Társalkodó - bármiről

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Titti
2024. március 22. 18:49
#964
Rendben. Menjünk sorban. 
Szerintem Dorian épp ilyet szeretne. 
meg én is, talán mások is kíváncsiak erre.
1
Ez egy válasz Waderlaci 2024. március 22. 18:41-kor írt üzenetére.
Waderlaci
2024. március 22. 18:41
#963
Az első felében nagyon pontosan leírtad a lényegét, hogy mi is a fájdalom. A második felében... egy kicsit megint messziről kezdted. Először csak magának a fájdalomnak, mint jelenségnek kellene az alapjait átvennünk. És csak utána rátérni, hogy a fájdalom miért jó egyeseknek így vagy úgy. Bocsi, de ez kb olyan, mintha az alapvető fizikát az energiaspineknél akarnánk elkezdeni.
1
Ez egy válasz salsa 2024. március 22. 18:13-kor írt üzenetére.
Titti
2024. március 22. 18:31
#962
Én már nem is csodálkozom, hogy ezt nem én írtam. 💖 Na, ezért is hagyom a csemeté(i)mnek hogy tapasztaljanak. Jót és rosszat is. Másként nem fognak majd különbséget tenni. Persze ezt a koruknak megfelelő mértékben, még mielőtt bárki értesítené a gyermekvédelmet. 😀
2
Ez egy válasz Lolamacko 2024. március 22. 16:34-kor írt üzenetére.
Titti
2024. március 22. 18:29
#961
Kifejtenéd azt is, hogy miben? Egy eszmecsere nem attól lesz érthető mindenki számára, ha pusztán azt mondom Dorianra, hogy szürke. Mert ez a név sem azt jelentette eredetileg, amiként most egyesek apellálnak rá. Arról sem tehetek, hogy néha összekeverem Dórival. Hangzásban hasonló és ez másnak úgysem mond semmit, max nekik. 😀
Salsa papa kifejtette, hogy mi a fájdalom fogalma, tehát ebbe nem mennék bele. A fájdalom tehát egy emberi érzés, a test jelzése a léleknek.
1
Ez egy válasz Waderlaci 2024. március 22. 17:57-kor írt üzenetére.
salsa
2024. március 22. 18:13
#960
Most már aztán csak beledumálok, ha eddig végig követtem az eseményeket. Mellőzném a tudományos és lexikon-meghatározásokat és tekintsétek egy pályán kívüli amatőr locsogásának.
A fájdalom: jelzés a testednek, hogy a megszokottól eltérő intenzitású behatás érte, ami történhet gyorsan, és lassan kifejlődve is. 
Közelítheted a kezed lassan is a gyertyalánghoz, és úgy is, hogy "elcsippented" a lángot az ujjaiddal. Első esetben egy kellemes szakaszon átjutva és fokozatosan felerősödve ér az inger és egy ponton túllép a megszokott mértéken. A fájdalomküszöbödtől függ, hogy mennyire közelítheted meg a gyertyalángot, ez egyénenként változik.
A másodiknál az inger egy pillanat alatt épül fel. Okozhat reflex-szerű öntudatlan reakciót és amikor lecseng megtolhatja az adrenalin szintedet és közben áthaladhat egy-egy kellemes fázison is. Többször ismételve a tested már valamelyest "ismerősként" fogadhatja az ingert, gyengülhet a reflex hatás és a kellemes szakasz szélesebbre húzódhat.
Itt lehet egy olyan pont ahol a kíváncsiság, vagy a hosszabban tartó kellemes hatás miatt igény támad a behatás gyakoribb megismétlésére. És itt a "rossz" fájdalom egy kívánatos jelenséggé válhat, beleegyezhetsz abba is, hogy ne te okozd magadnak (mert akkor még váratlanabb), és megengeded valakinek, akiben megbízol.
Azt, hogy ez milyen úton válik az örömszerzés forrásává, arról nem tudok értelmeset mondani. Lehet, hogy az eddigi okfejtésem sem volt az... De tettem egy próbát, szedjétek ízekre, nyitott vagyok rá, mert tanulhatok valamit és megértőbbé válhatok ezzel a szexuális jelenséggel szemben. Mert létezik egy látható méretű körben, és annak oka kell hogy legyen.
2
Ez egy válasz Waderlaci 2024. március 22. 17:26-kor írt üzenetére.
Waderlaci
2024. március 22. 17:57
#959
Jól mondtad: ⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠tévedsz
1
Ez egy válasz Titti 2024. március 22. 15:45-kor írt üzenetére.
Waderlaci
2024. március 22. 17:26
#958
Talán az egész témát - Há hirtelen ennyire lett rá igény - az alapoknál kellene kezdeni megtárgyalni! Kezdésnek itt egy alap kérdés:
Mi a fájdalom?
Jó vagy rossz dolog a fájdalom? (esetleg mindkettő vagy egyik sem?)
