Hibák az oldalon

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

sztbali
2024. január 29. 03:05
#2246
Tisztelt Törté-Net!
A ma felkerült Elsősegély című képregénynél az anál címke hiányzik.
2
Titti
2024. január 28. 18:36
#2245
Lehet, hogy most nagyon utálni fogtok, de én az egész címkézést átgondolnám, átdolgoznám. 
Véleményem szerint elég lenne a főkategóriát a résztvevők neme, száma szerint felbontani. Egy „rövid" indokolás szerint talán így:
Előfordul, hogy éppen nincsen senkim, ebben az esetben a címke egyértelműen a maszturbáció lehet csak.
De az általános létszám a páros. Ennél lehetne boncolgatni, hogy heteró – két különnemű esetén –, homoszexuális – két férfi –, leszbikus – két nő esetén.
Amennyiben több résztvevő lenne, akkor a fenti felállás lefedi a homo és a leszbi kategóriát, hiszen egy csoportos szex esetén is előfordulhat ilyen felállás. Tehát ezeknél nem a résztvevők száma a döntő, hanem a résztvevők neme. 
A résztvevők száma akkor lenne más kategória, ha eltérő neműek között zajlik az aktus. Ezt lefedné egy magyar csoportos szex kategória, de az általánosan elfogadott a gruppenszex címke. 
A legtöbb pornó-erotikus oldal ezt is különválasztja az aktus minősége szerint. Ha egyik résztvevő egyetlen személy és a másik nemből többen egymás után akcióznak vele, akkor teszik rá a gangbang címkét. Én ezt feleslegesnek tartanám, mert az csupán kiegészítő címkeként kéne szerepeljen, a lényeg a több résztvevő. 
Létezik reverse-gangbang címke is, ami fordított bandázásnak lenne fordítható, de ezt már mellékkategóriaként kezelik szinte mindenhol, ami azt jelenti, hogy egy férfit „erőszakolnak” meg a nők.
Van még a bizarr, amibe minden más belefér.
Én itt még megtartanám azért a segédlet címkét is, amibe akár a könyvismertető is beleférhetne, ha bárkinek ahhoz támadna kedve. Természetesen ezt nem lenne célszerű külön főkategóriaként szerepeltetni, mint ahogyan a manga, híresség is felesleges.
A fenti főkategóriák minden mást lefednek, hiszen a családi történeteknél éppúgy lehet egy, vagy több résztvevő és a szereplők neme is változó lehet.
Tehát a főkategóriába javasolnám a változtatást ekként:
– maszturbáció
– heteró
– leszbikus
– homoszexuális
– gruppen
– bizarr
– segédlet

A többi mehetne a mellékkategóriákba szereplők és esemény szerinti megbontásban.
A sokat vitatott biszex címkénél KékÉgnek volt egy magyarázata, aminek az elejét jónak tartom annyiban, hogy a részvevők minősége a biszexnél annyiban számít, hogy mindkét nemből legyen benne és legalább egy fő akcióba lépjen mindkét nembelivel. Amennyiben ez teljesül kiegészítő kategóriaként lehetne a biszex.
Előfordulhat olyan felállás, hogy egy férfi két nő, ám a nők között nincs igazi akció, így ez nem biszex, csupán csoportos szex (gruppen). De elképzelhető ugyanez úgy is, hogy mindkét férfi az egyszem nőt elégíti ki, akár külön, akár egyszerre teszik, ha egymás között az egyetértésen kívül nincs semmi, akkor az sem biszex. Utóbbi esetet szoktam én szendvicsként említeni, bár tudom, hogy az mást jelent, de nekem jobban tetszik ez a kifejezés, na meg nem is tudnék rá mást mondani magyarul. A kettős behatolás olyan hivatalos… Ráadásul a szendvics szót lehet kicsik előtt is használni, de ebbe most nem mennék bele. 😀
4
Ez egy válasz Törté-Net 2024. január 27. 18:31-kor írt üzenetére.
T
Törté-Net
2024. január 27. 18:31
#2244
Kedves kaliban!

A felvetésed nagyjából lefedi azt, amit mi is tervezünk, reményeink szerint egyértelmű és kellőképp informatív megoldás lenne. Ezzel kapcsolatban szívesen látnánk mások esetleges véleményeit is. 

A biszex fogalom jelentése általunk is ismert, sajnos nincs mentségünk és indokunk a pillanatnyi agyi kimaradásra, amiért kizárlólag a férfi biszexuálisakra gondoltunk, teljesen jogos az összes hozzászólás, amely azt boncolgatja, hogy "mégis miért?".

Köszönettel:
Törté-Net Szerkesztőségünk
1
Ez egy válasz kaliban 2024. január 26. 19:55-kor írt üzenetére.
Arya
2024. január 27. 15:39
#2243
Link

Gyertek vissza hozzám, szép napok!
Már megjavultam, nem rosszalkodok!
Hozzátok vissza, amit fiatalon
rontásnak hagytam ártatlan angyalokon,
hogy visszavonjam!

