológiában a Prokrusztész ágy  (https://hu.wikipedia.org/wiki/Prokruszt%C3%A9s) . Az is baj, ha valami túl kicsi, s az is, ha túl nagy. Esetünkben sem a várnál rosszabb, sem a vártnál jobb irás nem számíthat sikerre..
1
Ez egy válasz Lolamacko 2023. november 13. 19:41-kor írt üzenetére.
Miriam
2023. november 13. 18:11
Történetek: Szerencsés bűnbeesés 2. rész
Tökéletesen igazad van, Kexi69. Látom, te is tudatában vagy annak, hogy épp ma van a "Magyar nyelv napja". Mélységes szégyenemben lesütöm a szemem, és alig tudom elrebegni, hogy bocsáss meg nekem. Oly annyira magam alatt vagyok, hogy azonnal átutaltam egy magasabb összeget az Anyanyelvápolók Szövetségének.  Végtelen hálára köteleznél, ha küldenél nekem egy hibalistát azokról a nyelvi borzadályokról, melyeket stilárisan alulképett, butuska agykezdeményemmel elkövetni merészeltem. Előre is köszönöm: miriam.sheafe@gmail.com.
2
Miriam
2023. november 13. 18:01
Történetek: Szerencsés bűnbeesés 2. rész
Tökéletesen igazad van, Kexi69. Látom, te is tudatában vagy annak, hogy épp ma van a "Magyar nyelv napja". Mélységes szégyenemben lesütöm a szemem, és alig tudom elrebegni, hogy bocsáss meg nekem. Oly annyira magam alatt vagyok, hogy azonnal átutaltam egy magasabb összeget az Anyanyelvápolók Szövetségének.  Végtelen hálára köteleznél, ha küldenél nekem egy hibalistát azokról a nyelvi borzadályokról, melyeket stilárisan alulképett, butuska agykezeményemmel elkövetni merészeltem. Előre is köszönöm: miriam.sheafe@gmail.com.
1
Ez egy válasz Kexi69 2023. november 13. 16:19-kor írt üzenetére.
Miriam
2023. november 13. 17:44
Történetek: Szerencsés bűnbeesés 1. rész
Mindig örülök neki, ha ilyen éles szemű, lényeglátó olvasóim vannak.  A történetet egyébként sokszor átírtam, változattam. Ráadásul átfut az admin(ok)on is, aki(k) heteken keresztül tanulmányozzák azt. ÉRDEMI észrevételt szeretnék olvasni, de persze azt is megköszönöm, ha nyelvhelyességi problémára hívod fel a figyelmemet. Kiváncsiab várom a hibalistádat: miriam.sheafe@gmail.com
1
Ez egy válasz Kexi69 2023. november 13. 15:33-kor írt üzenetére.
Miriam
2023. november 10. 00:27
Történetek: Szerencsés bűnbeesés 4. rész
Közben megtaláltam a  Это было давно, лет 17 назад (Nagyon régen volt, úgy 17 éve) szövegét. Nyersfordításban ez így hangzik (bocs: Google translate, de talán így is érthető a lényeg): 

Régen volt:Tizenhét évvel ezelőtt
A lányt a posta úton vittem.Kerek arc, fehér,Karcsú, mint a nyárfaÉs letakarva selyemsállal.Kérdezte, hogyelénekelnék neki egy daltElkezdtem énekelni, és ő is csatlakozott.És csend van körülötte,Csak én és őÉs a hold olyan huncutul világított.Hirtelen egy kozák járőrVágjuk el az utunkatMindhárman gyorsan a helyükre gyökereztek.Valaki hirtelen lőttEgyenesen egy lány mellkasábaÉs elszáradt, mint a virág.Halála előtt őbevallotta nekemMa megszöktem a csendőrök elől,De a sors gazemberItt utolért engem,És örökre elhallgatott.Ott a távolban a folyón túlA domb magasan állA domb magas, fűvel benőtt.És e domb alattA lány mélyen alszik,Hogy magával vitte a dalomat.
1
Miriam
2023. november 9. 21:29
Történetek: Szerencsés bűnbeesés 4. rész
Igen, nagyon jól látod, Kaliman, tudatosan teszek bele a történetbe odaillő dalokat. Képzeletben a történetet megfilmesítem, márpedig egy filmben nem csak a történet fontos, hanem a zene is. A kettő efyütt adja az élmény teljességét. Ha esetleg elkészül az ötödik rész, abban nagy valószínűséggel szerepelni fog Zsanna Bicsevszkaja valamelyik zseniális száma, nagy valószívősággel a "Régen volt" című is. Itt meglehet hallgatni: 
https://www.youtube.com/watch?v=rdfgU4UuT7o
 Iszonyatosan jó. Nekem mindig elszorul a szívem ezt hallgatva, pedig már sokszázszor hallgattam.
1
Ez egy válasz kaliban 2023. november 9. 18:24-kor írt üzenetére.
Miriam
2023. november 9. 14:54
Történetek: Szerencsés bűnbeesés 4. rész
Köszönöm, Lolamackó a kedves szavaidat. ❤ 
 Az elismerésed részben Arya-nak is szól, aki olvasta, véleményezte és kiegészítette a kéziratot. Arya egész idáig  csak fordítóként és  nem ritkán csípős nyelvű kommentelőkét virgonckodott a Torte-net site-on, ám mostanra kiderült, hogy ő nagyon értékes ember, aki kitűnően rá tud hangolódni egy témára, és pontosan megérzi a történet történelmi és lélektani mondandóját. Ez ritkaság ezen az oldalon. Jószerivel csak Te és Kaliman rendelkeztek hasonló képességekkel. 

