Hogyan vesztettem el 5. rész

Szavazás átlaga: 6.75 pont (51 szavazat)
Megjelenés: 2023. július 5.
Hossz: 14 098 karakter
Elolvasva: 1 146 alkalommal
Bence, a boltos segéd

Bence vagyok tizennégy éves, most fejeztem be a nyolcadik osztályt. A szüleimmel élek egy kis városban. Apa egy híradástechnikai cégnél középvezető, anya bolti eladó. Ha pontosan szeretnék fogalmazni inkább vállalkozó, ketten a legjobb barátnőjével Zsókával, aki mellesleg a keresztanyám is vezetnek egy kisboltot itt a kertvárosban.
Apa a cégétől kapott egy kéthetes Horvátországi nyaralást két fő részére. A cég a tengerparton bérelt egy kisebb panziót, és itt nyaraltatta felváltva a dolgozóit. Nagy volt az öröm, mert a szüleim évek óta nem tudtak elmenni sehova. Aztán rá jöttek, hogy anya nem igen tud elszabadulni két hétre, és itt hagyni Zsókát egyedül. Meg itt voltam én is, igaz már nem voltam gyerek, de azért két hétig nem szívesen hagytak magamra. Anya helyett a boltban is kellett volna egy helyettesítő, ami plusz pénz lett volna amit nem biztos, hogy elbírt volna a büdzsé. Hosszas gondolkodás után Zsóka oldotta meg a helyzetet.
– Ide költözik a Bence amíg nem vagytok itthon. De van egy feltételem, hogy beáll dolgozni a boltba erre a két hétre. Együtt nyitunk, együtt zárunk, tudom, hogy ügyes lesz.
Zsóka a negyvenes évei közepén járt, csinos volt, mindig is adott magára. Néhány plusz kiló volt rajta, de ez jól állt neki. Nagyon tudott bánni a vevőkkel, mindig vidám, mosolygós volt.
Minden szempár rám szegeződött, szó nélkül rábólintottam a projektre. Megkönnyebbült sóhajokat hallottam, eldőlt a sorsom. Mielőtt anyáék elutaztak átcuccoltam Zsókához. Nem messze lakott tőlünk, egyedül élt egy nagy kertes házban. Külön szobát kaptam, szépen berendezkedtem, és lélekben felkészültem a következő napokra.
A korai kelést nehezen viseltem, de felszívtam magam, és Zsókával együtt mentem dolgozni minden reggel. Én az áruk bepakolásával kezdtem amit a szállítok hajnalban lepakoltak. Zsóka azonnal elkezdte kiszolgálni a vevőket, volt olyan, hogy már többen vártak bennünket érkezéskor. Később a hűtöket töltöttem fel, majd azután a polcokat. Tetszett a dolog, szívesen csináltam, bár a munkaidő kicsit hosszú volt. Bármit ehettem, vagy ihattam napközben, mert a fő étkezés este volt a vacsora. Zárás után amikor haza értünk keresztanyám mindig főzött valamit. Utána letusoltunk, néztük egy kicsit a tévét, majd aludni mentünk, mivel korán keltünk minden nap.
Ez csak a történet eleje! Érdekel a teljes, 7 oldalas történet? És a több, mint tízezer másik?
VIP-tagsági váltásához válassz az alábbi csomagok közül!
Próbaidős
40 nap
960 Ft
Ezt választom!
telefonhívással
Kezdő
120 nap
2000 Ft */5.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
1 hónap
Haladó
180 nap
2760 Ft */7.2€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
2 hónap
A legjobb ár/érték arány!
Profi
365 nap
5380 Ft */14€
Ezt választom!
bankkártyával
ingyen:
4+ hónap
* 384 EUR/HUF árfolyammal számolva
A szavazáshoz VIP-tagsági szükséges!
Szavazás átlaga: 6.75 pont (51 szavazat)
Rakd a kedvenceid közé!
Oszd meg másokkal is! Facebook Twitter

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
T
Tom57
2024. április 7. 00:23
#7
Elfogadható történet lett.
1
l
laja.jl
2023. július 7. 22:16
#6
Kicsit esett a színvonal.
Még olvasható maradt.
1
levim
2023. július 5. 08:28
#5
A helyesírás, na az sokat ront rajta.
1
veteran
2023. július 5. 03:26
#2
Egyik sem nagy szám.
2
T
Törté-Net
2023. július 5. 00:00
#1
Mi a véleményed a történetről?
1