Titkaink mézét csorgassátok ajkaimra!
Hogy ne gondolhassak halottaimra,
inkább buja percek mámorában égve
álmodnám újra, érezve, élve
a szerelem összes hazugságát!

Térjenek vissza még egyszer kedvesen!
Nevetve, cseppet sem könnyesen!
Nyakamat átölelve csókot adni szívemre,
mintha az évek nem jártak volna még el felettem!

Csak azt szerettem volna jelezni, hogy megjavult a link. 
Újra követi a válaszadót, mint részeg disznó a hordót. 

Köszi!
1
lajcsika
2024. január 27. 08:29
#2242
"mi a hetero mellett a férfi-férfi kapcsolatot is tartalmazó történetre gondoltunk ennek kiírásakor"

Érdekes szűkítés. Akkor viszont a saját szabályotok alapján kérem levenni a felesleges és oda nem illő homo jelzést az "Anyát és a fiát is" fordításomról.
1
Kékég
2024. január 27. 05:30
#2241
Nyki! Megkövetlek. Éj leple alatt az agyacskám maradéka már nem úgy működik. Csak neked megsúgom, de ne add tovább, nappal sem az igazi már az agyam kapacitásas. Ja és mégegy. Anyósomnak egy öccse volt. Ha együtt emlegették őket akkor volt a gyerek meg a lyány.
2
Ez egy válasz nyki 2024. január 27. 00:37-kor írt üzenetére.
nyki
2024. január 27. 00:37
#2240
Ez a gond a (kissé gyermeteg) iróniámmal. Néha nem megy át.
Kifejtem:
Teljes mértékben veled és Vaszilkával értek egyet. A biszex azt jelenti amit leírtatok és akinél nem, az haladhatna a korral.
4
Ez egy válasz Kékég 2024. január 27. 00:31-kor írt üzenetére.
Kékég
2024. január 27. 00:31
#2238
Kedves Nyki! Én is vidéi vagyok, nagyszüleim kulákoknak voltak kikiáltva. Na a tatám paraszti egyszerűséggel buziknak  nevezte ezeket a férfiakat. Nem cifrázta a két férfi kapcsolatát, de  két nő együtt létéről nagy kussolás volt. Rég volt, múlt, ma  már a jelenben élünk, itt  pedig a szónak ez a jelentése. pont
1
Ez egy válasz nyki 2024. január 27. 00:03-kor írt üzenetére.
nyki
2024. január 27. 00:03
#2236
Ez csak városi huncutkodás.
Mink itt eccerű vidéki népök vagyunk.
Nekünk a biszex csak férfit jelent férfival és punktum.
1
Ez egy válasz Kékég 2024. január 26. 23:31-kor írt üzenetére.
Kékég
2024. január 26. 23:31
#2235
1.mindkét nem iránt vonzódóolyan személy, aki számára a saját nemével megegyező és az ellentétes nemű személyek is vonzóak
2.(biológia) kétnemű, kétivarú
A biszexuális szóval még így is találkozhatsz: biszekszuális, bisexual
A biszexuális jelentése magyarul, példamondattal:
Zsuzsa biszexuális, így volt már kapcsolata férfival és nővel is.
Tamás biszexuális, de mostanában inkább csak a nők vonzzák, míg régebben férfi párja volt.
Kata pánszexuális, ami a biszexuálisnál jóval tágabb fogalom, hiszen ő olyan emberhez is képest vonzódni, akinek a neme nem is határozható meg pontosan.
A biszexuális szó latin eredetű: bisexualis jelentése → ’kétszeri nem’
Forrás: jelentese.hu gyűjtés
0
Kékég
2024. január 26. 23:28
#2234
Biszexualitás
szexuális irányultság, amikor egy személy a tőle eltérő és vele azonos nemű személyek iránt is vonzódik
A biszexuális kifejezés azokat jelöli, akik mindkét nem iránt érezhetnek szexuális vonzalmat, vagy szerelmet, romantikus vágyakat. A biszexuális szót először a 19. században használták és a hermafroditákra alkalmazták. 1914-től kezdve hozták kapcsolatba a szexuális irányultsággal