1
Lolamacko
2024. március 22. 16:34
#957
Mindent meg kell tapasztalni, hogy megértsük. Ki kell próbálni. Bevallom, időnként lenne olyan akit elnáspágolnék szívesen, vagy behúznék neki egy kettőt. Ez azt jelenti domina hajlamom van? Volt az életemben olyan pasi, akinek még a lábujjait is imádtam volna megcsókolni és tőle bármit elviseltem volna. Ez meg azt jelenti mazochista is vagyok?😀
2
Titti
2024. március 22. 16:07
#954
Amit az elején írtál, az jogi kategória. Pár ezer év alatt ez is változott. Azt hivatott megakadályozni, hogy más ellen is elkövessék ugyanazt az erőszakot. Nem is értem miért, ha egyszer nekem jó lett a vége. 😀 Na, ez butaság volt, mert egyáltalán nem tuti, hogy ami nekem kellemes érzéssé válik, az másnak is olyan lesz. Szóval ezzel inkább egyetértek. Pedig ezzel elveszik a lehetőséget mástól, hogy neki is jó lehessen. 😉 Vagy nem. 
De mindenki másképp éli meg az eseményeket. Ami neked jó, lehet másnak rossz és fordítva. Régebben nekem kellemetlen volt, ha mélyre nyomtak valamit a torkomon. Ma már annyira nem, bár nem mindegy mit hagyok leerőltetni. Nagyobb lett időközben a fájdalomküszöböm? Kétlem, mert ugyanúgy fáj, ha elvágom a kezem. Egyszerűen csak azt a bizonyos fájdalmat tolerálom, kedvelem jobban, mint azelőtt. Fejlődőképes lennék én ettől az s/m vonatkozásában? Talán 70 éves koromra lesz belőlem s/m rajongó ezt a vonalat folytatva? 😀 Ez is butaság, mert én ezáltal nem a fájdalmat és az s/m-et kedveltem meg jobban, csak a szexet. 
Ezzel is lehet vitatkozni, de én most így érzem.
1
Ez egy válasz cvirag 2024. március 22. 08:24-kor írt üzenetére.
Titti
2024. március 22. 15:45
#950
Lehet ennek az az oka, hogy mára már eléggé védett világban élünk és emiatt csökkent a fájdalomküszöbünk? Fogalmazhatnék úgy is, hogy megnőtt az érzékenységünk? Érzéketlenek-e azok az amberek, akik az s/m kedvelői? Úgy értem teljesen érzéketlenek nem lehetnek, mert ha nem éreznék jónak, kellemesnek, akkor azt sem tennék, meg mást sem. De az lehetetlen, hogy valaki semmit sem érezzen, igaz? Szerintem a lényeg ennél is az érzéseken múlik. Hogy mennyire kedvelem én a fájdalmat, avagy mennyire nem viselem el.  Ezt nekem nehéz lenne elmagyarázni, mert én utálom, ha fáj valamim. Talán én se tudnám elmagyarázni érthetően a piros és zöld szín különbségét egy születésétől fogva vak embernek. Egy frigid nőt is nehéz megtanítani az orgazmusra, mert amint sikerült, kikerül abból a kategóriából. Ha meg nem sikerül, hiába magyarázom én el neki, hogy az milyen érzés. Fogalommeghatározásokkal ilyen téren nem érhetünk el szerintem sikert. Ha nem éled meg, akkor meg sem értheted. De még abban az esetben is csak akkor, ha kedvelni is tudod.
Tévednék?
1
Ez egy válasz Waderlaci 2024. március 22. 13:59-kor írt üzenetére.
Waderlaci
2024. március 22. 13:59
#949
A motiváció sok féle lehet mindkét oldalon. 
Aki adja: simán a másik feletti uralom miatt csinálja valaki. Itt gyakori eset, hogy a magánéletben ugyan ez az illető meghunyászkodó, és ennek kompenzálása, hogy más felett uralkodjon. De lehet szokás kérdése is. Ő kapott gyermekkorában, ezért szinte természetes számára, hogy ő is adja, mikor már felnőtt. De az se lehetetlen, hogy simán élvezi valaki a velejáró dolgokat. Az irányítást, pontosabban azt, hogy az történik egy cselekedet kivitelezésekor, amit előre elképzelt magának. De az is lehet, hogy valaki egyszerűen az emberiség 2%-hoz tartozik, és nem "hatja meg" a sírás, más fájdalma. 
Aki kapja: a fent leírtak visszafelé elég gyakori okok. Tehát például irányít, dönt egész életében valaki, és az jelenti számára a lazítást, hogy kiengedi, másnak a kezébe helyezi a gyeplőt. De lehet az is, hogy gyermekkorában kapott, viszont teljeskörű védelemben is volt része együtt, és ezért felnőttként visszafelé kapcsolja össze a dolgokat: kikap, de védelem alatt áll. És nem szabadna kihagyni a fiziológiás hatásokat sem! 
