Nyári vakáció 6. rész - Tizenöt év múlva 3. fejezet

Szavazás átlaga: 9.07 pont (268 szavazat)
Megjelenés: 2009. szeptember 28.
Hossz: 17 858 karakter
Elolvasva: 25 755 alkalommal
Kedves olvasóm! A főcím kicsit megtévesztőnek tűnhet s nem tagadom, hogy vele, az elsődleges célom, a kontinuitás jelzése volt, a korábbi történeteimmel. Szándékom szerint ez egy hosszabb novella-folyam lesz, amiben bizony vissza-vissza köszönnek, így vagy úgy a múlt történései. Remélem az a stílus, amit az első három részben,úgy tűnik kedveltetek, továbbra is találkozik majd tetszésetekkel. (Talán még csiszolnom is sikerül rajta?)
(Minden résztvevő a képzelet szülötte (így nincs vérségi kapcsolat közöttük), a valósággal való bármilyen egyezés a véletlen műve.)
Hazaérkezvén, gyors zuhany és bezuhantunk az ágyba. Kedvesem, egy nagy sóhajjal, hozzám "macskázott".
– Tök jó fejek – súgta – de én nem fogom bírni ezt a tempót, néha kis szünetet kell tartanunk. Egymásra nem is marad időnk – nyafizott.
– Igazad van édes, ám ez a népszerűség ára. Nem akarlak idegesíteni, de már, vagy öt másik, meghívást is be kell iktatnunk, a határidő naplónkba. Nem tehetek róla, mindenki téged akar s mintha én is egy kicsit érdekesebbé váltam volna miattad. ( Bár, ez ügyben, eddig sem kellett panaszkodnom. ) Muszáj eleget tennünk az elvárásoknak, mert a kapcsolatok alapvetően meghatározzák, úgy a te, mint az én munkám, eredményességét. Na és valld be: te is élvezted az eddigieket.
– Nincs ezzel semmi baj, de ha ez így, ilyen folytatódik, én bizony le fogok merülni. No aludjunk, mert már gyufaszállal sem tudom feltámasztani a szemeimet.

Másnap reggel.

Bizony ma csak egy kis zuhany alatti közös élvezkedésre jutott idő s már rohannunk kellett, kinek-kinek a saját dolga után.
Huginak, az egyetem diák-önkormányzati vezetőségével kellett találkoznia, viszonylag korán és nekem is le kellett adnom a havi jelentésemet, a külügyminisztérium felé.

Alig hogy megérkeztem az irodámba, beszólítottam Conny-t, a titkárnőmet és kezdtem diktálni a jelentésemet. A délelőtt nagy része el is ment ezzel a munkával. Diktálás közben kedvtelve néztem Conny – számomra legalább is varázslatosnak tűnő, gépelés technikáját. Félelmetes sebességgel, egyetlen javítandó hiba nélkül, rótta egymás után a sorokat. Amíg a diagramok és képek beillesztésével foglalkozott, az járt az eszemben, hogy milyen szerencsés választás volt. Csinos, intelligens, önálló munkavégzésre és döntéshozatalra képes – ugyanakkor pontosan tudja a helyét. Tudja mikor kell és mikor nem szabad a saját kezébe venni az intézkedések felelősségét. Valódi bizalom alakult ki közöttünk ez alatt a, viszonylag rövid idő alatt. Valahogy biztos voltam benne, hogy sohasem fog "hátba szúrni" s ez üdítő változás volt a külügyminisztérium légköre után.

– Kész vagyok főnők, átnézed? – zökkentett ki a gondolataimból.
– Köszönöm, de nem látom szükségét, eddig egyszer sem találtam hibát a munkádban.

Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 9 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 9.07 pont (268 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
én55
2023. december 30. 10:11
#17
Remek, csak így tovább.
1
Andreas6
2020. július 14. 10:55
#16
Nagyon kellemes, ízléssel megírt történet.
1
zsuzsika
2014. október 13. 11:33
#15
Jó.
1
l
listike
2014. január 24. 13:19
#14
Nagyon magas szinvonalú.
1
a
A57L
2013. augusztus 21. 03:51
#13
Elmegy.
1
Shavo
2011. október 15. 00:27
#12
Nem rossz.
1
XXIII.István
2010. február 22. 15:52
#11
Bocsi, de az öcsém nickje maradt a gépben!
1
Pontifex
2010. február 22. 15:46
#10
Kedves Tiborg! Köszönöm a kritikát - van benne megszívlelni való (nem vagyok profi literátor - amint az sajnos látható is, de igyekszem tanulni.)
Az amerikai, mindkét partvidéken, bármelyik olasz étteremben szinte éjjel-nappal kaphatsz főtt ételt - amúgy ott is és Olaszországban is , van néhány olyan vendéglős barátom, aki ha kellene maga állna oda és főzne nekem valamit, legyen az a nap bármely' szakaszában - persze ez az én szerencsém.
1.-es kérdésre: Igen, a jelentés angolul készül, azután átkerül a követségre, ott lefordítják a szükséges nyelvekre(nem feltétlenül csak a kiküldő ország nyelvére - ez attól függ, hogy az egyes jelentések miféle érdekeltségeket érintenek - majd beminősítik s annak megfelelő titkosítással(vagy a'nélkül)küldik el a szükséges helyekre.

