A+ A-

Ismeretlen erő

Sötétség és halálos csend volt abban a kis apartmanban, amit a hétvégére kivettem. Eltekintve a levelek zizegésétől, mikor a szél letépte őket a faágakról és szétszórta a verandán, valamint a sziklákra csapódó csendes vízzuhatagtól, ez a hely pontosan olyan volt, amilyet akartam. Csend és nyugalom honolt, nincs telefonhívás, sem szomszédok, más dolgom sincs, mint ülök és pihenek. Lassan megbékélek azzal, hogy felbomlik a házasságom.
A csontomig fáradt voltam, így hát becsuktam magam mögött az ajtót és körülnéztem a szobában. A nappaliban nyílt tűzhely volt és kényelmes bútorok, a konyha korszerű, az összes modern felszereléssel, a fürdőszoba ragyogott, az illatos törülközők vastagok és puhák, a fürdő csábító.
Az apartman többi helyiségéhez képest a hálószoba igen furcsa volt, régimódi bútorokkal berendezve. A baldachinos ágy szúnyoghálóval, pihetollal töltött vánkosokkal és dunyhával afféle misztikus érzetet keltett. Azon tűnődtem, vajon ki más aludhatott már ebben az ágyban és miért.
- Valószínűleg nászutasok - mormogtam magamban, miközben az ágyneműt vizsgáltam, amely ropogósan friss volt.
Elpakoltam azt a kevés holmimat, amit magammal hoztam, és nekiláttam, hogy tüzet szítsak a kandallóban, s meggyújtsam a gyertyákat. Ahhoz most túl fáradt voltam, hogy beüljek a fürdőbe, így hát felkaptam a hálóingemet és kibontottam egy üveg bort.
Ledőltem és élveztem, hogy egymagam vagyok. Aztán elmerengtem a jövőmön. A szél fütyült, és a távoli mennydörgés jelezte, közeleg az eső. A harmadik pohár boromnál tartottam és épp odanyúltam érte, hogy felvegyem, mikor jeges borzongás futott végig a gerincemen, a szoba hirtelen lehűlt.
Riadtan néztem körbe a szobában. Semmi! Kiugrottam az ágyból, megvizsgáltam az ajtókat és az ablakokat. Zárva voltak. Néhány súlyos esőcsepp paskolta a bádogtetőt, valószínűleg ettől hűlt le a levegő. Vállat vonva hessegettem el idegességemet, és visszabújtam az ágyba, kényelmesen elhelyezkedtem, ám eközben a gyertyák pislákolni kezdtek, hosszú árnyékokat vetve a falakra, és csaknem kialudtak, de aztán ismét lángra lobbantak.
Tudtam, hogy bezártam az ablakokat és az ajtókat, melyek tökéletesen csukódtak. Akkor mitől kezdtek pislogni a gyertyák? Hisz nem volt huzat sehol. Nyugtalanságom visszatért, én pedig erőnek erejével igyekeztem elfojtani a rám törő pánikot.
Most valami súly nehezedett a dunyhára. Nagyon megijedtem. Levegő után kapkodtam és csaknem felsikoltottam, az államig húztam fel a takarót, mintha ezzel lerázhatnám a nyomást. Az a súly fel is emelkedett, ám határozottan az volt az érzésem, hogy ott maradt az ágy lábánál. Az egész oly gyorsan történt, hogy magam sem tudtam, vajon csak képzelődtem, vagy tényleg így történt. Fogtam a poharam és felhajtottam a boromat, miközben idegesen nevetgéltem.
Általában nem alszom gyertyafény mellett, de a félelem most túlságosan erőt vett rajtam, ezért nem oltottam el őket. Újfent a dunyhába temetkeztem és lehunytam szemem, amikor a dunyha hirtelen lebegni kezdett. Visszarántottam és magam köré húztam, szemem behunytam, mert nem akartam látni semmit. Nagyon megrémültem. Valami most megrántotta a dunyhát, én pedig visszahúztam azt.
Ám az a valami egyre csak rángatta, mind hevesebben. Aztán hirtelen abbamaradt. Most kissé lazítottam szorításomon, ahogy a dunyhába kapaszkodtam, mire az a valami újból megpróbálta lerántani rólam. Nem tudom, mennyi ideig mehetett így, elvesztettem az időérzékemet. Nyilvánvaló volt, hogy az a valami csak játszadozik velem. Végül a félelmet a kíváncsiság váltotta fel, és hagytam, hogy lehúzzák rólam a dunyhát, majd láttam, ahogy az a szoba sarkába repül.
Csak feküdtem ott, légzésem súlyossá vált. Pillantásommal a szoba minden kis szegletét végigkutattam, hátha látok valamit... egy látomást, valami lényt vagy bármi apró jelet arra nézve, mi van ott a szobában. Eszembe jutott ez a szó: "poltergeist", és maga a horrorfilm is még jó pár évvel korábbról.
Múltak a másodpercek, aztán a percek. Már azt hittem, vége az egésznek. Vajon miben sántikált az a valami, mit akarhatott tőlem - ezen tűnődtem, és minthogy azt hittem, már nincs ott, fel akartam ülni. Ám valami visszalökött... és nem csak úgy ujjakkal... egy hideg légáramlat volt az.
Valami most lassan feltolta a hálóingemet a combomon... nagyon lassan... oly lassan, hogy pillantásom odaszegeződött és követtem a mozgást, próbáltam kideríteni, hogyan lehetséges ez az egész. Jeges áramlat futott végig a húsomon, libabőrös lettem mindenhol, ahol megérintett. Lélegzetvisszafojtva éreztem, hogy a melleimen köröz. Észre sem vettem, hogy visszatartottam a levegőt, aztán mikor hirtelen két hideg kéz ragadott meg, felsikoltottam. Valami az ajkamra tapadt, és erővel tárta fel számat, majd egy hideg nyelv csusszant be.
Zihálva lélegeztem, mert félelem töltött el, mégis mulattatott a dolog. A leghihetetlenebb élmény volt ez életemben.(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.52 pont (60 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#11 zsuzsika 2015. 01. 8. csütörtök 07:24
Álom-álom édes álom.
#10 papi 2014. 04. 16. szerda 05:12
Egész jó
#9 A57L 2014. 02. 27. csütörtök 05:16
Nem rossz.
#8 --Amanda-- 2012. 07. 28. szombat 04:26
bizarr és így pont jó, tetszett
#7 tiborg 2012. 03. 16. péntek 05:48
.....es felebredt, mert a bilibe logott a keze.....(azert erdekes kepzelges)
#6 genius33 2012. 02. 5. vasárnap 08:14
Jóó smile de érdekes egyben.
#5 pali13 2012. 02. 3. péntek 22:37
Elég fura
#4 v-ir-a 2012. 02. 3. péntek 22:29
és megcsörrent az ébresztő a telódon és felkeltél smile
#3 Rinaldo 2012. 02. 3. péntek 06:49
Nagyon jó kis történet.
#2 joozsi 2012. 02. 3. péntek 02:17
Érdekes és jó!
#1 Törté-Net 2012. 02. 3. péntek 00:00
Mi a véleményed a történetről?