A+ A-

Kétéves kalandunk 1. rész

Első évemet kezdtem az egyik fővárosi gimnáziumban. Ekkoriban édesanyámék keveset tartózkodtak otthon, rengeteget maszekoltak, így 1-2 óra körül amint hazaértem, mindig a nagypapánk fogadott minket. Két évvel fiatalabb húgom már 8. osztályba járt, mert én évvesztes voltam, ő már otthon volt, a játék karperecei, műanyag gyűrűi, gyöngynyakláncai már szanaszét hevertek a szobájában óriási felfordulást mutatva. Behajítottam a szobámba a táskát, és lehuppantam az ágyamra, hanyatt vágódtam, kezeimet hátradobtam. Nagypapa az ebédet készítette elő nekünk, amit anyukánk előző nap este megfőzött, és felszólt az emeletre, hogy mehetünk ebédelni. Kis hatásszünet után felpattantam és átöltözéshez készültem az otthoni gúnyákra. Amikor kiléptem az alsónadrágból, egyszer csak a húgom betoppant a szobámba, hogy menjek már. Hirtelen megfordultam és láttam az arcát, amint elkerekedik a szeme, és annyit mond: "Hm, jó segg!" Ezzel el is szaladt. Lehet attól félt, hogyha ott marad tátani tovább a száját, akkor beköpöm anyuéknak - de miért is tettem volna ilyet, sohasem spicliskedtünk egymás ellen. El is mosolyodtam rajta - a húgom szerint jó fenekem van. Amikor már átöltözve leindultam, mintha az előbbi eset meg sem történt volna, nekiláttunk ebédelni. Ebéd után kis pihi, majd leckegyártás ezerrel - szokásos délutáni tevékenységek. Nagypapa délután 4 óra körül indult el tőlünk, szüleink olyan 6-7 óra felé értek haza. Ez alatt a 2-3 óra alatt a leckét félredobva általában háborúsat játszottunk, az egész házunk tőlünk volt hangos. Többször átjött a húgom osztálytársa, és hármasban partizánkodtunk, nagyon jól imitáltuk a sérült katonát, a diadalittas tábornokot, az ellenséget, stb., élveztük. E napon azonban nem jött senki, nagyapa elment, mi pedig kettőnkre maradtunk. Már untam a halmazok rajzolgatását, csak néztem magam elé, mondom csinálni kéne már valami mást. Eljátszottam a gondolattal, hogy a húgom adósom is lehetne valamivel, amit ő látott, azt miért ne láthatnám rajta én is. Átosontam a szobája ajtaja elé, a szobájában be volt sötétítve és a lámpa fénye szűrődött csak ki a résnyire nyitott ajtón.
"Na most rád hozom a frászt" - gondoltam, és ezzel a lendülettel betörtem egy hatalmas "húúú" felkiáltással.
"Te hülye, tiszta gyogyós vagy" - húgom szegény összecsinálta magát.
Bent minden játéka szanaszét volt.
"Akár rendet is pakolhatnál, szörnyű a szobád" - kacagva hadartam, mire ő még mindig az előbbi ijesztésemmel kapcsolatban mormogott az orra alatt.
"Ne morogj, jöttem, hogy leródd a tartozásod" - csaptam bele a közepébe.
"Miféle tartozásom?" - húgom meglepődve kérdezett vissza.
"Hát tudod te. Olyat láttál pár órája, amit most én is szeretnék látni." - válaszoltam kis hatásszünettel, kissé bátortalanul.
"Mi a francot láttam én?" - testvérem nem tudta miről zagyválok.
"Amikor átjöttél... Tudod..." - próbáltam rávezetni.
Nézett bambán, majd egyszer csak rám emelte tekintetét és elkezdett röhögni.
"Ezt komolyan mondtam ám, úgyhogy jó lesz komolyan is venni" - játékos hanglejtéssel figyelmeztettem, ekkor már a szám is komolyan kezdett száradni, picit tartottam a reakciójától.
Húgom pedig huncutul nevetgélt tovább.
"Én is véleményezni akarom a feneked, mutasd meg" - folytattam szépen gátlástalanul.
Szinte már a szívdobbanásomat is hallani lehetett, ráadásul a gatyámban is működőképessé vált a ceruzám. Ő pedig szakadatlanul kuncogott. Éreztem, hogy ez nem mehet a végtelenségig. Odaléptem hozzá megfogtam a kis vékony csuklóját, a kétajtós szekrénye elé állítottam, hátraléptem párat, majd összefontam a kezem.
"Tessék mutatni!" - intettem a kezemmel.
Úgy éreztem, kívülről a legmagabiztosabb srácnak tűnök a világon, ám belül óriási kételyek gyötörtek. A húgomat csak nem kényszeríthetem ilyesmire. Kishúgom eközben játékosan nézett hol lefelé, hol oldalra, közben pedig végig mosolygott. Én csak vártam-vártam, a talpam egyre gyorsabban verte a padlót. Húgom a szemembe nézett, nem szólt semmit, megemelte a fejét, majd hirtelen megfordult, lerántotta a nadrágját és azzal a lendülettel húzta is vissza és gyorsan arccal visszafordult felém.
(...)
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes történet?
Válts te is VIP tagságit, és lépj be vele! Klikkelj ide!
A szavazáshoz VIP szükséges!

Átlag: 8.24 pont (132 szavazat)

Szakértői szavazás!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Eddigi hozzászólások
#12 zsuzsika 2014. 10. 31. péntek 17:38
Gyerekes fantázia.
#11 listike 2014. 02. 4. kedd 17:07
Jó kezdés.
#10 A57L 2013. 08. 13. kedd 04:19
Elmegy.
#9 papi 2010. 01. 12. kedd 19:48
akik csak ilyen időssen fedezik fel a másikat,
azok csak álmodják és soha nem volt ellenkező
nemű testvérük.
#8 Norbert 2010. 01. 6. szerda 11:45
szerintem jó, nekem nagyon tetszik. Éppen azért, mert a határokon belül marad, abszolút hihető a sztori :)
#7 Xemiramix 2010. 01. 5. kedd 14:29
Sajnos 0 csillag nincs!Foglalkozz inkább valami nehéz fizikai munkával! Pl.:árokásás,pofabetonozás,stb.
Ui.:gipszelés, lehetőleg kéz!
#6 Xemiramix 2010. 01. 5. kedd 14:23
Ki az az idióta aki erre 1 csillagnál többet ad????
#5 imi36 2010. 01. 5. kedd 09:33
jo csak rövid
#4 Anonymus 2010. 01. 4. hétfő 19:23
eddig jó folyt köv
#3 peti 2010. 01. 4. hétfő 10:31
jó lesz, csak így tovább, azonban hosszabbak is lehetnének :Ö
#2 peti 2010. 01. 4. hétfő 10:31
jó lesz, csak így tovább, azonban hosszabbak is lehetnének :Ö
#1 Törté-Net 2010. 01. 4. hétfő 00:00
Mi a véleményed a történetről?