Még egyszer köszönöm, hogy figyelemmel olvastad és arra is méltattál, hogy megszólíts. Szerintem egy magamfajta "botcsinálta írónak" ez az igazi jutalma.
Üdv. a XXIII. István
1
tiborg
2010. február 22. 02:43
#9
A sorozat nagyon jo 9pontot adtam,de kerlek publikalas elott olvastasd at(tobb szem tobbet lat)
1
tiborg
2010. február 22. 02:41
#8
1.Kerdes::A kulugyminiszteriumnak angolul irod a jelentest??!!T.i. titkarnod "Connie" is(ez az egesz reszleg ize) amerikai!!
2.Nyugaton a "vendeglokben"(pub vagyBar) csak deli etkezes lehetseges, esti esetleg szendvics,hotdog vagy hasonlo lehet.Esti etkezes csak restaurantban,lokalban(etterem) lehetseges.
3.Eleg sok az imetelgetes"szo nelkul"ez,"szo nelkul"az tobbet beszlgethetnenek!!
1
tiborg
2010. február 22. 02:35
#7
1.Kerdes::A kulugyminiszteriumnak angolul irod a jelentest??!!T.i. titkarnod "Connie" is(ez az egesz reszleg ize) amerikai!!
2.Nyugaton a "vendeglokben"(pub vagyBar) csak deli etkezes lehetseges, esti esetleg szendvics,hotdog vagy hasonlo lehet.Esti etkezes csak restaurantban,lokalban(etterem) lehetseges.
3.Eleg sok az imetelgetes"szo nelkul"ez,"szo nelkul"az tobbet beszlgethetnenek!!
1
XXIII.István
2009. október 8. 00:52
#6
Semmi gáz!Ezzel is megtiszteltél!Hát ha még a véleményedet is ideírtad volna...persze nem kötelező,csak a kíváncsiságom...
1
Yankie
2009. október 7. 23:33
#5
mellé nyomtam és 9pont sikeredett... elnézést, 10 akart lenni! :(
1
fiesta14
2009. szeptember 28. 18:45
#4
folytatást..folytatást.........10p
1
XXIII.István
2009. szeptember 28. 17:51
#3
Arcsi56! Semmi gond a hangvétellel.A nővér-fivér szópár jelentésében benne van az idősebb és fiatalabb nő illetve férfi testvér is - és nem csak a magyar nyelvben.Sőt van olyan nyelv, ellentétben a többinél jóval gazdagabb magyar nyelvvel, ahol külön szó is van a fiatalabb-idősebb testvér megjelölésére, ahol ezt csak körülírással tudják kifejezni(ld.pl. little sister). A történet főszereplői egyébként ikrek és a lány csak pár perccel fiatalabb. De ha ez zavaró, mármint a nővér-húg kérdése, majd a későbbiekben próbálok odafigyelni rá. Nagyobb bajom, hogy a többszöri átnézés ellenére, még mindig találtam benne gépelési hibát (elmaradt betű - hiába, sajnos én afféle "villám-gépíró" vagyok - szóval ez az "achilles sarkam")
A "csucsog" pedig tájszó (csecsemő pelenkájára meg átvizesedett zoknira hallottam használni, ahonnan "magamévá tettem") - gondolom nem annyira ismert, de én szívesen használok, ha oda illik, tájszavakat vagy akár régiesnek tartott kifejezéseket is. Remélem nem zavaró, én úgy gondolom, hogy színesíti a szöveget.
Amúgy, pedig köszönöm az észrevételt. Szívesen veszek értelmes kritikát vagy akár tanácsokat is.
üdv. a "huszonharmadik I."
1
Arcsi56
2009. szeptember 28. 14:45
#2
Nagyon jó volt várom a folytatást! Néhány apró hiba "No persze, a nővéred..." ha jól emlékszem akkor a huga ja és még annyi hogy érdekesen hanzott a fejemben a csucsogott szó.

U.I.Előre is elnézést ha esetleg az üzenet hangvétele agresszívra sikeredett volna csak még nem mult el a történet hatása és nem tudtam úgy megfogalmazni ahogy akartam.
1
T
Törté-Net
2009. szeptember 28. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1