Ezeken kívül rengeteg ok és indok lehet bárki számára. Még rengeteg minden közül lehet választani, és azok kombinációi közül is. És akkor még kihagytuk a szexuális kapcsolódású okokat, és meg sem említettük a BDSM világát. 
Az viszont tény, hogy ez az oldal tökéletesen alkalmatlan a témából való ismeretszerzésre! Ugyanis itt csak és kizárólag szexuális kapcsolódással jöhet fel a téma, miközben az a része ennek a témának csak egy apró szelete. De a legfőbb gond ott van, hogy több mint egy évszázada elindult a fájdalom kultúrájának eltörlése, és ez mára nagyon is előre haladt.
1
Ez egy válasz cvirag 2024. március 22. 08:24-kor írt üzenetére.
Éva596
2024. március 22. 09:54
#948
Kedves egybites unatkozó barátom, aki szórakozásból veri a billentyűket! 
Feltettél egy kérdést: az s/m lényege a verés? Kaptál sok választ, zömét lefikáztad, te ezt nem műveled, honnan tudnád. Visszakérdezek: ha ezt nem műveled, honnan tudnád, hogy akik vették a fáradtságot és válaszoltak - mint én a szerinted lelkes Éva - jót írtak vagy sem? Kissé nagyképűnek tűnik, tudatlanul - hiszen azért kérdezted - lesöpörni a mások véleményét. Most mit vársz, mit vártál? Valaki jelentkezik és azt mondja én művelem, és ilyen megy olyan? A Wikipédia meghatározását úgy fognád fel, hogy nyakig vannak benne, majd közlöd el sem olvastad, mert tudod, hogy mi van oda írva. Akkor honnan veszed, hogy nem OK amit ott leírtak?
Röviden és velősen: az s/m, vagy BDSM az nem a verés, annál sokkal több, és nem a verésről szól, hanem a kiváltott fájdalomról. A fájdalmat minden ember másképpen éli meg, más és más a fájdalomküszöbünk. 
Írtam egy 22 részes sorozatot az Első állásom történetét, amit vagy olvastál vagy nem, ez a te dolgod, annak legalább a kétharmadában, de lehet, hogy többen is az s/m-el foglalkoztam, ehhez kapcsolódó dolgokat írtam le és mutattam be. Ott a verésen - te fogalmaztad így - kívül rengeteg BDSM történés van leírva. És eléggé különbözőek.
Most mit vártál? Szerinted lelkesen megírom, hogy művelem ezt a műfajt és kurva jó ?
Kekeckedni én is tudok, de minek? Miért jó az neked? Aztán sérelmezed, hogy szerinted egybites unatkozónak nézlek? Nem! Olyannak, akinek sok minden hiányzik, és dühös, hogy nem kapja, nem kapta meg. Kicsit csodálkozom is rajtad, mert megszólalásaidból az értelmes ember kategóriájába voltál nálam besorolva.
3
cvirag
2024. március 22. 08:25
#947
Erre válaszolhatok? 😅
1
Ez egy válasz doriangrey 2024. március 22. 00:27-kor írt üzenetére.
cvirag
2024. március 22. 08:24
#946
Az erőszak tényét nem teszi meg nem történtté a beleegyezés nélküli, de utólag az áldozat által elfogadott cselekmény. 
Dorian szerintem érteni akarja a cselekvés motivációit, hogy írni tudjon róla. Azért kekeckedik, mert akiket kérdez, maguk ugyan művelik, de nem tudják átadni azt. Ilyen lehet, amikor sikeresek vagyunk valamiben, de tanítani már nem tudjuk. Aranyosan erőlködik, remélem még lesz ebből olyan aranyköpése, mint az egybites unatkozó. Hozok is popcornt.
2
Ez egy válasz Titti 2024. március 22. 00:50-kor írt üzenetére.
Titti
2024. március 22. 00:59
#945
Igazad van. Én a magam részéről csak a sima popsipaskolást és mélytorkozást tudom tolerálni, bár azokat sem mindig. 
De akkor te most véleményre vártál, vagy addig nem nyugszol, amíg valaki a tiéddel egyezőt nem állít? Tényleg nehéz lehet az életed. Nem baj. Én azért szerike téged 💖😀
A wikiben leírtak egy kissé furcsán fogalmaznak, mert igyekeznek lefedni az igazi szadizmus-mazochizmus tárgykörét és azt ami a köztudatban erről a szexuális vonatkozásban él. Jobb lett volna különválasztani, de ezt nem merték, pedig egyszerre mindenkinek nem tudnak megfelelni.
Azért kíváncsi leszek mások véleményére ha lesz. Az előző komentemmel kapcsolatban is. 😀
2
Ez egy válasz doriangrey 2024. március 22. 00:35-kor írt üzenetére.