 Wikipédia
2
Éva596
2024. január 26. 20:59
#2233
Vaszilka! Olvasd el amit a szerkesztőknek írtam. És én hallottam a biszex nő kifejezésről, ha elolvasod a Vállalati továbbképzés című itt felrakott történetemet, akkor ott a főhős nő biszexnek vallja magát. De abban igazat kell adnom a szerkesztőknek, hogy a biszex kifejezést, leginkább - ha nem is mindig - az olyan férfire használják, aki mindkét nemmel szexel. Nőnél inkább a leszbi a használatosabb. Így alakult ki valahogy, és az itt olvasók nagy többsége ha biszex megjelölést lát, akkor azonnal férfire gondol, ami esetleg az adott történet elolvasásától eltántorítja, mert nem kedvelője a férfi-férfi szexnek.
Remélem érthetően fogalmaztam, és elfogadod az indoklásomat, még úgy is, hogy tulajdonképpen igazad van.
Egy nem ide illő dologgal illusztrálnám: egy német vagy osztrák be nem menne a szaunába fürdőruhában. A magyarok 95 %-a meg nem menne be meztelenül, ahogy kellene. Pedig ugyanarról a szaunáról van szó.
2
Ez egy válasz vaszilka 2024. január 26. 20:35-kor írt üzenetére.
Éva596
2024. január 26. 20:48
#2232
Abban egyetértek veletek, hogy a biszex megjelölést általában a férfi-férfi kapcsolatot is tartalmazó szexre használják. Emiatt írtam én is, hogy itt hibás. Ugyanakkor, ha a gruppenben vagy mellette két vagy több nő egymással is szexel, ott szerintem szükséges a leszbi megjelölés is, egyrészt előre informál erről, van aki ezeket szereti csak, másrészt általában a gruppent  - férfiak nőkkel szexelnek kapcsolatban - szokták szinte kivétel nélkül használni. 
A biszex kifejezés maradhat, abban az esetben ha férfi nővel és férfivel is szexel. Ugyanis ilyen esetben nem homo, ami csak a férfi-férfit feltételezi, hanem hetero is, és a kettő összefoglaló neve a biszex. Elvileg nőre is szokták mondani, ha mindkét nemmel szexel, de nem ez a jellemző.
1
Ez egy válasz Törté-Net 2024. január 26. 18:51-kor írt üzenetére.
vaszilka
2024. január 26. 20:35
#2231
Atya világ!
Nekem meggyőződésem volt, hogy a biszex jelentése a napnál is világosabb: az, aki az ellenkező nem MELLETT a sajáttal IS kavar.
A "biszex nő" kifejezést senki nem hallotta volna rajtam kívül? Meglepő. 😐
6
kaliban
2024. január 26. 19:55
#2230
Szerintem a gruppen, csupán a résztvevők számát határozza meg, nem pedig a nemi irányultságot. Egy édes trió még nem gruppen. Abban igaza van a szerkesztőknek, hogy a biszex jelzés nem elég egyértelmű, nem mindegy hogy a fiúk v. a lányok esnek egymásnak.
A nemi viszonyok szerint elég lenne a hetero/homo/leszbi címke, ha egyszerre többet is lehetne jelölni, ekkor a biszex címke sem kellene.
Ezek alapján az Isztambuli történet a hetero/leszbi jelzést érdemelné.
Ez alapján ha a férfiak is akcióznak egymással egy alapvetően hetero sztoriban akkor a hetero/homo címkét érdemelné. Extrém (tényleg mindenki-mindenkivel) esetben jelölhető akár mindhárom kategória. A "tiszta" helyzetekben pedig a három közül valamelyik.
A létszámot illetően pedig lehetne duó/trió/gruppen címke.
3
T
Törté-Net
2024. január 26. 18:51
#2229
Kedves Éva596 és vaszilka!

Érdekes szemantikai kérdés...
A biszex talán az egyszerűbb kérdés, de lehet, hogy másoknak nem ennyire, alapvetően mi a hetero mellett a férfi-férfi kapcsolatot is tartalmazó történetre gondoltunk ennek kiírásakor, ennek fényében ez nem biszex. Az már más, teljesen jogos kérdés, hogy vajon a biszex címkét kérők is erre gondoltak-e. :/

A másik kérdés, hogy egy gruppen - 2 lány, 1 fiú, mindenki mindenkivel felállás vajon a hetero-gruppen-leszbi hármasból (amelyek alapesetben egymást kizáróak) melyik(ek)et igényelné. Jelenleg az egyértelműség miatt a gruppen mellett döntenénk, de legvalószínűbb, hogy kissé újra kell tervezni történetek fő címkézését adó ki-kivel jellegű címkék használatát, hogy akár mindhármat (vagy négyet, a homo-val együtt) is rá lehessen rakni egy történetre. (viszont ezzel a biszex címke nagyrészt értelmét vesztené.)

Üdvözlettel:
Törté-Net Szerkesztőség
1
vaszilka
2024. január 26. 15:11
#2228
Tisztelt szerkesztők!
A ma felkerült Utazások a világban - Isztambuli találkozás a szexszel történetnél a címkézés tökéletes.
Ali megcsinálja Annát is és Évát is, a két lány pedig egymást is és Alit is kényezteti= gruppen biszex.
Se hetero, se leszbi.
1