✨✨✨

Ami pedig  magát a történetet illeti valóban hatalmas munka fekszik benne. Mit tudod, én kisérletet teszek arra, hogy a kemény erotikát (mondjuk ki: pornót) valamelyest irodalmi színvonalra emeljem. A kérdés mindig az, hogy van-e erre olvasói igény. A jelek szerint nem igazán.   Pillanatnyilag 7.37 pontnál tartok, amelyet bőven leköröznek más írások. Az érdemi kommenetek száma is fájdalmasan kevés. De ugyanez volt az előző részeknél is. Ne értsd félre, ez nem panasz, pusztán ténymegállapítás. Maga a feltett írás sem a végső állapot, pusztán egy minta, hogy nagyjából milyen történetet szeretnék összehozni.
1
Miriam
2023. november 7. 23:22
Történetek: A háború 1. rész
Eltérően sok hozászólótól, nekem a poltikai tartalommal az égvilágon semmi bajom sincs. Akár tetszik, akár nem benne élünk a világban, attól nem függetleníthetjük magukat. Ez mindig is így volt az ókori városállamoktól napjainkig.  Az irodalom - függetlenül annak konkrét ágazatától  - akkor jó, ha valamiképpen tükröződik bene a környzetünk és az arról alkotott véleményünk. A történetbeli párbeszédek is hitelesnek tűnnek, végig azt éreztem, hogy a szereplők tényleg így beszélnek.

Amivel bajom van, az a tartalom. Tényleg ilyenek lennének az emberek Kárpátalján? Számomra ez minűsíthetelenül alacsony szinvonal. Valami olyan, ami sehogyan sem fér bele az én morális értékrendembe.  Érdekes, hogy pont erre nem tértek ki a válaszadók, miközben olyanokat kifogásoltak, ami épphogy nem a hibája, hanem mondhatni még az erénye is  történetnek.
1
Miriam
2023. október 31. 23:37
Történetek: Szerencsés bűnbeesés 2. rész
1200 néma látogató persze több mint a semmi. Az elküldött két rész is előbb-utóbb felkerül. 

 Az itteni publikációnak nem titkolt célja, hogy fény derüljön arra, hogy fogadókészség egy meglehetősen komplex történetet elmesélni, amelyben emberi vágyak, jószándékok, hitek, remények, s nem kis mértékben extremitások találkoznak a korszak tényleges viszonyaival. Tudom, hogy erre egy nyiltan erotikus/pornóra hajló oldal a nem a legalkalmasabb felület. S az is lehet, hogy az egyes részek túlságosan is hosszúak. Egy biztos, olyan történet én még nem olvastam, amelyben egy rendszer kegyeltjének tartott fiatalember szembesül részben saját belső, sokak szemében perverz váhygyaival, nagymamája elfecsérelt életével, valamint a titkosszolgálat fondormányaival. Ez persze nem is derül ki, amig a további részek nem kerülnek fel.  

Semmi baj, ha ez is az érdektelenségbe fullad. Ez csak egy próbálkozás volt. Próba, cseresznye - mint ahogy a mondás mondja...
2
Ez egy válasz kaliban 2023. október 31. 19:53-kor írt üzenetére.
Miriam
2023. október 25. 14:14
Történetek: Szerencsés bűnbeesés 2. rész

Köszi, Lolamacko!❤❤❤  Tény, hogy nem személyes élményeimet írtam, és az is, hogy hatalmas munka van benne; nomeg persze óriási fantáziálgatás, beleélőképesség.  Örülök, hogy igy látod. Már a harmadik részt is elküldtem publikálásra, remélhetőleg hamararosan megjelenik.
Dolgozom a negyediken is. A legnagyobb gondot az jelenti, hogy öszekössem a személyes történetet a nagy, társadalmi változásokkal, korabeli viszonyokkal. Vagyis azzal, hogy mi zajlik az adott hős életében és mi az, ami a hátérben mozgatják az eseményeket. Idáig jórészt az előbbieket mutattam be, és csak időnként utaltam a másodikra. És közben figyelnem kell a dolgok lélektani részére és persze arra is, hogy ez valójában egy erotikus, sőt talán azt is mondhatom, hogy pornóra hajazó oldal.
Nyilván nem fog mindenkinek tetszeni, de ezt tudomásul veszem. Azt szokták mondani, hogy az, ami mindenkinek tetszik, az valójában senkinek sem tetszik igazán. 

3