Izirider hozzászólásai

Hú, ezt nagyon szépen köszönöm. smile
Ja, értem. Igen, volt valami ilyesmi a háttérben.
Ilyesmivel az én lelkembe nem fogsz belegázolni, sőt, pont az ilyen kritikákat szeretem a legjobban. Az egyszavasok "csak" dicséretek vagy lehúzások, aminek lehet örülni vagy nem örülni, de az ilyen kifejtett irományok azok, amikből tanulni lehet. Szóval ezúttal is köszönöm.

Viszont azt nem értem, hogy érted, hogy Gellért és Zsani új szereplők. Zsani a 4. részben szerepelt először, a páros pedig főszereplője az ötödik résznek.
Magus: értettem, hogy értetted, és erre gondoltam. Csak én nem ilyen vagyok. Ha elkezdem, akkor addig írom, amíg kedvem van hozzá vagy be nem fejezem. Szerencsés eset, ha az utóbbi előbb következik be, mint az előző. nyes
Újfent köszönöm a dicsérő szavakat. smile

Magus022: az a helyzet, hogy három rész még biztos lesz - a nyolcadik ráadásul újfent egy hónap múlva, mert az már készen van. Azt fogja még kettő követni, és bár nem fogom zárásnak tekinteni, egy korszakot lezár Zita és Levente életében. Ha utána lesz még Zitakrónikák, vagy legalábbis, újra ők ketten kerülnek középpontba, akkor az már az én terveim szerint is évekkel eme események után lesz. És pont azért ugranék az időben, hogy már érettebb, öregebb mivoltukban jelenjen meg (bár ezzel kapcsolatban van még valami, de az spoiler lenne :P ). Éveket várni viszont vagy fogok vagy sem, az írás ugyanis nálam inkább kedv, semmint tudatos döntés kérdése. smile
Ha kedvem van, írom, ha nincs, talán évekig vagy sohasem folytatom. Könnyen lehet, hogy tényleg évekig elteszem a "befejező" epizód után, lehet, hogy már másnap előveszem.

Amúgy az új sorozattal is majdnem beletrafáltál. Ezzel kapcsolatban egy kis érdekesség: az első változatban ez a történet nem Zitakrónika, hanem egy új sorozat első része volt. Zita egyáltalán nem szerepelt benne, Zsani viszont igen (Levi összejött volna vele a házukban), ahogy Gellért is - a történetben említett beszélgetés Levente és Gellért között benne volt -, és Levi kétszer is lefeküdt volna az anyjával, másodszorra egy autós előjáték után a szabadban. Az eredeti Zitakrónikák 7 pedig egy swinger-klubban játszódott volna (megjegyzem: eredeti elképzeléseimben a szülőkkel ugyanabban a részben, egy swinger-klubban feküdtek volna le, de hát ez is megváltozott - viszont a téma sokszor előjön, így esélyes, hogy egyszer lesz egy ilyen sztori). Ezt sosem dolgoztam ki, és az eredeti történettel - meg az új sorozat cselekményvázával - piszok elégedetlen voltam, így visszatértem a kályhához. Az eredeti történetből nagy vonalakban az eleje és a címe maradt meg, utóbbi viszont a 9. rész címe lesz.
Először is, köszönöm a sok dicsérő szót. Jól esik ezt olvasni, és tulajdonképpen, ha nektek nem tetszene ennyire, valószínűleg már a második résznél véget ért volna a sorozat. Szóval nagyon köszönöm. smile Néhány kommentre reagálnék.

magus022: a mellékszereplők előtérbe helyezése és a két főszereplő hátrébb tolása sejtettem, hogy nem fog mindenkinek bejönni, de ennek volt egy célja, ami a következő "részben" fog részben érvényesülni. Azt viszont megígérhetem, hogy a Zitakrónikák 7-ben már újra Zita és Levente lesznek a főszereplők, és eztán a terveim szerint már nem is lesz se szereplőváltás, se időugrás.
Valóban van az ötödik részben egy kisebb-nagyobb ellentmondás: a cselekménynek az első részben elmeséltek szerint nyár végén kellett volna játszódnia, nem május 1-jén, illetve Levente nem a kilencedik osztály végén, hanem az elején kattant rá Zitára. Ezt sajnos az hozta össze, hogy eredendően nem terveztem egynél több részt, de a második epizód megírása után sem gondoltam, hogy lesz még több. Így a szereplőket igazán csak a harmadik-negyedik rész tájékán dolgoztam ki. Akkor derült ki előttem, hogy az első részben kicsit elszámoltam magamat, és előbbre kellett hoznom bizonyos eseményeket. Mivel nincs lehetőség utólagos szerkesztésre, így benne maradt, szívesen kijavítanám (még Tolkien is kijavította a Gyűrűk urát a későbbi kiadásokban nyes ), de hát nem lehet. Fogjuk rá, hogy Levente rosszul emlékszik. nyes De mivel most már szigorú kronológiát vezetek, amiben a születésnapi dátumok, és minden más is benne van, plusz a szereplők életét is kidolgoztam, ilyen már nem fog előfordulni. (Ha van más ellentmondás is, szívesen veszem. Nekem csak ez tűnt fel, de ettől még maradhatott.)

RAVETRAINma: nem magamról írok, a szereplők mindegyike és a cselekmény nagyon nagy része abszolúte kitaláltak. De a történet nem minden eleme a fantázia szüleménye, van belemixelve némi valóság is. De azt már a fantáziádra bízom, hogy mi lehet valóságos és mi kitaláció. wink
Ami az anya-lánya kapcsolatot illeti, nos... wink
Garantáltan lesz. Merthogy már készen van - a 3-4. részt egymás után írtam meg -, csak még nem töltöttem föl.
Történetek: A Tűztorony 2010. 12. 4. szombat 17:08
Vagy írd be a google-be, hogy "tűztorony veszprém", és még wikipédiás cikket is találhatsz róla. Amúgy igaz, van Sopronban is tűztorony, de a mienk jobb nyes Sőt, van Szécsényben, Lovasberényben, Budatétényben, Nyírbátoriban és Szatmárnémetiben is smile